По-малкото зло- мафията или терористите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

По-малкото зло- мафията или терористите?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 4707 пъти
Здравейте,

Провокирана от събитията в Лондон, завършили със 7 убити, 48 ранени, от които 21 в критично състояние си зададох въпроса кое е по-лошо мафията в България или терористите в Европа?

Живея в Лондон от 3 години, никога не ми е харесвало, дойдох тук заради половинката ми и се разбрахме да останем малко, за да натрупаме стаж и опит. С течение на времето дори и ние си задавахме въпроса да останем или да се върнем в България. Въпреки постоянните нападки от страна на приятели, роднини и познати, че сме откачени да се върнем в България ние продължаваме да искаме и да се организираме да се приберем скоро.
Вчера 03. 06 беше финала на Шампионска лига и ние мислехме да го гледаме в някой пъб с приятели, защото времето е хубаво и е приятно да си сред хора. Но решихме, че няма да има места и ще е пълно с прекалено много хора и няма да можем да гледаме спокойно. Така че си направихме други планове и гледахме в приятел. На връщане около 23:30 разбрахме, че метрото няма да спре на London Bridge Station поради произшествие в района. Чак когато се прибрахме разбрахме, докато ние сме се прибирали 7 души за загубили живота си и 48 са ранени. Даже не исках да чета, сънувах кошмари през нощта, защото моят приятел работи в този район на Лондон. Беше ужасно да си помисля, че хора излезли да се насладят на мача и приятелска компания губят живота си в 21 век в една от най-харесваните от българите държави в света. А като си помисля, че аз, приятеля ми и нашите приятели можехме да сме там ми става още по-зле.
Днес четохме, гледахме снимки, чухме молбите на жени да спасят мъжете им докато парамедиците се борят за живота им. Видях как мазни, противни "добри съседи" с нож за лов вървят по улицата и ръгат жени, мъже без да се замислят и да се страхуват, че полицията идва и ще ги убие. Защото така е описано едното нещо, защото то не е човек според мен, имал 3 деца, работил в метрото и даже участвал в обществени прояти и живеел от 3 години в Лондон. Всеки ден пътувам с такива сигурно, но просто не мога да разбера, че те се прибират вкъщи и организират с други промити мозъци как да убият колкото се може повече невинни хора.
И това само 2 седмици след атаката в Манчестър, където също ходя често по работа. Там ни е централния офис.
Вече не се страхуват да го правят колкото се може по-скоро, не се крият, а напротив правят го през седмица две, за да видим ние, че дори невероятния Скотланд Ярд и MI6 не могат да ги спрат.
Та се замислих, кое е по-лошо и по- опасно?
Да ви призная страхувам се, страхувам се да изляза, защото буквално едно питие може да ти е последно. И няма да става по-добре, напротив, забулените по улиците на Лондон има 4-5 деца, потенциални безмозъчни неща, които един ден да убият моите деца. А ние имаме по 1-2, англичаните по 3. Нямаме шанс още от сега, на второ място по популярност името Мохамед...
Не съм расист и не вярвам и мисля, че всички мюсюлмани са такива, но факт, че те най-лесно стават жертва на манипулации и свършват с промит мозък готов да убива. А тук не ги закачаме, за да не е расизъм... Даже са по-велики и важни от нас.
Хората не искат да си признаят колко е опасно или просто по типично български си мислим : На нас няма да ни се случи. Но докога ще вярваме в това не знам...
За себе си аз отговорих, по-добре скромен живот в България, отколкото по-луксозен живот, но страх и потенциална смърт.

Интересно ми е вие какво мислите? Има ли други хора в Лондон? Те как го приемат и как смятат да продължат живота си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: fc07c9a90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каква мафия в България? Минаха 90те. Дребна до средна престъпност винаги има. Като живееш в хубави квартали, общуваш с интелигентни хора, не те засяга особено кой ще се гърми и пребива.
В Бразилия, Сао Пауло, излизаш от вкъщи(блок с охрана) - извън видеонаблюдението ти опират пистолет в главата и сдавай парите. В Аржентина, Буенос Айрес, обири посред бял ден на кръстовища с пистолет. За пари от портфейлите и телефони. В Брюксел такива случки. Мои и на мои близки.
България е супер спокойно място още. Разрешителните за оръжия са стриктни, криминалните субекти си ги набавят по втория начин ама те какъв % от обществото са?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3d62e015f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако имаш добра работа и си доволна от средата, не виждам защо трябва да се местиш. Няма смисъл да се страхуваш. Терористични актове стават навсякъде. То и в Бургас на летището имаше атака преди няколко години. И в Париж стават често терористични актове. И в Мадрид взривиха два влака преди няколко години. Аз живея и работя в Мадрид и нямам намерение да се местя от тук колкото и терористични актове да правят, нито да си променям плановете и да спирам да пътувам. Другата седмица отивам в Париж, примерно. Един месец след 11 септември, през октомври 2001, летях до Ню Йорк. И смятам да продължавам да живея така, без страх. Препоръчвам ти и на теб същото. Ако вземеш да се страхуваш, не трябва от вкъщи навън да излизаш. Ти се страхуваш от терористи, но в Лондон умират много по-малко хора от тероризъм отколкото в България от катастрофи. На първо място сме в Европа по брой жертви от автомобилни катастрофи. Годишно над 1000 души умират в България заради пияни или безотговорни шофьори. Така че не знам дали в България ще намериш спокойствието, което търсиш.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e18a82b73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е бъдещето, война на световете, но да, в България/Балканите ще е възможно най-спокойно и то дори направо си безопасно та конкретно ако страха те е обладал, 1000000000 процента си идвай и не го мисли изобщо. Лично и аз съм сега пред въпросната дилема, но нямам отговор за себе си още.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b49d53e2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм съласен с тебе, за абсолютно всичко. Аз също живях в Лондон - 4 години, на края се прибрах обратно в България. Преди да се върна, някои мои приятели и роднини, също като при теб, не можеха да разберат, защо исках се прибирам обратно в БГ. Тези хора никога не са живяли в чужбина и си нямат представа за живота там. Те си мислят, чe там е много по-добре, защото им го набиват в главите по средствата за масова информация в БГ, че тука е много зле и ако някой иска да живее като бял човек, трябва да се изсели в някоя друга държава. Много добре зная как имигрантите там живеят и никога не бих минал отново по този път. От както се прибрах обратно в България, съм отново щасатлив и най-после започнах да я ценя и сега обичам живота си тука. Който не е живял в чужбина, няма да ме разбере, но ти и други които са го преживяли, знаят за какво става дума.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b866d818f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм Авторката:

Към №1
Според 95% от населението има мафия, но не като италианската, а по-скоро организизрана престъпност, замесени хора от високите етажи на политиката и всичко става с връзки. До някъде е така, не можем да си кривим душата, но всъщност във Великобритания също се случва, но е много по- прикрито и става дума за още повече пари, а и честно казано не го развяват по националните телевизии както правим в България. Тук има огромна цензура на предаванията, но повечето българи не гледат английска телевизия и не са чували за случая, при който спряха интервю по средата, защото интерюирания не отговаряше както им се иска и изрази възмущение, че всички знаят за изнасилванията, които се случват в малките градове и че масово са от бежанци, но си затварят очите. При този отговор водещия каза: За първи път чувам за това, не мисля, че е така. Благодаря, приятен ден. А бяха минали 2-3 минути от началото. Това е само един, колко много има не е истина.

Към №2

Аз искам да се върна в Бъглария и ще направя всичко възможно да го постигна. Колкото до сравнението на атаката в Бургас мисля, че не е точно така, защото тук не е една на 3 години. А на 2-3 месеца. Атентата в Бургас беше насочен в друга посока, не че е правилно, но дефакто не беше насочен към българи. Докато тук дори деца стават жертви и на тези хора не им трепва окото.
Навсякъде около нас в Лондон има такива съмнителни хора, които са потенциални убийци. Днес арестуваха човек на слизане от автобуса и в раницата му откриха 3-4 броя мачете, посред бял ден, човека си ходи с тях в сака. Познайте какъв беше?
И когато самите атентати стават буквално на мястото където работиш и ходиш да пийваш с приятели не мисля, че трябва да си стоиш спокойно и да вярваш, че нищо няма да ти се случи. Не знам как е в Мадрид, но тук всеки втори е забулен, с роби, с корана, даже си четат молитвите в метрото на глас и се молят. Скоро очаквам и килимчета да си носят.

Страхът ще мине, но усещането, че трябва да си нащрек не мисля.
Това е моето виждане. А на съвсем друга страна оставят липсата на среда тук в Англия и другите липси по отношение на социалния живот. :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1ab0a2b6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Браво №4, поздравления! Да идеш, да видиш и да разбереш, че от дома по-хубаво няма, но трябва смелост пред себе си да го признаеш , за другите хора знаем и сме чували приказките за прекрасния живот там, а те знаят какво е. Трябва смелост да си признаеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 995b51f7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Споко, много по вероятно е да умреш при катастрофа от колкото бякоя чалма да те взриви.
Тероризма е зрелищен но в същност е доста рядко и ограничено явление. Мафията от друга страна е доста по - тиха и незабележима но пък за сметка на това ти бърка в джоба всеки ден.
В България особено мафията се е сраснала с държавата и е на такова ниво че е практически недосегаема.

За наркотиците и дума няма да отварям - всеки 3 - 4 млад човек употребява редовно. Прави си сметката за какво става въпрос.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bd672c55c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Тук в България свикнахме с мафията и си живеем в едно мирно съвместно съжителство. Също така се радваме, че терористите минават през България, без да се интересуват от нея, освен може би да се запасят с малко оръжия за западните страни.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 33e5b38bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   1 Мафията не извършва дребни грабежи по улиците. Създай нещо, от което хората се интересуват. Я вестник, я бизнес, който изкарва над определена сума на месец и ще усетиш, колко реална си е организираната престъпност в страната ни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f723012261
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке и аз съм извън България и понякога се замислям над същите въпроси. Ами ето днес новините от България, които пресата ми навира в очите - в хотел на Слънчев бряг гост швед ритнал 64 годишната чистачка в главата и я нокаутирал. Бургаски батка пребил жена на улицата. В София пред Шейново младеж с мерцедес запушил улицата, слязал от автомобила и без нищо да каже отишъл и ударил шамар на момичето в колата чакаща зад него. 16 годишен обърнал на магистралата бус, в който превозвал нелегални бежанци - 7 загинали. Редовните ограбени от Ало-измамници пенсионери, хврълили спестяванията си през балкона. Скандали в съдебната система - висши магистрати се обявиняват един друг в корупция. За ежедневната война и жертвите по пътищата някой вече ти спомена, няма да навлизам в детаили и аз.
Колко по спокойно смяташ, че ще живееш в България?

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fc6a377c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   През последните 10 седмици в Аглия имаше 4 терористични атаки при които загинаха много невинни хора и още повече жертви бяха сериозно ранени. Полицията заяви че миналота година службите за сигурност са успяли да предотвратят 12 терористчни актове в Англия.
Колкото за мафията в България - АКО НЕ ИМ СЕ БЪРКАШ В РАБОТИТЕ, НИКОЙ НЕ ТЕ ЗАКАЧА. Нито аз, нито някой от моите приятели и роднини не сме имали проблеми с тях. Понякога чуваш по телевизията че нещо е стaнало, но е винаги с някакви други като тях. Ако не се занимаваш с продажба на наркотици или започнеш да им се бъркаш в бизнеса, нямаш проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b866d818f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От авторката към №12

Съгласна съм до някъде с теб, но нека да ти кажа една много много много малка част от новините само за Лондон:
Момиче работещо в ясла пребито от три момичета, блъскано и ритано, в болница със счупвания;19 годишен обискиран на слизане от автобус носещ 3 броя мачете в раницата си посред бял ден; още поне 5 случая на наръгани и откачен който на излизане от тръгване от бензиностанцията помита двама души щото му било писнало да чака или двама откачени родители, които са англичани и тръскали новороденото си до смърт...
И това е един фрагмент от всекидневните новини, които чета. Колко пъти ми се е случвало да има полиция някъде, защото някакви са се ръгали или са надрусани и агресивни. Ставала съм и свидетел на катастрофи.
А нека ви разкажа случка, която се случи на колежката ми миналата седмица в 8 сутринта към работа. 2 мъже, покрай които минава се опитват да я сграбчат, но идващи хора ги сплашват, другата ми колежката й се беше случило един наркоман да я хване за крака и да й каже, че ако не му даде пари ще я захапе и това пред около 100 души минимум.
А на мен какво ми се случи преди 3 месеца на главната улица до нас, на 5 минути от станцията на метрото, през деня. Докато вървях си гледах телефона за да видя коя линия трябва да хвана за срещата с приятелката си и в един момент си вдигам главата и виждам как една черна ръка минава пред лицето ми на милиметри в опит да ми зашие шамар. Не успява само и единствено, защото неочаквано си вдигнах глава, но като се разминахме чух, че явно каза/ не знам на себе си или на някой по телефона/ : Почти ударих една кучка/ на английски естествено/. И това докато зад него върви жена с детенце, тя пресече улицата ужасена. А ние живеем в хубва и спокоен квартал.

А за миризмата на трева дори по централните улици няма да говоря, а за това, че затвориха около 2-3 клуба заради свръхпредозирали посетители, умрели направо в тоалетната. И говорим не за 1-2. А за новата тенденция, мъже дрогират мъже и ги изнасилват и не говорим за един, а група от по 3-4. Имаше няколко случая, но не знам дали хванаха някой...

Та това са само част от всекидневните новини тук. Това, че не се е случило на мен не значи, че не може да се случи.

А колкото до това, че терористичните атаки са редки, не мисля, че е така. Имаме 30 убити и 150 ранени в порядъка на 2 седмици. Това не е никак малко, а и не мисля, че ще се спре до тук.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fc6a377c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Hякои хора тука, след години на промване на мозъците на българите, успешно прокудиха от България голям брой хора. Сега здачата им е, да накарат тези хора да си стоят в чужбина и в никой случай да не се връщат обратно в България. С лъжи и измамни доводи, се опитват да ви обрисуват положението в БГ, с възможно най-тъмните и черни цветове, така че да наплашат българите имигрирали в чужбина, и в никой случай да не се прибират обратно в родината ни. Пишат какви ли не простотии;
Имало мафия - като че ли в другите страни няма организиана престъност. В западните държави те сa много по-активни, защото са много по-населени и печалбите на мафиотите, естествено са много по големи.
Имало наркотици - ами че тя цяла Европа е залята с тях. Само трябва да погледнете в пресата на другите европейски държави и ще видите, че повечето от тях имат много по-голям проблем с наркотиците от нас. Например в Анлия се появи нов вид наркотик наречен Спайс "Spice", който превръща хората в зомбита. Най-голям проблем с този наркотик имат в Манчестър, където е достигнал не епидемични, а пандемични пропорции, като бързо се разпростраява в останалата част на страната. Най-засегнати са, както винаги най-младата част от населението. Всичко се свежда до възпитанието на хората в семейството. Задължението на всеки родител е да обясни на децата си кое е правилно и кое не е, и да им даде правилната информация за опасностите в живота като цяло!
В България има престъпност, но в никой случай не е толква голяма както в западните държави. Например в Англия, най-вече в Лондон, полицията настоява в училищата да бъдат монтирани Металотърсачи (Също както в Америка), заради нарастващата престъпност с ножове. Броят на хората намушкани и убити с ножове под 25 годишна възраст само в Лондон, тази година до сега е достигнал 17 човека. Миналата година в Лондон 49 човек под 25 годишна възраст са умряли в резултат от намушкване с нож.
Така че престъпността в България, в никой случай не може да се сравнява с тази в западно-европейскте държави, където е в много пъти по-голяма.
Промивачите на мозъци, са тръгнал да лъжат и да плашат българите в чужбина, с тези глупости, за да ги откажат да се прибират обратно в България. Те забравят, че тези хора не са глупави и че все още имат приятели и роднини в Блъгария и от тях много дбре знаят, какво е ИСТИНСКОТО положение тука!
Аз се прибрах обратно в БГ и сега съм по-щастлив от всякъде другаде. Използвам новите си знания които придобих на запад и се оправям по-доре и от това което си представях.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9eb512118e
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

18.   От номер 12 към авторката

Това, което описваш е наистина страшно - аз не бих останала там при това положение. Не знам, какво да ти кажа - явно няма някаква универсална рецепта - навсякъде има и плюсове и минуси. Според мен има смисъл човек да живее на определено място, докато се чувства добре и щастлив там.
Ако не се чувстваш добре някъде, то най-логично е да се преместиш, а не да продължаваш да седиш там. Аз не бих се поколебала да се върна в България, ако се почувствам нещастна тук, нито пък да се пробвам да започна отначало в нова страна, ако е налице благоприятното затова стечение на обстоятелствата. В днешно време така или иначе, човек може да пътува и да се придвижва свободно и никое решение не е нужно да е съдбоносно и необратимо, нито пък да се затварят врати.

Просто е - а и животът е кратък, няма смисъл да го прекарваме, правейки нещо против себе си и желанията си. Всичко се свежда до това, къде се чувствам добре като човек и къде не.

Номер 17 - давам си много добре сметка, че има и пропаганда и че медиите изкривяват информацията - това е така не само в България. Само че не забравяй, че българите в чужбина имат и роднини и приятели в страната, а и сами се връщат достатъчно често, за да могат да натрупат впечатления от първа ръка - не е толкова лесно да бъдат манипулирани, колкото си мислиш. Нещата рядко са или черни, или бели - обикновено има много повече фактори, които влияят и натежават в една или друга посока - еднозначно решение рядко има.

Най-добре човек сам за себе си опитно да провери, да сравни и да си направи изводите, къде какво куца и съответно с какво би могъл да живее и с какво не. За мен наистина всичко се свежда до това, да се вслушваш в себе си и да видиш, къде наистина ти като човек ще се чувстваш по-добре, а не, къде другите мислят че ти е мястото - защото това в крайна сметка си е твоя живот :) И ако се окаже, че си сбъркал - ок, сбъркал си, хора сме в крайна сметка, ама няма нужда цял живот да се носят последствията от едно решение, при положение че нито нещата са необратими, нито вратите зад теб са затворени. Ако човек е достатъчно искрен със себе си, наясно с желанията си и има смелост да действа - то няма какво чак толкова да се обърка. Вслушвайте се в себе си хора - най-големите поразии идват, когато човек сам тръгне срещу себе си. Винаги има избор.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fc6a377c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

19.   Лошото е че в България, във вестници, списания, радио и телевзия, се пише и говори изключително само за лошите неща, а то не е така. Очевидно това се прави с цел да депресират хората и да ги накарат да напуснaт страната ни.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c152d2a190
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Малко по-реалистично. Негативната преса е факт навсякъде по света, не само в България - това си е установен механизъм за контрол и манипулация. Всички уж са наясно, но единици са онези, които се отказват от телевизор или спират да четат новини, така че за какво изобщо говорим?

Никой не взима такива сериозни решения на базата на четене на вестници - хората си имат челен опит и всеки си преценява. Да -
нещо прочетено може да бъде последната капка, от която чашата да прелее, но тази чаша все пак не от новини се е напълнила.
Успокояващи аргументи от рода на, че ако не се бъркаш в работите на мафията никой не те закача, ми се виждат абсурдни.
Поредното продължение на "преклонената главица сабя не я сече". Мълчи си там и си кютай и ако не се набиваш на очи, няма да имаш проблеми. Ами, съвсем обикновени хора имат проблеми - мой познат получи наследствена къща от баба си на апетитно място в центъра на голям град - е, без да продава наркотици или оръжия, взе да получава обаждания със заплахи за семейството си и изнудване да продаде незабавно имота, защото местната мафия имала планове там да строи комплекс... Помощ от никъде и в полицията са се оплаквали и къде ли не - накрая продадоха. Собствениците на успешни бизнеси в някои сектори, също много бързо усещат, когато започнат да настъпват някого по мазола и да засягат с разрастването си чужди интереси.
Всеки си затваря очите, когато не го засяга пряко - цъка с език и се радва тайно, че не се е случило на него, а на съседа и търси как да изкара, че сигурно сам си е виновен и с нещо го е провокирал. Кого залъгваме?
Колко от вас не са били лично въвлечени в случаи на агресия и наглост по пътищата - и без да се стига до бой е достатъчно неприятно, когато лъскав джип почне да ти светка отзад къси-дълги и ако не успееш да се изнесеш достатъчно бързо после да ти ръкомаха заплашително и да те засича - или ще кажете, ти си си виновен, да си беше карал в бавната летна, никой няма да те бута за нищо. Аз лично подтичвам, когато пресичам на пешеходна пътека и никога не знам, дали идващата насреща кола ще спре и дали ако колата в едното платно спре, тази в съседно пък няма да те отнесе. A какъв е механизма за справяне със съсед бабаит, които тормози целия вход? Вас ограбвали ли са ви жилището - моето да - полицията нищо не можа да направи, въпреки че уж всички бяха наясно кое хлапе от блока системно краде. А опитностите с личния лекар и здравната каса? Баба ми и дядо ми са пенсионери - дошли двама циганина, предложили да им сменят за символична сума изкривен капчук - старците се зарадвали, че за без пари почти ще свършат работа и ги пуснали на покрива - онези разкачили водоскочните тръби от едната страна на къщата и почнали да ги изнудват за още пари, за да ги върнат обратно - добре че в тоя случай съседа отдолу бил изгърмял час по-рано, та дошла заради него полиция и ония се изнесли скорострелно. Eй това усещане за пълна безпомощност и че си напълно сам, когато нещо се случи е което те смачква и ти яде душата от вътре - този тихия гняв, когато нищо не можеш да направиш и си принуден за пореден път да продължиш някак нататък - не са новините. Новините са последната капка. Безброй подобни примери всеки ден - сами не уважаваме себе си, като не си търсим правата и оставяме да ни тъпчат. И всички се оплакват, но никой нищо не прави. Няма смисъл от форумен патриотизъм.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fc6a377c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   Подканвам всички да слушате номер 20 и да си изселите от България, а тези които вече са го направили и са в чужбина, в никакъв случай, повтарям В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, да не се връщате обратно. Не слушайте какво ви казват майките ви, бащите ви и другите ви родини и приятели които живеят в България, защото ТЕ ВИ ЛЪЖАТ. Повярвайте ми, те ви лъжат. Повярвайте на тези като но. 20 че жвота в държавата ни не е хубав и си стойте в чужбина и да не сте посмяли да се върнете в родината ни. Не се притеснявайте че живота ви в чужбина е мизерен за сега. Скоро всичко ще се промени, защото ще ви раздадат нови къщи в хубавите картали и местните хора ще започнот да ви третират добре и най-после ще ви приемат като едни от тях. Повярвайте ми че само зад ъгъла ви чака неземно щастие. Стойте си в чужбина и да не сте посмяли и да помислите да се връщате в България.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 33e5b38bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Тероризма ще се разреши лесно - изселване и няколко атомни бомби.
Мафията, обаче, ще я има винаги.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9658641fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   до номер 21 кви са тея фалшиви пропаганди

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5fd2164cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   До 23, 21 се шегува, не се коркай.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d069d83fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Българите изселили се в чужбина, трябва да си стоят там, зщото на нас ни трябва място в Бългаия, където да заселиме 3-4 млиона бежанци идващи от Афика и Азия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8761632433
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Авторке, разбирам разочарованието ви от живота ви в Лондон заради тероризма, но не забравяй, че този тероризъм няма да спре. Англия заедно с Америка винаги създават политически проблеми по света, както е сега в близкия изток. Арабските държави не могат да се противопоставят военно на Англия и Америка затова тях ги избива на тероризъм. Този тероризъм ще продължава до тогава докато англо-американската политика продължава да сменя правителствата на независими арабски държави. Доколкото знам Лондон е пълен с араби от къде ли не. Винаги ще си имате проблеми заради тяхното недоволство.
Защо не опитате да отидете в Норвегия например. Там е спокойно и стандарта им е много добър. На мой приятел бившата съпруга на сина му живее там и не иска да чуе за връщане в БГ.
Аз живея в Америка и вече 9 г. не съм си ходил в България и нямам намерение да си ходя. Поддържам връзка с познати, които също ми казват да си стоя тук, където съм сега. Ако имате добри професии защо не се заинтересувате за живот в САЩ. Тук няма такъв тероризъм, както става в Англия и Франция и тук полицията много здраво си гледа работата, дори прекалено здраво. Помислете си добре, но и аз ще кажа не се връщайте в БГ. Аз предчувствам, че нещата в бъдеще ще станат още по-зле в БГ, отколкото да се подобрят. Ваш избор, но мислете трезво.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7557cd8a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Каквото и да си говорим, в България, дори и да имаш завидна заплата, каквото и да означава това, живееш в същата действителност, както и тези с незавидни заплати. Разбити улици, олющени сгради, тъжни възрастни хора, бюрокрация, корупция, улични кучета и пр. са малкото от ежедневието за всички, независимо от това, каква заплата получават...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f8acb5e1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Номер 21, това опит за иронията ли е? Сериозно, не разбирам логиката ти, по която трябва да се казва на черното бяло, да си заравяме главите в пясъка и крещим по форумите, как всичко си е наред в България. Приеми, че твоята гледна точка може пък и да не е единствената възможна и валидна. Никого към нищо не приканвам - споделих си на мен какво ми натежа и моите мотиви какви са, както очаквам и останалите пишещи в темата да го направят, за да се получи смислена дискусия. Не виждам смисъл от рецитирането на неподкрепени с аргументи кухо патриотични лозунги. Който е патриот, няма нужда от това в тази му форма, който не е - също.

Струва ми се абсурдно твърдението, че хората, живеещи в чужбина, видиш ли хал хабер си нямат, какво е в България и им се налага да формират мнение по чужди разкази или новини в пресата и ги водят за носа - напротив идват си достатъчно често, за да имат преки и лични впечатления за какво иде реч.

В интерес на истината и аз в повечето случай съм против емиграцията. Особено, ако се предприема необмислено и човекът има нереалистични очаквания. Има смисъл от нея според мен само в следните случаи:

- имаш квалификация и ще работиш в чужбина същата работа и поне на същото ниво, както и в страната; съответно промяната няма да е свързана със негативна промяна в социалния статут или качеството на живот;

- в България работиш ниско квалифицирана и зле платена работа и живееш в недоимък - тогава по-добре да я работиш поне срещу нормално заплащане и да си повишиш стандарта и качеството на живот като я вършиш другаде;

Ако налице е един от горните случаи, следва да се отчетат и допълнителни фактори:

- например лесно ли се приспособяваш
- общителен си и лесно се сприятеляваш
- обичаш да пътуваш
- владееш местния език
- предварително си си намерил работа или имаш намерение да търсиш на място
- дали се местиш сам или заедно със партньор/семейство (за сам човек наистина и при най-доброто стечение на обстоятелствата би било много по-трудно в началото)
- дали имаш партньор или роднини, установени за постоянно там
и така нататък...

В повечето случаи местенето според мен също не е оправдано.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7557cd8a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

30.   Смешното е, че българите си мислят, че в чужбина няма мафия. Западната мафия - тази, която пусна над милион бежанци в Европа (и измежду тях кой знае колко терористи), e много по-опасна. Нашите политици и "мафиоти" са направо ангелчета пред истинската Европейска и Американска мафия.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d069d83fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

31.   №20 очевидо много са го наплашили в България, защото мафията му пресвятквала с фаровете, биле му намигали, биели го редовно на улицата, като прекосявал по пешеходата пътека все тябвало да притичва и оглежда като откачен защото не се чувствал в сигурност, носел си в една торбичка сено че да дава на колите за да не го хапят. След като си бил толкова много травматизиран от живота си в България, само се чудя как не си получил някоя страхова невроза и да не си полудял до сега.
Този промивач на мозъци се курдисал тук с еднственната цел, да
плаши българите и да ги навива да се изселват.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7557cd8a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

32.   В интерес на истината, голяма част от познатите ми, които учиха навън, се върнаха. Същото направих и аз.

Аз завърших в Дания, като учих 1 семестър и в Англия и изкарах стаж в Испания, така че имам идея каква е реалността. След завършването, работих 1 година в Дания и ми писна. Защо? 50 процента данъци, тоест половината ми заплата отиваше за това. От останалите 50 процента, половината давах за наем (наемите са умопомрачителни) и след останалите разходи като транспорт, храна и някоя друга дреха, в края на месеца оставах с жълти стотинки. В един момент се запитах струва ли си изобщо този "живот"? Отвратително време 10 месеца в годината, расизъм, далеч от близките ми и на всичкото отгоре, прехвалената Европа не била съвсем перфектна.

От няколко месеца съм обратно в България и не съм бил по-щастлив. Близо съм до семейството и приятелите си и съм си вкъщи. А, и не вярвайте, че заплатите били ниски. Да, ниски са, ако нямаш умения и опит. В София е пълно с чуждестранни компании, които дават доста добри заплати, ако си кадърен. За съжаление, в провинцията нещата са доста зле, но поне в столицата възможностите и доходите са доста добри. В момента изкарвам повече, отколкото в Дания, само това ще кажа. Живея си в България, а получавам "Европейска" заплата. Да, все още има доста проблеми в България, но положението изобщо не е толкова зле, колкото се опитват да го пропагандират, както и Европа изобщо не е това, което е била преди 20-30 години. Бъдете там, където се чувствате щастливи, един живот живеем!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 45b1f81f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   България не е за живеене... вече. Все по неуредено, хората озлобени и агресивни, пътища под всякава критика, разбити плочки по новоремонтирата Витошка, както и навсякъде другаде, европейски цени на продукти с все по съмнително качество, монополисти и лобисти които безконтролно си правят квото им хрумне, а народа измъчен и потъпкан е без реални възможности да потърси човешките си права. От години живея в странство... ама тая година се уплаших... счупиха тъпомера до крайност безхаберните управници на тая многострадална наша страна...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f0a86b9783
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Като чета някои от коментарите, започвам да се чудя, дали тези хора които ги пишат, изобщо са биле някога в България. Вярно е че тук не всичко е идеално, но далеч не е така както някои се опитват да го изкарат. Живях три години в западно-европейска държава и сега, вече втора година съм обратно в Бълария. Да ви кажа честно, тука съм наистина щастлива, за разлика от годините които изкарах в изгнание. Там си като дърво без корени и най слбия ветрец може да те събори. Тук съм между приятели и роднини и зная, че ако имам нужда от помощ, те веднага ще ми подадат ръка. Там не само че никой няма да ти помогне, но и да те видят паднал на пътя, и пръста си няма да помръднат за тебе, най много да ти направят някоя снимка с телефона си и да я качат в нета и да ти се смеят. Веднъж бях хванала някаква страшна изстинка и въпреки че се тъпчех с лекарства, две седмици се влачех като убита с нея. След това, все ми беше студено и вратът и гърбът ми бяха схванати и ме боляха. Когато исках да се обърна и да погедна нещо в страни, трябваше да извъртя цялото си тяото тяло. Никога преди и след това не съм се чувствала толкова зле. Най на края се оправих, едва когато си дойдох в България и майка ми ме разтри и ми сложи вендузи. След това изкарах две седмици на Созопол и морето и слънцето напълно ме оправиха.

Тук си живея в апартамента и за разлика от там, не трябва да плащам никакъв наем. Там по голямата част от заплтата ми заминаваше за рентата. В чужбина може да вземаш повече пари, но пък разходите са в пъти по-големи.
Най-важното е че в България съм истински щастлива.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f4442870b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   И аз питам същото като авторката, но питам хилядите европейци, избрали да живят в Бълария. Преди няколко дни си говорих с французин, който се оплакваше от мафията в родината си. Подметнах му за българската мафия, показните разтрели и обществения грабеж. Той ми каза просто: "И у нас е така". Все гледаме в чуждата паница, но чуждата паница не по-пълна от нашата.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fcad7df628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Не знам дали има мафия, но бивши мафиоти сага са шефове мутри - бизнесмени, които третират персонала ката феодали/подчинени. Изискванията им са по-големи от това което можеш да си позволиш с заплатата. Сума ти хора подпомагани от роднини работят за бизнесмени за без пари, нали без работа не се седи.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fcad7df628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Битово насилие има и в България. Просто не се шуми толкова. Все пак не сме Обединеното кралство. Те са и 10-15 пъти повече от нас като население. Много "техни" граждани им отмъщават за колониялната политика и все пак Всички членове на "common world" са доста по-добре приети от Православните Христиани като нас.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d51d64657d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Еми едното спонсорира другото, а другото прави пари на първото. Докато са си изгодни разбира се! :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d18d99484a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Каква е разликата между мафия и тероризъм? И в двамата случая убиват, насилстват, заплашват и тнт, все едно и също зло. Мафията за разлика от терористите обаче ''не се занимава'' с нещастни, наивни или оръфани хорица, които си работят за 1500 евро, освен, че ги принуждава да работят за тях по косвен път, тъй като съвременната мафия е на корпоративно ниво и следователно е почти навсякъде. Тоест, при работодателите ви. Е, когато станете работодател, тогава мафията от всички нива може да ви зграбчи, изхвърли или октоподски приватизира. Тя е причината много хора в някои държави например да са подтиснати, без желание за развитие, а икономиката също да не се развива. На Запад тея структури са същитие, по-добре прикрити и единственото, което правят е да колонизират по бедни държави с корпорации, за ресурси и евтин добитък (както навремето негрите от Африка), та до днес.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1ca692cb41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   До 40

Интересна "теория"...

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d99d30c455
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   С мъжа ми се прибрахме в България и не съжаляваме. И на нас ни говориха роднини и приятели че сме луди да се връщаме, но го правят защото никога не са живяли в в прехвалената западна Европа. Уж богати държави, а пълни с просяци и бездомници. За живота в една държава, съдиш не по броя на милионерите, а по броя на бедните хора в нея.
И там ги има, също както и у нас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker