Как да се изнеса? Чувствам се изтормозена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да се изнеса? Чувствам се изтормозена
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2617 пъти
Здравейте, жена на 20 години съм и преди съм писала в този сайт по същата тема, но вече нещата много се усложниха и ми трябва спешно съвет какво да предприема. Накратко, живея в Англия в една квартира с две германки и една финландка, всички сме студентки, с две от тях сме от един курс. От доста време не се разбирахме, защото едната германка постоянно иска да се налага и да става на нейното, манипулативна е, докато финландката има страх от нея и е нещо като нейно кученце, следва я навсякъде, няма свой живот, нито свои лични приятели, докато третата учи различно нещо и си живее в свой си свят, с нея голяма комуникация нямаме. Проблемът се състои в това, че преди месец с едни приятели си устроихме шега (да изпитаме чувството и за хумор, което очевидно го няма) и те поръчаха 7 пици на нейно име. Аз нямах голямо участие в цялата работа, само ме помолиха да им дам телефонен номер и имейл, в което е единствената ми вина. Тя много се разстрои на шегата, въпреки че никой не я задължи да плати, но видите ли, разстрои се заради компанията и хората, които са вложили труд да направят пиците за нищо. На мен ми се стори прекалено преиграно и започнах да я иронизирам, при което тя ме е заподозряла. Вратите на стаите ни нямат ключалки, така че, когато ме е нямало е влязла и започнала да ми рови из лаптопа да търси доказателства. Аз бях усетила, че нещата ми в стаята са разместени, сребърните ми обеци мистериозно са изчезнали, след което тя отвори въпроса за пиците след месец и си призна, че е ровила в стаята ми, като дори ми показа снимки какво била намерила в гугъл хистори. Аз много се ядосах, вдигнахме скандал и от тогава спряхме да си говорим и стана нетърпимо тук. Агенцията отказва да ни снабди с ключалки, финландката е нон-стоп с нея, но е прекалено страхлива да заеме твърда позиция. При такова стечения на обстоятелствата позволено ли ми е да се изнеса по-рано без да търся друг на мое място (договорът е подписан от всички нас, няма хазяи, само агенция). Как да постъпя спрямо нея, откакто стана това съм много затворена и прекарвам много време в стаята си и се чувствам подтисната, а с нея пълен игнор. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: ba1eccfa0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Питай агенцията дали може да се изнесеш по-рано. А вие защо си правите шеги с нея? Какви са тези пици? Имай предвид, че германците са различни хора като култура и вероятно дебелашката балканска шега с пиците й се е сторила неприемлива. Изобщо не си в България, за да се държиш така. В Англия хората също са различни от българите. Не понасят шмекеруване, лъжи, грубовати шеги и пр. Ти не си да живееш с тези съквартиранти. Намери си хора от Източна Европа, с които да живееш. Те ще са по-близки с твоя начин на мислене.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bf32a3d10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж момиче! Не е пресилено. За разлика от теб, останалите хора уважават труда и времето на другите. Не е редно да споделяш данни, като пълни имена, меили и адреси! А последвалото "иронизиране" е трябвало да бъде извинение. Сега е късно. Получи се от грешките и се промени. Не можеш просто да разтрогват хората и да им се подиграваш, с извинение, че нямали чувството ти за хумор. Дори и да е така, нямаш право, да накърняват другите. Има си порядки, които трябва да се спазват. Не живеем в американска гимназиална драма по телевизията.
И преди да тръгнеш да се защитаваш и да мемизщронизираш, спомни си, какво предизвика проблемите ти първият път.
И така - Свържи се на агенцията, кажи им че се изнасяш и това е. Ще платиш някой наем отгоре, докато не се намери нов съквартирант.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 48c3d54a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това не е ли пускано вече? Едва ли имам дежавю?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 48c3d54a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това не е ли пускано вече? Едва ли имам дежавю?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7c1a611714
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От авторката: Забелязвам, че хората, написали коментари в подкрепа на съквартирантката ми, изобщо не са обърнали внимание на факта, че ТЯ е влязла да тършува из нещата ми и обеците ми липсват? Аз казах, че не аз съм отговорна за шегата, общи приятели (също западноевропейци като много знаете) ме попитаха за нейния имейл и адрес и аз им го дадох. Въпросът е западноевропейска черта ли е да навлизаш в личното пространство на другите и да им ровиш из нещата? Не мисля.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9f7de77fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не че помагам... но като се изнесеш ще ти натресат други тиквеници. По-добре остани с тези, на които си им свикнала на номерата. Ако успееш да се отървеш от агенцията, препоръчвам ти да живееш с българи, че да имаш поне с кого да размениш две приказки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ee2ab62d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, аз не виждам, какво му е смешното на майтапа - уча в немски университет и не мога дори да си представя някоя от колежките ми германки изобщо да и мине през ума да дава чужд емаил или телефон за подобна груба шега. Просто манталитетът им е съвсем различен, преминала си границата отвсякъде.
Като не се разбираш с хората, вместо да заговорничиш и да участваш в дебелашки шеги (и не ролята ти съвсем не е малка, защото без информацията, получена от теб е нямало как да се осъществи майтапа), вземи си потърси друга среда и квартира и се махни оттам.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d34fa64bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На предишната тема дадох съвет на Авторката да се изнесе, но тя не го е направила, също обаче не успява да се напасне към положението в студентското жилище. Както ги описва нещата мога само да заключа, че всичките момичета са просто едни лигли, които са били до сега глезени от мама и тати и за пръв път се сблъскват с проблемите навън. Авторката не прави изключение. Добре дошла в реалния живот, Авторке, където не се върти всичко около твоя задник и ще имаш вземане-даване и с такива хора.
(от една, която е учила в чужбина )

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 48fd8fde92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Виж, авторке, не защитаваме съквартирантката ти. Казваме ти само, че тези момичета са с друга култура и начин на мислене. И явно ти не си пасваш с тях. Затова си намери хора от Централна и Източна ЕВропа, или южняшка държава, с които ще имаш близка култура и манталитет и ще се разбирате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bf32a3d10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нейната глупава постъпка, не зачерква твоята глупава постъпка.
Агенцията, като отказва да те сабди с ключалки, буди модерна, незавсима и отговорна - отиди до магазина и си купи нужните неща и си ги монтирай сама. Запази оригиналните и гледай да не разрушиш боята.
Ще ти отнеме, точно 30-40 минути.

А може и просто, да седнете, да си поговорите, да се извиниш за постъпката си и да оставите всичко това зад себе си. не бъди поредната злобарка, която не може да преглътне собственото си его. Ако след тоа има проблеми, вече търси легална защита от нея. И помни! Без саморазправи. Последното, кеото искаш е да те изритата от университета, за някоя идиотска постъпка. И повярвай ми, повече никъде няма да те вземат.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7c1a611714
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Виж какво Авторке, не обръщай внимание на горните коментари. Щом са общи приятели много ясно че няма проблем да споделиш имейл и номер, но не трябва да си патиш заради делата на другите. Това с пиците ако на мен ми го направят аз ще го взема за шега още повече като не са ме карали да плащам. Ако си сигурна че обеците ти са били откраднати се оплачи на полицията никой няма право да влиза в твоята стая и твоето лично пространство. Изнеси се по бързо, намери някой който да се нанесе вместо теб и гледай да ти върнат депозита (ако си плащала). И до горните коментари вие като почнете да се правите западноевропейци какви били, да ви кажа всички сме един дол дренки и си е само до човека. Аз също съм живял в Германия и с германци взимане даване съм си имал, не всички са такива каквито ги изкарвате.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4065a683d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "германците са различни хора като култура и вероятно дебелашката балканска шега с пиците й се е сторила неприемлива"

Уж различни, различни тези германци... , но сребърните обеци на авторката ги няма. Много различни са наистина. С тези хора толкова вземане и даване съм имал за 10 години, че книга мога да напиша и въобще не са цвете за мирисане.

Моят съвет към авторката е първо да види как може да направи така, че врата ѝ да се заключва отвътре. Продават подобни неща, потърси в Амазон например, Ако не друго, то поне ще видиш как се казва и след това може и да го намериш в някой магазин. Купуват ги главно хора, които преспиват в евтини хостели или при непознати от оферти в интернет (couch surfers). След това говори с агенцията, за да видиш кога в най-близко време можеш да се изнесеш. Те ще гледат да те отрежат и няма да ти кажат всички възможности, защото не им изнася. Затова потърси първо агенции, които помагат на наематели в спорове с наемодатели. Сигурно има и форуми, където може да получиш подобен съвет. В Германия например има един сайт ("питай адвокат"), където описваш случая си, слагаш някакво възнаграждение (примерно 30 евро) и адвокатите, които са се регистрирали, ако смятат, че си струва парите, ти отговарят. С това, което получиш така като професионален съвет, можеш да се аргументираш пред агенцията. Те веднага познават по формулировката, че си получила правен съвет от компетентно лице и много бързо си променят тона. Може да има подобни услуги по интернет и в Англия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker