О-в Корфу - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

О-в Корфу
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2038 пъти
Здравейте, догодина обмислям да заведа съпругата си и 6-годишната си дъщеря на почивка в чужбина. Знам, че е рано, но искам от рано да събера мнения. До сега не съм ги водил в чужбина и затова искам мнения.

За момента съм си избрал Корфу, но съм отворен към всякакви мнения. Искаше ми се повече на Санторини или Крит, но за там май трябват повечеко пари. Искам да има чисто море (защото на българското все се разболяваме от всякакви морски вируси), красиви плажове и да има разходки с корабчета. Заделил съм около 2500 лв.

Ще ми стигнат ли тези пари, ако не се изхвърляме прекалено много? По кое време на годината ми препоръчвате да отида (все пак не искам да е прекалено горещо)? От интернет или от агенция да си резервирам? Кои места в Гърция ми препоръчвате или евентуално други държави? За какво трябва да внимавам?

Всякакъв опит и информация ще са ми от полза. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: febfe9891e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях на море на о. Корфу тази година. Ал инклузив. Плаж Белицес.
Добро място е. Като цяло Гърция е в пъти по-добра дестинация от Б-я.
Аз платих 550лв. за 5 дена ол инклузив за единична стая.

Добър избор си направил. Йонийско море е много чисто.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c6ccf67034
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Охх, страхотно си изкарахме на Корфу! Островчето е на 3 морета и има най-различни плажове - с пясъчни дюни, с едри/ ситни камъчета, с глина и с тревички. Невероятна красота, мисля, най-красивият остров в Гърция. Планински, с дивни плажове и много маслинени горички, стара италианска архитектура, дворци и малки, сладки ресторантчета. Аз лично резервирах хотелче с басейн и гледка, за около 600 лв за 3-ма души за 5 нощувки, без изхранване, беше божествено. Преобладава италианският стил като архитектура. Все пак е бил владение и на италианци и на англичани. Нашите собственици на хотела бяха ... рижави гърци с лунички :D Пътувахме с личен транспорт, почти задължително е, иначе ще трябва да наемете кола за да разгледате острова. Има много исторически и природни забележителности.Мисля че имаше в бг мама много подробности за забележителностите. Всичко си струва да се види. Всичко е невероятно. Спомен за цял живот. Тъпо е да се забиеш на ол инклузив на един плаж. Мой съвет е да си ангажираш нощувка или нощувка със закуска, стидио, да си вземеш в колата провизии или да пазаруваш в местните супермаркети и да хапвате нещо на крак. Не знам от коя точка на България сте, но ако си вземете храна, може и да да ви стигне бюджета. Но все пак има си и такси в Дворците и в корабчето, с което разглеждате морското дъно и т.н. Поне 300 лева отдели за атракции и музеи. Дано си изкарате толкова добре, колкото и ние.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 125e39300f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Най хубавата ми почивка досега е била на о-в Корфу в затворен комплекс с къщички с олинкузив, басейн, програма за гостите, игрище за волейбол. Страхотни плажове, симпатично градче, силно препоръчвам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 78dc264abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз живея на остров Закинтос който сам по себе си е един от най-посещаваните тук (не се изтъквам) поради което и цените в началото и края на сезона са ниски заради огромния наплив от хора. Ходих на корфу (керкира) на екскурзия, не мога да кажа че не ми хареса, беше страхотно, даже обмислям да ида пак. Обаче смених два хотела и не останах с много добри впечатления, хем по-скъпо от тук, хем по-ниско качество и звезди. Иначе острова сам по себе си си заслужава !

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0e898807b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще ти стигнат и ще ти останат. Мястото е много хубаво за почивка и разходки. Има много пътувания с корабчета до близките брегове и е изключително преживяване. Има дворец в бароков стил - на австрийската принцеса Сиси, със статуи на Ахил и други герои от гръцката митология. В самият град също е много красиво. Островът е отчасти с венецианска архитектура, имало е италиянски нашественици и културата е повлияна.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 898ec31190
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вече два пъти ходя на почивка в Гърция и съм страшно доволен. Почивката е в буквалния смисъл. Няма го това напрежение и гъчкане, както по нашите курорти. Спокойно е. Няма дандания. Плажовете са чисти, непренаселени, морето е като тепсия спокойно, а също и много чисто. Отвсякъде си заобиколен от природа, а не обръщаш се и зад гърба ти хотел. Та, по темата. Ходил съм на о-в Амулиани/Амуляни. На самия остров имаш 3-4 плажа. Има и селище, което е с около 500 човека. Има си магазинчета, аптека, хлебарница, няколко супера, за джунджурийки, за гироси. Нищо не липсва. Навсякъде има много симпатични къщички за гости. Много е спокойно, въпреки туристите. All inclusive като цяло мисля, че няма. От пътя до о-ва се стига с ферибот, обаче е 20 минутки ферибота. С приятелите ми бяхме в къща за гости на 2 минути пеш от плажа. За 6 нощувки излезе 132 евро на човек. Имахме си кухничка и си бяхме донесли достатъчно храна с нас. Ако ви се хапва гирос е в диапазона 2,50 - 3 евро, зависи от къде се вземе. В суперите не е особено скъпо. Напиши в търсачката Ammouliani и разгледай снимки. Силно, ама много силно препоръчвам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcb84213ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ходила съм в Корфу за Великден и беше страхотно. Да, вярно беше малко рано за плажове, времето беше супер, но морето беше доста студено, но никога не съм виждала по-чисто и по-синьо море, а съм пътувала доста. Просто беше изумително синьо и бистро. Освен това природата е хубава, ах тези комлатчета за какво ли не ги ползват (това е едно плодче малко като портокал, ползват го за сладко, за напитки... ). Местните хора също бяха дружелюбни, така че аз останах с много добри впечатления. Пък и дори да случиш малко по-хладен ден, можеш да видиш вилата на Сиси. Така, че горещо ти го препоръчвам, пък и цените са прилични. Мисля, че е доста подходящо за семейна ваканция.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a17032ba29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Края на август според мен е най-хубаво времето. Но на Тасос съм чувал, че е по-хубаво.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 75018df08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тасос е хубаво и по-близо. Няма да се умори детето от пътя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker