Монако - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Монако
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2224 пъти
Здравейте, искам да питам възможно ли е да се намери работа в Монако? Този град - държава е с едно от най-високите качества на живот в света и е изключително богата държава. Но не знам дали лесно се намира работа. Квартира може би трябва да намеря някъде на територията на Франция, защото наемите са чудовищни в Монако за обикновен човек. Ще ми бъде полезно всяко мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: a7679ddd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не питаш на правилното място, тук дъртаци и неграмотни селяни нищо непостигнали ще те псуват за какви приказки си мечтаеш и да слезеш на земята, ще се появят и много патриоти, които пък някога също били в чужбина и понеже са некадърни и са ги изритали от там, където са чистили или брали ягоди. Та най-добре се информирай от познати и техни познати. Аз се подготвям за Малта в момента, информацията си я получавам от познати, които живеят там. Иначе първото важно нещо, за което трябва да се сетиш е език, така няма да си на полето или чистач. Другото е сума, която ще може да ти покрива няколко месеца напред, и наистина там цените са чудовищни. Разучи добре, ако трябва отиди на една почивка за 2 дни, за да се ориентираш в обстановката. Вариянт е и като за начало да тръгнеш от не толкова луксозна държава докато дръпнеш финансово и след това да се преместиш там.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 38eb2b2bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "тук дъртаци и неграмотни селяни нищо непостигнали ще те псуват за какви приказки си мечтаеш и да слезеш на земята, ще се появят и много патриоти, които пък някога също били в чужбина и понеже са некадърни и са ги изритали от там, където са чистили или брали ягоди"

Явно не съм го забелязал само аз.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d6ced46c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Билa съм в Монaко сaмо зa 3 дни. Минaвaхме от тaм кaто туристи и решихме дa остaнем зa мaлко. Действително цените сa "чудовищни" a зa рaботa доколкото рaзбрaх от няколко рaзговорa с рецепционисткa,сервитьор и още 2-3 души с които мaлко си поприкaзвaхме, сaмо чрез познaти можеш дa влезеш тaм. Хорa, които вече рaботят и сa спечелили доверие, някой тaкъв трябвa дa гaрaнтирa зa теб.
Предполaгaм с добро CV и препоръки от рaботодaтели все пaк поне ще те проучaт aко сa зaинтересовaни.
Мисля, че в Женевa ще ти е по-лесно зa рaботa.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 38eb2b2bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, аз не съм бил в Монако, но съм гледал интервю с някакъв иконом, който работи в някакво имение в Монако. И той каза същото. Там живеят само супер богаташи (понеже е нещо като офшорка и свръх богатите си регистрират масово фирмите там и си купуват имоти) и общо взето случаен човек не може да припари ей така. Несучайно цените са супер високи, за да не може някой просто ей така да отиде там без да си е намерил работа и тем подобни. А за работа и той каза, че се уреждат само хора с препоръка от сигурни хора, които да гарантират за теб.

И то си е логично - там живеят само отбрани хора и никой няма да поеме риска да наема случаен човек, който да обслужва такива клиенти, след като те плащат луди пари. А за иконом или нео такова да не говорим, защото там пък все пак влизаш в имението на свръхбогат човек и ако никой не гарантира за теб, може да си някой крадец, психопат и всякакъв.

Иначе предполагам, че там се изкарват добри пари, след като е толкова богато място, но въпроса е как да се докопаш до там.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b4ea30ee84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напълно логично ми звучи това което казват хората в другите постове за ,,препоръките,, и ,,доверието,, Аз понеже живея в западна европа от доста години и мога да споделя че последните 10 години в която и държава да отидеш и искаш да си намериш нещо повече ,,бране на ягоди,, или ,,чистач,, или някоя бачкаторска работа от която ти взимат здравето и местните не желаят да я работая, трябва някой да те препоръча някъде.Аз поне почти на всякъдето където съм работил е било с препоръки отделно съм владеел перфектно местния език.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2230b7481a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   То ако беше лесно, цял свят щеше да се е изнесъл в Монако. Там живее част от елитът на Европа. Само големи богаташи.
Натрупай няколко милиона евро и тогава мисли за такива дестинации. Тази тема малко ми звучи като "видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак".
Мечтите са хубаво нещо, но ако вземат превес над реалността ще станеш като берачите на ягоди за които стана въпрос в по-горните коментари.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 73be0e8a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отвори Интернет, пусни търсачка за работа в Монако и там ще ти излязат офертите за работа. Прочети ги и виж какво къде се търси. същото е и със сайтовете за наеми.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bd222982ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз пък в момента се подготвям за Мозамбик. Ако не ме приемат там, ще пробвам Сомалия или Бурунди. Като резервен вариант съм оставил Гамбия, Етиопия и Малави.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6f4a2bcac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей!

Наскоро бях в Монако по работа за близо 5 месеца и надявам се, че ще мога да ти дам полезна информация.
Първо, ще имаш нужда от разрешително за рабпта, защото не са в Европейския Съюз. Отнема най-малко месец и нещо. Не знам какво искаш да работиш, но например в банковия сектор работата намалява, защотот ома много сливания на филиали и банки и намаляват персонала. В другите сектори не знам как е но има много кандидати, и освен ако не си тесен специалист, мисля че винаги ще предпочетат някой от Монако или французин ор района около Монако, защото знаят че едва ли ще напусне като го стегне шапката. Също добре е да знаеш френски, все пак си е официалния език и само с английски например е сложно да се оправи човек. Освен това предпочитат да нармат хората на временен договор и да го удължават всеки 6 месеца или година. А с временен договор и без гарант забрави да наемеш жилище във Франция. Другото е че могат да те изритат от работа много по-лесно отколкото в други държави.

Второ, за квартирите. Много хора живеят в Ница или селата около Монако, та дори в Италия на границата. Всичко е на общо взето 20 мин с влак от Монако. Само че непрекъснато има закъснения и проблеми и влаковете са фраш с хора, така че доста често е сложно да стигнеш до Монако. Иначе по пътищата в пиковете часове има задръствания.

За квартирите, да по-добре да се живее извън Монако, но дори в околността цените са високи.

Според мен е по-интересно човек да отиде в друга държава и не точно в Монако, може би Швейцария ако се занимаваш с банково дело.

Успех с избора на начинание и държава!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker