Струва ли си да живея там? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Струва ли си да живея там?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2052 пъти
Здравейте на всички! Момче на 21 съм, изправен съм пред огромна дилема и затова реших да пиша тук. Понеже в България, шанса да живееш спокойно, да живееш и срещаш нормални хора, вече е много МИНИНМАЛЕН, и тук всичко е една гадна кочина в София и реших дали да не се преместя някъде в чужбина.. Хрумна ми да не е Германия, Франция, Великобитания или нещо такова, а нещо което е по-близо до нас и реших, дали да не е Турция, там не съм чул лоши отзиви за работа, начин на живот, глад и мизерия и т. н. Въпреки, че някои биха казали, защо ми е да живея там, ще ми отсекат главата дъръ-бъръ, дъръ-бъръ, аз имам амбиция да отида да живея там, и градовете, които съм си набелязал НЕ са Истанбул или столицата Анкара, защото са скъпички. Моите набелязани градове са-Измир, Мерсин, Анталия. Някой, който живее там, който е бил там на почивка за по-дълго време ако може да ми каже, как са нещата в тези три града, ще съм много доволен, Благодаря!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: db21fc754e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе ти или си луд или ще полудяаш. Турците правят всичко възможно да избягат на запад, а ти за там си се запътил. Вярно е че тези бежанци които идват в Европа, постепенно превръщат живота в държавите в които са нахлули, в същата кочина от която идват и живота е станал много несигурен, но все още е хляди пъти по-добър отколкото в турция.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1789de38e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Знаеш ли език? Имаш ли образование? Без конкретна идея защо отиваш и какво ще правиш е безсмислено.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 43868ec01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бившата ми приятелка е туркиня и живее от 1 година в България. Три нейни приятелки също се преместиха да живеят тук. Не искат да се връщат в Турция. Защо? Защото Турция вече официално е ислямистка диктаторска държава и се управлява еднолично от Ердоган. Стотици хиляди хора - учители, журналисти и политици са в затвора или са избити, защото не са съгласни с политиката му. Ако си християнин нямаш място там защото омразата и дискриминацията от страна на държавата и държавните власти са огромни. Родителите на бившата ми още живеят в Турция. Познават хора които са били арестувани и уволнени от работа защото във фейсбук са написали статуси против Ердоган. Миналата година в Турция имаше повече атентати отколкото в цяла Европа. В югоизточната част на Турция живеят много кюрди и в момента има война между турската армия и кюрдските партизани. Освен това все повече насилват жените да ходят със забрадки и не става въпрос за бабички - а за млади момичета. В исляма това е задължително! В училищата въведоха обучение по джихад. Ако не знаеш какво е джихад - на арабски това значи "свещена война", тоест война на мюсюлманите срещу християните. Самите турци са разделени наполовина - половината подкрепят Ердоган и ислямистката му политика, другата половина са светски настроени и са против. Напрежението е огромно и не се знае кога може да ескалирира до гражданска война. Миналата година имаше опит за военен преврат, но не успяха да го свалят. Не се знае кога ще повторят.
Но на теб да не ти пука, отиди...после ела и кажи как е!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 77c0c2ff55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Предполагам си наясно, че най-важното условие, за да заминеш е дали знаеш език. Следва професионални умения.
По принцип не е лошо в Турция, имат доста по-висок стандарт на живот, отколкото може да си представят повечето хора. Със сигурност ще прочетеш истерични коментари, но според мен това е интересна дестинация, ако геополитически не се бяха отклонили от категоричният европейски път на развитие би била една от най-перспективните държави за живот и просперитет. Хората са много дружелюбни и приветливи, което създава едно приятно усещане, че си част от обществото. Понеже оставам с впечатление, че документално си наясно с това как да заминеш и търсиш единствено коментари за градовете, в които би искал да живееш. В тази връзка по какъв начин отговаряш на визовите изисквания? Мислиш да учиш? Доброволчество? Или вече имаш роднини там, които ще гарантират за теб?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6f94d4650e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Турция няма да е коментирам, при положение че най-големия процент емигранти в западна Европа са турци. Те са и там най-голямата емигрантска общност. Аз живея от доста години в държава която е в топ 5 в света най-добри за живот, и няма сила която да ме накара да се върна в гетото българистан. Дори като турист нямам особенно желание да я посещавам, като знам как ще се сблъскам с гадните пътища, преливащите контейнери от мръсотия, глутници улични кучета които са готови да те изядат, беднотията на възрастните хора по селата, комлексирани дребни души в големи джипове, оглозгани комунистически панелки които са толкова много че чак те задушават и т. н. и т. н. Тук е друг свят, чисто, перфектна инфраструктура, зеленина на всякъде, честни и принципни хора и коректни работодатели. И най-важното тука държавата работи за гражданите, а не гражданите за държавата. Може да чуеш и други мнения различни... примерно от някой нашенец който бачка като общ работник за 5 евро на час цял ден днес на обекта на някоя, , рязана чикия, , у немско, и се търкаля още с пет маймуна в квартира едвали за него там си струва... Но всичко зависи кой как се е уредил...

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a534bb71a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора е, до номер 3-Имам завъшено средно образование, знам английски, турски знам също но ми е малко куц, научих го от баща ми, той е българин, но е работил на ''Капитан Андреево''!! . И до номер 5, нямам роднини там, нито познати, просто отивам за да започна нов живот, вярно, че държавата е фанатична и полудяла, но предлага малко по-добри условия, отколкото тук.. Относно визовите изисквания, това трябва да го видя, нямам виза, не съм излизал никъде другаде от България.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9ce46b81d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Е, Авторе, явно те вече... Защо питаш тука. Не знаеш ли че само негативни отзиви ще видиш.
Ходил съм на море в Анталия. Ебаси мръсотията. Хванах обриви от там, че се оправих след две седмици. Мангалски манталитет във всичко. Една нормална жена няма ни в метрото, ни по улицата. Единственото което видях е сляп, безсмислен сувенирен туризъм. В Истанбул само леко да мръднеш в страни от центъра и като видиш мизерията ще се откажеш. Атмосферата в страната беше отвратителна. Не ме разбирай погрешно, аз например не мразя турците. Време разделно и турското "присъствие" не ме вълнуват, но като ти казвам мнението си съм наистина обективен. Отиди, виж, постой седмица-две и после разкажи. Убеден съм че ще се разочароваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker