Ще задмине ли Македония България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Ще задмине ли Македония България?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2163 пъти
Как ми се иска другата страна с език като нашия да беше супер богата и развита, че да емигрирам там. Егати съдбата имаме. Защо цар Самуил не е стигнал до Пиренейте та сега да може Париж и Милано да са български? Защо Бог ни е утредил тая съдба? Ако от Калотина до Черно море ми е омръзняло, но неискам да ме смятат за подчовек че не съм от народа в чужбина какво да правя? Пък Македония са по-зле от нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 133ed2e602
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, ти в кой век живееш? В 21 век никой не те е вързал да почиваш на Черно море или в... Македония - имаш още 27 европейски държави, където можеш да живееш дори без виза, имаш цял свят да пътуваш - не ни трябват визи за много туристически държави или има виза при пристигане - можеш да си пляскаш задника дори в Египет на Мъртво море, можеш да почиваш на о. Пукет, можеш дори да обикаляш Нова Зенландия -все виза при пристигане само с паспорта и отиваш.
България да притежавала Париж? Ти ме развесели. По-добре обратното да беше станало, но найсе - нямали сме късмет със завоевателя, Османската имерия
Ти остави Македония - те си имат своите проблеми с албанците, с гърците и със себе си. Живеят си в свой свят, яко ги обработват и манипулират, за да ги управляват и живеят в пълна мизерия. Никога няма как да станат по-добре от нас, но по-лошо - затъват. Не искам да са част от България - да заповядат като хора да живеят у нас, но самата територия не е инстересна- нямат инфраструктура, природни изкопаеми, излаз на море, но имат много албанци, които се размножават като зайци. Само те ни липсват.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c48440eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1, проблемът с албанците е наистина много сериозен! Из цяла западна Македония строят като луди джамии и минарета от нов, специален, саудитско-арабски стил - четвъртити едни такива и винаги по две. Отделно от С. А. чрез джамиите им пращат пари - по 500 Евро на семейство месечно, ако жената носи фередже, само да живеят и да се множат... бетер нашите цигани са! Пращат им от същите тези пари, които им плащаме за нефта и за бензина...
Природата е прекрасна, Охридското езеро и Скопие са супер, но за мен това е обречена територия - бъдеща арабска земя.
Единственото хубаво останало на макетата е храната (месото), все още не повлияни от "европейските стандарти" и манията за печалбарство, и природата, която трудно може да бъде унищожена. От тази гледна точка почти сме се "емигрирали" (както казва авторът) със семейството ми в гр. Крива Паланка - на 20 км. от границата и на 40 от Кюстендил. В смисъл 2 пъти месечно ходим до там да си купуваме хранителни продукти и да зареждаме хладилника/фризера. Също да се разходим и да се посмеем на смешния и отчасти архаичен български, който говорят.

А на автора какво да му кажа - явно е от хората, които и на Луната да отидат, все нещо не им е наред и искат/очакват още и още. При това все някой друг им е виновен за собствените им неудачи - държавата, Съдбата, партиите, историята, икономиката, политиката, родителите... Няма угодия, нали? А сигурно и 2 лв. през живота си не си изработил...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 37e46d5d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Какви ли не оплаквания съм чувала от българи, ама това обра точките! Цар Самуил ти е виновен, авторе, ами каквото могъл, направил човекът. Подозирам, че те мързи да научиш чужд език и затова не ти стиска да се изнесеш на запад от Калотина, та като стана дума за езици, то и българският ти е плачевен, ама сигурно Паисий ти е виновен, или Вазов да речем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 82bd8ed47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Едно, защо да пътувам в тия чужди страни, където ще ме третират като подчовек защото съм българин?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2fbed84b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И като им знаеш езика та какво, в Словакия езикът е близък, но ми е много самотно да пътувам сам, без семейството си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c35fb340d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Отношението на нас българите към циганите е такова, каквото е на чужденците към нас българите. Никой не ни иска. Ние самите не искаме и не се подкрепяме, срамуваме се от това, че сме българи, както циганите се срамуват, че са такива. Не съм чула някой от др. страна да се срамува какъв е и от къде е. И не стига, че сме българи ами бонус към това добавям и комплекса за малоценност, с който всеки българин се ражда и е принуден да живее до края на живота си. Ние сме най-комплексираната нация - българи и цигани. Защо хора от други националности не са комплексирани, че са такива?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b77f1d5739
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Македония се албанизира. Тъй като албанците там имат по-висока раждаемост от македонците, след десетилетия те ще са преобладаващото население.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ee3c80a15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Е то и в най богатата държава има хора дето "Бог им е отредил егати съдбата". Предимно са мързеливци дето един пирон не могат да забият.
В България е същото. Ако примерно Милано беше "наше" - това какво щеше да промени в твоя живот, примерно - аз предполагам - нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4cc0f3b461
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ех, лош цaр Сaмуил, дa беше се сетил човекът, че толковa мързеливи бългaри кaто теб ще се нaвъдят!
Ми върви зaвлaдявaй, бре! Зa себе си, не зa други! Зaвлaдей добрa рaботa в добре рaзвитa държaвa, но, Оо, ужaс, ще трябвa език дa нaучиш, че пък дaже и дa рaботиш! Не, я си стой полуполегнaл, дa не се счупиш нещо!
Бaх, кaто се зaмисля... цaр Борис е по-виновен зa твоятa мъкa, нa, имaш нов неслучил дa те ощaстливи зa плюене.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker