Как се отнасят испанците и португалците с българите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как се отнасят испанците и португалците с българите?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 3242 пъти
Ясно е, че за Французи, англичани, скандиванци, холандци и германци сме трета категория хора. Но как стоят нещата с португалците и испанците? И те ли терорят българите там? Три години следвах в Холандия и мога да го опиша като олекотена версия на нацизма, само дето не ме заплюваха в лицето, абсолютна дискриминация беше, а и местните са много затворени и студени, никой не те заговаря на улицата. Моля ви кажете ми дали испанците и португалците и те са такива или са по-добри?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0dd1934dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво ти пука за някакви смотаняци. Ти да си видял някой испанец или португалец да се интересува какво е мнението ни за тях?
Ей, комплексиран народ сме и това е! Кога ще спре да ви пука за чуждото мнение? Кога ще ви порастне самочувствието? Стегнете се бе, хора! Не бъдете като малки момиченца на които са им взели куклата! Дръжте се като големи хора!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fa07450b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Аз не мога да разбера защо българите очакваме някакво отношение в чужбина. Ами там вече им е писнало от всякакви негри, араби, източноевропейци. И с право, защото много от тях не са стока, без да обобщавам.

Все ми на акъла, че ако в България се изтърсят 5 млн негри и араби, някой българин ще е любезен с всеки от тях.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 70cf359ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами не знам, но в Португалия и на Мадейраи Канарските острови няма много българи. В Испания има, но въпросът от къде си е расистки. Ще науча езика.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 70cf359ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересува ме защото ми е мечта да живея там и да се оженя там и да имам местни приятели.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e8e038678
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз пък живея от 15 години в Холандия и това е абсолютна лъжа!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 70cf359ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Никаква лъжа не е, в един момент получавах паник атака като чуя холандски. Никога няма да се върна там. 3 години такива унижения търпях. Да, на юг бяха една идея по-свестни, но тези в Хелдерланд Вагенинген бяха много нагли.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9d0b53923e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е толкова ли няма българи живеещи в Испания и Португалия?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ce300fac0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Отбележете как българите в САЩ се оплакват обикновено че там много се работи и хората са малко скучни. Много много рядко някой казва "мразят ме, че съм българин", а това е масов рефрен от тези били в Германия, Франция, Англия, Скандинавието... Просто онези нации в Америките са все от емигранти създадени, там ако им знаеш езика си едва ли не един от тях, дори и в Латинска Америка, в Европа не е баш така.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 58e258ce00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   номер 6 нещо ти е сбъркана кибернетиката... Аз живея от 12 години в Холандия и никога не съм имал тези проблеми. Холандците са доста културни, позитивни, усмихнати и широкоскроени хора. Какъв расизъм, какъв нацизъм те гони, те ако бяха такива Холандия нямаше да е мултикултуриелна държава населена от 130 националности. Ти имаш според мен сбъркан подход към хората. Много българи като отидат в чужбина още от ден първи отказват да приемат чуждата култура и начин на живот и се затварят в себе си, а очакват немеца или холандеца да го посреща на всякъде с питка и мед и да му заиграе данкиното. Ми стой си Стойчо у България, защото такъв филм няма дори в Испания и Португалия.. За испанците и португалците какво искаш да знаеш. Мързеливи цигани, техния манталитет по нищо не се различава от на нашенските цигани. Първата вълна българи емигранти които заминаха за Испания отидоха там да работят най-черната от черните работи да пасат овце и да гледат прасета. Какво отношение очакваш там? Да не мислиш че на испанците им е изгоряло ухото за българи. Българите там са само пълнеж. Бачкат това което испанците не искат. Като на всякъде по света в интерес на истината. По строежи, гледат стари баби, чистачи, берачи. Така че не знам ти какво по специялно отношение очакваш там. А и държавата им е фалирала отдавна, защото са мързеливи и искат само фиеста. Тия които им са работи бягат по скандинавието, че Испания вече е кауза Пердута. Всички южни държави по света са зле, поне тия в Европа до преди 20 години бяха добре за живот но и те всичките са фалирали. Като почнеш Гърция, Италия, Испания, Португалия, защото са мързеливи, щракат с пръсти на кредит по таверните, яли, пили, неплащАли, пък после и бой яли и плакАли и да оправят сметката на скандинавците чакАли. Незнам ти какво бъдеще очакваш в такава държава сред такъв народ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e9e8b2a0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ех, че сте брутален, #9 :) в последните години имах шанса да общувам с доста испанци - сърдечни са, топли са, лишени от завист и злоба, по-голямо им е сърцето от това на средностатистическия българин. За жалост обаче перфектни нации няма и наистина са мързеливи, а ако не е фиеста, ще е сиеста ;) Малко несериозни и глупави ми идват, но предпочитам един такъв испанец с ееееей такова сърце пред един сериозен, можеш и знаещ германец (холандците не знам дали са подобни) без душа; за протокола - по-големи ръбове не съм срещала! Всеки си има неща, с които може да прави компромис, аз като общувам с хора това и очаквам - Хора. В крайна сметка ⅔ от живота си минава сред тях, другата част се приспива.

А относно това, че българите сме пълнеж - то и в България има висок процент такъв. Както си го направиш е - колко преподаватели в университета имах, които заминаха да преподават в чужбина, други пък постоянно гостуваха, трети бяха работили по посолствата преди да започнат да преподават в България. Та, каквото си постели човек - на това сяда.

А американците не се оплакват, понеже не ни знаят какво крадливо племе сме, в Европа обаче това си е известен факт, затова се получава така, че уж-нашите ни мразят - знаят ни и магариите, и кирливите ризи. Не е, че са сърдечни американците, ама са незнаещи шовинистични лицемери, които си мислят, че Европа е държава ;)

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7989aadc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Но.1 испанците и португалците не се интересуват от нашето мнение за тях, защото не са ни дошли в държавата. На хората в цяла Европа, им е дошло до гуша от източно-европейци. Настроени са срещу имигрантите, като добавка към всичко останало и защото тяхните правителства, за всичките си проблеми обвиняват тях. Така че не очаквай нещата да се подобрят, точно обратното. Аз изпитах същото отношение като но.6, само че в Германия.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 70cf359ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз като 10 предпочитам сърцати Хора, а не роботи като словаци, чехи, поляци, немци, холандци, скандинавци и руснаци. Те и тези нации затова толкова пият, защото иначе са ръбове и затворени. Трябваше в моя екип на работа да дойде италианка, ама типична италианка като държание - гореща и щура, че да видя що е то човек-пожар. Че южняците са бедни и мързеливи така е, но един живот живеем и не мисля, че някога ще съм наистина щастлив в студена страна със студени хора. Предпочитам топли, горещи и сърцати, защото аз самия станах доста резервиран, а сред резервирани където порядките са такива няма да мога да изляза от черупката си, защото всеки е в черупка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker