Емиграция на остров Мадейра или Тенерифе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Емиграция на остров Мадейра или Тенерифе
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 6009 пъти
Здравейте, повечето българи ходят в Германия или Англия но след живот в Холандия, Полша и Словакия ми писна от студени нации със студени зими. Но пък Испания и Португалия имат твърде жарки, тежки лета по моя вкус, та излиза, че Мадейра и Канарските острови като Тенерифе имат идеалните климати за мен. Лесно ми може там да се намери работа? Аз знам английски, малко Френски (B1, но не практикувам, защото да се работи с французи е ужас, все се държат особено) и сега ще започвам да уча Испански (португалския ми се видя с много трудно произношение, а и трудно се намират добри курсове, а не мога да уча сам). Освен туризма какво друго може да се работи там, имам диплома по Бизнес администрация и комуникации. Трудно ли се става мениджър на хотел например? Или мога да превеждам, предполагам там няма производство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8e50494686
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   На тези острови, освен туризъм, няма нищо друго. Работните места са само в тази сфера и са заети от местните. Проблема за каквато и да е работа е много голям, а и заплатите са мизерни. Младите хора масово напускат и заминават за Европа. Това което виждаш в туристическите брошури е хубаво, но само ако си турист, а за работещите там е Хурка Аврамова. Ако през летните горещини не можеш да си позволиш климатик, жална ти е майката .

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 09ba731ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   До 1, ама имаме само един живот, там са ми най-хубави позициите на наталната карта, слънцето ми е в първи дом, а в Европа 11-ти или 12-ти. Там съм с асцедент Лъв, а в Европа - с асцедент Дева. И да не вярваш в астрологията след пътуване установих, че е истина.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0c22580ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   В Германия и другите страни където е работата и парите - Англия, Швеция и т. н. хората пък са противни и те мразят ако не си местен и климатът е твърде хладен през зимата. У нас бих казал също хората са студени, поне в големите градове като София и Варна няма чувство за общност. Каква е ползата да имаш много пари като в тези богати страни като човек ще е сам или само заобиколен с други чужденци и местните няма да го приемат?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ac78b2e188
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е един друг българин тук писа, че Канарските били по-свестни от континенталната част на Западна Европа, в смисъл там българите не сме десета категория хора. Не мисля, че ако отида в Германия местните ще ме приемат. Те са студена нация, аз имам нужда от топлота, а дори Словаците са ми твърде студени, а те се смятат за по-топли от немците.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 078ad1ab83
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ма какви летни горещини на 30 градуса макс? По това време в континента на места става 40..

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2a452d6aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   авторе, ми щом звездите ти го говорят, защо питаш нас? хващай самолета и дим да те няма :-) там слънцето ще те топли, а лъвът ще те пази и пей сърце

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7871bad162
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора: Аз заради много кофти хора около мен станах затворен, дори студен. Не мисля, че ако отида в общество където и другите са такива като северните страни ще се чувствам добре, аз имам нужда от страст, огън.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3ab775a3f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Също и има астрокартографски линии - AstroCartoGraphy. Там ми е линията на слънцето, била много хубава. Другата опция е някъде в Африка, като Мароко, ама там кака обичат чужденци..

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c4ba5f99e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе, не се подлъгвай по традиционната западна астрология. Истинският зодиак взема предвид прецесията на Земята. Ако един човек зодия Скорпион (по класическия зодиак) излезе рано сутринта на рожденния си ден, за да наблюдава в кое съзвездие ще изгрее Слънцето, ще види, че в 23/30 от случаите ще изгрее във Везни, а не в Скорпион! Истинският зодиак е отместен с 23 градуса заради прецесията, и заради това положението на планетите и ъглите(вкл. асцендента) не са ти верни. Само аспектите и позициите на планетите по домове остават същите. Затова и зпадната астрология малко работи, но ако искаш истинска астрология - има си сидерална астрология - както западна така и древна, както и джиотиш (индийската астрология, която също използва сидералния зодиак). Ако имаш асц. Дева преди 23-тия градус на Девата, то асцендентът ти всъщност е Лъв.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3e641dff86
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Авторе, това със затворените хора, идва от нашенци, които не говорят местните езици, едвам мънкат на английски, на ниво детската градина. Тея хора се чудят, защо никой не им обръща внимание и никой не иска да говори с тях. Северните страни, далеч не са толкова затворени, колкото си мислят повечето.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e808e7f85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преди по-малко от месец се върнах от канарските острови и по-точно от Лас Палмас, като там ходих при приятелка която живее в частта 'Плая де Инглес'. Полета ми беше до Tenerife South Airport като после пътувах със автобус от там до град 'Santa Cruz de Tenerife' който се намира в северната част на острова, от където се качих и на круиз и си направих пътешествие до Лас Палмас острова.

Ходих миналият месец (Август), а това е по принцип и един от най-топлите месеци все пак. Канарите се намират всъщност по-близо до Африка от колкото до Европа, така че и жегата си е обяснима. Почвата на островите е по-скоро вулканична а и климата е различен за да виреят растения каквито има в континенталната част на Европа. Има много палми, кактуси и други растения които виреят там и са типични за климата. От към работа, работата там както каза някой по-горе е предимно свързана със туризма в хотели, барове, ресторанти, включително и ПР от хора работещи по улиците и опитващи се да привлекат клиенти в дадено заведение или хлуб.

Моята приятелка работи като сервитьорка и замина с малко говорим испански и английски. Отне и няколко месеца да си намери работа. За без език може да опира до късмет, може и до настоятелност от това човек да не се отказва. За двете години там се учудих колко добре е научила испанският а също каза че покрай това да работи със микс от различни държави е научила и най-различни думи и на други езици. От моя опит като турист, имаше си хора от всякъде, което е типично разбира се. Във заведенията също работеха много миксиран персонал от всякъде, включително от Германия, България, Чехия, Англия, Италия а и моята приятелка ми каза че там където тя работи има хора от много държави които работят също.

Острова Лас Палмас, приятелката ми го определи като острова на разврата и гейовете. Може би е права, но все пак тя живее там и е по-проницателна спрямо опита си. Има много партита, а на Плая де Инглес има дистрикт който е като стадион, само че на различни нива и със много барове, клубове и ресторанти и все за гейове. През годината имало и много фестивали, карнавали (сигурно и оргии) и прочие.

На мен лично от гледна точка на турист, глупостите и от това което изживях ми хареса де. Топло е и става за забавление. В Плая де Инглес, на острова Лас Палмас има и истинска пустиня и е красиво. На този остров има мисля и около 10-на плажа, като ние ходихме на няколко, а някои са наистина много хубави и със уникално чиста вода. Има и нудистки плажове, като ходихме два пъти и на такива и беше уникално. Имаше голи хора навсякъде и повечето бяха млади. В началото ми беше странна да се съблека, но после си казах какво пък.. ако те ме виждат - аз виждам също.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6f89b3e2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И да им знаеш езика затворени са. Друго си е южен манталитет. Иначе аз съм от София където хората също са студени и затворени.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8e50494686
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Работа там се намира изключително трудно. Горещините с много по големи отколкото в България.
От личен опит!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5878c40d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   До 15, не знам какъв е този личен опит, но за климата на Канарските острови всички източници казват едно - целогодишно температурите са около 28 градуса. Един сезон - по-горещо не става (нито по-студено). Братовчед ми ходи там края на юли - хладно било, доста хладно като за лято. Никакви големи горещини няма - горещините са в континентална Испания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker