Българите не ни уважават никъде в Европа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Българите не ни уважават никъде в Европа
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 6547 пъти
Европейците са надути и ксенофоби. Да, не всички сме такива, но като цяло това е вярно за обществата ни, формирали се на принципа ние срещу тях. Каквото ние мислим за циганите и турците, това те мислят за нас. Българин може да се чувства добре единствено в България или на някой туристически остров, където няма много българи от крадливите да ни срамят. Но там и няма работа дори за местните. Иначе в Новия свят - Америка, Канада, Латинска Америка, Австралия и Нова Зеландия всеки българин е третиран като индивидуалност, не като етикет "българин". За французина, немеца и пр. този етикет е равен на подчовек. Защо да ходите да им работите на надутите европейци и да храните техните държави с данъците, които ще плащате там и не не последно място всяка стотинка, която давата докато пазарувате там в магазините остава там. Аз 2 години следвах в университет в Холандия и не мога да ви опиша какво ледено отношение срещнах. Много мразя пасивно агресивни хора. Срамота е българите да си късами нервите да общуваме с повечето европейци. Нека си сидят надути на високия трон, самозабравилите се падат най-лошо, да гледаме себе си, а ако ви се сменя средата - по-добре гледайте към Новия свят, да много е далече, но ще ви третират като бял човек. Повечето българи в Европа се оплакват от отношението на местните. Успех по който и път да изберете! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0a88858e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпросът е, защо българите не са уважавани и какво може да се направи, та да се промени отношението към нас.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4def8c0aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Успя ли да завършиш, Авторе, или май те е яд?
Живяла съм 4 г. в Холандия, 10 г. общо в други страни в Европа и съм учила и завършила на Запад, а сега живея в САЩ, след като живях и в България за известно време. Изводът ми е, че в 21 век националността и паспортът нямат значение, също цветът на кожата, а това дали си образован, културен, цивилизован човек. Дори няма значение къде живееш вече - и в България е чудесно, когато имаш пари и кариера. Всичко вече е относително в 21 век.
Имат доста хора не само в Европа, но и в Новия свят предубеждения към хората от Източна Европа, но и ние имаме такива (вижте текста на Автора). Враждата е почнала много преди нашето раждане дори, защото на Запад също е имало пропаганда от вида, че ние сме комунисти, а днес пък нашите цигани като извършат разни престъпления там в медиите пишат, че са българи. Нормално е да имат предубеждения, но ако човек е образован, знае езика и има добър доход и начин на живот в крайна сметка отношението е навсякъде добро.
В Новия свят просто са по-учтиви хората и не им пука много по принцип кой какъв е и за какво се бори, а всеки си гледа живота, но това не значи, че за българите имат по-добро мнение. В Австралия особено, които четат английските медии не дават вече и визи за хора от Източна Европа или много трудно. Ходих на балет в Сидни и нямат вече и балерини заради тази си политика и се препъваха по сцената - пълна излагация, така че не очаквайте някой да разтели червеното килимче за вас - навсякъде като емигрант сте най-долу на първо време, но ако сте от онези 10% образовани и успяли хора вече произходът няма значение и ви гонят да ви дадат виза и работа, не обратното. Националността е без значение тук.
В нашата среда примерно имаме и чернокожи, имаме хора от Египет, Русия, цяла Европа, Америка и дори от разни острови и винаги сме живяли така, но когато вършиш черна работа и си никой е естествено отношението към теб да не е добро. Няма значение българин ли си или не.
Ще се учудите, но и в България има вече доста голяма общност от expats, които си живеят много добре и правят пари и кариера. Светът стана едно голямо село, а вие още се делите и страдате от предрасъдъци.

Съветът ми е да си гледате своя живот, да се образовате и да се стремите към кариера и добър доход. Също спазвайте правилата в държавата, в която сте, спазвайте законите и се отнасяйте с уважение към местната култура и език, също учете този език! Ако ме послушате, проблеми няма да имате никога. Ако си търсите външни фактори за неуспеха си в чужбина или у нас, винаги ще удряте на камък.
Същите хора, които напускате България, защото държавата това и онова сега ревете, че в Западна Европа ви дискреминирали и блеете в посока Нов Свят с надеждата, че там ще ви оценят „качествата“, но не се заблуждавайте. Още на гишето за визи ще се сблъскате със стена.
Пуснали са ви хората в Западна Европа да живеете спокойно там, да учите безплатно в университетите им едва ли не, но пак плюете какви били, просто защото отново сте срещнали проблеми.

Най-големият проблем на българина е БЪЛГАРИНЪТ.

Алеко Константинов четете. Не откривате топлата вода.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f3a047dc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Авторе, пуснал си вече много постове, като че ли се самоубеждаваш в нещо. Вече знаем къде си учил, къде и какво работиш итн.
Твоят житейски опит може и да не е показателен за всички. Аз живея от 28 години в чужбина и ми е супер добре. Теб като не ти харесва, прибирай се в България от Братислава и се оправяй там. Всвки си кове щастиете сам, казват по тукашните ширини...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bfa594f5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ксенофоб се оплаква от ксенофобия.

Нека обощим. Няма проблем, че ти мразиш и обобщаваш цигани, турци и "пасивно агресивни", но е голям проблем, че теб не те уважават, при положение че ти си им се натрапил в държавата и никой не те е калесвал.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0d4ecd8874
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Аз съм чукал от новия свят, от стария свят, от България, Русия, Западна Европа и Сащ - рускините са най-яки!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2102a8851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Да, миличко, завърших. Няма от какво да ме е яд. Франсетата са си известне с кофти нрава си. Има хора Европейци които поне на неутрална територия в трета страна се държат добре, ако не в тяхната собствена. Но Франсетата и във Франция и извън Франция се държат все едно са хванали Господ за шлифера.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e58dcdeb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   "да учите безплатно в университетите"
1900 евро не е безплатно

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5c81baddd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   5 на мен пък Американките най ми допадат - сами си искат и те атакуват ако имат дори и малка симпатия към теб. Рускините и славянките са студени, все едно любиш леден къс братче.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bfa594f5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   6, значи турците са кофти, циганите са кофти, франсетата са кофти, холандците и те са кофти. Всички са кофти. Нека позная - ти обаче си готин.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fefca91718
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така е. В Западна Европа повечето страни са бивши империи. Тоест те са империята и са имали колонии. Затова са богати и имат високо самочувствие. И не само те са така-Турция, бивша Османска империя също възпитава хората си с високо самочувствие. В същото време България е била колония-5 века на същата Османска империя. Затова в бившите империи имат високо мнение за себе си-така ги възпитават. А българинът, бидейки от колония, няма такова самочувствие.
Иначе медиите допълнително подсилват този имидж. Така е в Европа. Нямам впечатления за другите континенти.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0a88858e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   До 9:

Най-добрият!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: df0ecd2d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "България не ме обича, а аз съм ебати пича"

Така се пееше в една песен на Ъпсурт. В твоя случай - никой по света не ме обича, а аз съм ебати пича.

Е, ако никой не те обича, най-вероятно проблема е в твоя телевизор, а не във всички останали хора на света.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 460b52442d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Не "българите не ни уважават", а ТЕБЕ КОНКРЕТНО не те уважават никъде в Европа. А това, че си българин е само оправдание и търсене под вола теле (визирам причината защо не те уважават). И причината не е в това, че си българин, повярвай ми :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c339a76dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Тъкмо си го помислих да го пиша и гледам №13 ме е изпреварил. :)
Аз като българин не те уполномощавам да говориш от мое име, опитът си е лично твой, говори само за себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4def8c0aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   n 13, точно го каза. Просто Бай Ганя е из Европата и се блъска в гърдите Булгар-Булгар, после не го уважавали. Не учат езици, а в Германия специално 1/3 на социални помощи.
Живяла съм в Германия, Австрия. Холандия и САЩ и навсякъде са ме уважавали!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f2901c56fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   И аз съм българин, но ме уважават навсякъде където съм бил. Говори за себе си!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d3ff4d40e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   В новия свят ще те третират по същия отвратителен начин, както в стария свят. Това е факт и всеки го знае. Аз пробвах в няколко държави, включително и една от "новия свят" и навсякъде си блъсках главата в същата стена. На края осъзнах, че в България ми е най-добре и за това се върнах и никак не съжалявам. Както казват "В къщи и стените помагат!"

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 15f3cfb43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

18.   15, при жените е различно, вие сте им потенциални държанки и затова те уважават. Докато един мъж е потенциален завоевател на техните жени. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b0e911d97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   17, аз пък направих повече приятелства и по-лесно в чужбина от колкото в България. Та за всеки е различно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 039717b63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Здравей. Виждам, че пускаш тази тема за 10- ти път, написана под различна форма. Защо не пробваш в България? Ако имаш образование и обичаш толкова много България, както твърдиш, защо просто не ди намериш работа тук? За какво ти е да ходиш на други континенти? Прави това, което сърцето и интуицията ти казват. Слушай себе си, а не родителите си, които ходят по врачки и ти казват, че трябва да си в чужбина. В Америка и другите страни, които си изброил също няма да ти харесат по простата причина, че ти вътрешно не се чувстваш добре. Ако сам не си помогнеш, няма кой.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 177cb5a7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   А дали проблемът не е в това, че на теб навсякъде и във всичко ти се "привижда" тая дискриминация? Ако поводът за негативното отношение е бил съвсем друг, нямащ нищо общо с националността ти, а ти веднага си "вдигнал лозунга" "Защото съм българин, нали"? Или дори нищо да не си казвал, самото негативно отношение към тях се е усещало.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 48b033f8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Управлявам в момента обява за работа в чужбина.
от 288 кандидати само 7 знаят немски, като някои от тях горе долу.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2e59b74107
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   21, защото с течение на времето с приятелите ми се отдалечихме. Хубаво, в моя роден град са ми най-хубавите спомени, за 25 години живот там как да не срещнеш прекрасни хора, но фактът е, че с тези хора вече не се виждам, та малко става като нямам среда освен близките в България. В чужбина все пак успях да направя приятелски познанства. Разбира се, не осъзнавах, колко е важна семейната среда. Ако си имах жена, с която да споделям и с коята до се гушкаме и да си правим бебенца, то това че родителите ми и другите ми роднини са далече нямаше да ми тежи толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9aa09da87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   До №18
Разбира се, че с жените, там се държат различно, защото единственното което искат от тях е, да им вдигнат краката и да ги изклатят, като това изобщо не означава, че ги уважават. Уважават ги също толкова, колкото уважение можеш да имаш към една надуваема кукла от Сексшопа.
Иначе, теслата е една и съща, и за едните, и за другите - ДЕБЕЛА И ЧАПАТА ХУРКА.
Поздравявам всички имигранти с песента "Искам да се интегрирам, но не става и все ми показват средния пръст! ".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 38e88fddc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   25, хубаво написано. Това е истина - българката си мисли, че като впримчи чужденец и цял живот ще я гледа като писано яйце, пък често става така че е заменена с по-нов (млад) "модел" кукла, вероятно пак от източна Европа - дали руския, румънка или друга българка няма значение.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e461e03d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   22, да бе сигурно и си въобразям като шефът ми чужденец прави интриги. Привиква ме и ми казва "Някой от тима се оплака, че си стоял много дълго в тоалетната" и отказа да ми каже имена. Като заплаших, че ще ида до HR да се оплача ми каза "Аз забелязах", значи не съм работил на място с такива интриги.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4c1742d48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

28.   Н 25 много си зле, предполaгaм вечно пропускaн от жените и зa товa. Живея по нa зaпaд в Европa и зa твое огромно съжaление жените и особено бългaрките тук сме търсени, предпочитaни, много желaни от местните мъже зa брaк.
Сaми си кaзвaт, че сме от нaй-крaсивите, но освен товa и женствени, рaботливи и добри съпруги и мaйки зa рaзликите от местните жени.
Но ти си плюй де, лошо нямa, удряй някоя злобaркa, почиствaй екрaнa нa компa от нежелaното ти семе и продължaвaй дa злобееш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9aa09da87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

29.   99% от българките които се омъжват на запад, ходят и сключват бракове с негри, араби и всякакви други отрепки, на които никоя нормална, уважаваща себе си жена, в никой случай не би им обърнала и грам внимание. Ако пък е някой местен, ще е някой оплешевял чичка с голямо бирено коремче и миниатюрно мозъче.

№28 Когато и аз искам да изчукам някоя, все това и казвм, че е най-красивата жена която някога съм виждал.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0a88858e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Добре, нека да бъда напълно откровен с теб.
Не ни обичат, заради една немалка част, която изобщп не се свени, да си покзва "типичните" балканоидиотски маниери и малоумщина на вскяа една крачка.

"Мислят ни, че сме цигани" но не защото, кожата ви била с различен цвят, а порада минаталитета и държанието ви. Веднъж ме попитаха, защо българите винаги се карат помежду си. После разбрах, че просто, голямата част от населението обича, да се надвиква. Забелязвам, че колкото по-ниско образовано е нечие семейство, колкото по-простоват е човек, толкова повече, трябва да повишавам глас, за да ме чуе изобщо. Кълна се, най-големие загубеняци, са ме питали, защо шепна... А аз ги питам, защо "крякат".

Следва дребнавостта. И то ужаната дребнавост от рода на "Ще отида до магазина, който е на 3 киломтра, и то пеша, защото местният магазин, продава бирата с 4 стотинки по скъпо".
Идиотщини, като "Абе помниш ли, като купихме еди какво си и аз ти казох, че трябва да дадем по 10 лева на човек? Ами на ти бележката - дължиш ми още 52 стотики", две седмици след "покупката".

И държанието. Ако имах, да събирам по 1 лев, всеки път, когато някой каже "Ми едно време, ми викаха, че ми лиспват първите седем, ама хак да име, пачи с пари, дето са ми на половината акъл", сигурно, щях да съм богат. Въпросният господин, си мислише, че е е напред с нещата, и това, някак си му даваше правото да изразява мнението си, когато е намй-малко желано, по възможно най-глупавият и простащки начин" Псувните не спираха. Същият имаше силни претенции, за висша култура. Но го разбирам, ако културата ти се диктува от Митьо Пищова и модерни "хип-хоп" изпълнители, то е ясно.

И държанието към жените. Защо бългрите, женени или излизащи с чужденики са толкова по-малко? Ами все още трябва да срещна народ, кйто предпочита да нарича нежния пол с вулгарната дума, за генеталиите им. Това поведение се отчита изключително лесно от жените.

Други типично простащки черти - Всякакъв вид култура (изкуство, обичаи, чужди от родните, разлиен начин на обличане и живот) биват приемани за "гейски", "малоумни", "люхи" и прочие. Няма по-добър начин, да направишщ красиво първо впечетление, от това, да кажеш на някой, че хората в неговата страна са много тъпи, защото -.... изберете си всякаква причина - Аз чух, че един се карал на швед, защо не си бил боядисал косата черна, че мязал на педал... Предполагам, че е лесно, да се сипят обиди, когато знаеш, че няма да ти издрнчат два шамара и няма да се занимават теб.

Благодарение на едни 15-20% от населението ни, всички ние, трябва да берем плодовете на скептицизъма.

Но най-проблемни са тези, които обичат да се оплакват, как целият свят е настреон срещу тях! Обиколил съм одста чужди държави, и съм няма проблеми, нито с чужденци, нито с български емигранти, освен случайни срещи, с разни хомобалканикус, които си мислят, че са "БеГе гъзари мутри и пичове", а всъчщност са миячи в Макдоналдс от 2008-а година.

Ами това е - На нормалните - не ставайате като другите и успех в живота!!!
На другите нямам, какво а кажа.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 781697772a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Ами драги афторе ти с какво заслужи уважението на европейците от които се жалваш?
Аз лично съм от много години в странство и смея да твърдя, че по големи ксенофоби от българите трудно се намират.
Много малко българи сме толерантни и позитивни...за съжаление.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c99de2639d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   А пък този мит, че българките са най-красиви.Сори, ама повечето българи вече видяха свят.
Един път се возих у едно такси(след парти в бг посолство бяхме в една посока с един кретен) и идиота вика" не приличаш на бг дама"
И питам го защо и на кво приличат бг дами и отговорът беше:
"Черни, космати,с мустаци, ниски късо- и кривокраки.
Добре ме развесели въпросния.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c99de2639d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   А пък този мит, че българките са най-красиви. Сори, ама повечето българи вече видяха свят.
Един път се возих у едно такси(след парти в бг посолство бяхме в една посока с един кретен) и идиота вика" не приличаш на бг дама"
И питам го защо и на кво приличат бг дами и отговорът беше:
"Черни, космати, с мустаци, ниски късо- и кривокраки.
Добре ме развесели въпросния.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4c1742d48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   29, сaмо кaто си предстaвя кaкви ч*кaш ( ползвaм твоя изрaз, че инaче aигурно нямa дa ме рaзбереш) и ми се повдигa и то без дa те познaвaм. С две думи покaзвaш точно кaкво си... и бъди сигурен, че тaковa никогa не би се доближило нa по-мaлко от метър до мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 48b033f8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Ахаха това, че българките са най-красиви е много нагъл мит.
Човек като се разходи из бг ще съгледа много грозновати женски физиономии.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: babca3c45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   36, те не, че и повечето чужденки са някакви красавици.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 76fcc789c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Мъж съм, но колкото са зле българките, толкова сме зле и българите. Простотията ни е в повечко. Достатъчно е да видим къде си хвърляме боклуците, как шофираме и как паркираме. Нормално е като отиде такъв елемент в чужбина да не го приемат. Да не говорим, че голяма част от емигрантите ни си живеят в затворени общества и не правят никакъв опит да се социализират. Примерно, ако немецът прекопава в събота градинката пред блока, бай Ганьо ще го гледа от прозореца, пиейки биричка и ще цъка с език оня какъв балък е. Е, как да приемеш такъв човек.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aa32865379
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ти или не си си показвал носа от България или си бая противно същество щом са ти такива представите за отношението към българите.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8fe008f4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   "Срамота е българите да си късами нервите да общуваме с повечето европейци."

Късами си нервити, гат говорим с такиз кат теби, дет ни мойм са разбра, кй ко речи.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ff6a7e7be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   До номер 29. Моят сьпруг е немец и нито е някой плешив чичка, нито е с бирено коремче. Даже мисля, че е по-красив и определено по-строен от мен. И представи си, когато се оженихме преди 18 години, той беше ерген, а аз разведена с малко дете. Така, че стига с глупавите обобщения и предубеждения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: acf4b30277
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Американци, канадци, латиноамериканци и азиатци ме тачат като цяло. Просто те са по-топли и разговорливи като хора.

От автора

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: acf4b30277
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   21 сърцето ми винаги го е теглило към САЩ. В Европа просто е по-лесно защото няма визи но ми писна да слушам само разума.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 49720f4f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Аз не мога да търпя студени и резервирани хора и затова се насочвам към САЩ. Не искам децата ми да си останат роби, защото в Европа и трето поколение да си си оставаш дете или внук на емигрант. В САЩ по-може да се смени социалната класа. Освен това да плащаш луди пари, а да живееш в апартамент или в някоя разпадаща се кооперация и всеки ден да се блъскаш със стадото в метра, влакове, автобуси или трамваи, да висиш в студа по миризливи гари и спирки, това ли е живота, който искаме за нашите деца? Замислете се бе хора, масовия американец много бачка, ама живее в къща, не му тропат съседи от горе, нито от ляво и дясно, кара кола до работа където не се осмърдява на пияни и цигани и т. н. Ню Йорк е изключение, но той е като Европа на практика.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: db0f71b84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   "Замислете се бе хора, масовия американец много бачка, ама живее в къща, не му тропат съседи от горе, нито от ляво и дясно, кара кола до работа където не се осмърдява на пияни и цигани'
Хахахах говориш за това, което амеркианците наричат "висша средна класа" и тя съставлява едва 10% от обществото им. Не съм най-образованото чедо на улицата, ама мисля, че ти трябва речник.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 49720f4f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   48, и нормалната средна класа пак живее в къщи, просто по-малки като квадратура и например на 1 етаж. Пак по-добре от панелка.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: eae9af2293
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Ами като сме алчни,злобни и завистливи няма как да не ни мразят!!!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 608a220157
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Сводници, черноработници, крадци и "welfare" паразите. Това са ни 80% от "сънародниците" в чужбина.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c04f8d2a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   На Западна Европа отдавна им е пропищяло от имигранти. Нали това е една и от причините Великобритания да иска да излезе от ЕС. Има и политически формации, които провокират национализъм и набират по-голяма сила. Може би след 15-20 години тази мултинационална смесена общност, която Европа представлява, един ден отново ще приключи с огради и ограничени визи. А до въпроса с дискриминацията и кариерите - навсякъде по света е едно и също. Без значение в чужбина или в България - обществото е водено от деградирала система на пари и власт, маски и прикрита задкулистна борба. Живеещи хора в лицемерие и в изкуствена, фалшива, повърхностна и празна кутия, оцветена с лъжливи бои под формата на някакво образование, лъскави коли, дрехи и телефони. А когато ги питаш за смисъла в работа, за истинско ценните неща в живота - една празнина. Та каква е разликата? И на вън и тук - хората са все едни и същи. От злобни, зависливи селяни, до безкомромистни психопати в политиката и бизнеса. Истината е, че навсякъде хората обичат да бъдат манипулирани и лъгани, да задовляват величието и илюзията си. И не се подмятайте, че това е интелигентност. Това е фалшива, позорна и много изостанала човешка природа.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7f8a7752e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   52... Лол.
Споко бе брат. Няма нищо лошо, ако правиш парички по честен начин и си живееш живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: eb1ab20247
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   До 50, това си ти и 80% от тези които ни представляват на вън. Не слагай 'ние' защото аз не съм такъв. Сложи и това което 51 казва. Сложи и това че националността е марка която има репутация.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c04f8d2a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   53, от 52.. Разбира се, че няма лошо. Примерът ми беше насочен към това, че човешката природа и негативните реакции, които авторът е срещнал в чужбина, съвсем спокойно могат да бъдат проявени навсякъде. А животът може да се живее по много начини.

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker