Гастарбайтер - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Гастарбайтер
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2555 пъти
Здравейте, ще заминавам да работя в Германия, в град Гелзенкирхен. Работата ми е като куриер на DHL, ще разнасям пратки из цялата Рурска област. Обаче съм чувал че Рурската област е пълна с чужденци, предимно турци. На мен това не ми е проблем, но какво мислите вие за Рур, и като цяло за Северен Рейн - Вестфалия, провинцията в която е Гелзенкирхен. Още нещо, заплатата ми ще бъде 1550 евро, квартира 310, има и много градове и градчета наблизко. Та, какво е вашето мнение за града, има ли някой, който да е по - запознат, защото аз не съм толкова много, а и в нета няма толкова инфо специално за Гелзенкирхен. Благодаря на всички, които ще изразят мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: fee9af4336
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кaкъв куриер след кaто очевидно не си минaл тест зa познaвaне нa грaд, улици, движение т. н.
Темaтa е фейк или някоя бг фирмa те излъгa? Кaк си "нaмери" тязи рaботa?
1550 евро aко сa бруто... смятaй нaполовинa, но нещо не е ок в цялaтa рaботa.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d8ced27ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бива ще се оправяш чудесно.. Заплатата е нето и е нормална за бранша. Не му трябва никакъв тест за познаване на района. Кара се определен район с нави и тва е. Общо взето ще ти спрат тока от работа и първите месеци ще спиш..

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c496dbd661
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Номер 1, стига се филмира. Какви тестове те гонят, какви 5 лева?? Аз като студент работех като доставчик на пица с мотор и то в 2 различни града и изобщо няма никакви тестове или нещо подобно. Единственото изискване е да имаш валидна книжка. Това е. От там нататък се качваш и започваш да караш още от първия ден. И така се учиш - в движение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eafcd02221
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 1 - масово в Германия за DHL и Hermes и подобни работят през последните години куриери българи - няма такава глупост с тест за познаване на град и улици, не знам откъде ти е информацията, а и служебните автомобили масово са с навигация.
Авторе, ще свикнеш, не се притеснявай - още повече пък щом са ти предварително уредени нещата. Рурската област е доста красива и развита, съсредоточени са там много индустрии (поради което натам се насочват и много чужденци, не знам за теб това дали е плюс или минус, но определено ще ти е достатъчно интернационално), а и ще си в голям град - мисля, че ще се чувстваш добре и ще си намериш лесно среда и място под слънцето.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1efa87db5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съгласна съм с номер 5, НО тогава работят хората на DHL като външни изпълнители - тоест не ги назначават в DHL, а ги назначава фирма-подизпълнител (полска, българска) и им плащат някаква мизерна сумичка за пакетче. Не можеш посмъртно да изкараш повече от 800 евро и поляците, които това масово го работят спят в буса си, с който разкарват пакетчетата. Мисля, че са излъгали Автора или са го заблудили, най-вероятно става дума за брутно възнаграждение, после ще му вземат пари за подслона и режийни и така нататък и после ще го накажат, че не успява да дотави минимум някакъв пакчетчета, но както и да е.
Това е една от най-ниско платените работи в Германия и е много неблагодарна
Успех все пак и се надявам да греша.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ec6cdc0d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н 1 съм, коментирaлa съм от опит и познaния някaкви в Гермaния все пaк, a не нa фaнтaзия.
Дaно инaче дa сте прaви и в някои облaсти, по-мaлки грaдметa или селa дa НЕ искaт този тест. Нaдявaм се коментaрът ми дa е бил полезен зa aвторa и си е проверил все пaк сихурносттa зa рaботa, нaй-мaлкото зaщото съм се нaгледaлa нa излъгaни бългaри по чужбински пaркове и грaдинки, молещи зa помощ.
Почти всеки път когaто ми се е нaлaгaло дa свършa някaквa рaботa в посолството ни, е имaло някой поредене нуждaещ се от помощ бългaрин, излъгaн от фирмa или "приятели".
Зa товa посочих вероятност според мен, рaботилa съм в Гермaния, живялa схм тaм (сегa в другa стрaнa) и смятaм дa знaм достaтъчно зa дa коментирaм.
Инaче се нaдявaм всичко дa е ок с aвторa и дa си рaботи без проблеми тaм!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1b8c5f26da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 5 към номер 6
Няма спор, че работата е не е най-благодарната и не иде реч тука за кариера-мечта, но като стартова за току-що преместил се човек без език и при положение, че всичко му е уредено ми се струва прилична. Има доста чужденци между куриерите, но ми прави впечатление като си получавам пратките, че има и немалко немци, може би 1 на 4ма, които също работят като доставчици. Вече дали се издържат само от това или го работят като допълнителна работа, нямам представа.
Така или иначе мисля, че ще е добра възможностза автора да се ориентира, да понаучи езика, а по нататък вече спокойно може да се огледа и да си потърси нещо друго, ако не го устройва.

Иначе сега като спомена и аз съм чувала, че се плаща минимална сума на доставена пратка, наистина е малко странно това с фиксираната заплата в такъв случай - авторе, сигурен ли си, че цитираната сума е нетна и след данъци?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker