Учителство в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Учителство в Англия
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1929 пъти
Здравейте :)
От скоро се оказа, че животът ми се обърна и плановете ми висше образование и живот занапред може би няма да се осъществят, както аз ги желаех. Много вероятно е да се наложи да замина да чужбина и по-конкретно - за Англия. И въпросът ми е относно българските училища в Англия... Знам, че има такива училища там, но не зная конкретно какво се изучава там и дали мога да бъда преподавател по предмети като математика, информатика или там има нужда само от учители по БЕЛ... И евентуално дали е добро заплащането и дали си заслужава такава работа... Предварително благодаря за отговорите, които се надявам да получа! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5c85624544
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, в момента положението в Англия (и цялото UK) не е никак розово и политическата обстановка е много нестабилна. Както знаеш, Brexit ще се случи до 1-2 години и след това българите няма да имаме право да работим без визи. Не те съветвам да заминаваш, още повече, че нямаш образование и търсена професия. Повечето българи работят за минимална заплата и след като си платят квартирата, храната и транспорта, които са ужасно скъпи, не им остава почти нищо в края на месеца. Ако си специалист в търсена сфера е друго, но специалистите взимат високи заплати и в БГ.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8f2bc67401
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Въпроса е дали ще оставят тези след референдума да останат. Според мен, най-вероятно да. Но, въпроса с учителството там идва друг. Българските училища 1. Броят се на пръсти и става въпрос за малки групи деца, мисля че се водят Неделни училища. 2. Работа като преподавател би било предизвикателство. Може да се наложи да изкараш местни квалификации някакви. включително и да докажеш компетентност (включително говорима / пистмена по английски ако става въпрос да преподаваш информатика в Английско училище; по-вероятно е да си намериш някаква работа по-специалността която би била добре платена). Имаме семейна приятелка която беше преподавателка по АЕ в България. Искаше да преподава и там но срещна трудности въз основа на това че да владееш АЕ в UK не е нещо особено след като има местни които го владеят като майчин. Та започна друго и в последствие продължават да се търсят варианти за пробив. 3. Мултикултуризма в UK е различен от този в US. Тази страна още се учи да е мултикултурна, макар и да е такава. Казвам го тъй като е пълно с първо-поколение мигранти макар и да има преселване от половин век и повече. Индийците си стоят с индийци, поляци с поляци, мюсюлмани (както се определят на първо) с мюсюлмани, българи с българи и т.н. Приятелства и контакти се правят, хора всякакви има но обикновено групите са си групи и е силно видно. От това което виждам обаче, това да си стои някой в обществото само го ограничава от развитие и интеграция. Просто се създава една малка Полша или България, Индия или квото ще да е.

Ако ще се местиш и искаш съвет, ако си добър в информатиката, търси на първо време някаква работа да се заковеш хем на що-годе добре платена позиция като за начало, хем да видиш, анализираш и свикнеш с обстановката. (Имай в предвид че начина на живот може да се различава от Юг и Север, както и етногравското позициониране)

Поздрави

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 314a55b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Българските училища в Англия се провеждат в събота или неделя до обяд и са само за български език, литература(традиции и култура), роден край, човек и общество.
Няма математика и информатика.... Тези предмети децата си ги учат в редовните английски училища през седмицата.

Но за да станеш преподавател трябва да имаш някаква местна квалификация... Може да провериш в някой специализиран учителски форум на учители в Англия какви са точно изискванията. Иначе като цяло се търсят учители по математика и информатика, виждала съм доста обяви. Мой познат стана учител по математика (Functional skills) ниво в колежа, но е с местна диплома.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker