Как да замина за чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да замина за чужбина?
преди: 7 години, 26 дни, прочетена 2027 пъти
Здравейте,

Моля който от вас четящите е заминал в чужбина, да ми даде съвет как да го направя? На 27 години съм, с 2 висши и опит в много специфични сфери за които навсякъде в ЕС, се дават добри заплати.

Проблемът ми е, че не знам как да го организирам, дори да започна с някаква най-обикновена работа в началото, колкото да съм на тяхна територия не знам какви документи ми трябват и как става. Може ли някой да сподели опита си?

Отивате първо там и тогава търсите работа, или от тук си търсите и уреждате квартири и други неща на сляпо?

Страните от които се интересувам са Германия, Белгия, Швейцария, Италия. Говоря 2 езика. Ако знаете нещо и за друга държава, моля споделете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: 78555e6d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иди във Великобритания. Мой роднина е там и работи за 2000 паунда на месец. А той е зидар. Ти имаш хубаво образование и ще си намериш работа за поне двойно повече пари. И ще те посъветвам да си купуваш храна от български магазини, защото тяхната е боклук. Един български магазин във Великобритания продава по-качествена от нашата храна и още по-качествена от тяхната или поне така съм чувал. Изместването е лесно. То сирийците успяват, а ти да не успееш. Качваш са на самолета, отиваш и си намираш квартира. Може да отидеш и при други българи. Пази се от имигрантите. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: d876df595a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Още оттук си пусни CV-та по техни сайтове за работа. В повечето случаи те провеждат с теб интервю по телефона. Оттук започни и да си търсиш квартира. Влизай в сайтове на държавите, ориентирай се за цените и условията. Събери пари за да имаш първоначално за там.

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: fc3ef3641c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много е важно какво ти е нивото на езика. В Германия директно назначение е трудно, става през посредници основно. Без немски е трудно. Пиши на агенции, асоциации, организации които са в твоята област. Интервю по скайп, телефон е възможно. Насочи се съм по-малки градове. Основен проблем е квартирата, трудно се намира и все повече не достигат. Швейцария също ти е вариант ако знаеш немски. Скъпо, но и заплатите са достатъчни. Ключовото е нивото на езика, ако си с толкова специфична квалификация ще проявят интерес, ще съдействат и за настаняване. За по-ниско квалификациите работи, работят и без език, но цели, махали са се изнесли тук и идват при някого, работят и после се отделят, работят и на черно което не ти препоръчвам. Почваш да пращаш автобиографии и късмет вече. Виж и форумите в нета za edno. EU, родени в България. Много неща можеш да научиш от там. Като документи -превод и легализация на дипломата ти, многоезичен акт за раждане от общината, вече не се превеждат и легализирт, ако си женен, многоезичен акт да граждански брак пак от общината, където е сключен само че брака, отново няма превод, легализация. Код на НОИ и НАП за електронен достъп, освен справки, може и да по дадеш заявление за издаване на някои документи и да ги получиш без да си създаваш главоболия с пълномощник и така нататък и това е като начало. Чети из форумите, досадното е, но има много информация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 22 дни
hash: f494eab5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз бих те посъветвала да завършиш първо някаква магистратура в съответната страна. Примерно в Германия е възможно и да учиш, и да работиш едновременно, че и сам да се издържаш. След като имаш диплома от съответната страна, ще ти бъде много по-лесно да си намериш работа.

 
  ...
преди: 7 години, 7 дни
hash: 9cd1c79255
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1 пише лъжи. Аз съм също зидар и в момента работя също в Англия. Работил съм на няколко места като ЗИДАР и заплатата ми винаги е била около 800 паунда на месец. За в България 800 паунда са много пари, но тук са НИЩО, защото всичко е много по скъпо, особено наема на квартирата, за която ти заминава по голямата част от заплатата.
Като лъжете, поне го правете с мярка! Не забравяйте, че поне за сега, тука все още има доста българи и те много добре знаят истината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker