Канадската мечта! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Канадската мечта!
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 3165 пъти
Здравейте, не знам дали ще качат поста ми, но реших да пробвам... така момиче в 8ми клас съм. Уча в гимназия с засилено изучаване на Английски език и Руски език. От малка имам мечта да отида в Канада и да живея там. Искам да завърша висше тук в България и след това да замина за Канада. Знам, че не е лесно и предполагам с много усилия се постига това. Сега ще кажете това лапе за каква Канада ми говори в 8 клас. Не искам да ме упреквате и да казвате, че само ви губя времето или нещо от сорта още не знаеш къде се намираш пък кви неща пишеш. Просто искам да попитам според вас възможно ли е след години тази моя мечта да се сбъдне.... Знам перфектно Руски език Английския горе-долу. С началото на 2018 започвам курсове по френски.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: d7e51210a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам защо някой би искал да отиде в Канада, но да - възможно е, разбира се. Канада е емигрантска страна. Добре е, че започваш френски, ще можеш да се оправиш и във френско-говорещата част от Канада. Най-добре е да имаш професия обаче, т. е. да си специалист по нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dbdd49090c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Че какво и е на Канада?Тази страна е една от най-добрите за живеене в света!
Докато пораснеш ,условията за заминаване ще са се променили много.Даже чувам ,че и визите за нас може да отпаднат скоро(което е кофти,но това е друга тема)
От теб се иска да си вземеш професията в ръце и да понаучиш френския.Имаш време :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6660bfe100
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Учи френски и английски езици. Вземи професия, която може да работиш там и се търси. Вече птпаднаха частично визите за там, така, че имаш шансове.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2c798161a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направо заминавай след 12 клас, иначе ще изгубиш 4 години напразно в преследване на "някакво" висше, което съм сигурен че няма да ти е полезно с нищо след като заминеш.

Виж как са колежите там и започвай да се готвиш за кандидастване за място и стипендия.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b35c94ed70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Канада е супер като страна и хора. Да, хладно е, но вече има самолети всеки може да лети до САЩ или Латинска Америка.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7a82e4493d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здравей! Напомняш ми за времето, когато аз бях 8 клас, защото точно тогава реших да емигрирам в Канада в далечната 1994 година и в крайна сметка успях, така че си следвай мечтата! Учи английски и френски език, руският не ти трябва за Канада. За бакалавърска степен не можах да намеря стипендия аз лично и затова завърших бакалавърска степен в България, а после за магистратура получих пълна стипендия от University of Western Ontario. След завършване на магистратурата имах право да работя 1 година в Канада, сега международните студенти имат две години право да работят в Канада и през това време си кандидатстваш за статут на постоянен жител-permanent resident по точковата система и си готова! Аз поне направих така и вече съм канадски гражданин. Иронията, обаче е, че въпреки че това ми беше мечта, да ида в Канада, след като завърших и станах канадски гражданин, в крайна сметка се ожених за австралийка и сега живеем в Уолонгонг/Wollongong, чуден зелен град на брега на океана на час и половина на юг от Сидни и за мен Австралия е идеалното място. Прилича на Канада като архитектура, хора, култура, но за сметка на това зимата е мека и вместо минус 20 се наслаждаваме на плюс 15-20 градуса, палми, алое, кенгуру, коали и какви ли не други екзотични растения и животни. На близо ни е природния парк Симбио (http://symbiozoo.com.au), където можеш дори да погалиш и нахраниш коала, кенгуру или уомбат. Но, разбира се, всичко е много индивидуално и зависи на теб лично какво и къде ще ти хареса. Моят съвет е да си преследваш мечтата! Ако можеш иди още за бакалавърска степен в Канада, ако не, направи там магистратура, кандидатствай по точковата система и си вземи канадското гражданство. А, после с канадска диплома и канадско гражданство, светът е твой! Ако ти е кеф и в Европа можеш да си намериш добра позиция, в САЩ или в Австралия като мен. А, може и в Канада да останеш. Отворени врати ще имаш много. Игнорирай негативните коментари. Знаеш, че повечето българи вместо да те окуражат започват да ти обясняват колко си зле, как няма смисъл това, което искаш, как дори няма как да стане това и други подобни глупости. С мен беше същото. В училище повечето ми съученици, както и роднини, приятели и съседи ми обясняваха как това е невъзможно, колко било трудно да се емигрира в Канада или да се вземе стипендия, как аз и моето семейство сме нямали пари и затова никога нямало да стигна до Канада. Е, не само че стигнах, а дори и канадски гражданин станах и съм обиколил половината свят и то защото не слушах никого, а си преследвах мечтата, независимо от хорските мнения и коментари! Съветвам те и ти да направиш така! Попътен вятър ти желая и успех! Ти можеш да постигнеш всичко, което си решила! Просто ти трябва постоянство и труд!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8c8f20a3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз това имиграцията не го разбирам. Смешно е да се говори за живот някъде другаде след като въобще не сте били там . дори и на екскурзия да сте били, пак е смешно. Съвсем друго е да се остане там за години...няма нищо общо. Работил съм и съм живял в три държави, но никога не съм казвал че ще имигрирам или че ще живея другаде. Аз и не искам. Винаги съм тръгвал с нагласата че ще работя само и това и съм правил. Чудесно ми е да си харча парите в България и се чувствам българин повече от всичко.

Но.6, много хубав коментар - позитивен. Само че не е вярно, че българите ще я настройват негативно. Аз например съм с двете ръце за това което иска. Ако не съм обикалял света досега , никога нивото на английския ми не би могло да е толкова добро, нито щях да знам нещо за света. Точно и тук но.6 е много прав. Никога не знаеш къде ще те отнесе вятъра, така че пак да кажа голяма дума за имигриране не казвай.

Друго много важно което искам да те предупредия.Преди да отидеш в друга държава не отивай защото искаш да се махнеш от България, а защото наистина другата държава ти е интересна. Ако е защото бягаш от тук... Значи си черногледа и даже там да отидеш, пак ще ти е същото.
Ако човек е щастлив, може да е щастлив навсякъде... Същото важи и за нещастието. От себе си не можем да избягаме

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 370c03ad79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Но 6 като обрисува Авсралия забрави да кажеш за непоносимите горещни, особено през последните няколк години и че става все по лошо. Нищо не каза и за огромния брой хора с ракови заболявания на кожата, нито за това че почти всяка животинка е въоръжна и отровна (дори и някои миди) и може да те убие. В морето всякакви видове акули, ироканджи и боксови медузи, които са силно отовни, вскакви видове крокодили, включително и соленоводни. На сушата много видв оровни змии; Кафяв змия, Тйпан, Тигрова змия, Смъртоносна ада, Копър хед, Кралска кафява змия, Червен корем черна змия и много други. Имат също и едни от най отровните паяци в света и са навсякъде.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7a82e4493d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 6 до номер 9.
Ехеее, като ти четох коментара чак аз се уплаших и хвърлих едно око на двора да видя дали не ме дебне там някой тайпан. :) Годишно умират буквално 2-3 души от змийски ухапвания в Австралия. Миналата година трима, а през 2015 г. двама. Ето я статистиката ако те интересува.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_snake_bites_in_Australia

Около 0,01% от австралийското население или 1 на 10 000 австралийци попада в болница заради ухапване от някаква гадинка. С други думи, шансът да ти се случи това е горе-долу като шансът ти да удариш джакпота от тотото. Същата работа с инциденти по плажовете. Не вярвай на всичко, което дават по Animal Planet, National Geographic и Discovery Channel. Да чукна на дърво поне до сега не ми се е случвало подобно нещо, нито на семейството, приятелите, колегите или познатите ни тук. Неслучайно Мелбърн и Сидни са в класациите на най-добрите градове за живеене в света постоянно. Мелбърн е пак номер 1 тази година. Ти, как мислиш, богатите англичани, южноафриканци и американци толкова ли са прости да идват тук ако беше толкова опасно, колкото го описваш? Да не говорим за десетките милиони други хора по света, които искат да живеят тук. За температурите и сушата съм съгласен, че се повишават, но затова има климатици. Единственото, за което наистина трябва да се внимава е защитата от слънцето, заради озоновата дупка. Затова си прав, съгласен съм, защото наистина случаите на рак на кожата много се увеличиха последните години и затова постоянно се мажем с кремове с висок фактор на защита. Но, всичко останало са си медийни преувеличения. Австралия за мен си е най-доброто място за живеене, което съм виждал. Единственият недостатък е, че е изолирано и като пътуваме до Европа излиза скъпичко. Не е като при вас, София-Лондон 20 евро, Лондон-Варшава, 2 евро на промоция с EasyJet и други подобни. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 43e7d60f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей, номер 6 и 10. Интелигентен човек си. Искам да те питам следното: Заслужава ли си след нова година когато паднат визите за Канада да отида там за да работя и живея нормално. Имам желание да се махам от България. Благодаря, ако има отговориш и споделиш, как точно стоят нещата за живота и битието в Канада. От един млад мъж и българин който иска да живее нормален, сигурен живот без притеснения за утрешния ден и нежеланата чалга музика. Благодаря. :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7a82e4493d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от номер 6/10 за номер 11 - Здравей! Първо искам да уточня нещо много важно, от 1 декември отпадат САМО туристическите визи за Канада и така всеки български гражданин може да иде в Канада без виза, до три месеца, но без право на работа. Това е нещо като отпадането на шенгенските визи за българи през 1999 г. мисля. Отпаднаха, но имахме право само да пътуваме до ЕС, а едва след 2007 получихме право на работа.
Да идеш в Канада като турист и да останеш нелегално, не те съветвам, не си струва.
По-добре кандидатсвай за имиграция по точковата система или се запиши да учиш нещо, което ще ти даде време да се огледаш и да работиш легално. Ако имаш повече въпроси, пиши. Ще се опитам да ти помогна с това, което знам. А,ко решиш да идеш в Канада, имай също предвид, че канадските градове и провинции са много различни като климат, атмосфера, дори понякога и език.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 370c03ad79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз ще послушам №10 и за в бъдеще изобщо няма да вярвам на National Geographic, Animal Planet и Discovery Channel, защото очевидно те ни лъжат и мсля че най-дбре ще е да спра да ги ледам напълно, също както спрях да гледам "новините" по българската телевизия. Много съм благодарен на №10 че ми отвори очите и за в бъдеще ще следвам само неговите съвети и аз също ще се изселя от България. Хубаво че има хора като него в сайтовете и непрекъснато да ни посочват "правлилната" посока.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f26a7a4022
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   В последно време се наблюдава една откровена омраза към хората, желаещи да напуснат България, която честно казано не мога да си обясня, а и едва ли някой може. Човек е свободен да живее и работи, където си поиска и където му е хубаво. Аз лично, независимо, че живея в България, много се радвам на хора, които успяват в чужбина и имат смелостта да направят тази крачка. Страната ни е зле, няма какво да се лъжем в това. Със затваряне на очите няма променим ситуацията. Да не говорим и че макар и да има промяна в положителна посока, от манталитета ни като цяло все още има какво да се желае. Миналата седмица се видях точно с хора, емигрирали в Канада преди повече от 10 години. Тогава синът им е бил 1-2-ри клас и сега се връща да види старите си приятели в България. Момчето излязло веднъж с тях и повече не повторило. Дори започнал да се крие, за да не му се налага да бъде в компанията им. Какво толкова го отблъснало ли, ами пушене, пиене и чалга до зори. Никакви смислени разговори, никакви интереси, едно голямо нищо, подплатено с огромна доза простотия. Нали се сещате, че ако беше останал в тази среда, малко или много щеше днес да е като тях.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 370c03ad79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Такива като номер 14, се опитват да наплашат българте в чужбина така, че те повече да не се връщат в Бълария и да оставят родината ни на циганите и турците. Не вярвам този човек изобщо да е българин, защото всичките му коментри са пълни с нескрита омраза към България.
Лично аз изкарах осем години в чужбина и сега съм обратно в България, вече трета година. Тук съм щастлив и не бих отишъл в никоя друга държава отново, дори и на екскурзия. Никога отново не бих зменил страната ни за никоя друга. Отидох в чужбина, но там не намерих нито щастие, нито спокойствие, нито уважение, нито пък успях да видя бъдещето си в някоя друга държава. До като бях там, срещнах много други българи, които бяха разочаровани и нещастни също като мене. Познавам много хора, които преди да заминат на запад си бяха мизерници и сега там са по мизерни от всякога.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 458f52b49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   14, хората не харесват омразата, която изпитват по-вечето емигранти и/или желаещи да напуснат БГ. Повечето са абсолютни мизерници, както тук, така и в чужбина, но държавата им пречи/на претенциите без покритие/

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bda8cfb2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   15, хайде да ми покажеш мой коментар, в който има омраза към България. Искам да постнеш линковете тук.
16, ами аз познавам много хора, които живеят в чужбина и всичките са меко казано успели. Никой от тях не мрази България, както не видях никъде и авторката да мрази България.
От 14

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7a82e4493d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От номер 6&10 до номер 13.
Номер 13, повтаряш едно и също по няколко пъти. Ако прочетеш пак коментарите ми, ще видиш, че никой за нищо не агитирам, а помагам с информация на хора, които ВЕЧЕ са решили да емигрират в Канада.

Ти си този, който се опитва всячески да агитира хората да останат в България, но нещо не ти се получава, защото докато условията на живот и заплатите са толкова мизерни, хората ще продължават да емигрират, както квалифицираните, така и неквалифицираните, каквито и статистики да им пускаш. Не казвам да не вярваш на информацията за отровни змии в Австралия, а да видиш, че случаите на смърт от това са единични. Ако ще плашим хората със статистика, аз мога да напиша, че България е на първо място в Европа по смъртни случаи от катастрофи, на първо място по заразяване с кучешка тения, на пъpво място по бездомни кучета, разбити пътища и ниски заплати и т. н. Но, не го правя, защото всеки сам си решава къде да живее. Ти сега с тази статистика за Австралия какво мислиш, че постигна? ! Накара кандидат-емигранти да се откажат да емигрират или ще ме накараш мен да се върна да живея в България? ! Ще те разочаровам, нито едното постигна, нито другото.

Номер 14, не обръщай внимание на номер 13 и 15. Аз в този сайт, прегледах последните 9-10 теми в раздел в чужбина и под поне 2-3 статии номер 13/15 има абсолютно идентични коментари. Всеки, който пише, че иска да емигрира го плаши колко било зле на Запад и как от всичките му коментари прозирала омраза към България. Или му плащат от Патриотичния фронт или просто е ентусиаст-идеалист с много свободно време, който искрено вярва, че с коментарите си ще накара някой да живее в панелка с 500 лв. заплата, защото в Канада е студено, в Германия е мрачно, а в Австралия тайпаните те дебнат на всеки ъгъл. :) Дори вече ми е забавно като го чета. Същият сигурно се гордее с Джон Атанасофф, който както знаем много добре е роден и живял в България или Асен Йорданов, примерно, известен с работата си в Боинг в САЩ.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1d2db4fcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз ще слушам съветите на №18 и също ще се изселя от България. Решил съм да имигрирам за Афганистан, защото четох в този сайт един коментар, вероятно написан от №18, че там е много спокойно и живота е направо фантастичен. Преди това бях решил да се изселя в Ирак или Етиопия, но сега твърдо съм решил, че ще е Афганистан.
Може би №18 ще може да ви обясни, защо Австралия и Нова Зеландия имат най големия процент в света на заболявния от рак на кожата. Според него, сигурно дупката в озоновия слой, която се намира най-блзко до тези страни няма нищо общо с това. Озоновият слой е този който филтрира УЛТРА ВИОЛЕТОВИТЕ ЛЪЧИ, които причиняват ракови заболявания. Поради замърсяването на въздуха, озоновия слой на Южния и на Северния полюси е много изтънял и на някои места са се появили дупки в него. Учените смятат, че това е причината смъртността от рак в Скандинавските държави, Австралия и Нова Зеландия да е 6 пъти по висока от колкото в Средизмноморските страни.
№18 е прав че повече хора умират от ухапване от змии в Индия, отколкото в Австралия, около 10 - 12 000 всяка година.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bb94b94db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 19, май наистина номер 18 ще се окаже прав. Ти изобщо четеш ли коментарите или пишеш наизуст и повтаряш едно и също? ! Номер 18 е написал в един от предните си коментари, че е съгласен с теб, че има рак на кожата в Австралия и затова се пази от слънцето. Освен това, той пише за впечатленията си от живота от Австралия и Канада - две богати и развити страни, в които емигрират много хора, а ти разводняваш дискусията с глупости от сорта искам да емигрирам в Афганистан. Някой по-горе да е писал, че препоръчва емиграция в Афганистан, Сирия, Ирак или Етиопия? ! Не, нали? Е, тогава, какъв е смисълът на коментарите ти? ! И аз ти казвам като номер 18, колкото и да се напъваш, който е решил да емигрира ще го направи. И хората, които емигрират отиват в по-развити и богати страни от България. Както виждаш, в Германия, Испания, САЩ, Канада има стотици хиляди български имигранти, защото не са отишли в Етиопия или Афганистан.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1d2db4fcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   По-лесно е да лъжеш хората, отколкото да ги убедиш че те са биле лъгани. По-лесно е да ги измамиш и с фалшиви доводи да ги накараш да изоставят родината си и да хукнат да гонят дивото, където ще мият чинии в ресторантите и стават кенеф-майстори, и всичко това за голяма радо ст на враговете ни. Чужденците от западните държави, които се заселиха в България, не могат да проумеят, защо българите изоставят страна като България, защото и тук има достатъчно добри възможности.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1d2db4fcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До №18
Ти си се хвнал за Джон Атанасов и Асен Йорднов, които са единици и са заминаи там преди мнго години.
Аз говоря за масова имиграция на българите и обезлюдяване на България.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker