Работа на круизен кораб - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа на круизен кораб
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2692 пъти
Здравейте! Искам да замина да работя на круизен кораб, защото съм чувал, че заплащането е много добро, а една от мечтите ми е да обиколя света.

Дайте ми някакви съвети към коя фирма да се ориентирам, какво да очаквам... Давам си сметка, че е строго индивидуално, но всеки съвет е добре дощъл! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 074eb8aa2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Carnival Cruise. Не знам дали имаш морско образование, но първо ще титрябват парички за няколко курса, най-вече STCW без който не можеш да се качиш на какъвто и да е кораб. Не имай големи надежди, че ще можеш да слизаш от кораба на всяко едно пристанище и да се разкарваш колкото си искаш. Другото е, че ти трябва стабилен английски Ако си на същата фирма минимум 1500 човека персонал. Всякакви иди*ти и какви ли още не. Да не говорим за пътниците. Ако искаш за сервитьор, честно ти казвам жална ти майка...

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 70a4b3bf62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Образование? От къде си? Фирми има много предимно във Варна - за неспециалисти и специалисти, в Бургас само за специалисти и в София, Пловдив и Русе малки фирми. Заминаването ще ти струва 2 - 3 хиляди лева първия път - в зависимост от компанията, локацията към която ще летиш, агенцията, която те изпраща и твойте неотложни или отложни разходи свързани със заминаването ти - дрехи, консумативи и т. н. Сега може да ти се струват ненужни дреболий, но там няма да имаш особено много време за тези неща. На който и да е пасажерски кораб ще работиш по 7 дни 10 часа за 6 или 8 месеца без почивка. Почивен ден няма. Една от малкото позиции на кораба, където имаш повече време за себе си и не работиш нонстоп е дилър в казиното, което просто е затворено, когато кораба е на пристанище. Лично съм ползвал фирма от Русе - Лъки М, като аз съм от Варна, но в тази агенция са точни със целия процес и информацията, която ти дават. Във Варна повечето агенции ти исмукват някой друг стотак за услугата, но има и коректни (доколкото знам) - Космос и Одисей - но не съм пробвал не гарантирам. Всички те предлагат интервюта за няколко компании - Carnival, Royal, Celebrity, Oceania, Regent Seven. Carnival например са най-големите в бизнеса и са масов пазар - корабите обикалят регионални локации - предимно карибите и това е - всяка седмица си на едно и също пристанище. Oceania и Regent са премиум пазар с по-малки кораби - и въртят целия свят - за един контракт ще видиш 3 - 4 континента, зависимост от кораба. И като цяло екипажите там са малко по-добре подбирани (предимно от индонезия, индия и филипините) та с тес маймуни ще живееш доста време и е важно от коя част на индия са ги взели. Успех пиши в гугъл имената на агенциите имат си сайтове.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bc2894db90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Подготви се за страшно много работа и не нормиран работен ден. Моя братовчедка работеше на такъв кораб и да, обиколи света и да, печелеше добре, обаче няма да ти казвам колко е изморително, защото нямаш почивен ден и често се случвало дори през нощта да я събудят, защото някой гост иска нещо. Каза, че никога не могла да свикне с това, че в 3 или 4 часа трябвало да стане и да свърши нещо, обаче... част от работата, не можеш да откажеш. За това добре си помисли дали си струва! От страни работата изглежда много лъскава и много примамлива, обаче не е точно така. Да не говорим, че номер 1 е прав, не знаеш с какви и... ти ще ти се наложи да контактуваш, а трябва да се усмихваш и да изглежда така все едно най-голямата ти мечта е да задоволиш поредното безумно желание. Да, знаеш не е лесно! Аз не пътувам с круизен кораб, рецепционистка в хотел съм, но от опит ти казвам, понякога направо ми иде да убия поредния отвратителен клиент! Обаче, не, няма как, усмихваш се и се правиш, че ти е страшно приятно. За това помисли си добре! Не случайно това е работа, за млади хора и като понатрупаш повече години, виждаш, че не си струва. Защото заплащането е добро, обаче умората се трупа... пък и сигурно е интересно първите 10 пътувания, после ти писва, а и честно не знам дали на персоналът му остава много време да разглежда или докато туристите са на брега, от теб ще се иска да чистиш или нещо такова. Така, че не си го представяй като луксозна ваканция.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker