Малък кредит в Германия. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Малък кредит в Германия.
преди: 7 години, 20 дни, прочетена 10584 пъти
Здравейте наложи ми се да тегля кредит, но нещо не се получава. Незнам защо в три банки ходих, в едната дойч банк не не искаха даже термин да ми направят. Не ми е добър езика, ходих с преводачка, дали това е проблема. На немски трудов договор съм от една година съм тук почти, всички документи, имам, регистрации. Заплатата ми е добра, представям им последни Abrechnung и нищо. В Targo bank ги чаках един месец за одобрение, накрая се сетиха да ми пратят решението си по пощата, което е отрицателно. Направих си термин в Volksbank отидох говорихме, накрая момичето ми вика, че те работили по някаква си тяхна точкова система, и на мене не ми достигали точки. Някой теглил ли е кредит в DE, защо така отказват банките, нали България е Европейския съюз. Почвам да си мисля че е заради хора, които преди са теглили масово кредити без да връщат. Споделете своите впечатления.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 19 дни
hash: 152c10bc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей
Има вероятност да си в "шуфа "или ако имаш неплатено задължение след "манбешайд "да си в черния списък на някой "амтсгерихт", където правят справка ако теглиш кредит от Германия, Швейцария и Люксембург-това в банката няма да ти го кажат, но ако желаеш можеш да си направиш справка в шуфа срещу 25 евро.

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: 4aee551a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Това че БГ е в ЕС изобщо не означава, че политиката им е като на банките в БГ и че трябва да ти дадат кредит. Всъщност това няма никакво значение, щом имаш договор за работа. Тях това ги интересува.. Нз от колко време си на този договор, но си има минимум, който трябва да покриеш(месеци). Взема се предвид и дали си на квартира и колко плащаш и отделно си имат и минимум за живеене на месец (храна и др. ) и той не е като в БГ (200 лв май беше). Не знам за DE, аз съм в FR и общо взето е така...

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 6f2a9dfda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз теглих кредит от Спаркасе.Живея от 8 години в Германия.Има една уловка...договора ти за работа трябва да е безсрочен.Унбефристет на немски.Вземал съм и техника на изплащане...никакви проблеми.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 18 дни
hash: 99b573f6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Ще ти споделя моята теория, която се базира само на странични наблюдения. Първият етап който трябва да преминеш е да бъдеш одобрен от автоматизирани алгоритми, които изчисляват каква е вероятността да си върнеш кредита. Някои от тези алгоритми по сложност граничат с научната фантастика и имат нужда да бъдат снабдени с входни данни за конкретния кандидат. Тези данни се събират от частни фирми като SCHUFA, които водят досие на всеки човек в Германия притежаващ банкова семетка. Парадоксът пред който си изправен е, че нямаш кредитна история тъй като живееш само от една година в Германия. Алгоритмите смятат за по-надеждно ако вече си взимал кредити и си ги връщал успешно. Ако се намираш в началната точка, тогава трябва да използват само данни с които е трудно да се направи прогноза. Един вид не получаваш кредит защото никога преди това не си получавал. За да се преодолее тази несигурност трябва да си живял да речем 10 години в Германия и през това време да си плащал редовно всички сметки. Всяко едно неплащане се отразява в досието ти при SCHUFA.
Грубо казанао алгоритмите функионират по следния начин - всички характеристики на кандидата се обработват така, че той да бъде изобразен като една точка в една н-измерна координатна система. Колко измерения има координатната система и каква фунцкия се използва за трансформиране на характеристиките в координати е въпрос на избор и настройка на алгоритъма, т. е за простосмъртните е една тъмна Индия.
В най-простият случай ако координатната система е двуизмерна, кандидатите могат да бъдат изобразени като точки в една равнина, ако е триизмерна - като точки в 3D-пространството, а ако е с повече от три измерения - като точки в пространство което не може да бъде визуализирано от човек. Алгоритъма преминава фаза на трениране с исторически данни, като задачата му е да намери разделителна повърхност в използваната координатна система, която статистически най-добре отделя успешните от неуспешните кандидати. В двузимерната система, това може да бъде една права линия, в триизмерната - равнина, а в н-измерната нещо което се нарича хипер-равнина.
След това на тренираният алгоритъм се задават твоите данни и той те изобразява като точка в тази координатна система. Ако тази точки лежи от правилната страна на хипер-равнината минаваш през ситото, ако не - биваш елиминиран на този стадий. Когато нямаш кредитна история алгоритъма използва само данни, които са доста съмнителни като например пощенския код на адреса ти. Идеята е че сходни хора, често живеят групирани в обособени райони. В Германия например повечето турци и бежанци обитават определени квартали. Ако живееш в квартал от който има случаи на невърнати кредити, то това ти носи минус точки за алгоритъма.
С две думи и да си скъсаш задника не може да предвидиш изхода от тази фаза. Следващата фаза е да бъдеш одобрен от кредитен инспектор. Замисли се какво впечатление създаваш на този инспектор, когато се явяваш на интервюто с преводач. него въобще не го грее че си от ЕС. Той вижда, че не си стабилно установен в Германия и потенциално всеки момент може да духнеш обратно в БГ. Необслужените задгранични кредити са по-сложни от домашните. На банките въобще не им се занимава да водят съдебни спорове за несъбрани вземания, когато няма заложено имущество. Най-често те препродават тези кредити за символична сума на частни фирми, които тормозят длъжника за собствена сметка с надежда за евентуална печалба. А на кредитиния инспектор който е одобрил лош кредит ще му отнемат от бонусите. На всичкото отгоре се намираме в епоха, в която търсенето на кредити ескплодира заради ниските лихви, но е налице и горчивият опит от кризата в САЩ преди 10 години. Тогава банките раздаваха кредити наляво и надясно и накрая се наложи държавата да ги спасява с трилиони долари. Колкото и да им се иска на банкерите да раздават кредити, трябва да мислят и за това какво ги чака ако го правят с лека ръка. Накратко, ти си аут по всички показатели. В близките 5-10 години кредит няма да получиш, а какво ще стане с еврозоната и фискалната политика на ЕЦБ дотогава никой не знае. И за какво ти е въобще този кредит? Американците промиха мозъците на цели поколения да живеят на кредит и това един ден ще свърши печално за цялата система.

 
  ...
преди: 7 години, 17 дни
hash: ddb4c0bce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря ви че ми отговорихте, не съм в SHUFA, затова се чудя защо не мога да изтегля, също не съм в лош квартал а живея на центъра в много голям. град, аз разбрах че има. много цигани с кредити тука може и за това, нали се водят Българи тука в чужбина, договора ми е постоянен, всичко имам, затова ми беше интересно защо ми отказват, , как може цигани без работа и адресна регистрация да теглят, пак на мен дето ми. се. налага да изтегля. малко не става. Може би има. някакъв проблем, незнам, благодаря че ми отговорихте отново, между другото тая приказка да не се занимаваш с Българи в чужбина е баси лъжата, не съм видял българин да прецака друг българин, Може би тея приказки са от турци и цигани. Така се радвам като видя някой сънародник, евала, , помагали са ми Българи, и аз. съм. им помагал, мерси отново,

 
  ...


...
преди: 7 години, 17 дни
hash: ff397ed4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "Почвам да си мисля че е заради хора, които преди са теглили масово кредити без да връщат. Споделете своите впечатления. "

Точно така. Банково дело съществува от има-няма 500 години в по-съвременната си форма, но заеми се раздават от поне 4000 години.
Банката иска максимална сигурност, че ще си върнещ заема. Виж, те с радост биха ти дали заем, ако са на 100% сигурни, че ще си получат парите и лихвите обратно. Тъй като е имало много хора, през хилядолетията, които са били неспособни или дори са отказвали (дори и крале са го правели) да връщат парите, хората даващи заеми, са изградили системи, които им им подсказват, кой и при какви обстоятелства, би им върнал парите. Не е феномен от вчера.

"Някой теглил ли е кредит в DE, защо така отказват банките, нали България е Европейския съюз. "
- Не съм теглил от DE. И от "БГ" не съм, но съм телгил от друга държава в ЕС.
- Банките отказват, защото не вярват, че ще си получат парите обратно. Ако имаш досие, ако имаш дългове (дори и покрити такива), ще ти откажат. Виж, в тези огромни им бази от данни, те разпределят хората на всички възможни признаци. Не само, националност и религия, а също така ръст, град, учебно заведение и всякаква информация, до коята са се докопали. А освен това, няма и законодатество, което може да ги задължи, да рискуват парите на инвеститорите си. (Представи си, че имаш 100 000 лева в банката, но банката е решила да ги даде на някого, който си мисли, че няма да ѝ върне парите, защото трябвало да спазва ЕС регулации. - Ами ти и всеки, който има умствения капацитет да си събере две и две, ще си изтеглите парите и банката няма да я има. )
- Да, България е от ЕС. Банкате раздава чужди пари, не сладоледи. Ще ги дава на който си иска.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 дни
hash: 921469c214
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Трябвало е да питаш в банката, кои показатели не достигат и как трябва да изглеждат, за да отговориш на условията.
Изобщо не е нормално банките да се държат по този начин, да не говорим пък директно да отказват термин, ако си на безсрочен трудов договор, SCHUFA справката ти е чиста и не ти се водят други кредити или неизплатени задължения. Още повече ако кредитът не е голям и като процентно съотношение спрямо доходите ти не би било трудно да го изплащаш. Не е вярно, че трябва да си от 8-10 години в страната за кредит, нито че не получаваш кредит, защото преди не си получавал и изплащал успешно такъв и ти липсва кредитна история - напротив, ако на банките им изглежда изгодно, сами те търсят и ти изпращат и предлагат оферти и изобщо не ги спира това, че си чужденец - а наличието на друг текущ кредит е пречка, а не плюс. Не търси причината и в това, че си от България. Опитът ми е от теглене на кредит след 2 години в страната. Не знам, дали 1 година е прекалено рано. В някакъв момент банката, с която работиш, през която минава заплатата ти, плащаш сметки итн - т. e има общ поглед над финансите ти, сама започва да те търси и да ти изпраща оферти.
Просто направи консултация и помоли любезно да ти подскажат, кои показатели би трябвало да се подобрят/променят, за да си наясно - може наистина 1 година да е малко време, a и не уточняваш за потребителски кредит ли иде реч (където и критериите за одобрение и сумите са по-ниски) или за нещо друго. От значение за решението е и предназначението на кредитa.

 
  ...
преди: 7 години, 8 дни
hash: ff397ed4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   "Не ми е добър езика, ходих с преводачка, дали това е проблема. " - Това определено е проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker