Колко пари се изкарват на бригада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Колко пари се изкарват на бригада
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 6575 пъти
Здравейте, другата година мисля да ходя на бригада в САЩ и искам да ви попитам, ако някой е ходил и е запознат, приблизително каква сума се припечелва, като изключим разходите, за храна и т. н., с каква сума се прибирате в България и каква длъжност сте заемали? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3689cc825d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като цяло Тръмп иска да прекрати тази програма, така че до другото лято може и бригади в САЩ да няма. Проблемът е, че прекалено много хора остават в нелегалност. Аз приветствам решението, защото заради тези хора на българите ни трябва туристическа виза и не сме равни с другите европейци.
По принцип идеята и на тези бригади, и на програмите work and travel в Канада и Австралия е да... не се връщаш с пари, а да работиш 1-1. 5 месеца и с парите да опознаеш хората и културата, езика, привичките - да се обогатиш и да се осъществи вид културен обмен. Само хората от Източна Европа гледат да изкарат някой долар, което е много жалко, защото парите ще изхарчи човек, но никога няма да имаш вече и времето да обикаляш 1 -2 месеца из САЩ да кажем. Много младежи от ЗАПАДНА ЕВРОПА работят 1 месец, купуват си заедно някоя трошка и 2 месеца обикалят страната. Връщат се ошушкани, но са много напред после и като идеи, и като връзки в САЩ, познават добре културата и така нататък. И не - западните ви състуденти нямат повече пари от вас, защото там на 18 г. техните ги изхвърлят да се оправят сами, но работят хората по време на семестъра или по принцип са работили преди да почнат да следват и така се оправят. Жалко е, че нашите младежи ходят само да берат портокали за 5.5 долара на час...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0588314966
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип ако ходиш да изкараш пари, трябва да бачкаш на 2-3 места едновременно, почти без да спиш. Само с една работа пари не се спестяват. Чувал съм, че само в Аляска можеш да изкараш пари с 1 работа, но там се работи само в рибни фабрики и после като се вършнеш още 3 месеца не можеш да се отмиришеш от риба.

Общо взето трябва да си оставиш здравето там и пак не е гаранция, че ще изкараш, защото зависи и къде ще попаднеш. Аз съм ходил в Англия и пари не изкарах кой знае колко, но пообиколих и това ми остана приятен спомен за цял живот.

Иначе ако се счупиш 3 месеца от работа и ядеш консерви и попаднеш на хубаво място, може и да спестиш 3-4-5 бона. Но реално погледнато това са смешни пари, които ако нямаш други доходи като се прибереш, ще ги изхарчиш за половин година макс. и ще забравиш, че си изкарвал пари изобщо. Или примерно ще си купи някоя трошка, която след 5 г. ще си продал за старо желязо.

Но това, което видиш, спомените и културното обогатяване си остават за цял живот. Иначе ще си спомянш само гърча.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b132df377a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   От авторката: аз отивам само и единствено с целтта да изкарам пари, на почивка там мога да отида и с майка ми и баща ми. Има нещо, за което те не одобряват да похарчат от своите собствени и единствено ми остава да ги изкарам сама.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0d2e6e8f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   За заминаването ще ти трябват около 5000 лева. За 3 месеца моя приятелка успя да изкара с 1 работа около 6000 лева, работата беше лека.
Аз бях в Англия, работех в склад и се върнах след 2 месеца с малко над 6 хиляди. За заминаването ми трябваха около 1000 лева (квартири, джобни, билети).

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 99c10e46c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Индивидуално е, зависи от работата, часовете ти, града в който ще си. Парите нямат значение, добива се много ценен опит и се научават доста неща. Парите до една година няма да ги има, а спомените са за цял живот.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fa742b1633
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В моя случай беше "взел Гошко - дал Гошко" с парите работата. Общо взето, поне не бях на минус - аз обаче не само работих, но и доста пообиколих и посещавах места, а това си е свързано с разходи. Oстанах и един месец след изтичането на работната виза само като турист. Не съжалявам - впечатленията и преживяванията са безценни, пак бих го направила по същия начин. Имаше и колеги, които пък доста пестяха, работеха на по две места, не излизаха и не харчеха почти и си тръгнаха още с изтичането на работната виза - те се върнаха с доста порядъчни суми. Така че от човека си зависи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker