САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

САЩ
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2107 пъти
Здравейте!
В момента обсъждаме къде да уча, след като завърша. Е, аз избрах, но майка ми е силно притеснена, че ще съм много далеч, няма да мога да се прибирам често, ще съм сама и т. н.
Избрах си в Америка. Колежа който харесах, в който ще кандидатствам, се намира в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, аз си избрах актьорско майсторство. Учила съм го 3 години, сега ми е четвъртата. Естествено, ако не ме приемат там, пак ще замина и ще си избера нещо друго.
Но проблема е че не знам как седят нещата в САЩ, в Лос Анджелис по-конкретно. Самолетните билети по всяко време мога да ги видя. Мен ме интересува на квартира (за сам човек) колко ще е на месец, колко пари ми трябват да изкарам месеца, прилично? Шофьорски те изпити колко струват там (понеже ще съм навършила 18 към средата на лятото, а аз ще замина малко по-рано) и се надявам да карам изпитите там. Каква работа мога да намеря и колко пари ще изкарвам (приблизително)? И най-важниятака въпрос който ме интересува колко (приблизително) пари ще ми трябват да замина (всичко - самолетен билет, квартира, разходи и т. н. )? Ще се радвам някой който живее там или е живял, или има роднини да ми каже абсолютно всичко което трябва да знам са САЩ и за Лос Анджелис. Не само въпросите които питах.
Много ще съм благодарна, ако ми кажете повечко неща за там, за да знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 85e45b4e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не си струва да ходиш в най- ужасната страна на света. От там идва всичката конспирация и целия свят е объркан а да не забравяме че може да те гръмнат да те изнасилят и убият на първия ден. Всички харесвате сащ защото уж страна на възможности на развитие а е най долната страна за мен... избери някоя хубава страна като норвегия швеция швейцария може и великобритания :) няма смисъл да се правиш на голяма щот си в сащ

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f13e7645fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея в Ню Йорк, но съм била в ЛА. Там е много топло, прашно и СКЪПО. В Ню Йорк в Манхатън плащаш най-малко 4000-4500 долара наем за някоя дупка. Можеш да живееш в лошите квартали, разбира се. Хубаво жилище е 6500 долара месчено и нагоре....ИЗВЪН Манхатън!!!
В ЛА има много предградия, градът е огромен като площ, но 80% от къщите в тези предградия са колибки. Не знам какви ще са там разходите за живот, но ще са високи дори да живееш в колибка. Трябва ти ВИНАГИ кола. За начало само осигуровката ти е на месец 250 долара. В ЛА ТРЯБВА кола!!! Няма предвижване без.

И таксите в университета са към 65 000 долара. Не знам, може да имате парички, но като цяло американските родители почват да спестяват още с раждането на детето.
Актьорско майсторство щяла да учи. Знаеш ли с какво си изкарват прехраната повечето, които са завършили това в ЛА - в индустрията за възрастни. ПОРНОТО не случайно е там концентрирано
Работа за актьори никъде няма, а да си хванеш богат съпруг също забрави в това гъмжило - милиони хубави момичета навън, страстни латино мадами
Надявам се да не ти дадат нито виза, нито място в университет, за да паднеш на земята, да учиш професия и да почнеш някъде работа. Не знам ти къде живееш и на колко си години, но ако беше моя дъщеря, щях да ти дам 2 месеца да се ометеш и да си търсиш щастието в живота. Ти само в момента паразитираш на гърба на родителите си, почнала и недовършила някакво безсмислено следване сигурно в НБУ...
Може би идваш от заможно семейство, но родителите ти не ти правят никаква услуга.
Мисля, че Чърчил беше казал за децата на богатите
„Първото поколение прави парите, второто ги управлява и харчи, .... третото учи история на Изкуството“

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1f09efb960
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Учи нещо реалистично, с което ще може да си намериш работа. В САЩ образованието е много скъпо. Една приятелка започна да спестява за образованието на детето си там от деня на раждането му.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: df87fe49f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъй като предишният коментар беше много негативен, ще се опитам моя да е не чак толкова. Живеенето в САЩ е скъпо и (2) е прав/а, че там събират пари за колеж на децата си още от раждането и пак не им достигат. Определено учениците влизат със стипендии и отлични успехи, но за интернационални ученици, които не са американци е още по-трудно. Изборът, който си направила - да живееш и да учиш в САЩ едновременно е много неподходящ. По-добрият вариант е може би първо да заминеш, да се установиш, да си намериш работа или примерно да се запишеш на студентски бригади. Цялата тази история с актьорското майсторство и живеенето в САЩ ще е трудна. Особено, че ще кандидатстваш в LA, където има голямо конкуренция, а училищата за изкуства особено в толкова големи градове са скъпи.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0e73d4d5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Подобно живеене и учене в САЩ е абсолютно нереалистично, освен ако вашите не разполагат с над 5 хиляди долара месечно (дори тогава ще мизерстваш). Просто запиши актьорско в НАТФИЗ. Намира се работа за добрите актьори.

Освен това, самият ЛА е доста шит като град. Прекалено разпръснат и широк, нищо общо с европейските градове. Населението е просто. Има няколко квартала за по-богатите (които показват по филмите), болшинството обаче живеят в колиби.

Ако все пак искаш да сравниш - има един сайт www. expatistan. com където попълваш кои 2 града сравняваш и то ти показва средните цени на разни неща - например наем, храна и тн. В ЛА наемите са около 4-5 пъти по-високи например. Даден е пример с обзаведен апартамент в скъп квартал в София - 880лв. Същият обзаведен апартамент в скъп квартал в ЛА – 3800лв. Едностаен в нормален квартал в София - 450лв. Едностаен в нормален квартал в ЛА – 2300лв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker