Как се държат с българите в Англия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как се държат с българите в Англия?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 4244 пъти
Здравейте, търся си работа в Европа, но във всички континентални страни искаш да им знаеш езика, пък аз най-добре знам Английския. По-добре ли е от колкото на континента?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 12ffc74ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Хора,спрете с тия тъпи въпроси!! Европа е голяма,27 държави ,с милиони население,градове и села-как може да ти се отговори на тоя въпрос!!Нормално е ,местните да очакват да говориш техния език,нали не мислиш,че те трябва да говорят български ? Представям си и английския как го говориш-нали се сещаш ,че английският не е цъкане с мишката по сайтове.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7eaacac716
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Здравей. Как се държат с Българите в Англия? Често задаван въпрос.
Представи си една прекрасна държава, с развита икономика, спокойствие навсякъде, таксиметровите шофъори си пеят песни докато работят, на магазините никой не се опитва да изпревари другия, няма напрежение. Хората не се страхуват да оставят вратата на домът си отключена, защото сънародниците им не крадат. Чисто, подредено и т. н.
ТАКА....
Сега си представи, на фона на цялата тази хубост- Българите.
Българите пристигат в Англия, започват да нервничат, да създават напрежение, да мрънкат, да се оплакват, да си хвърлят боклуците по земята, някак си се забелязват от километри. Особенно по-тъмните "българи". Както и да е,
искам да кажа, че аз ги разбирам англичаните защо имат такова мнение за българите.
Въпроса е, че когато отидеш там, трябва да се адаптираш към тяхната среда. Това си е тяхната държава и те не искат тяхната хармония да бъде разрушена. Не знам дали разбираш това. Пътувал съм на много места по-света. Живял съм в Чехия, Гърция, Англия, Китай, Япония. Честно казано разбрах, че аз не мога да бъда щастлив в която и да е друга страна, освен в България. Пътувайки по света и виждайки много народи, от най-цивилизованите, до най-деградиращите, мисля, че ние Българите имаме потенциала да се променим. Но трябва всеки човек да гледа себе си. Аз съм Българин и като такъв искам да съм пример за мойте сънародници, може би това е единственото нещо, което мога да направя за България, просто да бъда един добър пример за другите. Така, че чужденците като ме питат от къде си с гордост да кажа "От България". Когато пътуваш много по света разбираш колко много имаме ние Българите и колко много можем, а не го осъзнаваме.

Малко се отклоних, но..
Съвета ми към теб е просто да се адаптираш и да гледаш да си добър пример, без да се интересуваш за другите Българи. Просто гледай себе си, това е. Ако си интелигентен, чист и готин човек абсолютно никой няма да се интересува дали си българин или авганистанец.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9ab233175d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, а ако не е тайна как първо мислиш да отидеш в Англия и да си намериш работа там след този Брексит? Иначе на въпроса ти, според мнения които съм чел от тук от там, бих заключил, че зависи на какви хора ще попаднеш. Като цяло Англия не се слави с добра репутация към чужденци. Аз също като теб от чуждите езици знам само английският, и сега си го бия в главата - в Англия заключено, в САЩ заключено. Освен за компютърни игри друга полза нямам от него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a7371fc371
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Казват, че след февруари, март 2018 заминаването за Англия вече ще е много трудно, намирането на работа също, защото ще се усложни процеса с изваждането на документи за работа и пребиваване в страната. Не знам дали това е вярно, но колкото по-бързо заминеш, толкова по-добре, защото не се знае дали за нас българите няма да се усложни заминаването за Англия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f7dfdb0790
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Колко глупаво зададен въпрос!
Как да се държат? Манталитета си е вкоренен. Който както се е държал в България, така се държи и в Англия. Питай Как се държат българите в България като се върнат от Англия. Там е интересно

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: 6518b08dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Зле, не ходи там. Пълна загуба на време и усилия. Научи друг чужд език и отиди другаде да не си губиш времето.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: e13583c598
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8, вие явно сте нямали късмет и не е вашето място. Но други хора са се уредили много добре и асоциират Англия с добра социална система, помощи и сравнително по-лесен живот от този, който са водили в България.
Лично аз познавам жена, която не е хващала работа от 5 години и взима 2 бона месечно, лъжейки, че е самотна майка.
Великобритания също така е важна точка в туризма и всеки може да отиде до красиви страни на цена, която ще плати за 1 седмица на море в България.
В магазините има стоки за бедни и за богати.
Плюсове и минуси има навсякъде.
Иска се упоритост и целеустременост.

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 6518b08dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   От 8 до 9 - Да, може и липса на късмет да е... или просто съм хванала по-тежка епоха там (брекзит, ковид, хейт към българи и румънци и какво ли още не... ). Средата също е важна! Няма как да се чувстваш добре след като не си с подходящите хора... ами си само с кръшкачи и мрънкачи страдащи по носталгия по България... (ако си сред БГ общност там, а местните може да са по-расистки и националистки настроени).
Разбира се сега като съм в България виждам, че тука няма евтини магазини за бедните (там имаше магазин за 1 паунд, евтини супермаркети Алди и Асда, Праймарк - за евтини дрехи на високо качество, работиш по-малко часове и заплатата ти е окей). Тука цените за българите са много надути и едва мога да си позволя дори Макдоналдс вече в моловете, в суперите също, дрехите са ниско-качествени и скъпи... и няма евтини магазини за бедните. А като работиш едва ти плащат в БГ след като са те карали да стоиш там 12 часа... жегите също са нетърпими летата...
Но все пак като нямаш гадже, приятели, роднини или съмишленици там става много самотно и трудно. А пък ако не те приемат местните също е неприятно.
Не си мислете, че е лесно да имигрираш... винаги има пречки... мисля, че българите разсъждават повърхностно върху нещата...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker