Откриване на нов свят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Откриване на нов свят
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2291 пъти
Здравейте, драго ми е! Та, наскоро получих възможност да работя в САЩ, като дилър на коли Chevrolet. Бях говорил с управителя, свързах се с него в сайта, фейсбук, и всичко е точно и на място. Мястото на работата ми е щата Калифорния. Някой, който живее в Щатите, ще ми каже ли каква е обстанвката в Щата, какви са хората, има ли висока престъпност, гангстерски банди и така нататък.. Много благодаря изпредварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 69fc8e515f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напоследък в щатите нищо хубаво не се случва, гледай новините. Протести, вражда между бели и чернокожи, убийства...
Не съм там, но аз лично не смятам да стъпя там близките 2- 3 години поне. Обаче това са моите впечатления, не искам да те подвеждам. Нека някой, който е там да пише по- добре. Пак ще подчертая, че аз имам впечатления от събития коментирани по новинарските емисии.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 49f0c1130f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живеем в САЩ от скоро, но в друг щат - в NYС в Манхатън работим и в NJ живеем в предградие с бели къщи и тревичка :). В Калифорния съм ходила само на екскурзия, по-точно в Л. А. и после пообиколихме нагоре чак до Л. Вегас. Била съм и във Флорида. Като цяло в Калифорния не ми хареса заради климата - всичко е едно такова изсъхнало, прашно от пустинята и няма на практика Л. А. градска среда, а с кола отиваш до отделни плази, където има магазини и така нататък. В Сан Франциско да кажем е друго. Ще ти липсва с две думи града, центъра на град за разходки, което познаваш от Европа и в частност от България.
Ние в NJ имаме подобен на климата у нас, защото е на същата географска ширина и е зелено и приятно, но въпреки това не искаме да останем тук за постоянно, а просто на съпруга ми му предложиха много добра позиция. След тази работа се прибираме, защото си имаме имоти и живот в Европа и България, а и има неща, които тук не ни харесват, но сам ще си видиш това. Аз те съветвам да отидеш, но да не си прекъсваш мостовете обратно.
Като дилър на коли мисля, че си на % и нямаш нормална заплата, но имай в предвид, че данъци и осигуровки трябва да плащаш в Щатите, независимо дали печелиш или не. Има много разходи, които са различни у нас и ги няма у нас, но ще свикнеш. Храната е доста по-скъпа примерно, но се свиква. Евтин е само бензинът. В Л. А. има много латиноси и се говори много испански, но черни няма толкова много, което е добре. Не си представяй сега някакви гангстери като по филмите да се стрелят по улиците, но не е България и не е Европа - не се слиза от колата на непознати места, внимаваш с ценности и всичко.
И още - ако ти дадат някакъв вид безсрочна виза, гледай да я продължаваш, но НЕ ВЗИМАЙ ЗЕЛЕНА КАРТА, освен ако нямаш окончателно намерение да се заселиш в САЩ. Проблемът е, че ако тръгнеш да се прибираш у нас, ще трябва да плащаш данъци в САЩ допълнително дори да не живееш там ако имаш виза работна или Зелена карта, тъй като у нас данък доход е само 10% - ти си длъжен да подаваш данъчна декларация в САЩ и да плащаш 25% за горница, защото там данъкът е 35% - искат да избегнат с това данъчната миграция и злоупотреби. Затова се връща визата, Зелената карта. Виза работна се връща, а после можеш да получиш друга, но върнеш ли зелена Карта КРАЙ и финито - нямаш право повече ни на Зелена карта, ни на виза за работа за САЩ. Това малко хора го знаят! Зелена карта само ако знаеш, че ще оставаш в САЩ до живот.
С това САЩ са доста специфични. Повечето държави не искаш да им плащаш данъци ако не живееш вече там, но САЩ искат не само от своите граждани, но и от хората с постоянно пребиваване там да плащат данъци - няма безплатни права с две думи. Затова и много американци се отказват от гражданството си - не можеш да живееш в Швейцария да кажем като американец и да не плащаш данъци в САЩ. Аз познавам у нас хора със Зелени карти, които са се върнали и не са си върнали зелената карта, не се занимават, но рано или късно ще ги ударят федералните и ще искат 25% данъци от тях!!! Не се шегува човек с тях, няма какво да губиш. Пробвай се и се върни ако не ти потръгне, но си върни визата, а ако ти предложат зелена карта не взимай, а си продължавай визата до безкрай. Виза връщаш, после взимаш друга. Малко разправии, но си заслужава.

Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6d557385b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   номер 2, бъркаш зелена карта с гражданство.

Историята на автора е странна, доста съмнителна. Освен това въпросът, както е зададен, няма много смисъл. Къде в Калифорния?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f9d1fbb2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен ми мирише на измама. Искаха ли ти някакви пари за уреждане на документи и билети?

Не че нещо ама до тебе ли опряха да продаваш Шевролети? Не се засягай ама да те дръпнат в САЩ специално заради работа трябва да притежаваш някакви уникални и изключително специфични качества.... За дилър на коли едва ли някой ще се занимава, сладкодумници си имат и там.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0be57169f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Калифорния е най-гангстерскят щат. Когато подготвят лекари за армията, ги изпращат на практика в Лос Аджелис, заради много големият бой на наранявания причинени от огнестрелни оръжия.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 49f0c1130f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   н 3, не бъркам Зелена карта и гражданство, защото имаме консултанти, които ни съветват по темата и нарочно не взимаме Зелена карта

И аз имам съмнението на номер 4, но не исках да развалям удоволствието на Автора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker