Емиграция В САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Емиграция В САЩ
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3931 пъти
Здравейте, мили хора, извинявам се ако темата ви се стори твърде посредствена, но стигнах дотам, че да се нуждая от вашите съвети. На 19 години съм и най-голямата ми мечта е да живея в САЩ. Имам роднини - американски граждани (заминаха със зелена карта). Досега само бях чувал истории за българи, които са заминали за Америка и са отказвали помощ на близки ( като брат на брат и т. н. ). Ето, че на тази възраст и аз видях, че животът не е розов, в момента, в който потърсих помощ от моите роднини, получих отказ. И аз останах без подкрепа...
Но както и да е, тук се обръщам към вас, тъй като нямам намерение да се откажа от мечтата си. Искам само да помоля да се съсредоточите върху заглавието на темата. Нямам нужда от мнения за това каква е Америка, колко е трудно, кое колко е по-скъпо, как Германия и Холандия били по-добри и т. н. Вече съм ходил там, направил съм си сметка и съм взел своето решение. ЕДИНСТВЕНОТО нещо което ме интересува е КАК след време бих могъл да стана американски гражданин. Готов съм дори да сключа брак ако се налага. Чел съм, че за да станеш гражданин се налага за периода от 5 години да имаш изкарани 9 месеца (годишно) на територията на САЩ. Как мога да взема по-дълга виза и имам ли шанс да я удължа? Имам нужда от съвети, не от мнения, едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ отсега, на тези, които ще пишат по темата. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: d093e54738
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само да ти кажа, че принципно не ти трябва гражданство. Можеш да си живееш и работиш там и без гражданството. А гражданството може не само да не ти помогне, а и да те натовари с допълнителни данъци.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b5f3dd5ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, роднините не са длъжни да помагат, щото могат да си навлекат проблеми с тамошните власти. Второ, вариантите, поне доколкото аз знам, да станеш гражданин са (1) зелена карта, (2) брак с вече гражданин, (3) да си роден на територията.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 08cbcde2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   САЩ е единствената сравнително северна страна където българите сме приемани добре, иначе в Европа само в Южна Европа евентуално.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 50dfc1fc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живял съм във Флорида, в Истанбул и в Лондон. В Истанбул беше най-добре, при все че ненавиждам този град още от детството си (и все още го). Не се заблуждавай от това, което виждаш от "От местопрестъплението ", "Касъл ", "Кости" и т. н. Действително САЩ е място, където има всякакви и отвсякъде. В квартала, в който живеех, беше пълно с мексиканци и руснаци. Излишно е да казвам, че свадите и престъпността са по-честа картинка от това да видиш усмихнато дете на улицата, на ден минават хиляди линейки по пътищата. Дрогирани и пияни има в почти всеки парк и градинка. Лично аз живеех в малко едностайно жилище с бокс, където готвех (и където съответно има и мивка). Вярно, че успях да си купя мотор в САЩ (японски), което ми излезе няколко хиляди от най-евтиния такъв в България, но в един момент ти писва и се махаш (всеки, който не е "чист" американец, си го мисли тайно, но малко си го казват). Дори част от "чистите"американци искат да избягат в друга страна. Сега имам единствения (все още) като модел подобен мотор в България, но не си заслужаваше това, което загубих там (здраве, свободно време и т. н.). В Лондон видях най-много мизерия от трите споменати по-горе града. Дори в Лондон е малко грубо казано, бях в самостоятелна стая в къща на 40 км. от Лондон, но пак си е Лондон (градът е дълъг 60 км. от единия до другия край). Много българи има там, близо 30 000. Когато бях там, градът и цялата агломерация Лондон се обслужваха от 286 автобусни линии, на 99, 9 % съм сигурен, че сега са най -малко 50-на повече. Няма човек на земята, който знае всички квартали и улици на Лондон, дори и кметът на града. Ако някой твърди обратното, лъже. В градът има около 5000 км. асфалтирана пътна мрежа. Като сложим цялата агломерация, стават кажи-речи 8-900. Ако разгънеш улиците на град Лондон и агломерация Лондон, то ще получиш път, стигаш до Сибир примерно. За да ти спре автобус, трябва да му метнеш с ръка. Лондон също не е това, което виждаме по картичките и във филмите. За Истанбул - това е третият по големина град в света (след Токио и Ню Йорк). Пътувал съм от Мадрид до Истанбул с лек автомобил - ако щеш вярваш, напълно възможно е да ти отнеме повече време да стигнеш от единия до другия край на Истанбул с автомобил, отколкото от Мадрид до Истанбул (също с автомобил). Чакал съм 1:20 ч. на светофар в Истанбул. За сравнение - Истанбул е близо 55 пъти по-голям от София и около 70 пъти по-голям от Пловдив. Виждал съм из града тичащи с камери оператори (и съответно актьори), снимащи различни сериали и сапунки. В Лондон има 4 летища, в Истанбул 3. Сега живея в Торино, Италия и си ми е супер. Та за САЩ - за екскурзия да, за живот - категорично не. А относно американските университети - да, добри са, но и безкрайно скъпи. В Англия - също. Турските са относително евтини, но пък качеството е по-ниско. Успех! Написаното е на базата на лични наблюдения.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c3897114af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не виждам особени възможности. Роднини в САЩ ще са ти пречка за всякаква не-имигрантска виза, а те могат да пуснат петиция за имигрантска виза само на близък роднина като родител, брат/сестра, съпруг/съпруга или дете. Теоретичните опции, за които се сещам са:
1. Лотарията
2. Брак след онлайн свалка
3. Студентска
Всичките са много трудни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker