Страх ме е да замина в Испания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Страх ме е да замина в Испания
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 3718 пъти
Здравейте искам един голям съвет аз съм момиче на 15 години и съм в 9ти клас в пгасг арх. Камен Петков, Пловдив. Преди няколко дни получих предложение от роднина да замина в Испания, но ме е страх незнам език макар че ще отделя една година само за да уча езика това означава че ще изпусна една година и би трябвало да завърша по късно. Моля ако някой е запознат с всичко в Испания особено за училище нека да ми пише. Притеснявам се също така какви са испанците ако не успея да науча езика за една година и после тръгна на училище.. страхувам се от това дали ще се справя или дали няма да бъда подигравана моля ви дайте ми съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: f84bff1448
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се страхувай, бъди смела! Добре, че няма да минеш по лесния път, а ще се научиш на борбеност! Качества, които всеки трябва да притежава! Пращам ти прегръдка и много любов!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 38094ba7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За езика - не се притеснявай - що народ отиде - полужрамотен и го научиха и се оправят, лично познавам доста бора. И учащи отидоха и се оказаха богове по математика и други предмети в училище. Все пак там и английски ще говорят все, по отворени са.
Иначе роднина изглежда малко странно- ако не са родителите ти, бъди сигурен че е безопасно. Отиди с тях за начало, или поне нека знаят къде си, изискай подробности. Нека някой те изпрати.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d4d3bf0c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съдейки по правописа и твърденията на номер 2, явно и той/я е в Испания. Хаха, малко хумор.
Заминавай, тук винаги можеш да се върнеш. А това, че ще изпуснеш година не е страшно. Страшно е да останеш и да изпуснеш още 7-8. Тук образованието, здравеопазването, работата - нищо не е на ниво. Там не знам как е, има чичко гугъл, сядаш - четеш. Ако ще предприемаш такава сериозна стъпка трябва да се поинтересуваш сама, не чакай ние да ти кажем. Някои от нас съжаляват, че са заминали или останали в бг, други се радват, всеки би те посъветвал различно. Това ще те обърка много, стесни кръга, допитай се до себе си и близките. 2-3 мнения ти стигат. Грешни решения няма, всички водят по една и съща крайна цел. Ти избираш каква ще бъде тя! Гушки сладур и успех! Животът си е твой и го живей така, както искаш после да го разказваш на внуците си! Нека бъде приказка!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 57463955ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жалко, толкова рано да си попилееш живота за една лъжа, че в Испания е по-хубаво. По-добре си изкарай поне училището в Пловдив, дотогава нищо чудно вече да имаш някакви планове за живота си. Колко ми е неприятно, когато роднини се бутат да ми правят "добро". Само твоето ясно желание може да те води. Още е рано, не се подведай по "знаещи" хора.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b723cbee72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Първо си завърши образованието а след това мисли за Испания, тя няма да избяга. Ако отидеш сега, само ще си осакатиш бъдещето. Образованието е най-важния фактор за успех в живота. Използвай главата си и мисли. На тези с "добронамерените" коментари тук, не им обръщай никакво внимание.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aad9c9be87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тук (в Испaния) е пълно с чужденци от цял свят. Свикнaли сa с нaс, не сa рaсисти, ксенофоби и т. н. бългaрите сме ужaсно в товa отношение. Езикa е приятен и се учи лесно и бързо. Много сa контaктни испaнците, бързо се сприятелявa човек с тях.
Нямaш aбсолютно никaкъв проблем зa тези нещa, НИКОЙ нямa дa ти се подигрaвa зa езикa, тези простотии мaй сaмо в Бългaрия съществувaт. Колко близки сa ти тези родни ни обaче? Имaте ли семейството тяснa връзкa с тях? Имaй в предвид, че тук имa стрaшно много дрогa и нaвсякъде, трябвa дa внимaвaш много в кaкви компaнии влизaш, a и роднините ти дa имaт постоянен контaкт и знaние зa теб, къде и с кого си.
Зa кой грaд стaвa въпрос?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 20b41bd3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си пропилявай живота заради глупости и кухи обещания. Завърши средно образование, вземи си матурите и тогава ходи да се скиташ като толкова искаш, но не си ли завършиш средното у нас, в Испания ще береш само ягоди цял живот.
Там КАЧЕСТВЕНОТО образование е скъпо. Българите като нямат пари ходят в училищата в лошите квартали, а само ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА в Испания горе-долу стават.
Аз самата емигрирах, за да уча в Германия висше образование, но бях на 19 г. вече, пълнолетна, с хляба в ръцете така да се каже. Имах вече Отлична диплома и отлични матури. Отделно Германия не е като Испания. В Германия има безплатно качествено образование. Испанските специалисти от държавните университети иначе не се ценят. Като имаха криза там, а в Германия търсеха много специалисти предпочитаха да си вземат от Източна Европа. Имах колеги от Испания в унито, които уж магистър искаха да правят и се отказаха на 1 месец. Работила съм в Сименс, където назначавахме пробно хора с инж. образование от Испания и след 3 месеца си ги уволнявахме, защото не струват просто. Всеки руснак или украинец е по-добър.
Не говорят добре английски и там с английски не си мисли, че ще се оправяш.
Мисля, че си малка още за такива кардинални решения в живота си. Винаги завършвай едно нещо преди да почваш друго. Примерно сега си завърши гимназия, после ходи където щеш, а ако започнеш висше - завърши висшето преди да тръгнеш пак на някъде. Много хора се провалят, защото са разпилени и не си завършват делата. Еди кой си им каже нещо - хайде юрУУУШ. Има тук един кандидат, който всяка седмица пуска 10 теми къде да емигрирал, къде бил и май само Антрактида остави за сега като опция. Сменил е 10 държави и все същото.
От собствен опит мога да ти кажа, че като смениш държавата не ти се решават проблемите. Който има проблеми си ги взима с него. Не ги слушай потомствените ягодоберачи - ти ще живееш в друго време, ще се пенсионираш живот и здраве след 2060 г. , така че ягодоберачите ще са заменени с машини - ако сега не се образоваш е съвсем възможно никаква работа да нямаш. Елементарните длъжности за нашите емигранти няма да съществуват дълго и от мияч на чинии не се става милионер.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b723cbee72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Н. 6 каза че в Испания няма расизъм... МОЛЯ? !
Той или никога не е бил там, или за него когато му се присмват и наричат кенеф майстор или метач на улици, е комплимент.
Завърши си първо образованието и тогава мисли за чужбина. Ако не, ще станеш поредния берач на плодве и зеленчуци, без някаква перспектива в живота.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aad9c9be87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Н 8, aз съм 6, хaххaхaх, веселяко, ти aко си бил мaйстор-кенеф е сaмо зaщото ТИ толковa си можеш! Живея в Испaния нaд 15 г. вече, метaчо. Дa, много сa кaто теб, в ниското и не можете дa мръднете от тaм, някой дори език не нaучaвaте, но не срaвнявaй себе си с всички остaнaли! Просто ти си от издънките от които се срaмувaме.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 215fef34a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличкa, бъди смелa. Aко ти е близък роднинaтa, идвaй нaсaм. Aз дойдох в Испaния когaто бях нa 13. Учех в Музикaлното училище в София, до 7-ми клaс изкaрaх и след товa зaминaхме зaщото буквaлно нямaше кaкво дa ядем. И aз кaто теб се притеснявaх, не знaех езикa, нищо не рaзбирaх кaто ми говорехa. В Мaдрид ме зaписaхa в училище, aдски много се притеснявaх в нaчaлото, но после нaучих езикa зa нулa време. Зa 4 месецa говорех испaнски без проблем. След годинa го говорех перфектно. Отлични оценки изкaрвaх в училище по литерaтурa и по испaнски език. Езилът не е проблем. Продължих си и музикaлното обрaзовaние. Сегa учa в консервaториятa и имaм добрa рaботa. Хорaтa сa сърдечни и гостоприемни. Aко човек рaботи/учи ще те увaжaвaт и ще се чувствaш кaто у домa си. Повечето испaнци имaт приятели чужденци, интересувaт се от другите култури, нямa ксенофобия. Aко някой викa че тук може сaмо ягоди дa береш, туй не е вярно. Ягоди берaт хорaтa без обрaзовaние. Вярно е че имa много конкуренция и стaндaртa нa живот не е толковa висок кaкто в Aнглия или Гермaния, но aко човек е aмбициозен и трудолюбив, много може дa постигне. Тия които се оплaквaт обикновено сa хорa без обрaзовaние които очaквaт дa ги вземaт нa престижно рaботно място. Нямa кaк дa стaне. Aз те съветвaм дa дойдеш сегa. Дa нaучиш езикa и дa си довършиш обрaзовaнието тук. Пък после aко не ти хaресвa, си се връщaш в Бг с перфектен испaнски и с повече възможности.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a70fee9ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   до коментар номер 10,
аз по-големи простотии от твоите не съм чел. И като отиде в Испания какво? Леля ми вече е 18 години в Испания със семейството си, работи като чистачка на вход. Владее испански и дъщеря й изкарва шестички и... и... и. Знаиш колко им пука на испанците за емигрантите от Източна Европа? Слугите се викат за да вършат мръсната работа.

Пффф аз тоя форум ще го зарежа.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e99dc944b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо испанският не е чак толкова труден и за 1 година ще го научиш. Второ няма нищо чак толкова страшно, че ще завършиш 1 година по-късно.. Трето, испанците са супер готини хора, много отворени и позитивни, а и в Испания има толкова много чужденци, ч изобщо никой няма да се заяжда с теб. Аз бях там около месец и половина и направо се чувствах като вкъщи! Весели, позитивни, готини, готови да ти помогнат... направо се влюбих в Испания! Не се страхувай, ще ти хареса, а и е пълно с българи там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d639d980e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Точно така стой си в България. Ще завършиш и ще работиш при някой мутра изживяваща се като шеф. Няма да ти плащат с месеци освен ако не си в държавна служба. Ще те третират по зле от чистач в Ипсания или ако имаш късмет ще работиш по 10-12 часа за някоя "престижна" аутсорсинг чужда компания за жълти евра:) Ще те бият роми но всичко е точно. Ще ти надчисляват сметки но всичко е точно. Ще те гледат лошо и ще те псуват но всичко е точно. В Испания имало наркотици - добре че в Бг няма:) Дали в Испания карат надрусани като тук? Ще те осакатят в катастрофа но виновника ще го изкарат невменямаем и до там. Вобще много е зле в Испания - само в Бг-то е прекрасно :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0e76e3c55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Най-добре завърши тук и след това му мисли за заминаване. Защо трябва да работи на полето като е в Испания? Какво им пукало на испанците че имаш само отлични оценки, ами показва че всъщност знае нещо и няма да работи като чистачка. Защо всички смятат че ако заминеш за някъде и автоматично трябва да работиш на полето или да чистиш нечии дом? Защо трябва да е пропилян живота и ако замине?

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: 4a31f9e97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Живях 17 години в Испания и отидох с испанска филология, тъй че не съм имал никакъв културен шок. Там работих като учител. Върнах се преди 10 годни, и съм много щастлив заради това.... Мога определено да заявя, че испанското образование не е на добро равнище, и че, наистина, младежта е доста пропаднала (мисля, че не обобщавам евтино) в сравнение с нашата все още по-скромничка младеж. Умният и с широка култура българин не може лесно да намери събеседници; иначе, поне към мен, винаги са се отнасяли уважително.

Преселването на такава възраст крие много рискове, тъй като, поне според мен, е необходимо човек да достатъчна личностна оформеност, а Вие още я нямате. От друга страна, ако смятате, че настоящото Ви училище поддържа високи обучителни стандарти, никак не си струва да го заменяте с испанско. Това е моето мнение. А иначе за езика не се притеснявайте - научава се лесно; освен това те са свикнали да работят с чужденци, тъй че ще бъдете обгрижена.

За да решите да заминете следва да прецените добре, дали това няма да Ви разтърси - някои хора страдат много по Родината.

В заключение: ако сте добре сега, и ако сте добре в настоящото си училище, не виждам защо да си причинявате такъв житейски разлом. С диплома за средно образование в ръка можете да правите по-сериозни планове.

Бъдете здрава!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker