Ужасно чувство за вина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Ужасно чувство за вина
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2315 пъти
Тази вечер е отвратителна. Отново последната вечер преди за отлетя за другата, " по добра" държава. Разкъсвам се от тъга и чувство че съм обърнала гръб на семейството ми. Всички отново гледат по онзи особен начин преди да изпратят скъп човек, с неясна дата за следваща среща. Мразя всички политици обрекли толкова народ да се скита по света за едно по добро бъдеще... толкова бих искала утре да се събудя и да знам че ще остана на родна земя.... толкова съм нещастна. Мразя да успокоявам близките си всеки път преди да замина, че ще се върна пак... скоро. Мразя да плача тихо, за да не ме чуят и някой да се разтрои... просто чакам деня в който да се прибера... завинаги...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3f56e960ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, не знам пак за какво са ти виновни политиците. Човек когато пълнолетен - взима едно решение и си носи последиците. Не виждам обаче защо изпитваш вина, освен ако не си оставил/а деца за отглеждане при родителите.
Аз се наслаждавам на свободите, които имаме днес. Няма вина да живееш където си искаш, освен ако не си зарязал за това децата си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 551ca1906b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво отиваш в чужбина да работиш и чакаш нещо да се промени тук за да се върнеш и всичко да ти е на готово за жалост обаче ще си останеш с празни надежди защото такива като теб хукват да бягат в друга страна за повече пари и докато само си седим и се оплакваме нищо няма да се промени... политиците може и да са виновни окей а ти какво направи по въпроса за да се променят нещата? Нищо. Отиде в чужбина... всички искат промяна а никой не действа докато не се обединим и не се борим за правата си всичко ще си е по стару му

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 92178eee7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е', по времето на социализма драмата беше обратна. Че си застопорен в България и нямаш никакви шансове да излезеш извън нея. Но аз те разбирам, работиш навън за пари. Ами реши си колко искаш да спестиш и като го спестиш, се върни. България няма да избяга. Има скайп, вайбър, може да се чуваш и виждаш с близките си всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8af9a2cea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ХОра ограмотете се най- сетне! Знаете ли кой човек е политик, кой народен представител( депутат)? Какво са ти виновни на тебе политиците? Какво зависи от политиците? Знаеш ли кои са политици? Какво ти правят на тебе политиците? Политици са хора членове на дадена партия, какво зависи от нас? НИе какво ти правим? Аз като член на партия какво мога да променя в страната? И много хора си мислят, че политиците пращим от пари, а къде са ми тогава на мене парите? Ние дори заплати не получаваме, само като има избори и то не хиляди или стотин.
Да излезеш извън страната е твое решение и това, че се оправдаваш с нас си е твой проблем. Нито народните представители те карат да излезеш, нито ние. Аз нямам големи доходи, но си стоя тука. Живея с малко, но какво от това, обичам си страната. Баща ми също седи тук, намери си работа и си му стигат парите, като подчертавам, че си живеем отделно и всеки със своите доходи се справя. Батко ми беше за малко навън, но едвам 2 месеца издържа и се завърна. Намери си работа тук и гледа двете си деца.
Има работа в България, но е много лесно да кажеш няма работа. Вярно, че навън са по- големи заплатите, ама другите хора как оцеляват? Приятелката ми също не мисли да излиза някъде, защото също си намери тук работа, майка ѝ, баща ѝ... Аз имах предложение от Берлин за 1600 евро на месец, но едвам 15 дена изкарах и се завърнах. Не мога да оставя страната си. Вярно с по- малко живея тук и то доста по- малко, ама се чувствам вкъщи, а не на чуждо място. Имам много приятели, които излязоха за малко, но се върнаха, защото обичат страната си и предпочитат да работят за по- малко пари, но да са си тук. Ще кажат някои, че имат кредити, ние също, но няма да изляза от България, това е моята държава!!!
Престанете да се оправдавате с управляващите. Впрочем кой ги избира? Аз не мога да ви разбера вас, защото гласувате за тях, продавате си гласа, а после мрънкате. И не казвайте, че подменят гласове, защото аз лично ходя в комисии, броя гласове и виждам масово за кого гласувате. Все плюете Бойко, а после гласувате за него и накрая недоволствате. 2013 година масово протести, оставка на правителството, подаде оставка, след това избори и масово за същите. Така, че сам или сама, не знам си си виновен- виновна. Никой не те гони с пистолет да заминаваш от България.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 23a9e0d560
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Подкрепям №1. Каква вина имат политиците за твоя собствен избор? Ти сама избираш. Според теб "по добро бъдеще" е да разполагаш с повече пари от колкото да си до близките си. Не е като да нямаш избор. Просто си изправена пред кръстопътя като всеки пълнолетен човек да избереш материалното или социалното, ти си избрала материалното, какво са виновни политиците.
Ако сега свършва твоята ваканция, най-вероятно си се разходила из българските улици, и си видяла колко много твои набори живеят и работят тук. Нима те не знаят къде е летището? Те просто са избрали да разполагат с по малко материални неща и да са до близките си по често.
Изборът е твой не обвинявай никой друг! Ти сама си избрала за сметка на близките си да носиш по скъпи гащи, да имаш по скъпа дамска чанта. За твое учудване българите живеещи в България не ходят голи и не умират от глад, борят се всеки ден за по добро бъдеще на България, плащат осигуровки за да имат пенсия, администрация и полиция твоите близки в бг, за разлика от теб.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 315edae861
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, дай малко повече инфо-с какво се занимаваш, в коя държава живееш, отколко време си там? Знам, че в Бг трудно се намира нормална работа, Но... не мисля че е чак пък невъзможно и ако толкова искаш да се прибереш все нещо ще излезе струва ми се... Не знам защо трябва да се драматизира толкова и да се търси вина в политици и държавата и тн. В крайна сметка след като има толкова хора, които работят не виждам защо и ти да не успееш? Не мисля че е чак толкова невъзможно... Просто по-така малко ги приемай нещата...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c3c8ddc588
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брях, така си го написала сякаш няма хора дето да съществуват, работят и живеят в България.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 428ff59b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   О айде стига драми, животът е избор. Прости си търси робота от чужбина в България и като излезе нещо си прибирам и това е. Аз направих същото но от България в посока чужбина. Избор това е. Не дълбай толкова защото е излишно. Можеш да живееш много добре в България стига да искаш. Е аз не мога са приема тази враждебна среда, негативните и злобни хора и въобще този манталитет. И съм направила изборът си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dd4a91e6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   От авторката:
Здравейте на всички! :)
Написах историята си в момент в който не се чувствах по най-добрият начин... и исках просто да споделя, не да получа съчувствие или съвети.
Ще се опитам да отговоря на въпросите ви- заминах защото съпруга ми живее в Германия, и вече беше отделил доста години там за да се реализира. Да, никой не ми е опирал пистолет до главата, не съм тук и за по-скъпите гащи или чанта :)
Какво са ми виновни политиците ли? Сега ще обясня специално за представителя, който е писал по горе. Проблема господине, е, че вие и вашите колеги подкрепяте настоящето положение на икономиката която обуславя наличието на работни места където бих работила аз евентуално. И съпругът ми. Питате защо не стоя тук и не направя нещо- бих питала какво точно? Какво се случи на масовите протести? Бяха "манипулативно овладяни и насочени" както е удобно. не бих могла да тропам на вратата на всеки българин и да го моля да създава предприятия или да го превъзпитавам да не краде от системата или да не е корумпиран. Това което виждам е, че щом едни и същи българи се държат по различен начин в България и Тук (в България обират, лъжат, не работят и прочие, а в Германия и останалите държави с ред всички са мили, кротки и изпълнителни) значи къде Господине е проблема? В правилатаааа. Кой създава Господине правилата в една държава? Вие Господине. Политическата власт, законите, наказанията, глобите за нарушенията и налагат реда в обществото. Поправете ме ако греша. И не, разбира се че и хората си имаме своите трески за дялане, казвам само че щом един и същ човек може да се държи по кардинално различен начин, значи условията в които се намира са определящи?
Преди малко чета новата история на майката на която един работодател е затворил телефона при въпроса какво е работното време... какво ще правя когато един ден и аз имам дете ако съм в България? Тук държавата осигурява плащане на част от наема, безплатни спортове и безплатна осигуровка за жената и детето ако имат брак с бащата. Няма да посветя статията за да хваля другите държави, въпроса ми е как със своите сили бих променила положението в България?
Не съм дошла единствено за пари. Имах сериозни здравословни проблеми и в България просто ми казаха че няма кой да се захване с мен? Миналата година се прибрах, и още на летището ме ограбиха с близо 600 лв. НА ЛЕТИЩЕТО!!! Съжалявам но не мога да не се запитам дали ако имаше правораздавателна и наказателна власт някой щеше дори да си помисли подобно нещо! Да не казвам че преди станах жертва на фирма която ме обра с 8000лв, водих дело, и съда защити крадците(най-вероятно срещу определена сума), въпреки че адвоката ми предостави неоспорими доказателства!!! Съжалявам че досадих на сигурно мнозина, но за мен Висшия ешалон за това е избран?? За да създава определен ред? Защо при Меркел може, а тук не? Сега ще ми кажете че другите които са избрали да живет в България едва ли не носят кръста за сметка на нас носачите на скъпи гащи. Може би сте прави. Съжалявам за вас... заслужавате нещо по-добро от средна заплата 700-800лв. при хранителния стандарт, който откровено казано е АКТУАЛЕН И за Германия! Не се шегувам! само че тук заплатите не са 700-800лв.
И да, разбира се че ще се прибера един ден, но това ще е когато се подсигуря че ще имам какво да ям, ако работодателя като онзи от предната история ме изхвърли с дете на ръце.
Пожелавам на всички хубава вечер!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 43858661a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 1, Авторке, нищо не разбираш нито от Икономика, нито от политика.
В Германия като отидеш не ставаш по-добър човешки материал. Казвам го това като човек, който е завършил висшето си в Германия и е живял 6 г. там, но ПРЕДИ, когато трябваха визи и имаше подбор. Днес Германия се е напълнила с нищо не можещи хора, просто защото имат нужда от ниско квалифицирана работна ръка. В МОМЕНТА. Свидетел съм как бързо се освобождават от нея, когато им стане множко.
От 200 000 българи в Германия около 75 000 взимат някаква социална помощ. Повечето са т. н. работещи бедни - тоест доходите са толкова ниски, че са под жизнения минимум. Какво прави Германия - оряза соцаилните помощи и дори детските за българи.
Правила и у нас има. На 90% сме преписали Законите и от Германия и от други развити държави. Примерно законът за етажната собственост е 1 към 1 като немския, но това не значи, че нашите съсобственици събират пари за ремонти и си оправят сградите - те чакат ДЪРЖАВАТА да им ги оправи.

Държавата, политиците са ви нон стоп виновни на пасивните хора, повредени от комунизма по някакъв начин.
През комунизма действително държавата и политиците са се грижили за бедния народ - всички да са еднакво бедни, но са отнемали и цялата отговорност на индивида - нито работа е можело да си избереш, нито дори къде ще живееш, а шофьорът е взимал повече от лекаря.
Днес не е така.

Днес имаме всякакви свободи. Човек сам си е виновен и за успеха, и за неуспеха. Ако не си се квалифицирал, за да изкарваш добри пари или нямаш други способности като работливост, предприемчивост и така нататък, сам си си виновен. Няма да дойде Бойко Борисов, Първанов или кметът да ти пеят на ушенце, но и няма да те принудят да се изселиш примерно.
Дало ти е обществото достъп до образование, ти какво ще правиш си е твоя работа. Държавата ти е дала възможност да правиш бизнес и да плащаш нищожен данък за това - ти какво ще сториш си е твоя работа.

Брей, защо обират едни и същи хора? Мен защо не ме обират? Забравих си чантата в Ботаническата градина в Балчик на една пейка с две портмонета и документи, 2 телефона, но чантата беше предадена на касата. У нас съм си губила също телефони, забравяла таблети - винаги са ми били връщани нещата.
Но и не нося 600 лв. кеш в себе си (не работя на черно в кеш), нито някой ме е осъдил за 8000 лв. - ни у нас, ни в чужбина и у нас няма как да те осъдят на 2-3 инстанции, подкупвайки съдилищата. Поне 2 дела знам, които ТИМ са губили, включително са съдили бедна журналистка за клевета и тя е спечелила делото още на първа инстанция. Дори не обжалваха, а са ѝ пратили цветя. Майка ми осъди работодателя си и 5 годишни работни заплати си върна.

Такива като Авторката не се оправят ни у нас, ни в чужбина, но да - в развита държава им е по-добре, защото там има страхотен контрол и действително някой над теб да се грожи да спазваш правилата - шефът, институциите.
У нас малко вакуум се получи между двата строя и хората с ниски способности загубиха всякаква опора. Религията им е била отнета, после изчезва и държавата-майка, но нещата и у нас ще си дойдат на мястото, защото доста „нищо не можещи хора“ емигрираха, а и отделно се създадоха и у нас работни места по поточните линии и полетата, така че тези хора ще си напълнят скоро хладилниците и ще са доволни
Това и през комунизма им е било достатачно и това търсят и в чужбина - къртовска, безмозъчна работа за точно толкова, колкото да си напълнеш един хладилник и да консумираш някакви боклуци. Това действително за ниско и неквалифицираните у нас в момента няма. Дори работа няма за тях и с право емигрират.

В едно е права Авторката - трябва нашите политици да наложат по-голям ред и да почнат да си събират и данъците, и други вземания - тоест ЧСИ да тръгнат като на Запад при неплатени данъци, глоби, здравни осигуровки. В Германия ако не си платиш таксите за държавната телевизия идват да ти описват имуществото и ако не можеш да платиш - затвор. Същото е и със здравните осигуровки. Ако не си плащаш - съд и може и в дрънгалника да влезнеш, а после да те осъдят за разходите ти в затвора.
Тогава май ще имат такива хора като Авторката страх и респект от държавната машина. Също трябва да платим двойни заплати на ченгетата да ходят важно като немските и да видим дали няма да респектират. Май само така разбират някои хора.
Като застанат немските полицаи да глобяват пешеходци на пешеходни пътеки, пресичащи на червено - българите масово горят. Масово българи имат висящи дела там за пътуване на черно, за каране пиян, за всякакви такива дреболии, които са им се разминавали у нас.
Същите са си нашите хора, но има кой да ги съди и да ги тормози да влизат в някакви елементарни рамки. Не почват да пресичат на зелено докато не им лепнат глоба от 40 евра и билетче за метрото не си купуват, докато не дойде някое ченге да им връчва призовки за съдилища.

Нищо не можещите разбират само от ред и дисциплина и това дори ги кара да се чувстват сигурни, защото им отнема част от отговорността.
Аз заради такива хора се върнах в България. Срамно стана вече в чужбина да кажеш, че си българин.
Не съжалявам за избора си и не ми е виновна Меркел.
Много хора от старите емигранти се прибраха, след като малките градчета бяха заляти с бежанци и им се развали спокойствието. Купиха си с парите си къщи у нас и също са добре. Те вече могат да се сърдят на Меркел до някъде, защото бяха интегрирани в тези градчета и живееха добре. Примерно в Елванген вече българска общност няма.

Всеки е свободен да прави каквото си ще, а който не ходи да упражни правото си за глас дори, после да не ми мрънка за политиците. Стани ти политик като смяташ, че си по-компетентна. Аз лично и срещу 1 милион заплата не бих станала дори кмет у нас, камо ли президент. Не, мерси!!! Да управляваш такъв народ е наказание.

„Тук държавата осигурява плащане на част от наема, безплатни спортове и безплатна осигуровка за жената и детето ако имат брак с бащата. “

Радвам се, че у нас не е така! Имам си своя застраховка и осигуровка, не съм вързана за мъжа си със здравна осигуровка, а имам своя. У нас най-приятното е, че държавата не ми взима 50 % от дохода да я раздава на „нищо не можещите“, не е нужно мъжете да плащат 250-450 евро здравни осигуровки, защото жените не работят. Жените си имаме свои осигуровки.

Германия на българи вече нищо не плаща, спокойно. Няма да намажете с ваучери за жилище примерно и социални помощи заради нисък доход. След като им мине бум фазата и влезнат в етап на преструктуриране, първо емигрантите ще си загубят работата. Така стана с „испанците“, така стана с „гърците“, а англичаните дори излезнаха от ЕС, за да се оттърват от „добрия човешки„ материал от България и Румъния“.
2001 г. в Германия се спука балон на борсата и пред бюрото по труда имаше бой за работа и имаше опашки 2 улици, охранявани с полицаи. Не си въобразявайте, че една развита държава ще е само във фаза на растеж. В един момент ще хлъцне икономиката (не зависи от политиците и от Меркел) и ще ви изплюе пред бюрото по труда.

Разберете, хора, никой не ви ще в чужбина и ако вие не щете държавата си - сами сте си виновни.
Единственият начин да живееш добре навсякъде е квалификацията или качества като предприемачество, работливост.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d13bd72289
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, не политиците са виновни. Виновен си е народът. Знаеш как примерно в Гърция като им намалят заплатите и пенсиите започват да излизат на стачки, блокират пътища. Това никога не се е случвало у нас. Да, протести, организирани и може би платени е имало. Но народът да стане спонтанно и да защити правата си никога не се е случвало у нас. Затова и всеки си прави каквото си иска, защото знае, че хората няма да му потърсят сметка. Така че тъжногледащите те роднини да бяха излезли да протестират, за да се живее у нас по-добре. Те не смеят и затова ще продължат да гледат тъжно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 43858661a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   n 11, у нас кога са намалявали заплати?
Ти май 1997 г. не си бил роден, защото тогава имаше епични протести, влезна тълпата в народното събрание - изобщо до 1998 сме живяли само на протести, хляб и вода - а, хляб нямаше. Бяха продали комунистите цялата реколта като фючърси, за да печелят.
Ако с протести ставаше, и Гърците да са цъфнали и вързали.
На това дередже са и именно заради това - фалшифицират политиците им и държавните бюджети, за да им изплащат надути пенсии, а половината държава работи за държавата. Е, съжалявам, но ако има кой и на нас да ни даде 300 милиардчета сладки, и аз съм навита да протестирам, но понеже СССР се разпадна и вече няма кой да ни пуска на аванта, по-добра идея ще е да почнем да бачкаме и всеки да си гледа работата, не да мрънкаме от сутрин до вечер, а заведенията пълни, по границите километрични опашки по време на почивните дни и не можеш да се разминеш в МОЛовете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8af9a2cea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   12 аз не си спомням 97 протести! Може би бъркаш годината. Влязоха в народното събрание при свалянето на Живков. Другото номер 11 явно не помни 2013 година масовите протести особено във Варна, когато свалихме правителството, въпреки че на последвалите избори, простият народ избра пак същите. Тогава при броенето на гласовете, когато видях огромната купчина 495 гласа за същата тая партия, направо блъснах бюлетините, разпиляха се едно хубаво, другите се нервираха яко и как не ми биха шамарите, просто и аз не знам.През 1997 година, на власт бяха Иван Костов( циганина;) и Петър Стоянов, които изкараха до самият край мандата си и не помня по тяхно време протести, въпреки, че те разпродадоха България. Да на навлизаме в политическата история. протести имаше чак при Бойко, преди това не помня да е имало. Впрочем при Жан Виденов имаше, но той не беше ли 96?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8af9a2cea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От политика:
Първо авторке в Германия кой е мил? Аз не видях мил германец, докато бях там. Видях мили руснаци, мили мексиканци, турци... И ти казах да направиш разлика между политици и депутати. Откога политиците правим закони? Не знаех такова нещо. Политиците в България сме хиляди, но от нас нищо не зависи. НИе не сме народни представители или както ги наричате вие депутати. Ама ти едва ли имаш интелект, че да го разбереш. Това, че си член или симпатизант в даден клуб на дадена партия, нямаш тази привилегия да гласуваш за закон, даже в парламента не можем да стъпваме, когато решим. Аз даже и другите от клуба не сме стъпвали в народното събрание, когато са гласували за нещо, а има хора от 10 години членове. Ние само гласуваме за неща свързани с партията, на която сме членове. Сега разбра ли колко зависят нещата от мене и останалите политици? Не ние, а депутатите решават и както ти пише човек по- горе, нищо не разбираш от политика за това не бързай да обиждаш, до обвиняваш, когато не си се информирала, когато си некомпетентна.
Само ако можехме да гласуваме ние по закони, как щях да вдигна пенсии, заплати... Щом според тебе от нас зависи, ами ще отида да ги питам аз защо не ни дават да гласуваме толкова години. Ще ми бъдеш ли адвокат, че да ги съдя?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1bf4cfed4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 15 много тъпо изказване за политик :) Правиш ли разлика между редови член/ симпатизант на партия и политик? А и депутатите са представители на политически партии и представляват интересите на дадената партия от която са, така че И те са политици. Номер 14 - имаше протести и още как, януари месец, студентски протести, оставка на Жан Виденов, нищо ли не ти говорят?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1bf4cfed4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 4, не че нещо, но определение за Политик - умението да се управлява и действието по управлението, осъществява се организиран контрол над населението. Ти като редови член на партия кво управляваш, че се считаш за ПОЛИТИК?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 01f3fb177f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 14 аз ще ти припомня протестите от 97. Януари месец и февруари. Наричаха го Жан Виденовата зима. Тогава Слави Трифонов и сие се скъсвсше да пее и подкрепя свалянето на тогавашните на БСП. Бях 18 годишна. Тогавс също влязоха в народното събрание даже май се опитаха и да палят. Но не съм убеденс.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker