Ново начало, но не за дълго - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Ново начало, но не за дълго
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2130 пъти
Здравейте! Ще карам по същество, тъй като съм доста сладкодумна и това най-вероятно ще се превърне в роман. Но обещавам, че ще се постарая да не се отплесвам и да детайлирам нещата толкова.
Аз съм момиче на 16, наполовина израснала на чужда земя, говоря няколко чужди езица, но не по мое желание. Аз и семейството ми живяхме почти 4 години в Кипър, докато не се наложи да бягаме още веднъж от недоимъка. Сега съм тук, в прочутата Германия, която толкова възхвалят. Повечето от вас няма да разберат чувствата ми, защото, признавам си, аз съм особен човек. Но знам, че все ще има някой сред читателите, които се чувства като мен и ще ми е от полза.
Имам високи успехи в училище, което не може да се мери с българските гимназии, тъй като на мен ми предстои ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ, за да вляза в дадена гимназия и да продължа обучението си. Често, когато подхвана някоя тема с приятелите ми от България се чувствам на много по-долно ниво от тях от общообразователна гледна точка. За Бога, та аз уча това, което учат децата в 7 клас в България. Срамота, че толкова "развита и цивилизована"(няма що) държава има токова изостанала образователна система. Та ние взимаме един урок 1 седмица. Какво има да му учиш на един урок 1 седмица, да му се не види.

Та, имам предвид, че тук не се чувствам на мястото си и искам час по-скоро да се прибера у дома, там, където се родих и живях 9 години. Повечето ще ме нарекат твърде сантиментална. Е, такава съм, все пак не трябва да забравяме откъде сме тръгнали.
И, естествено, не трябва да пренебрегваме потискащия живот на чужденеца. Всички тези погледи, тази самота, носталгията и чувството за вина. Неща, които само мигриралите от вас ще разберат.

Та, тъй като искам да съм полезна на обществото, но не и индустриално, тъй като съм против всички тези бизнеси и частни фирми и какво ли още не, но това е друга тема. Така се спрях на една професия, която от векове насам спасява човешки животи. Именно лекарят. Тъй като моите 2 големи мечти все още не са се срещнали все още, аз трябва да направя нещо по въпроса. Трябва да се спася от финансовата клопка в България и самотата тук. Трябва да отида някъде, където временно да намеря покой и да посетя времето си на ученето, да осигуря себе си и след време да осигурявам децата си финансово, първата ми стъпка е да запиша медицина. След това смятам, че като Докторант ще съм осигурена навсякъде, и именно в България.
Тоест, искам да започна наново. Готова съм да изживея всичко това, което предстои на човек зад граница, още веднъж. В името на моето щастие, в името на пълноценния живот, който гоня. Моето ново начало.
Друго, което ме спира, е миналото, което не мога да загърбя, а семейството ми ми го припомня всеки ден. Искам да избягам някъде, където ще съм сама и ще знам, защо се чувствам сама. Защото действително ще съм.

Мислех си за англоговоряща страна. Англия? - не са в европейския съюз вече. Австралия? Не, твърде далеч от България. САЩ? - алтернатива, но се страхувам от прелитането над атлантическия океан. Ирландия? - идеята ми харесва, но не знам как са нещата там.
Та, това е моето запитване. Моля всички читатели с актуална информация за страната и живота там. Как е в Ирландия? Някакви особености? Градове, които са подходящи за чужденци? А САЩ? Кой щат е за предпочитане? Как е живота там? Някакви особености? Как мога да получа временна зелена карта с българско гражданство?

Говоря и гръцки, което се подразбира, но положението е Гърция и Кипър никак не е добре. Уча френски, но Франция не ми се нрави. Имам приятелка там, която ми разказа общо взето. А и еика е проблем, защото ще ми трябва С1 ниво, за да кандидатствам във факултет по медицина. А английския е лесен, владея Б2 ниво и лесно ще стига до С1, което представлява терминология.

Много благодаря за вниманието и благодаря предварително за отзивите. Ползотворен ден на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: a0a125d3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Итландия е приятна страна, като изключим климата. Но се свиква. Направо запитай по мейл университети, в които се учи медицина какви са условията за кандидатстване в Ирландия. За САЩ мисля, че образованието е много скъпо. Виж за стипендия, но по-скоро ми се струва, че Европа е по-добре. Може да видиш също в Холандия обучение на английски. медицината е хубава специалност, ще си намираш работа навсякъде.
А за мигрантския живот... Поне знаеш няколко езика и си свикнала с различни култури. Ако стоиш в БГ ще те атакува чалга културата, нищо не си загубила.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9e31c95043
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в подобно положение. От 5 години живеем също в Германия, но тука не се чувствам на мястото си. Колкото и да съм добра в училище, германците гледат с друго око както на мен, така и на другите емигранти. Само когато си ходиме веднъж в годината до България, се чувствам истински щастлива. Аз и майка ми искаме да се връщаме там, но баща ми настоява да останем в Германия за още една, две години. Едва чакам този момент, защото тук съм направо като дърво без корени.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a46f648527
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Дъблин. Само там има смисъл общо взето. Ирландците са супер приятелски настроени хора, но малко клюкари си падат (не малко, ами много! ;-) ). Пробвай, ще ти хареса. Но се приготви за дъжд и вятър, дано да не се депресираш много от липсата на слънце.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker