Коя да бъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Коя да бъде?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2473 пъти
Здравейте, не искам да ми казвате как няма работа и т. н., защото за мен животът не е само пари като за другите българи и повече няма да позволя да ме третират като животно както постъпваха с мен в Холандия или разни надути французи и завистливи гърци да ме третират лошо.

Харесвам отворени, човечни хора. Но къде в Европа има такива? Има ли изобщо такива или само в някои американски щати като южните са така приятелски настроени и има много small talk с непознати, касиерки и т. н.?

Спрял съм се на тези:

От богатите: Канада, САЩ
От не толкова богатите: Аржентина, Мадейра, Канарските Острови (Тенерифе)
От Европа бих живял само и единствено на Мадейра и Канарите и България, всички други страни са с твърде много тесногръдие, а континенталните части на Испания и Португалия са твърде топли през лятото.

Работа - съдбата ще ми пошаже точната работа, чувствам че късметът ми е в някоя от изброените страни (не вярвам в хороскопи, но според астрологията континентална Европа не е подходяща за мен, в което се убедих след посещение на Лондон, Париж, 2 години живот в Холандия и вече 6 месеца живот в Словакия).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 58fcb8a959
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Питам се колко пъти ще задаваш един и същ въпрос, формулиран по различен начин....
Там ти е сложен езикът, другаде ти е топло през лятото, на трето място са ти тесногръди хората....
Идеална държава няма. Нито за теб, нито за когото и да било.
Използвай стария метод с плюсовете и минусите за всяка опция и решавай сам.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b13f1a9966
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   САЩ.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ffdf9f4b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   " защото за мен животът не е само пари като за другите българи "
Много ме кефи, как ни мацна чертата, че животът ни е САМО ПАРИ, на всички останали т.е. другите.

Това, че са те "третирали" лошо, си е лично твой проблем. Мен не са ме "третирали" лошо, а съм обиколил цяла Европа. До човека си е, да знаеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c7087abef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   3 визирах това което виждам тук в темите - масово се говори за заплати, работи и така нататък като стане въпрос за чужбина. И чужбина винаги е някоя темерутска страна като Германия, Англия, Швеция, Франция и т. н. където българите сме смятани за подчовеци.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f33b52956b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   За 6 години се пробвах да живея в 3 държави, но навсякъде същата работа. Омръзна ми да се отнасят с мен като трета категория човек и от миналата година съм си обратно в БГ. Сега се чувствам най добре и щастлив и от тук повече не мърдам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c485405e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кои са тия 3 държави?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a1a8748575
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Още един човек, на когото са му промили мозъчето, се кани да заминава в чужбина, където ще живее в "разкош" като БЯЛ СЛУГА. Вместо да си стоим в държавата и заедно да я оправиме, на заблудените мортудуци хич не им пука нито за род, нито за родина и са готови да и забият ножа в гърба. За тях няма нищо свято. Такива хора не заслужават да имат държава, защото без да му мислят, са готови да я предадат и продадат. Това ще е причината, след няколко години България повече да не съществува.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 42b7c84676
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Камбоджа

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ac2a0f4ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   До номер 8. Човек има един живот да живее и трябва да е голям мазохист да живее тука, за да оправя държавата. Всеки ще живее където му е кеф. Пък ако в чужбина не му хареса винаги може да се върне, но малко се съмнявам, че ще иска. А ти знаеш ли какво означава
"нещо свято" което каза. Това е семейството. Където и да отидеш ако имаш мъж/жена и деца ще си най-добре. А пък ако както каза, че България вече няма да съществува това ще е добре, никой от нищо вече няма да се оплаква. Хора не се правете на големите родолюбци нищо не постигате с това, а си отворете очите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 225f6b891c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до 11: Абре, като ненавиждаш България толкова какво дириш в тоя форум? Ей туй ми е странно - разни българофоби се навъртат в българските форуми да плюят България. Не мога да го разбера това поведение - доста комплексарско изглежда. Има много българи, които мразят произхода си, но явно е така от край време, още Паисий е писал за българите, които се гърчеят. Въпросът е, като сте чуждопоклонници, защо искате и другите да са като вас? Много сте - силни сте, от какво недоволствате? Оставете българите, които искат да има България, намира.

Аз съм 'за' да сме широкоскроени и да сме видели свят (аз самият съм обиколил доста), но никога не съм си позволявал да плюя България като страна (критикувал съм я, но като държава) и българите като цяло. Вместо да се плюе, по-добре да се внесат работещи модели отвън. Да се работи да се изгражда, не да се разгражда. Разграждането е лесно, то е като плюенето.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f676ab72b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не съм мазохист и затова не бих заменил България със северна, студена страна като Чехия, Германия, Холандия, Англия.

САЩ, Аржентина, Португалия и Испания са друго нещо, но от тях най-много работа има в САЩ, пък те са далеч...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e6f1c22240
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ех №11 според теб стотиците хиляди умрели в името на държавите си са мазохисти, а Левски и Ботев са най-големите български мазохисти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a1a8748575
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До номер 11
"Пък ако в чужбина не му хареса, винаги може да се върне"
Винаги може да се върне къде? ! Заради малоуми продажници като теб, ако бългрите продлжават да се изселват така без да мислят, много скоро в България ще останат само циганите. След като ромите вземат властта в свои ръце, първото нещо което те ще направят, е да и сменят името, предполагам на "Романия". До сега имаше само Румъния, тогава ще са две цигански сестри близначки; Романия и Румъния. Когато това стане, българите в чужбина (такива недоносчета като теб), никога няма да бъдат пуснати от циганите в новподарената им държава. След разпдането на евросъюза, на който вече му се вижда кря, хорта от тези държави ще ви изхвърят като въшливи кучета. Тогава, къде ще се върете, след като благодарение на такива малоумници като теб, България няма да я има? ...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 83eef4e384
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   По-добре дявола, който познаваш, отколкото дявола, който не познаваш. По-добре България с прашните улици и кал, но където сме израстнали и е минало детството ни, от колкото чиста и спретната, но чужда страна, в която винаги ще се чувстваме гости защото нямаме същата емоционална привързаност от детството.

За сведение имам добро образование, дори едното ми е от холандски университет, но като затворя очи виждам родните улиците в София на които играех като дете, плажът на Синеморец, Ахтопол и Албена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker