Разбирам се повече с чужденци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Разбирам се повече с чужденци
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2527 пъти
Звучи странно но като че ли се разбирам повече с чужденци. Не е задължително, но някак почти всички с които се разбирам не са от България. Като отидох в Париж усещах местните повече мои хора от хората с които се разминавам на улицата в България, но бях там само за няколко часа и не знам дали не е просто еуфория. Но дори в чужбина въпреки че говорим на един език не мога да се отпусна с нашенци. Обичам нашата природа, кухня и традиции, но към повечето хора извън семейството ми не изпитвам нищо освен безразличие. Няма химия просто в общуването. С един единствен приятел бяхме като братя и можех да се отпусна и да бъда себе си с него, но не сме се чували от 6-ти клас. Така се стекоха нещата че дори не съм правил любов с българка. Много са засукани, но от моя стране не чувствам, че може да излезе нещо. От друга страна има други славянски страни където чувствам химия и топлота дори само като им видя Фб профилите. А жени славянски тип със светли очи има и у нас, но някак го няма това вътрешно чувство. Не ме съдете, явно просто така е писано и затова предпочетох работа в чужбина, а и у нас моята диплома не се цени хич. Не се отричам от корените си и се гордея че съм българин, но просто чувствам повечето нашенци някак чужди. Има ли друг в подобно положение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0f5296bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко ми стана ясно, но само не разбрах защо се гордееш, че си българин? На тези времена хич не си е за гордост. Може да ме упрекнете, но това си е мое лично мнение.
Аз живея близо до Париж. Мисля, че така се чувстваш, защото хората са по-дружелюбни, по-възпитани и по-добри от нашенци. Сякаш са по-разбрани и не са завистливи.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 413ae46cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, какво авторе,

като не можеш да понасяш общуването със собственият си народ, защо използваш всичко което принадлежи на народа? Защо се храниш с българска храна, защо използваш българските блага? Най-добре е за тебе въобще да не идваш в България. Просто България няма нужда от такива като тебе. А до колкото до славянските страни, като те разберат що за стока си и че мразиш България, те едва ли ще те приемат с отворени обятия. Ходи си в Парижа, ходи, ако щеш и на Марс, но нас българите не ни занимавай с твоите глупости. Ще ти дам един съвет: взе ми си някоя чернокожа, ще сте си лика, прилика.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 42887f7486
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Приятел и аз съм така. Като съм в България обстановката ме потиска. Не харесвам хората, не харесвам манталитета. В чужбина ставам буквално друг човек. Много ми е по-лесно с чужденците. В чужбина и момичетата са доста по-общителни, усмихнати и земни. И аз съм патриот. Обичам България до болка и всичко българско и родно. Но ми тежи това, че хич, ама хич не се разбирам с огромната част от българите. Кому е нужна тази простащина, тези комплекси, това лицемерие...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 114fcd9a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е няма що... Вашите, както и пропагандата по мас-медиите много добре са те програмирали! Щом за няколко часа в Париж усети "химията", която с българи я нямаш - направо изби рибата с това... За топлината, която лъха от Фб-профилите направо нямам думи - болен мозък!
Ами пожелавам ти много успехи в общуването с чужденци, защото явно с българи никога няма да го допуснеш, дори и да се случва от самосебе си.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 59d27f0dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В чужбина си.
Разбираш се с чужденци.
Къде/какъв ти е проблема?

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9af88e3a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1,з и авторчето няма по големи лицемери от тези западняци,ниска култура на фона на добро финансово състояние,това ние българите сме го позволили да стане,да има такива страни като сме загубили държавността.
А вие сте продукт на пропагандата и нищо повече.
Излизат знайни и незнайни да обесняват какви сме ние българите,главно тея дето вземат пари от америка за България.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9bf9ec4cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам, но момчето има право. В имаме проблем с комуникацията и разбиратеслтвото между отделните хора. Това не се отнася за всички, но е вярно за много хора. Дали е от занижениете стандарти, дали е от лошите икономически условия... не знам, но определено хората не желаят да си говорят помежду си. Вече е прието да се псува по-улиците и да се вика в затворени помещения. Кой го правеше преди 20 години? Маниерите и учтивостта, биват наричани лицемерие.
Не твърдя, че всички са така, но всеки ден срещам хора, който доказват, че нещо не е наред.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9fce9ce460
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   При мен беше нещо подобно, но само наполовина. Проблемът ми беше, че не ми харесваха българските момчета, или поне тези, които познавах. Това беше и една от причините да замина за чужбина - образованието и търсенето на любовта. И действително в Англия си паснах с няколко момчета, имах две връзки (първите ми) и като цяло много се радвах на тамошните мъже. После се прибрах и открих, че и в България има добри мъже, но ми трябваше доста време и усилия, за да ги намеря.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: aa6201ff27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И ние да взимахме няколко хиляди евро заплата, и с нас ще се разбираш добре, даже по-добре. :D В днешно време масовият българин е стресиран и угрижен от ниския стандарт, несигурния живот и лошият начин на живот. Освен това не дава лесно доверието си, защото е лъган прекалено много на всякакво ниво. Но сравнението ти е неправилно - сравняваш българите по улиците с чужденци, с които общуваш. В днешно време кои са пешеходците? Повечето се движат с коли или зомбират у тях на комютрите. По улиците са предимно социално слабите, излезли за пазаруване или друга работа. Не можеш да се отпуснеш с нашенци и в чужбина защото не са твой тип и няма нужда да се чувстваш смешен, което се получава заради акцента при разговор с чужденците. Но най-важното, което искам да ти кажа е, че националността няма значение за това как ще почувстваш даден човек. А за разкриването на истинската същност обикновено се иска повече време и съжителство. В еуфория си заради смяната на обстановката.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: db45db46ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, аз съм също така, даже живея в България. Наскоро написах подобен коментар -> вж №28 тук: http://spodeli.net/4/story-11095.html
Обяснявам си го с възпитанието, дадено от моите родители, които винаги са искали да контактувам с чуждзенци, за да напусна страната завинаги. Аз още от много малка съм запознавана с деца, в които поне единият родител не е българин, за да можем да говорим на чужд език и т.н. В крайна сметка живея в България, приятелите ми са чужденци, които живеят тук за постояноо или временно, такава ми е средата въобще, работя в международна компания, пътувам често, но... пак търся контакт с българи. Затова пиша и тук, нямирам го за по-необременяващ контакт.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e948e1844d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Голяма грешка е да пуснеш подобна тема тук. Про-руските тролчета ще те разпънат на кръст!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2c0e15a683
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има доста вярно. Не може да се обобщава, но аз като говоря на чужд език съм като съвсем различен човек. В България има много злоба и завист, комплексари навсякъде, но пък честно да ти кажа, като срещнеш свестен българин може да очакваш от него да ти бъде много по-верен приятел, отколкото да кажем един англичанин или германец. Пак казвам, това е образно казано, не може да се обобщава, но има такава зависимост. А за момичетата, не знам, на мен българките си ми харесват най-много.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1ebf651af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Рaзбирaм те нaпълно, още повече, че живея вече много години нaвън и отдaвнa не съм сред бългaрският мaнтaлитет.
Но! Имaм приятели бългaр(к)и, мaлко сa, но тях не си ги зaменям зa цялa нaция. Зaвиси и от средaтa все пaк.
Хорaтa в Бългaрия сa изморени, озлобени вече от глaд и неспрaведливост...
Четa истории тук в сaйтa и ми се плaче, смaчкaхa бългaрите тaм, стъпкaхa ги, млaдите бягaт, естествено.
Сетих се сегa зa Н 2- я си пий рaкиятa Н 2 и не се прaви нa Бог, просто си поредният злобaр, че и от комунистически нaстроените, ще рече стaрче нa изживявaне, aвторът очевидно е млaд човек с много години пред себе си.
Aвторе, живей където и кaкто ти хaресвa, но знaй, че Бългaрия изстрaдa много... стрaдaнието смaчквa.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a05f156819
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Щом като се разбираш повече с чужденците, не разбирам защо тогава влизаш в български сатове и ни занимаваш с мозъчните си пръдни! Ходи по чуждестранни сайтове и си контактувай само с чузденци! Плюй по нас българите, усуквай им се угоднически в краката като някой проскубан пудел и им лижи задниците на твоите чужденци. Всъщност ти не си виновен за състоянието си. На теб просто са ти промили мозъка много успешно и са успяли да те настроят срещу собственит ти народ, нещо подобно на еничарите.
Жал ми е за хора като теб.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 821e29ceac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Не само ти си така, а и много други хора сигурна съм. Аз също се разбирам повече с чужденци. Никога не съм харесвала българския манталитет, хората са злобни и завистливи, не говорят помежду си, трудно е да създадеш приятелство. От както съм в България всичко ме подтиска, денят ми започва с нежелание, нямам желание за комуникации, а на улицата излизам със страх да не бъда нападната или ограбена. В чужбина хората са по приветливи, винаги биха ти помогнали, всеки гледа себе си, а не другия. Аз също ставам друг човек, когато не съм в България.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a05f156819
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   №16, след като те е страх да не те нападнат и ограбят на улицата, само означава че живееш в някоя циганска махала. Такова нещо нито ми се е случвало на мен, нито пък на някой от роднините ми или познатите ми. За тебе най-добре е да заминеш за някоя друга държава, където хората ще те обичат, щ те помагат и ще ти подаряват всякакъв гювеч. Проблема ти там ще е, че единствените квартали в които ще можеш да си позволиш да живееш, са гетата, които са пълни с негри, араби и всякаква друга сган събрана от цял свят. Там не само че редовно ще те обират и изнасилват, но ще те оставят и без зъби. На такива като теб, когато напускат България, трябва да им отнемат паспортите и в никой случай да не ги пускат обратно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker