Искам и аз да живея в Лос Анджелис - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам и аз да живея в Лос Анджелис
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 4966 пъти
Не, аз не съм това момичето, дето искаше да става актриса. Аз си имам много реалистичен поглед на нещата, но искам да живея на място, където хем да ми харесва, хем да имам реализация и парички. Патриотизмът ми умря отдавна. За заминаването и визите ще уредим нещата, временно ще има и къде да отседна при роднини в Атланта. Тази година завършвам гимназия обаче и искам да уча финанси, след което да се установя в ЛА, Калифорния. Да работя там, да живея първо под наем и евентуално един ден да си купя жилище, което няма да е лесно. Всичко там е космическо скъпо. За висше там забравям. Но и тук няма да уча, защото в САЩ БГ образованието го приемат на шега, с изключение на броени специалности. Няма начин. Спряла съм се на Шотландия, където образованието е безплатно, а останалите сметки лесно ще си ги покрия. Плюс това много от шотландските университети влизат в ТОП 100. Въпросът ми е трудно ли ще е после установяването ми в Лос Анджелис, след 4 години в Шотландия? Много се притеснявам. Имам иначе отличен успех за всичките години, пълен отличен. Не смятам, че летя в облаците. Искам просто живот на луксозно място и да правя пари. Имам амбицията, имам качествата. Обичам природата тука, но ненавиждам много други неща, така че няма никакъв шанс да живея в България. По-скоро в Сърбия бих се преместила... затова не ме разубеждавайте, а по-скоро говорете по темата. Майка ми има средни възможности, но нямам баща, който да ме издържа. В Шотландия и аз 100% ще работя докато уча.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: ab6a589a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Здрасти, хубаво мечтаеш ти, но ще си останеш със Сърбия и Шотландия....
За виза в САЩ ти трябва 1 година работа в американска фирма в Европа и да те преместят в САЩ. Ти завърши Шотландия, пък другото ще го мислиш след това.
В ЛА няма да ти хареса, но отиди и сама ще се убедиш - прашно, сухо и пълно с мексиканци...мизерно. Отиди поне на екскурзия - за това виза може и да ти дадат...но не е сигурно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4ec415bc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Играй за Зелена карта. Хубаво е, че искаш да учиш в Шотландия. Завърши там и кандидатствай за работа в САЩ. Ако някоя фирма те хареса, ще ти уредят виза. Също може да пом ислиш и за Канада.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ab6a589a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   n. 2 - Ти имаш ли работна виза за САЩ и знаеш ли как стават нещата? Щели да ѝ уредят от фирмата визата - да, умрели са за Авторката. 1 година трябва да я държат някъде в офис в Европа, за да я преместят. Друг вариант няма.
Ние имаме визи за САЩ като хора с особени заслуги именно, защото 1 година нямаше как да ни дондуркат в техен офис в Европа- 6 месеца събирахме документи, но мъжът ми е много известен човек, дадоха му не работна виза, а O1 виза за известни хора и хора със заслуги.
Като цяло вече искат да ограничат емиграцията и е много тежко с визите. По-добре да отиде човек като студент или практикант и да се закачи по някакъв начин, но и тогава е страшно тежко и за ЛА точно не си заслужава. Хубави градове за живот са Ню Йорк (където ние живеем), Бостън, Сан Франциско..ЛА е разочароващо просто. Хората живеят в едни колибки и навсякъде отиваш с кола. Няма град или център ако си представяте такова нещо, а пътуваш с колта от една „Плаза“ в друга - това са разположени отстрани на главните пътища МОЛове, магазини, кина, дори цели поликлиники и аптеки. В ЛА няма град както си го представяте вие и го познавате от Европа - пешеходна зона с магазини и обществени сгради...Представете си Метро, МОЛ и Кино, разположени едно до друго до Магистралата - там ще си прекарвате времето.
В Ню Йорк, СФ и Бостън е друго....но както и да е - отидете на екскурзия хора, пътувайте поне на екскурзия преди да плюете родината си. Авторката бас дъжа, че не е стъпвала в Сърбия - там огромна пък реализация я чака..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dc4599ea9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Бях в LA преди години. Какво да ти кажа - на мен не ми хареса. Въобще цялата тази държава.. никак не ми допадна. А отидох с голямата кошница, като теб зарибен от филмите и от приказките на хората.
Постоянно имах усещането, че всичко е фалшиво. Как да ти го кажа нагледно? Примерно гледаш на улицата някакъв голям, лъскав и внушителен джип, отиваш до него, пипваш го с пръст, а той се оказва с пластмасова обвивка, която поддава под пръста ти. Гледаш строи се къща - от едната страна фасадата изглежда супер, с хубава пръскана мазилка. Отиваш при строящата се част и виждаш, че стената се състои от два гипсокартона с дебел слой стиропор между тях. Хората също - празни, егоисти, само за пари мислещи. Не щат да се сближават и да общуват с теб освен служебно. В петък вечер се напиват като кирки.
Всеки гледа да ти вземе парите без да ти свърши работа. Такива неща.
Според мен всичко това може да хареса само на крайно меркантилен или безхаберен човек, на ниско духовно ниво.
Университетите - да, те са силни, и то най-вече защото в тях работят хора от всякакви националности. Това е всъщност най-голямото достижение на американците - печатайки зелени хартийки и изсмуквайки ресурсите на планетата са успели да привлекат едни от най-будните научни умове. Предоставили са им условия да им снасят златни яйца.
Човек средно ниво отивайки там става най-много "мениджър" в супермаркет. Отговорник на мексиканци, цветнокожи и всякакви. Работи се по 10-12 часа. Социален живот извън работното място - почти клонящ към нула. Виж, ако си местен и имаш родители с парички можеш да мислиш за Ориндж Каунти, сърфове в океана и т. н., но това евентуално за детето ти, ако успееш да се закрепиш там.

Приятели и колеги, които сега са там, споделят, че Сан Франциско вече е станало пълно гето. Скоро и LA това го чака. Т. е. нещата са станали още по-зле от времето, когато съм бил там.

Не ги гледай холивудските глупости. Те са бутафории. Като погледнеш само как изглеждат хората по улиците и ги сравниш с актьорите от филмите, можеш да си представиш и каква е разликата между живота, който ти описват и този, който е в действителност.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2dd51fa4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Калифорния е доста скъп щат, особено в L. A.
Започни да спестяваш възможно най-скоро, защото не се знае колко време ще си без работа.
Първоначално ще ти е доста странно, поне първите няколко месеца, докато свикнеш с начина на живот.
Ще има моменти, в които ще съжаляваш, че си отишла, но това е напълно нормално и не трябва да те спира, защото всяко начало е трудно - докато си намериш среда, приятели, нови навици и така нататък.
На някои им харесва, на други не.
За всеки си има място под небето. Иди, виж как е... и дано откриеш това, което очакваш.
Желая ти всичко най-хубаво (:



~K

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0f91714928
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

6.   Поредното момиче което е гледало много Холивудски филми. Излез от филма и влез в реалността:
в ЛА само богаташите живеят в хубави квартали и къщи, а богаташите са малка част от населението и са се изолирали от бедняците. Под богаташи имам предвид милионери и нагоре, а не някой който си е купил нова кола на изплащане (защото в България и това се счита за богатство). Огромна част от жителите живеят в колиби и бунгала под наем. Има негърски и мексикански гета където всеки ден убийства и престрелки. Пълно е с дилъри, наркомани, сводници и проститутки. Както каза една жена в другата тема - ЛА е столицата на порното. Това не е случайно.
Престъпността е страшна. По улиците на града денонощно хвърчат патрулки, линейки и пожарни. Има такива задръствания, че София ще ти се стори като селце. Ако под "ЛА" имаш предвид само Холивуд и няколко други богаташки квартали - да, много е хубаво. Но за там трябва да си милионер, иначе не можеш да си позволиш такъв живот. В Америка не се отива, за да забогатееш. Там се отива ако вече си богат и искаш да забогатееш още повече. В Америка парите са религия. Доларът е Бог.
А Сърбия даже няма да я коментирам... по-зле е дори от България. Добре, че има такива като Сърбия, Босна или Албания, че да не сме ние най-зле в Европа!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker