Безопасно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Безопасно ли е?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2284 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 24 години. Преди време ми хрумна за първи път да изляза извън граница и реших да не бъда като другите да ходя в едни и същи страни-САЩ, Германия, Гърция, Испания, Турция и т. н. Реших да отида в Северен Ирак (Автономия Кюрдистан). Имам нужните пари, гледах хотели за столицата на Иракски Кюрдистан-Ербил, беше доста красиво изглеждащо, всичко подредено, даже хотелите не са много скъпи там! Имам нужните средства-имам достатъчно пари за отиване, престой и връщане. Но се чудех дали наистина е толкова безопасно в Северен Ирак, не съм чувал нещо за терористични атаки, но все пак не мога да съм сигурен дали ще е 100% гарантирана безопасността ми, както и това някой там кюрд, или арабин да не прояви доста хладнокръвно и студено отношение към мен, дори само да си вървя по улиците, понеже съм чувал, че арабите не са свикнали да гледат много чужденци-най-вече по-слабите и конфликтни арабски страни разбира се! Ако някой е ходил на такива места с напрежение и точно на мястото където искам да отида, и каже мнението си, ще съм му/ѝ много благодарен!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: f20df680c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти очевидно се бъзикаш с хората.

Ако толкова ти се ходи на нестандартно място, отиди примерно в Африка. Вярно, че може да лепнеш малария или морбили, ама пак е по-добре, отколкото да те отвлекат, изтезават и обезглавят на края. Или пък още по-добре - отиди в Бали, Непал, може и примерно в Парагвай. Нестандартни дестинации дал Господ и то без да рискуваш обезглавяване.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 761db7cbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е безопасно. Там има война. Могат да те убият или отвлекат за откуп.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2e81f5ca7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Безопасно е, ако не си бял :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 82d1ad9b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Там само като чуят, че си от Европа ще ти отрежат главата и ще се похвалят пред другарчетата си, че са убили неверник. Преди това ще те изнасилят, защото си падат манафи.
Ако мислиш, че се бъзикам - напиши "ислямска държава" в Интернет и гледай. После пак кажи дали ти се ходи точно там.
Номер 1, аз не бих му препоръчал да отиде в Африка - там всеки втори е болен от СПИН и Ебола, и не знам си още какви смъртоносни болести за които няма лечение, и които в Европа не съществуват (поне засега, защото тези бежанци които идват ще донесат и болести).
Авторе, радвай се, че си роден в Европа. Ако не се радваш от този факт - разходи се до тези места и ако случайно оцелееш, като се върнеш ще си целунеш гъза от радост, че си роден в Европа, макар и в бедна държава (България). Бедна, бедна, ама в сравнение с Африка и "ислямска държава" сме 10000 години по-напред.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fddf29d25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Избрал си едно от най-опасните места, по-добре отиди в Швейцария, ако можеш да си го позволиш. Също и Белгия, която е малко по-безопасна от Ирак в момента. Или Норвегия. но нито едно от тези места в момента не са безопасни, а и светът сега не е.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2e81f5ca7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, безпоастност на 100% не можеш да имаш. Ако толкова ще ходиш, потърси информация, къде и как.
Моят съвет е, ако отидеш там, да пуснеш лека брада и да им казваш, че си новоприел религията им. Викай им салам Алейкум, салам Камчия или квото се казва и няма да притесняват.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f75f58d1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Благодаря на всички за отзивите. Поразрових се още по-дълбоко и реших да не рискувам наистина, избрах да отида на почивка в Русия. Тази идея за Ирак ми хрумна, защото знаех че територията на която мислех да отида е малко далеч от ИДИЛ, но и това не е гарант.... Радвам се, че съм роден на горе-долу по-безопасен континент, както и държава, но и тук не е много цвете за мирисане същност. Та още веднъж ви се отблагодарявам и се надявам Москва да бъде наистина толкова красива, колкото е всъщност, а руснаците да са готини хора. Още веднъж Ви благодаря за мненията, всичко най-добро!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 82d1ad9b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм номер 4.
Авторе, понеже и аз съм близо до Русия сега - да ти кажа, руснаците и особено рускините наистина са много готини :) не е мит. В Москва е доста скъпичко, така че ако нямаш кешовица - помисли за по-малък град.
И внимавай на какви рускини попадаш. Това, че са курви и т. н. категорични не е вярно (то пък българките да не би всичките до една да са светици? ), но има и такива. Всъщност според мен рускините като цяло са по-готини и по-свестни, в България момичетата вече от 13-14 годишни ходят голи по улиците, а за деца и семейство не искат да чуят докато не станат поне на 30 (има изключения, но за съжаление масово са така), в Русия не е така - аз лично се учудих колко много млади двойки се разхождат по улицита с деца. Няма цигани, няма бежанци или подобна сган която да ги тормози. Руснаците, за разлика от западноевропейците, имат топки и не дават някой да се бъзика с тях. Аз лично не видях гей паради или някакви подобни извращения, които на Запад са ежедневие. Като цяло впечатленията ми са, че в Русия все още властва здравия разум, хората държат на семейните ценности, а това че са алкохолици, курви и т. н. е толкова далеч от истината, че всеки който го твърди заслужава само смях и подигравки :) Аз по-големи алкохолици от англичаните и ирландците не съм виждал. А жените им са колкото грозни, толкова и безмозъчни. Само в Англия съм виждал момичета на по 20 години масово да се въргалят мъртво пияни по улиците и да спат по пейките, или да повръщат пред дискотеките.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4596be30a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   До номер 4 Благодаря ти за мнението,знам че това което изкарват руснаците е пълен мит и ще се радвам да видя Русия и всичките ѝ качества докато съм там! Благодаря за мнението което изрази.Да,Москва е скъп град,но мисля,че ако преведа левовете в рубли няма да се изхарча много! Ще посетя и мавзолея на Ленин,Червения площад, и още куп забележителности ха-ха :Д :)!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f9438b3e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, ти луд ли си, или тепърво ще полудяваш. Тези араби там, правят всичко възможно да се изселят в Европа, а ти си тръгнал да ходиш на почивка в тази помийна яма! Не ги ли виждаш колко са нагли кюрдите? ! Въпреки че са биле съставна част от башибозуците и са вземали активно участие в клнетата и грабежите извършвани срещу българския народ по времето на въстанията през турското робство, сега тяхнте правнуци идват в България и искат ние да ги пиемеме да живеят с нас. Те са мюслмани и откито показват че ни мразят. Това не ти ли е минавало през ума?

Точно когато си мисиш, че нищо повече не може да те изненада в този свят, и някой като автора, ще излезе с някой бисер като този.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker