Избор на провинция в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Избор на провинция в Германия
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2761 пъти
Здравейте, искам да замина в Германия и ми трябва помощ с избора на провинция. Коя е най - добрата от 16-те за живот и работа според вас? Северен Рейн - Вестфалия или Бавария е по - удачният избор? Дайте мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 10e511de6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   През последните няколко години в Германия надойдоха огромен брой бежанци от Африка и Азия. Сега те са нвсякъде и броят им непрекъсато расте. Където са стъпили те, живота там се е влошил в пъти. Това са някакви полудиви изроди и германците живеят в един кошмар. На някои места нещата са се влошили толкова много, че местните хора са започнали да се изселват от там. Не отдавна, писаха за едно семейство германци, които имигрираха за Русия, заради кошмара в който тези маймуняци превърнаха държавата им.
Не очаквай никак добро посрещане, защото за немците няма никакво значение дали си арабин, неъгр или източно-европеец - за тях всички нашественници са бокулци и ги мразят.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b376382d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Коментара на номер 1 е според мен чиста пропаганда в стил "една жена каза''- колкото и бежанци да идват - откъм обществен ред, инфраструктура, работещи институции и стандарт на живот като цяло има още дълго да им дишаме праха.

Най-добре да инвестираш в няколко полета и краткотраен престой в избрани от теб дестинации и да прецениш сам/а за какво иде реч и дали те устройва преди да вземеш решение. Не е много като разход предвид че има нискотарифни полети, а според мен е направо задължително да има човек преки впечатления от мястото преди да вземе подобно решение. В Бавария принципно доходите са по-високи, но разходите също. Има значение и дали искаш да живееш в голям град или някъде по сред природата в радиуса около по-голям град. Зависи на какво държиш и какво търсиш :)
Иначе мигрантите принципно имат склонност да се струпват в големите градове - но обикновено засегнати са само определени квартали/гета и това се знае и отчита при избор на квартал и жилище - както е и да кажем и в София :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c0ffe894bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, ако погледнеш само 10 години напред и можеш да видиш какво ще се случи с Германия при тия навлеци. В Швеция вече е факт. И не, количеството немци спрямо мигрантите няма да спаси Германия... Пък ти си мисли, че е пропаганда.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e1ad0dd3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Номер 4, след 10 години, я камилата - я камиларя... може и всички да сме заличени от атомна бомба. Като почваме с прогнозите, любопитно ми е и каква ти е прогнозата за България, както и за другите държави в Европа след 10 г?

Животът е кратък и не се знае, къде и какво ни очаква. Съветът ми е всеки да стои там, където се чувства добре, щастлив е и му е комфортно - ако не се чувства добре, то нека пробва другаде, докато си намери мястото - всеки има право на щастие и нормален живот

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 92397d530e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Живял съм и в Северен Рейн Вестфалия, и в Бавария (Мюнхен). В Бавария начинът на живот ми харесва много повече, планини, езера, Италия е близо. Но се изисква да работиш добра работа, иначе е безбожно скъпо.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1ab80e543d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зависи какво ще работиш и какви пари ще получаваш. За Мюнхен и околия забрави. Шанса да се намери жилище там е нищожен. Северна вестфалия бива, жилищата са на поносими цени. Ако ти харесва мегаполис у много хора на едно място, ежедневните задръствания по магистралите значи Северна вестфалия е твоя избор. Ако искаш спокоен живот, поносими цени на жилища - Дрезден или на запад от Дрезден Саксония. Бивш соц, инфраструктура напомняща на България там се чувствам като в България.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker