Работа в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Германия
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 3522 пъти
Здравейте!
Реших лятото да отида да работя в Германия за около три месеца. Досега не съм ходила и не знам език. Искам да попитам тези от вас които имат опит каква работа биха препоръчали на жена? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 42d7f0250f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз живея от няколко години в Германия и много зависи в кой град си.Първо това трябваше да кажеш смисъл къде ще отидеш по-точно.Като цяло немците ужасно много мразят английския език и останалите езици.но него най-много.Не очаквай само с английски ако го знаеш да си намериш прилична работа.Също така щом не знаеш езика им хич няма да им хареса.Освен като чистачка на домове или заведения друго няма какво да ти предложат.Всяка една професия изисква знания по езика.Дори тази.защото ще ти кажат кой ден къде да почистиш и ти няма да знаеш.Според мен е глупаво да отиваш някъде без да знаеш дори малко езика.Вземи понаучи дните от седмицата.числата .как да се представяш.Елементарното.Аз вече от няколко години от както съм тук уча езика и супер трудно се намира работа без да имаш високо знанение по езика.Имай на идея.че имам и висше образование завършено във Франция ама на тях това не им пука.Не знам ли немски значи не ставам.Немците са огромни расисти.само това мога да ти кажа.Не виждам как ще работиш тук.Дори да работиш нещо във фабрика да пакетираш ти ще имаш колеги и шефове и ако ти кажа примерно да не ходиш еди кой си ден .защото е почивен ти няма нищо да разбереш.Никой не си прави труда да ти превежда.Или го разбираш.или не.Хич не им пука.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f7519807c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих препоръчал да научиш езика.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1eea4f3f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Без език си за никъде! Баща ми бачка в Г-я и ако не знаеше немски заплатата му щеше да е 1/2 от реалната. Научи езика първо, после мисли каквото и да е!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3e1b37b359
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами то без език, освен да чистиш друго не знам, какво можеш да правиш. Неквалифицирани хора в Германия има вече достатъчно, че и немскоговорящи. A и дори за чистачка трябва да е нещо през фирма уредено, защото частни лица без да могат да говорят с теб и да ти обяснят поне, какво точно искат, няма да те наемат.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1415a385c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Без език няма как да си намериш добре платена работа. До лятото има предостатъчно много време, през което да научиш немски на прилично ниво, ако учиш и практикуваш всеки ден. Ако не ти се учи език и владееш само английски, по-добре се насочи към англоговоряща държава.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ba2e5d8259
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А в коя провинция и по - специално кой град? И ще дойдеш при познати или ще дойдеш сама и ще си търсиш късмета? Ако е втория вариант определено не ти го препоръчвам, още повече пък и без език. В големите градове (където може би ще успееш да си намериш някаква работа) се чака за жилище с месеци, а и наемите са доста високи. Бюрокрацията е ужасна, всичко става много бавно, получаваш постоянно писма, които ако не знаеш езика няма как да разбереш. Само да вметна, че се плаща даже и данък за религията ти и най - добре, когато се регистрираш адресно просто да кажеш, че нямаш такава. Добра идея би била да дойдеш тук при познати и приятели, които да поемат не малък ангажимент и да ти помогнат да се устроиш. Ако нямаш такива може да провериш в сайта на българската агенция по заетостта, търси сайта eures. bg, там има обяви за работа за държави в целия Европейски съюз, а и аз лично бих се доверил на обяви в интернет само на тях. Тук е пълно с турци и всякакви производни, които на всяка крачка само дебнат да те измамят и идвайки тук без език, без предварително подсигурена работа, квартира, без знания на законите и правата ти, ти си лесна плячка. Също е хубаво да знаеш, че от емигрантска работа тук няма да изкараш кой знае какви пари (особенно за тукашния стандарт) - освен за осигуровки, ако си необвързана, тоест ако нямаш сключен брак ще бъдеш първа класа и си около 300 евро назад само заради това, но си струва да дойдеш, да бачкаш, да спестиш като луд колкото можеш и да си ходиш, или другата алтернатива, която си струва според мен е, за да учиш висше образование (тази тема няма да я коментирам, защото ти си питала конкретно за работа). Единствения случай, в който в Германия ще ти е по - добре от България е ако си необразована, неквалифицирана, без професия, и в България нямаш работа от която да можеш да се издържаш. В този случай - да ще взимаш повече пари, но освен всички други неволи ще е за сметка и на социална изолация. Лично аз съвсем скоро смятам да се изнасям от тук. Тази държава е доста прехвалена. Ако те интересува още нещо питай, стига да мога ще отговоря.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6bcb081b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Благодаря на всички за изчерпателните отговори. Ще съм в Карлсруе понеже приятеля и семейството му са се устроили там от няколко години и ще разчитам изцяло на тях. Искам сега да поработя там и евентуално след година да се преместя и аз да живея там. Няма висше образование и брак. Искам също да ви попитам ако работя като чистачка какво ще е приблизително заплащането(и в частен дом, фабрика или някаква обществена сграда), също споменахте и пакетиране и там какви ще са парите?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1415a385c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Задай си въпроса какво може да работи човек в България без да знае български език. Същото важи и за всяка друга държава в света. Масово хората заминават без да владеят местния език и резултата е предизвестен. Нали виждаш колко хора са ревнали дори в този форум, че ги дискриминират. Ами как няма да те дискриминират като не им говориш езика. В държавата, в която съм аз, никога не съм усещал каквато и да било дискриминация, само че си направих труда и научих езика. Това променя всичко и отваря страшно много възможности. На мен тук дори не ми вярват, че съм чужденец, защото говоря езика вече без акцент и хората си мислят, че съм местен. Ако искаш уважение, трябва и да покажеш уважение към страната, езика, обичаите и т. н. И пак казвам, това важи за всяка една държава, независимо дали е България или Германия.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ba2e5d8259
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7 съм.
Имам добра новина за теб, щом идваш при сигурни хора значи си спестяваш едно 80% от трудностите, така че авторке - дерзай!
В Баден - Вюртемберг като цяло можеш да изкараш пари с яко бачкане. За чистачка ако си на пълно работно време (Vollzeit) би трябвало поне 9 - 9. 50 евро/час. Аз лично тук имам една позната българка, която работи точно така и си докарва към 1250 чисти (провинция Бавария), друг вариант е McDonalds или Burger King там също имам познати българи, които са работили без език, но заплащането е малко над минималното. Може да погледнеш за обяви за работа в сайта indeed. de или във вестника. Всяка седмица доставят вестници пред вратата и в тях можеш да следиш каква работа се предлага. До лятото има време, така че те съветвам да учиш немски, поне колкото да водиш някакви елементарни разговори и е важно когато си търсиш работа да покажеш, че разбираш и да не се притесняваш да говориш без значение дали допускаш грешки, а ако случайно не си разбрала просто им кажи моля говорете по - бавно, повторете и т. н. По принцип за тези неща са толерантни. Ако нищо от горе изброените не помогне и не успееш да си намериш работа (в, което се съмнявам, особенно ако имаш някакъв немски) има едни фирми за zeitarbeit но не ти ги препоръчвам и нека те да бъдат последния ти вариант.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 693fac9595
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Ти въобще си поредната, която хвърчи в облаците. Чистачките са на 450 евро базис, за 2-3 пъти работа в седмицата по няколко часа. Никой не наема чистачка на пълна работна седмица. На няколко места като чистачка не си струва, защото ще платиш сума ти пари за осигуровки и от двойно повече работа ще вземеш съвсем малко повече пари. Ако можеш да живееш при приятеля си без да плащаш наем, горе-долу добре. Иначе за стая 10 кв. м. в общежитие с общи кухня, баня и тоалетна си приготви между 250 и 300 евро разходи, в зависимост от града. Като сложиш транспорта и храната, не знам дали ще успееш да излезеш на нула или ще си на загуба. За спестяване не може да става и дума.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ba2e5d8259
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 не си прав ,по принцип повечето обяви са за базис или за половин работен ден (Teilzeit) ,но не е невъзможно да се намери работа за чистачка и на пълен работен ден. Отделно това "ти си поредната ,която хвърчи в облаците" не виждам как помага на авторката. Ако ще се заяждате то по - добре изобщо не пишете ,съмнявам се ти когато си излязъл/излязла в чужбина да си знаел/знаела абсолютно всичко. Авторке ако не намираш за чистачка на пълно работно време имаш право да съчетаеш една работа като чистачка например на половин работен ден (Teilzeit ,над 450 евро бруто) и един миниджоб/базис (под 450 евро бруто) ,но от такива миниджобове рядко се изкарват повече от 130/140 евро ,защото почти винаги са по 16 часа месечно. Общо взето при така съчетани две работи (Teilzeit minidjob) не вярвам да ти остават повече от 700 евро от двете чисти. Това ти го разяснявам просто ,за да знаеш а ти иначе сама ще си прецениш като дойдеш ,но може би ще е по - добре ако не намираш работа за чистачка на пълен работен ден да се огледаш за друга работа с такова работно време :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6bcb081b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 7 наистина много, много, много ти благодаря за всички разяснения. Ще седна да понауча немския и ще видим какво ще стане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker