Латинска Америка - защо пък не?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Латинска Америка - защо пък не?!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3486 пъти
Много ми харесва тяхната култура и най-ствестните и приятни хора които срещнах докато следвах в Германия бяха от там. Германо и славяно езичните народи са ми студени, но и испанците може да са расисти, та какво мислите за живот и емиграция в Латинска Америка? По хороскоп най-добрите места за живот са ми все извън Европа. Стига с тия студени хора с техните задръстени порядки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: ca991e9016
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Латинска Америка винаги ми е била мечта, но не бих я избрала като място за емиграция. Престъпността в повечето райони е страшно голяма. Бедността също.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0478b019e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами има си причини хората да са избягали от Латинска Америка в Германия. Не си мисли, че хората, които си срещнал в Германия са представителна извадка, а са ПОДБРАНИ, дадени са им визи и така нататък. Освен това има различия между страните в Латинска Америка - едно е Еквадор, друго е Мексико.
Внимавай къде ще ходиш, защото има страни с огромна престъпност и заразни болести, МИЗЕРИЯ.
Като турист бих искала да посетя Еквадор, Перу, о. Куба, Бразилия (въпреки престъпността) и може би Мексико курортите там, но да живея - НИКОГА.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1f0f4129d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И на мен са ми интересни страните в Латинска Америка и испанския език много ми харесва. Но пък са толкова далече...
Както казва н. 2 - има различия между страните в Латинска Америка.
Доколкото съм чела, най-добър е животът в Чили и в Коста рика.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 75097f7efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бедност и висока престъпност.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2290ecb3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Първите 25 места по престъпност са заети почти изцяло от Латино американски страни. Дори в Африка няма такава престъпност с изкл. на ЮАР и още 3-4 африкански държави. Там най-ниска престъпност има в Чили, но дори и там престъпността е 2 пъти по-висока от тази в България, а останалите са с много по-висока престъпност.

Там наистина престъпността е потресаваща. В Колумбия например отвличанията са нещо обичайно и не говоря за свързаните с наркокартелите хора. А ако говорим пък за наркокартелите, става още по-страшно. Колумбийската вратовръзка е измислена точно от такива, за назидание на другите да видят какво може да им се случи.

Бразилия е същото, за Мексико съм чел някакви страшно високи проценти на убиийства. Един приятел беше национал по водна топка и имаше мач в Мексико и каза, че е обичайно там да се ходи въоръжен в случай на нужда. А имай предвид, че Мексико далеч не е на първо място. На първите места са Салвадор, Хондурас, Венецуала, Ямайка и Вирджинските острови. В Салвадор убийставата са над 1промил годишно. Това е все едно в България да става убийство на всеки час денонощно. И тук говорим само за предумишлените убийства, другите отделно.

От Централна Америка пък са тръгнали най-големите и кръвожадни рекетьорски банди като Мара Салватруча, които имат стотици хиляди членове по цял свят, и Тринайста улица. Правителствата на всички Латиноамерикански държави са се видели в чудо с тях. Някаква невроятна напаст, които рекетират всички наред вкл. и обикновените работещи.

За Карибския басейн бях гледал филм и останах потресен. Нищо общо с екзотичните плажове, рекламирани от туристическите агенции. Тези плажове са само за туристите, но това, което не виждат туристите - живота на обикновените хора е потресаващ - мизерия, болести, бедност, наркотици, сираци.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c637940e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ех чикии и мечти пред компа....хахахаха Авторе ти ако наистина си срещал латинси в живота си те щяха да ти обеснят какво е в техните държави.И разлика между Венецуелци и Мексиканци и Колумбийци няма,всичките са един дол дренки.Аз познавам доста латиноси в Холандия, от цяла латинска америка, и сега имам доста контакти в техните среди.Общо взето не намирам нещо по различни между тях и нашенските цигани.Манталитета им е 1 към 1.За това ги държа на дистанционно.Адски лицемерни,алчни,некоректни,безпринцпни,агресивни,слагат се на всяка една фуста която видат на улицата.Безотоговорни,правят на няколко жени деца и после направат някоя глупост и влизат в затвора.И тия деца растат без бащи.Ти за какво мислиш че всичките им държави са бедни и фалирали??Когато си с такива черти на характера няма как да си добре материялно.И в Европа пак са на дъното,колкото и пари да имат те са ден за ден, ,,два дена ихо,после тихо,,.Вечно са без пари и само гледат авантата.Познавам само един който е много читав работеше в Порше като механик 25 години, купи си къща в Холандия създаде здраво семейство и културни деца,мналата година продаде къщата си и се прибра за родната си държава там си отвори собствен сервиз.Аз също харесвам страните им, но само като природа,защото във всяка една е мега престъпност и мизерия.Има 5% адски богати, всичко друго тъне в немотия и мизерия.Жените са им адски красиви и ако имаше световно по ч*кане те щяха винаги да са със златни медали,но са големи интересчийки.Ако се хванат с някакъв който не е от тяхната народност то е заради 100% интерес.Аз по едно време излизах с една доминиканка.Не мога да скрия че за мен това са най-красивите и най-яките жени.Много младеят,тая мойта беше на 30 а изглеждаше на 20, 3 деца беше родила а тялото и беше направо изваяно като скулптура.Много са страстни и знят как да накарат един мъж да се почуства БОГ.Доста ми е разправяла за Доминикана защото аз адски много харесвам тази страна.Но много от доминикаците гледат да се спасят в Испания, не за друго а защото е по-спокойно.В латино държавите ако си в туристическата зона може да си изкараш мега яко и нищо не може да ти случи,но излезеш ли от там трябва задължително да си с хора които живеят там за да не те приколат в някой ъгъл на някоя улица само за да ти свалят маратонките.Също латиноси са ми казвали извън туристическата зона дори да си с хора които живеят там желателно е да плащаш с точни пари а не с големи бакноти от които ще ти върнат ресто ако искаш да се прибереш жив и здрав.Познавам европейци немци и холандци които са емигрирали в латинска Америка,но всичките развиват там някаква дейност бизнес,ако мислиш да бачкаш за една заплата ще пърдиш от глад.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 332ecece20
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При положение, че всеки латинос иска да избяга в Америка или Европа - не виждам причина ти да се буташ там. Като цяло единствените места които стават за живеене в света са Европа и Америка, всичко друго е джунгла.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: db13ac4653
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само Аржентина е добре, всички други са с огромна престъпност, убийства всеки ден и много бедност. Ако знаеш испански, Аржентина (Буенос Айрес да бъдем точни) само е за предпочитане. Всички други са по-зле от България и балканските страни.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 783e55d13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има причина - топли и горещи хора. Не злобни ксенофоби каквито са повечето европейци към нас българите. Не всичко е пари приятели.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c637940e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да топли и горещи до като му изнася,както ти се смее така може и да те набие,убие изнасили,и после ще те излежи.Некои хора гледат много латино сапунки по кабеларките.Често когато си говорят нормално викат като диваци.Не мерси.Аз предпочитам уравновесени и нормално изразяващи емоциите си хора.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 33c52fd979
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Като хора са много готини, весели, страстни, винаги готови или за купон или за бой или за двете, обаче животът там е точно толкова труден колкото и тук. Не случайно правят и невъзможното да емигрират я в САЩ, я в Европа. Икономически и политически там е пълна трагедия! Така, че разликата между тук и там е само само климатът и че когато останат без пари в края на месеца съседите ти първо ще се изпребият, а после ще направят купон, защото пари и тъй и тъй няма да има за утре, ама поне днес да е весело.
Така, че ако си с манталитета да живееш ден за ден и да не ти пука много за бъдещето, може и да ти хареса там.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: eadc3eae5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Вместо да се занимаваш с глупави хороскопи, вземи и прочети малко информация за страните от Южна Америка. Ако живота там беше толкова хубав, те нямаше масово да се опитват да емигрират в Европа. Хората от тези страни, просто се опитват да избягат от мизерията и високата престъпност която там е ежедневие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d37c3a2fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Взимаш решения за живота си спрямо хороскопа си - много умно. Щом звездите са ти го казали, не виждам защо изобщо питаш по сайтовете - пътят ти е предначертан и ясен. Замини възможно най-скоро. Защо пък не? !

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 324311dcb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ами хороскопът е верен

Заминах за Германия - много лошо беше, нацистки се държаха с мен. Оказа се че там ми минава линията на Плутон.

После отидох в страна уж близко като култура и език до нас - Полша, но там пък имах свръх чувствителност и също привличах доста груби хора, затварях се в себе си - оказа се, че е линията на Луната, а луната ми е в Скорпион и там се засилва.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: edf6205171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей аз също искам много да отида там. Но разбира се има и бедни и богати държави. Бедни са например Боливия, Венецуела, Куба, Гватемала, но има добре развити държави Бразилия, Аржентина, Колумбия, Перу, Чили, Уругвай, Мексико, държавите от Карибския басейн. Но проблемът е че са доста далече от нас, а и разлика в климата и часовете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker