Страх ме е да остана сама в къщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Страх ме е да остана сама в къщи
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 5529 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 15 години.
Проблемът ми е следният: страх ме е да остана сама в къщи.
Живея във Великобритания и преди няколко месеца бях харесала в Фейзбук вестника на града в който живея и почти всеки ден се случваше нещо лошо, като убийство, наркомани и т. н. един ден прочетох за обир и от тогава се страхувам да стоя сама в къщи. От 3 месеца живея в друг апартамент(мезонет) в 4 етажен блок, и ме е страх дори да се кача на втория етаж защото може някой да влезне у нас през това време. В предишния апартамент не ме беше страх изобщо да стоя сама, но какво се случи че ме е страх толкова незнам. (Веднъж подпалиха кола на моята улица, но не мисля че е от това).
И искам някак да изчезне този страх а ме е срам Да кажа на баща ми за това защото все пак аз съм на 15 години не би трябвало да ме е страх от това. (Да уточня, живея с баща си и той ходи на работа от 11 сутрин до 11:30 вечер и има 2 часа почивка през деня. ) Радвам се че след 2 месеца и половина майка ми ще дойде да живее с нас и тогава може да не оставам вече сама в къщи.
Моля да ми помогнете! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: edc87dbeff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко зависи от квартала, в който живееш. Има при вас големи гета, има и сигурни квартали, но като цяло и мен би ме било страх

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 76d090d021
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката:
Ами за сега не съм чувала шумове само, че имам мъж и жена съседи, който винаги тряскат входната врата и баща ми ги е виждал 2 пъти и двата пъти са били пияни.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e82ed4cc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Получила си страхова невроза. Вероятно и майка ти като дойде, пак ще те е страх. Кажи на баща си и се обърнете към личен лекар. Не трябва да те е срам, това е заболяване, но е лечимо. Разболяват се и хора, които са много по-възрастни от теб. Всяко забавяне е в твоя вреда.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: af15991fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако живееш в някое гето, разбира се че ще те е страх, защото там сигурност няма. Съчувствам ти. Може би се чувстваш така заради всичко което се случва там в момента. Голма част от европейците напускат Великобритания като резултат от брексит.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c47af3b911
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Стой вкъщи,чети на английски и чакай майка ти. Зависи в какъв квартал си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c7c756d81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Момиче, недей! И мен ме е страх, но аз поне съм на 7 етаж. Ти доколкото разбирам, си на първия. Там е най-страшно. Според мен страха е породен от това, че в днешно време по телевизията само това дават - убийства, подпалвания, а хубавите неща стоят настрана. Плашат се хората и да... Ако имате възможност наемете детегледачка, не да ти готви и т. н. ами само да стои при теб вкъщи или ако има някоя самотна баба в блока ви може да я помолиш да дойде да стои при теб през деня, стига да ѝ е удобно. Късмет и не се страхувай!

М13

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e380092bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сама каза какво става - убийства, грабежи, наркотици. Аз живея в малко селце в България, но не чак толкова малко, че да няма престъпници и честно да ти кажа не ме е страх. На 16 години съм и тази година нашите ме оставяха сам сама. Миналата година бях с баба, но тази вече не, защото и баба и дядо починаха. Аз правя така - заключвам на всякъде и оставям някои лампи да светят за заблуда че не съм сама, като в това време си мисля за нещо хубаво, докато не заспя. Плашиха ме, но не поддадох. Преди няколко дни както си лежех изведнъж нещо започна да се бие в прозореца на стаята ми - неописуем страх, защото стана около 1 през ноща.

Нещото което най- много ме успокоява, е че има хора много близо до мен и ако стане нещо, недай боже веднага мога да извикам помощ. Трябва да познаваш съседите и дано да са добри хора. Да се отзоват, ако имаш нужда от помощ. Опитай да се пребориш със страха и дано съм ти била полезна. Успех!



Момиче,16 г.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 68772ec9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   То като е писано нещо да става, ще става. То ако влязат оберджии дали ще си сама или с майка ти, с баща ти, голяма разлика няма. Ти и в България да си, пак не си застрахована от влизане.
Вкъщи е една дума, толкова ли не се научихте хора!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dc6e9e78dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Глупости, ти си само на 15, нормално е да те е страх, защото не си достатъчно голяма, че да знаеш как да реагираш при ситуация, пък и не си си в България, подразбирам, че от скоро сте заминали, щом и майка ти не е при вас. Просто не се чувстваш сигурна на новото място все още.

Не е голямо успокоение, но по всички вестници и новини говорят предимно за убийства, наркомани и обири. Светът, в който живеем е такъв. Навсякъде може да бъде извършено престъпление, но защо му е на някой да влиза точно във вашия дом? Заключвай вратата, затваряй прозорците, дръж телефона близо до себе си и не оставай без занимание. Страхът ти скоро ще отмине, но не е лошо да споделиш с някой възрастен. Сега съм на 20 и до момента, по незнайна причина, когато майка ми и баща ми ми кажат, че ще се справя с нещо, мигновено им вярвам така, сякаш съм на 5. Стига да не живеете в някое гето, не мисля, че има причина да се случи нещо лошо, докато си сама вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5f4a9250a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Авторката
Номер 6: Живея на последния етаж (4ти).
Номер 4: Не живея в гето, просто тук има много пияни хора навсякъде по улиците.
Номер 8: В България нямам никакъв проблем да стоя в нас сама. В България се чувствам по защитена, защото това е моята страна!
Номер 9: Живея тук от 1 година и 1 месец. Заключвам вратата с 3 ключалки и всички прозорци са ми затворени, а телефона винаги е в ръцете ми. Само в кухнята все още нямам пердета, а кухнята ми се вижда от стълбите и прозореца може да бъде лесно разбит. Бяхме си в България преди 2 седмици и стояхме 1 месец и като си дойдохме в нас всичко беше нормално, а бяхме заключили само една ключалка. Ако кажа на майка ми за това тя направо ще започне да се притеснява и да натяква на баща ми да направи нещо по въпроса, тъй като съм само 1 дете в семейството и те много ме обичат.
Аз си мисля че се страхувам, защото апартамента ни е на 2 етажа, в предишният апартамент нямах капка страх, но там беше на 1 етаж, иначе през деня не ме е страх, защото е светло и все още няма пияни, а мойте съседи винаги са шумни и пияни.
Благодаря на всички!
Ще се постарая да не се страхувам!

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bea8b0581d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ако влязат крадци, те ще се интересуват от парите и вещите, а не от теб. Остави ги да ви оберат, не че можеш да ги спреш, и няма да те докоснат.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: af15991fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Искренно ти съчувствам. Не съм живяла във Великобритания, но живях в две гета в западна Европа и навсякъде беше едно и също. Ако не се бях прибрала обратно в България, сигурна съм че там щях да получа страхова невроза. Съмнитeлни и надрусани извратеняци на всяка крачка, особено в Холандия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ee107c096b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Напълно те разбирам. Бях така доста време. Всичко се оправи с психотерапия. При някои хора съм чела, че с антидепресанти се подтискат, но при мен ефекта беше повръщане и разстройство. http://psihologat.com/monofobia-strahat-da-ostanesh-sam/ виж тук е описано това състояние. Важното е да знаеш какво се случва с тялото ти. Запомни, че страхът ти в нереален и нищо няма да ти се случи докато си сама. Стискам палци ♥️

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4673752c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няма от какво да се срамуваш. Това е нормална реакция. На моя приятелка и обраха апартамента посред бял ден и полицията каза, че са си тръгнали буквално минути преди тя да се прибере от работа, та е имало шанс и да ги завари. От тогава и тях живееше в постоянен страх и когато беше сама заключваше всички възможни врати, пускаше телевизора и дори си говореше сама, уж в апартамента има няколко човека. Да не говорим, че когато можеше, ако не бях на работа, говорехме по телефона с часове. Просто изпитваше ужас, че крадците могат са се върнат! С времето го преодоля, но първите месеци каза, че били кошмарни и подскачала и при най-малкия шум. Явно и при теб се е получило нещо такова предвид на това, което си чела или видяла.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker