Искам да уча в Корея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111820)
 Любов и изневяра (26997)
 Секс и интимност (13202)
 Тинейджърски (21325)
 Семейство (5809)
 Здраве (8863)
 Спорт и красота (4524)
 На работното място (2739)
 Образование (6890)
 В чужбина (1481)
 Наркотици и алкохол (1034)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1654)
 Други (16376)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам да уча в Корея
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 4618 пъти
Пиша тук тъй като няма с кой да споделя. На нашите не им се слуша а за приятелите ми да не говоря. Тази година ще съм 10 клас, а училището в което съм не ми харесва, но нямам избор. Не отидох на матурите в 7 клас... а брат ми учи в същото училище и трябва да го наглеждам и да говоря с учителите като има проблем. Та на темата. Адски много искам да уча там. Не ми се чака за университет тъй като това ми е единствената адски голяма мечта. Бях някъде първи клас когато поисках да отида там но нашите ме гледаха като луда и от тогава ме подиграват. Просто ученето там по ми допада. Там ще намеря повече приятели сто процента " въпреки че имам познати от там които са ми разказвали адски хубави неща и за училищата и за всичко". Повече ми допада идеята че там образованието е наистина важно за държавата а не като тук, където повечето учителки ти казват примерно " мълчи и ще ти пиша три и т. н. " Там поне го ценят. Питала съм и учители но те просто са вдигали рамена или да ме гледали все едно имам втора глава. Повече ми допада идеята до 11 часа да съм на училище но да знам че поне ще имам правилното образование. И всеки ден седя, търся в интернет, питам на ляво на дясно и нищо. Понякога съм стигнала до такава степен че съм сядала и съм се разревавала. Знам че повечето ще кажат " времето е пред теб а и няма нищо лошо да изчакаш докато дойде време за университет". Е да но аз не мога да чакам още толкова време. 10 години търсех и все нищо. Та наистина ще съм много благодарна ако някой ми помогне как да потърся или нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: c9e8ed28bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какво искаш да видиш на живо крор любимците ли си?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b8c387c48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей мило момиче.
Имаш мечта, разбира се мечтите не са забранени. Ама трябва да погледнеш от реалистичната страна на нещата.
Искаш да учиш там, но родителите ти имат ли финансовата възможност за това?
В Южна Корея не е никак евтино. Не можеш да отидеш да учиш там при положение, че не знаеш езика. ( Предполагам само, не си споменавала )
Никой няма да те приеме там в 10 клас, а за да учиш там в университет е същия чешит, като в Япония. Трудно е.

Разбира се ако имаш амбициите можеш да постигнеш всичко.
Късмет
- Г.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 290c67b682
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Образованието си зависи основно от теб. Никой не може да ти налее акъл в главата насила. Има българчета, печелещи световни състезания по информатика, физика, математика, даже лингвистика. Редовно се връщат ако не със златни, то поне със сребърни или бронзови медли. Те учат в същите училища като теб, не в корейски училища. Искам да кажа, че средата не ти е пречка, ако искаш наистина да се развиваш.

Ако искаш да отидеш в Корея по други причини, например защото си гледала корейски анимации и си слушала кпоп, и си се зарибила по тяхната култура, тогава да - това е просто прищявка на неориентирано момиче. Забелязвам го и сред мои приятелки - някои от по-интровертните са силно запалени по Корея и Япония. Всичко е просто културен износ, но и липса на истинска любов и разбирателство от страна на родителите, което води до бунтуващи се деца.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3b23a484a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вярно е че образованието в България сега е в много лошо състояние. До 1989 година, по времето на социализма, образователната ни система беше на завидно ниво. През 1983 година, британският министър на образованието заявява, че българчетата са най-интелигентните деца в Европа.
От какакто е дошла "демокрацията", образованието в България е систематично осакатявано и сега е достигнало най-долната
възможно точка.
През Март 2015 година, БТВ заявява;
Българските ученици са най-неграмтните в Европа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 41ece01447
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей,
първо - разучи нещата в интернет. Google крие отговорите на въпросите ти, тук едва ли има кой да ти помогне. Има ли безплатни университети? Можеш ли да получиш стипендия за да се улесниш финансово? Знаеш ли английски добре? Можеш да попиташ в агенции за обучение в чужбина като Интеграл например. След това - 10 клас си, което значи че имаш 2-3 години да започнеш да учиш корейски в Интернет. Ако си сериозна( и знаеш английски), можеш да постигнеш сама някакво ниво. Казваш, че това е голямата ти мечта, работи за нея тогава! Не очаквай да ти е лесно или някой в сподели.нет да ти каже как бързо и лесно още утре да отидеш в Корея. Покажи на родителите си, че си сериозна, проучвай и не чакай някой друг да го прави вместо теб, така може би и те ще ти помогнат.
Успех

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d7a3ddda11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искаш да отидеш в регион където в момента се взривяват атомни бомби и се заплашват с ядрена война. Просто гениално. Обяснявам си го с това, че си още малка и гледаш света с розови очила.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 146bb5a2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Бил съм в Корея и каквото и да ти кажа ще ти разбие ДЕТСКАТА мечта. Затова по-добре да си мълча и аз като учителите ти и майка ти да поклатя само мълчаливо глава.

Мили деца, не гледайте толкова много телевизия. Живота пред блока ви може да бъде невероятен и прекрасен.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c6e719d050
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Здравей има възможности за учене в Корея ,както каза коментар номер 6 разучи нещата. Има много програми за стипендии ,както за Корея така и за Китай и Япония ,ако се поровиш в сайта на МОН ще ги откриеш или ако пишеш в гугала. Успех в начинанието и дано да сбъднеш мечтата си.
http://youthub.bg/2017/10/stipendiya-za-obuchenie-v-koreya/
https://mon.bg/bg/765
Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:

Да са български граждани, както и техните родители.
Да са родени след 1 март 1993 г.
Да са физически и психически здрави.
Да притежават диплома за придобито средно образование към 1 март 2018 г.
Да са завършили средното си образование с много добър успех (среден успех не по-нисък от 80 % или 4. 8 по българската скала на оценяване).
Да не се обучават в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в Република Корея.
Да нямат придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Какво включва стипендията:

Двупосочен самолетен билет до Република Корея и обратно.
Месечна сума от 800, 000 вона /KRW/.
Такси за обучение.
Еднократна сума за настаняване от 200,000 вона, която се предоставя при пристигане на кандидата в Република Корея.
Такса за обучение по корейски език – до една година.
Медицинска застраховка.
Месечна сума от 100,000 вона при придобиването на ниво 5 и 6 TOPIK, след като кандидатът е записан в приемащия университет.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9e33d315d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж сега, прекрасно е да имаш мечти, обаче:
Първо, не можеш да идеш сама, защото си непълнолетна.
Второ, не знаеш езика.
Трето, животът в Южна Корея е скъп.
Така, че колкото и да не ти се иска, ще трябва да изчакаш ПОНЕ докато завършиш училище, ако не и след това докато събереш пари и научиш езика.
За това има друг вариант, учи сериозно и след гимназия кандидатствай корейска филология в университета. Така, хем ще научиш езика, хем по някое време ще те пратят на специализация там, т. е. ще имаш осигурена стая в общежитие и ще имаш стипендия. И ако завършиш корейска филология и още ти е мечта, винаги можеш да идеш да живееш там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1e2fb2f17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   И аз също много искам да отида там. Но е далече и ще е трудно връщането до тук. Но дано ти се сбъдне мечтата и да отидеш там, но езика е труден, но с английски мисля, че ще се оправиш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e81588862b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   защо ли имам чувството, че авторката е същия онзи гениален ум написал „Искам да уча в Зимбамбве“.... няма какво да се хабите да търсите в нета информация някой ви бъзика и то яко

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d8ef964ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако все още имаш това желание ако може да ми дадеш някакъв контакт аз мога да ти помогна , аз съм студент тук и знам колко е трудно да се оправиш сама когато идваш за първи път такаче с удоволствие ще ти помогна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ee3fde6383
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Колективно изпростяване е налегнало младите. Всеки си набелязва някаква неизвестна държава и решава, че Ама Много Му Харесва и иска да живее/учи там. Аз като видя в Замунда корейски филм ми се повръща, а някой се размечтал да живее там. Защо не отидеш в Папуа-Нова Гвинея? Аз бих предпочел там. Ще ядеш био храни, съучениците ти ще са внуци на канибали, а току виж може и те да са без да се разчува много. Ще се слееш с природата. Или в Гренландия - сняг, бели мечки и топла хижа. Кот д'Ивоар, Чад - все интересни места.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 002ad4aa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Навремето (преди 10ина години) една позната така беше решила, че иска да живее в Индия - без да си има и бегло понятие за какво иде реч. Замина. След 1 седмица се върна по спешност и я лекуваха 10 дни в Инфекциозна Болница - някакъв ентеровирус я бил пипнал там още на втория ден от престоя, едва не си изповръщала червата. Едва жива и силно обезводнена, от летище София директно в Инфекциозна. А там какви кошмари беше преживяла (в тази болница е като във филм на ужасите)... Но си беше взела поука и повече не искаше и да чуе думата Индия след това.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c0f3194624
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Имаш избор!
Н тази възраст имш право да избереш заведението и формата на обучение, както и, като много краен вариант, да прекъсне образованието си.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 958145be34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Искам да ти кажа ,че всичко е възможно само трябва да се потрудиш! Аз съм на 23 години от малко градче в Родопите и ще започвам своята последна година в бизнес училището на Сеулския Национален университет. Също като теб в 10 клас реших ,че искам да уча в Азия. Първото нещо което искам да ти кажа е ,че ще трябва да изчакаш докато завършиш. Второ езикът в унивирситета не е проблим, защото има курсове предавани на английски. Но както останалите казаха живота в Корея не е толкова лесен колкото изглежда, затова ако си водена от к-поп и к-драми просто забрави. Някой спомена за цените на живота в Южна Корея- относно това бих казала, че не е толкова скъпо. Аз уча със стипендия за интернационални студенти, която покрива ученето и живота ми, но от колеги разбрах ,че ти плащат па приблизително 3500лв. за семестър (като имате предвид ,че СНУ е едно от най-елитните училища тук). В заключение мога да кажа ,че можеш да го постигнеш ,но както каза ти тук стандарта на обучението е коренно различен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker