Искам децата ми да се родят и пораснат в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам децата ми да се родят и пораснат в чужбина
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 8176 пъти
Знам, че ще ме оплюете сега, но всъщност много ми харесва родината. Просто смятам, че за моите бъдещи деца ще е по-добре да растат като англичанчета или германчета. Само не знам местните как ще ме приемат, но предполагам, че ако имам любяща жена и деца няма да ми пука много-много за другите хора. Ще ходя на работа и ще се връщам вкъщи да любя жена си и да си играя с децата, та може би тогава ще ми е все едно кой какво мисли за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 6 години, 6 месеца
hash: d222162e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

1.   Не мога да повярвам колко наивни хора има навън.
Първо, за да са ти „англичанчета“ или „германчета“ децата, трябва поне единият родител да е с такова гражданство, защото и двете държави не дават гражданство при раждане там. Дори не издават нормален акт за раждане, а временен и после се редиш в нашето посолство да ти обясняват как да вземеш бг. акт за раждане.
В Берлин в посолството има опашки от наши роми, които са били глупави да родят в Германия, изпуснали сроковете и децата им се оказват без всякакви документи. И те като теб вярвали, че като родят в Германия децата им ще серат златни лайна, но найсе. Не само това, но им се трупат огромни сметки за болници, защото в Германия раждането не е безплатно и освен това няма помощи при раждане, а в Англия имат подобна система като нашата през кома и раждаш буквално в едно хале със завески с още 100 жени, освен ако не си богат, разбира се. За нормалния човек в Англия има само болници на стандарта на нашите преди 20 г. - мазилките падат на главата на пациентите.

„Ще ходя на работа и ще се връщам вкъщи да любя жена си и да си играя с децата, та може би тогава ще ми е все едно кой какво мисли за мен. “

Съжалявам, но не се оправя живота ти в чужбина автоматично - мед и рози не те чакат никъде. Ако искаш да живееш така и да имаш такова семейство, ще трябва да се потрудиш не по-малко от у нас. Нещо повече - в тези държави вие сте нежелани елементи. Най-вероятно просто жена ти ще те зареже за по-перспективен мъж и ще си вземе децата, а децата ти ще бъдат бити и тормозени в училище като българчета (циганчета са за тях, не правят разлика).

Аман от наивност и глупост. Дори в една Гърция не си ходил сигурно, но вече иска да е англичанин или германец.
Дори се обзалагам, че нито един от двата езика не владееш, защото ако беше образован нямаше как да си толкова наивен.

Но, махкай се. Такива като теб винаги е имало като ракови образования в народа ни. Още Паисий е описал феномена.

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш
Болгарин... Или не са имали Болгаре царство и господарство Ти,
Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик...
Паисий (1762)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 71549f9e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Премести се и се ожени там, като за начало! Но не забравяй българското, традицията. Аз също съм в чужбина, но заради по-добрия живот в много сфери. Но си оставам българин.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 22083e3f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До, н1: 1. Не говори глупости, когато се роди дете в Германия му издават, оригинален немски акт за раждане, а ромите отиват в посолството, за пасаван или паспорт!
2. В Германия, ако мъжа/жената работи, към него/нея биват осигурявани и другите членове от семейството, съответно раждането е безплатно! И изплащат майчинство по 300 ев. за 12м или 150 ев. за 24м.
3. След 8 г. пребиваване може да кандидатсва за гражданство.
4. Не никой не мисли българите за цигани, различават ги немците, но са възпитани и не делят българските граждани по етнос, за тях щом имаш БГ паспорт си българин.
До Автора: Живота в Германия е много труден докато се устроиш, но пък има добре платена работа, добро здравеопазване, добри учебни заведения, с две думи живота е много по сигурен в Дойчланд!
Има един недостатък, в последно време има много черни и араби и стана малко опасно в някои градове!
P. s Ако мислиш да живееш в Германия, учи езика от сега, защото е много труден!
Успех!
M22

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 702ac21d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не се и връщай.

Всички обичат имигранти, затова англичаните ругаха България и Румъния. И да - някоя германка веднага ще скочи да ти роди сладки дечица.

Няма причина да си тук, махай се завинаги.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 407dbeb701
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Без значние дали ще отидеш в Англия, Германия или някъде другаде, хората там ще се отнаст с теб и семейство ти като с всички други имиганти - нежелан натрапник. Ще живеете в беден квартал - гето, заобиколени от негри, араби, наркомани, престъпници и останалата част от утайката на обществото. Ако имаш добро образование и валификации, ще работиш по-добра работа от хамалите, но колегите ти(става въпрос за местните хора) никога няма да те приемат като един от тях и ще те държат на разстояние. Там винаги ще си аутсайдер. Децата ти ще учат в лоши училища, заобиколени с децата на дргите имигранти там и заедно с местния език, ще научат, даже още по-добре, арабски или някакъв друг африкански език. Приятелите им ще са арабчета, негърчета и всякакв дрг вид чафутчета.
Казвам го това от собствен опит.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aed171ebb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искаш да повредиш децата си доживот, бегай там. Айде.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b95253e61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Ха-ха, номер 1, ти си стой в България няма проблем. Но ето ти няколко истини: 1) Животът в България далеч не е най-прекрасният, който можем да си представим, именно и заради което толкова млади хора решават да потърсят пътя си на друго място.
2) Няма и перспективи нещата да се оправят. Дори ти и да речем още 100 като теб решите да я промените, това няма да стане.Реши сам какво искаш за себе си.
3) Образователната система тук куца, сам виждаш продуктите на образованието, които остават най - накрая.
4) Никой не ти казва да спреш да бъдеш верен на народността и обичаите си, да не обичаш България и да се отречеш от всичко родно, НЕ! Обаче няма нищо нередно в това да искаш по-добър живот за себе си и за децата си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 498cbec7fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Нямaм нерви дa споря с н 1! Кaкви глупости пaк дрънкaш ти? Нямaш ли си другa рaботa, сaмо тук висиш и все всичко "знaеш? ! Нестaвaли децaтa грaждaни aко единият родител не е местен?? ! Смях! Ти от село излизaлa ли? Знaм! Сегa ще ми тръгнеш с дългите фермaни кaк си училa/зaвъшилa в Гермaния- НЕДЕЙ!
Или си стоялa в някоя дупкa и нямaш идея от светa или си стрaшно озлобено човече!
Aвторе, провери си зaконите по съответните стрaни, че дa не ги вaдя aз тук, че не могa и виртуaлно дa и ги нaтрия нa всезнaйкa някъде...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d65363146
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Толкова повърхностни хора в България не ни трябват, така че подкрепям решението ти. :) Не разбирам обаче какъв ти е въпросът... Със сигурност можеш да намериш някоя отчаяна англичанка и да ѝ направиш деца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1589e0fae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не споделям и не приемам убежденията и целите на автора, но не бих си позволила да обиждам и хуля като номер 1. Не е подобаващо подобно поведение, пък било и в името на българщината. За информация на разпаления защитник на езика ни - глагол "махКам" не съществува.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2bbc6950d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Трябва да се борим приятели, това, което са Българите днес е жалко подобие на нация, но не винаги сме били така! Били сме велик народ, и когато османците ни завладяват, са се погрижили да унищожат всичко велико на нацията ни. През тези 5 века, българите са живели в страх в робство. Това робско мислене ще трябва да се изчиства поколения наред. Докато другите са имали ренесанс ние сме потъвали в ограниченията на страха и робството, но ето, че пет века по-късно България отново се е освободила. Българите пак са започнали да се въздигат, успели сме да постигнем съединението изцяло със собствени усилия, то не е одобрено от нито една велика сила. Показали сме дух през Сръбско-Българската и Балканската война. Когато България се е освободила, хората са били ентусиазирани, вярвали са, че можем да се въздигнем. Доказателство за това са Стефан Стамболов и много други, които са допринасяли още от преди освобождението.
Просто няма как да се спасим, ако не запретнем ръкави и не започнем да мислим за общото благо, а не само за собственото. Другите нации са богати, точно заради това. Ето вижте Германците.. След първата световна война, Германия е била унищожена, били са най-бедната страна в Европа и на едно от последните места в света. За няколко години успяват да станат най-богатата страна. След това след като Хитлер губи войната отново Германия е унищожена и пак от нищото се въздигат. Или пък Японците, които след 2 ядрени бомби в Хирошима и Нагазаки и два унищожени града, унищожена държава успяват да се въздигнат и вмомента отново са една от най-богатите държави. Дори след земетресенията, цунамитата, и гръмналите електроцентрали, пак станаха и се въздигнаха.
Бил съм в много държави и в Англия и в Чехия, вмомента обикалям Азия. Трябва да ви кажа, че в Азия и специално в Китай има хора, които живеят 10-15 пъти по-зле от нас, климата, въздуха и водата са ужасни, образованието им е под всякаква критика, нямат специалисти по нищо и всичко им е дефектно. Ние Българите може да сме преживяли много, но сме много по-напред и в образование и в много други неща. Просто трябва да осъзнем какво притежаваме, да спрем да мрънкаме и да започнем да подпомагаме развитието. Никога не е късно да започне и нашият ренесанс. Познавам много интелигентни, умни и креативни хора в България и вярвам, че след време тези хора ще стават все повече и повече.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 082666b2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Дрън, та пляс!
Като ти дойде до главата ще видиш, че е много по-различно.
Жена ти в повечето време няма да я любиш, а ще ти мрънка, че не изкарваш достатъчно пари. Децата така ще ти опъват нервите, че свят ще ти се вие.
А това какви ще израснат, зависи най-вече от тебе и вниманието, което им обръщаш, а не толкова от страната, в която са се родили.
И въобще... твърде много "ако"-та има в твоето желание, повечето от които изобщо няма да станат така, както си го намислил...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d703d5eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Това или е поредната провокация тука, или си пълен идиот.
Живея от 20 години в Германия и това, което си мечтаеш, ако и на 10% се сбъдне, значи си ударил големия джакпот.

Честно, по-глупав и наивен си и от циганин, ако наистина така си представяш живота навън.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4e211498cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 1, човекът има образование и не отива там за помощи, а да работи някъде където ще го оценят, но ти коментираш явно от своята гледна точка.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 09b22a7002
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Айде номер 1 и другите като него родолюбци да замълчите. Много ми е интересно как в категория Любов и изневяра хората така яко защитават изневерите все едно нищо не са, а тука само нападат хората, които искат да се махнат от тази държава. А авторе "Знам, че ще ме оплюете сега, но всъщност много ми харесва родината. " не се оправдавай, че искаш да се махнеш. Всеки има право на избор и не се оставяй непознати хора да те нападат за това.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9d65363146
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   Айде номер 18 да замълчиш ти, а? Не съм номер 1, но много ме дразнят такива дето си мислят, че имат власт над правото на изразяването на другите. Номер 1 има право на мнение колкото и автора, колкото и ти, колкото и аз. Не е твоя работа да казваш кой да мълчи. Изразявай си мнението без да ограничаваш чуждите мнения.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eee6cef54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ако погледнем реално на нещата България наистина си е чудесна страна, даже повече от чудесна. Българите обаче в мнозинството си не сме добри хора и това се вижда по държавата ни. Не искаме да работим, не искаме да се развиваме, не искаме да спазваме какъвто и да било ред и после се чудим защо сме на тоя хал. Лъжата и кражбата ги приемаме като нещо съвсем нормално, дори като положително качество. Негодуваме срещу циганите, но сме се превърнали в по-големи цигани от самите тях. Въртим кючеци всеки петък, освен чалга, за друга музика не сме чували, хвърляме си боклуците, където ни падне и още, и още. Много нормални българи се изнесоха от страната основно заради ширещата се простотия. Все пак си мисля, че нещата вървят към подобрение, макар и бавно. Преди 15 години примерно, картината изглеждаше доста по-зле от сега.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 96730bd0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Много повърхностно мнение, не виждам защо въобще го коментирате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ee312dfb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   "Просто трябва да осъзнем какво притежаваме, да спрем да мрънкаме и да започнем да подпомагаме развитието. Никога не е късно да започне и нашият ренесанс. Познавам много интелигентни, умни и креативни хора в България и вярвам, че след време тези хора ще стават все повече и повече.

"

Нашият? 80% са копия на съществата от Big Brother и 30 годишните безделници от София Нощ и Ден. И аз не вярвах, че отразяват икрено живота на сънародниците ми, но след като се сбълсках с масата народ, научих че греша, по трудния начин. Говорим за купчината, която възхваляваше и имитираше мутрите. Общество с култ към опресорите си! Общество, носещо простащината си, като медал. Те, ни си заслужават усилията. Намери хората, които си струва и работи с тях, за тах и теб, а не за това, което би било седма класа в едно друо общество.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 272d939fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Драги кандидат емгранти, животът в прословутата чужбина, е също като едно лайно, завито в хубаво на външен вид шарено станиолче, но започнеш ли да го разопаковаш, така ще се размирише, че свят ще ви се завие.
А вие продължавайте да викате, че там не живеете като трета класа хора и не сте бели слуги, на които най-любимото нещо в живота е да целуват задници.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f98d576e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   19 вашият негативизъм с нищо не помага. Иначе нямам никакви илюзии - живял съм в Белгия и Словакия и знам, че в по-малка страна от нашата не се ходи, защото малка нетуристическа страна е равно на място, където мразят чужденците и не ги приемат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 25d8cadfe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   23 трета класа, но у нас децата ми ще са по-зле от колкото ако се родят английски поданници или немски граждани.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d222162e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   От н. 1 - тук става въпрос за това да се родят децата ти в Англия или Германия с идеята да имат немско/английско гражданство и аз ви казвам истината, не глупости - точно тези 2 държави не дават гражданство само, защото сте се родили там. Горе-долу М22 обясни начините за взимане на гражданство. Да, с пребиваване става, но си има условия за това гражданство. Само с раждане в Германия/Англия не се получава - трябва да си интегриран там, да издържиш изпити по език и интеграция и ДА НЕ СИ ВЗИМАЛ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.
В Холандия и САЩ дават като у нас при раждане гражданство, но не и в Германия и Англия.

Аман обаче от наивници, които си мислят, че паспортът ще ти даде бъдеще. Не е толкова просто. В наши дни буквално всеки африканец може да има бъдеще ако е добре образован. Гражданството не играе голяма роля, а способностите, образованието и КВАЛИФИКАЦИЯТА на човек.
И 10 деца да родиш в Германия или Англия обаче ще са българчета по гражданство, а после от тях зависи дали ще вземат друго гражданство

И да, М22, раждането в Германия не е без пари. Действително ако 1 родител има здравна осигуровка цялото семейство може да е осигурено към него, но съответно се сещаш колко пари струва това, а при нашите цигани няма шанс 1 родител да работи, а Авторът не е осигурен ни в Германия, ни в Англия и общо взето не е стъпвал там. сметките около раждането на такива заблудени души ги плащат неправителствени организации обикновено, а децата им нямат немско/английско гражданство.

Има дори такъв проблем с малко дете-циганче MADE IN GERMANY, Рамадан, което беше изоставено във Варна и нямаше документи. Немците на добра воля отново му издадоха някаква хартийка, на базата на която у нас му направиха вече редовни документи и чак след 6 месеца ходене по мъките успяха изобщо да издадат документи на това дете.
Това циганче обаче няма немско гражданство и няма и да има.

Ако толкова ви се иска децата ви да имат еди какви си гражданства, първо проучете къде дават гражданство като се роди там детето. Англия и Германия не са сред тези страни точно заради хора като Автора и възможни злоупотреби със социални средства.
Аз имам право на немско гражданство и не съм взела, между другото. Няма смисъл, защото като ЕС гражданин имам същите права и задължения. Моето дете има 3 гражданства по стечение на обстоятелствата и ви гарантирам, че лайната му миришат като на всяко българче и ако не се напрегне да учи, да се труди, няма да му помогнат паспортите. Между другото, и в Гемания, и в Англия има бездомници и бедни хора - все с „правилния“ паспорт. Разберете, че една хартийка не може да ви оправи живота - било паспорт, било фалшива диплома без покритие, било някаква друга хартийка.
От вашите лични качества ще зависи успекът/неуспехът в живота ви. За децата ви важи още в по-голяма степен, защото те ще растат и работят в един още по-глобализиран свят и ще се конкурират с азиатците, които са дисциплинирани и работливи. Всеки китаец с китайския си паспорт може да измести детето ми примерно, което има 3 паспорта. Да ви имам и проблемите, честно.
Но като ще ходите на лов на паспорти поне го правете в страни, които дават гражданство ако човек се пръкне там.
В Германия има вече 3то поколение турци, които нямат немско гражданство и са родени всичките в Германия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 17df444adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   До 20. Е, къде се тези умни и креативни хора в България? Депутат от БСП точно преди два дни каза, че 80 % от българите са дебили и не могат да се подписват.... Не виждате ли, че ни се гаврят всяка минута, че ни взимат за глупаци, че не ни приемат за хора. Къде е това светло бъдеще? Отидете в провинцията и вижте какво става, как живеят хората в малките градчета, селца и т. н. Иначе на приказки сте голяма работа, ама хайде променете нещо, дайте надежда. Не, само си пишеш и се самозаблуждаваме и самозалъгваме колко сме добре и как хората на Запад са много глупави, всички българи в чужбина са глупаци и предатели, а ние тук.... нещо невероятно. Да, ама не!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b8f4e857e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Не си сам/а.
Не само ти го искаш това.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2bbc6950d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Жалкото е, че напоследък все по-малко хора знаят историята на собствения си народ. Хората в миналото не са се отказали от България, когато сме нямали нищо, когато сме били застрашени от унищожение. Строили са училища, университети, създавали са и са вярвали, че ще догоним и дори ще надминем Европа. Не са се отказали и през войните, когато враговете ни са ни превъзхождали числено. Колко кръв се е проляла за да се докажем като нация пред света, да докажем правото си да имаме държава. Мобилизирали сме най-голямата армия на глава от населението. Всички те са взимали трудни решения и са мрели, за да можете вие, бъдещото поколение да имате държава. Сега, когато вече имаме всичко, имаме източна румелия, имаме излас на Черно море, красиви планини. Имаме образование. Имаме напълно нормална обстановка за да се развиваме като нация и да се усъвършенстваме... Ако си мислите, че в чужбина е много лесно отивайте. Работил съм в чужбина много пъти. В Англия, Германия.. Бил съм и доста далеч.. Срещал съм се с много Българи, които живеят и работят в чужбина от много години, имат пари, уреден живот- но нямат щастие. Отивайте и сами ще го осъзнаете, че не всичко е пари на този свят. В момента ви го пиша това от Китай. Вече напълно се убедих, че щастие извън България- Няма. От всичките си пътувания разбрах какво имаме и какво нямаме и какво можем да постигнем. На 26 години съм и смятам да изживея остатъка от живота си в България, където да се развивам заедно с много други будни хора, които познавам. Събудете се и вие и запретнете ръкави, защото ни чака работа!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 88e93e192d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Абе 27 какви глупости дрънкаш, че в Холандия дават гражданство на дете ако е родено там. Аз съм от 12 години в Холандия имат холандски паспорт сега помагам на моя близка също да вземе холандски паспорт и много добре съм запознат със законодателството на Холандия. При раждане ако единия родител няма холандски паспорт детето също не получава. Може да получи след определени години пребиваване, но трябва да се интегрира да научи езика перфектно и да отговори още на един куп условия за да получи холандски паспорт. Незнам от къде ги съчини тия глупости. За това че гражданите на ЕС имат същите права като местните също са глупости. В Холандия например от начално до висше образование всеки си го плаща сам от джоба, но държавата има субсиидии които оптпуска на учените под формата на заеми но на тях имат право само лица които имат холандско гражданство. Сега ако дойдеш ти от България и имаш деца които трябват да ходят на училище в Холандия ще трябва да си го плащаш от собствения джоб. Ако останеш без работа имаш право на 7 месеца 70% от заплата ти обещение от държавата и после ако нямаш работа трябва да се пребираш, защото нямаш право на помощи. На много места като кандидатсваш за работа доста често работодатела пита имаш ли холандски паспорт, нищо че от както сме в ЕС можем да работим свободно в цяла Европа, но когато имаш техен паспорт ти се водиш вече холандец и за тях това е достатъчно доказателство, че си итегриран и препдпочитат такъв работник от колкото някой който грам не познава тяхната култура и манталитет. Мога да ти изреда още много приимущества които ти дава притежаването на западно гаржданство. Да тази хартийка не ти управя автоматично живота, по голямата част си зависи от самия човек, но тя е основата, която ти прави това, , управяне, , в живота много по леко от колкото ако я нямаш. Факт е, че много българи си мислят, че ако му роди детето някъде на запад то автоматично взима граждатсво и евентуално и родитела покрай него. Но това не е така. Взимането на гаржданство е много тегава процедура, свързана е и с много финансвови разходи, в много държави и има забарана за притежаването на двойно граждаство и ако евентуялно имате право на местно граждаство трябва да се откажете от българското. Абе много разправии са, много хвърляне на пари и тежки условия. Това не е, , бутни клечка, пий вино, ,

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b4ccd7ecba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Авторе, ако имаш стабилна прилична работа, плащаш си данъците и осигуровките и не си в тежест на общество, говориш местия език и зачиташ установените правила и обичаи, то навсякъде ще те приемат добрe.
Гражданство в Германия се придобива след 8 години в страната (това е при елементарни изисквания по отношение на език и ако не си взимал социални помощи през последните 3 години) - ако пък имаш стабилни доходи, говориш добре езика и нямаш нарушения е възможно по ускорена процедура да придобиеш гражданство и още след 6 години - т. e бъдещите ти деца рано или късно също ще придобият такова, след като родителят има. Освен това, ако са родени там, ще си усвоят езика без акцент и ще се интегрират безпроблемно.

По институциите, учрежденията и висшите учебните заведения в момента прави впечатление, че едно 40% от фамилните имена на служителите и обучаващите се не са немски (а да кажем полски, чешки, руски, украински и какви ли не) - не се говори за това, защото е политически некоректно, но реално това са успешно интегрираните деца на емигрантите от 1во поколение или така наречените емигранти от 2ро поколение. Te самите са с немско самосъзнание, макар и да са наясно с корените си, по външен вид, говор и навици така или иначе не се различават. Т. e немският народ от известно време не е точно немски :) Процесът се поощрява, защото нацията реално застарява и има нужда от свежа кръв. Да си го кажем директно, трудности с интеграцията имат по-скоро деца от мюсюлмански семейства, деца на които ясно личи, че са от различен етнос или деца на ниско образовани и неквалифицирани родители, деца от гетата итн. Останалите имат пред себе си всички възможности, които немската образователна система предоставя.
Защо обяснявам това - защото е важно да си наясно, че дори за теб и съпругата ти трудностите по приспособяването в началото да са неизбежни, за децата ти ще е съвсем различно и те наистина биха могли да имат много повече шансове и възможности пред себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2bbc6950d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Номер 22, това е така не само в България. Деградацията е световно явление. Повярвай ми има държави в които хората са хиляди пъти по-глупави. Аз вмомента се намирам в такава. Това е факт навсякъде. В същото време обаче има много умни и будни млади хора, всеки ден се запознавам с все повече и повече. За мен това е народа, това е средата за която се боря. А другите не са народ, може би и те не знаят какви са.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 87eadad16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Както в България те приемат, така и на други места. Хората са хора, навсякъде има такива и онакива, а ти каквото си си го носиш в себе си. Нито в чужбина хората са други, нито ти ще станеш съвсем друг човек там. Така че, каквото в бг, такова и в чужбина, погледнато откъм хорското отношение.

И аз имах същата цел, постигнах я и по този начин разширих за детето периметъра му на действие в живота. От друга страна то расте без много контакт с българските си роднини и това го ощетява по някакъв начин. Всичко си има цена.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 07414371fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   До 31. За твойте 26 години пишеш с ампломб и то доста наставнически. Не знам какво си видял в чужбина, но едва ли за тези години е достатъчно. Поживей в България, създай семейство, отгледай две - три деца, попътувай още малко навън и тогава ще говорим. Аз съм на 50 години и от 25 години живея в чужбина и съм бил в 57 държави от планетата, говоря четири езика ( българския ми е майчин) - руски, немски, английски и шведски. Това, че живея в чужбина не ми пречи да поддържам връзката си жива с Родината и да мога да преценя какво се случва там. Имам контакт с доста българи, които живеят в чужбина и имат някакво положение в обществото, но не съм ги усетил нещастни, за разлика от много други в България. Само ще дам един пример. В техникума бяхме 36 ученици. На последното събиране от завършване на средното ни образование, направихме равносметка: имаме 12 починали при различни обстоятелства (8 мъже и 4 жени) - това са хора в разцвета на силите си, трима страдат от траен алкохолизъм, за шест човека нямаме абсолютно никаква информация, пет човека трайно живеят в чужбина, вкл. и мен, има трима ергени и една мома, 70 % от сключилите брак са разведени, никой няма повече от две деца, с изключение на мен. Почти всички имат висше образование и само трима имат успешен бизнес в рамките на страната ни.
Самият аз съм женен и имам 4 деца от една жена - моята съпруга, която не е българка, но децата ми говорят български и то много добре. Това, което го постигнах навън, едва ли щях да го постигна у нас. Аз, лично не съжалявам за избора си и повервай ми чужбина не дава само пари, а и много други неща, които у нас липсват.... , а за политическата ни класа, от която зависят нещата въобще не искам да говоря. Бях на 25, тъкмо завършил висше образование, когато напуснах Родината си, защото видях, че не мога да се преборя с политическата система у нас, а и никой няма воля да го стори. Баща ми почина в началото на демокрацията от инфаркт, защото предприятието му фалира и той в продължение на две години не успя да си вземе заплатите и т. н. В чужбина заминах с българската си диплома и със знанията си, и им показах какво мога и те го оцениха. Да, трудно беше, но си струваше..
Така, че всеки сам себе си знае и без генерални заключения. Човек имали желание може да е полезен на Родината си и вътре в нея и извън нея.

Успех на всички българи желая, където и да се намират!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d222162e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   н 36, мерси че разказа за живота си, но нали се сещаш, че ти си на 50 г. и младите днес имаме съвсем други шансове в живота в сравнение с вашето поколение. Който мрънка днес направо си има някакъв проблем.
Не се сърди обаче за мен не е чудно какво се е случило със сучениците ти - цялото поколение сте ограбени и повредени. Първо са ви възптавали в държава, която не съществува вече, после ви се изливат всички проблеми на Прехода. Масово през 90те се пропихте и оставихте нас, децата ви, да си растем на самотек.
Вие за мен сте загубено поколение, но нещата у нас вече са различни. Днес дали ще живееш в София или във Виена няма голямо значение ако си образован и специалист. Има всеки ден 3 полета поне само до Лондон, до Франкфурт още толкова, до Виена 5 , така че нищо не те ограничава и да живееш у нас, има и интернационална страна.
Причина за мрънкане имат само необразованите и хората без всякаква професия и квалификация. Те или имат носталгия към комунизма дори да не са живяли в това време, или си навиват на акъла, че ако живеят някъде в чужбина ще им лижат работодателите подметките и парите ще падат от дърветата

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f2fa4052b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   36, Много са ми смешни такива чичковци като вас, които си мислят, че само годините са фактор. Каквото и да му кажеш на такъв чичка той винаги ще казва "Аз съм по-голям от теб, следователно съм по-умен" Да ама това не е така. Уважавам възрастните хора, но това, че сте на 50 години не означава нищо. Познавам хора на 50 години, които са по-големи глупаци и от 16-годишни и грам не са помъдрели. Годините не са фактор и е жалко и смешно, когато се избиват комплекси по тоя начин. Ако ви разкажа аз моя живот, сигурно ще паднете и ще се чудите как изобщо съм жив вмомента. Но тук не е мястото да разказвам личните си преживявания.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d42840b9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   До 37
Не 50те годишните са загубеното поколение, а тези израстнали след 1990 година. От както дойде демокрацията в България, качеството на образованието непрекъснато пада и сега е на нивото на на килийното. Радваш се че сега можеш да ходиш навсякъде в Европа. Много скоро ще разбереш, че докато си бил в чужбина, тъй като в Бг-то българите са останали малцинството, циганите са ти вземали държавата, сменили са и името и тъй като твоя паспорт ще е не повече валиден, ти и другите емигранти изоставили страната ни на произвола на съдбата, няма да може да се върнете обратно. Тогава ромите в никой слчай няма да ви пуснат в новоподарената им държава, от срах че може да си я поискате обратно. Никой няма да се учуди ако ЕС се рзпадне и хората ви изхвърлят от държавите си, тогава да ви видя къде ще ходите. Когато това стане, единственно африканските държви ще ви приемат. Там ще берете банани за по 5 лева на седмица и ще живеете в колиби от бананови листа - КОЛКО РОМАНТИЧНО!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50c14033c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Сори номер 46, но не виждам с какво си полезен на родината си, като 25 години не си тук и плащаш данъци на друго място, въобще работиш за други хора и благото на други страни/а. Какъв е твоят принос за България? Веднага ще ти кажа - никакъв, единствено на думи и виртуален. А комплексите си ги запази за себе си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d222162e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   n 39, всички PISA изследвания показват, че най-неграмотни по отношение на компютърна грамотност и функционална грамотност (четене и слушане с разбиране) са хората след 45 г. у нас.
Най-много пушачи, алкохолици също има сред хората 40-50 , а особено пушенето сред мъжете намалява сред по-младите.
Да, определено куца образователната система у нас, но нали се сещаш, че неграмотните възрастни създават неграмотни деца. Не се гради добра образователна система като учиш 2/3 от времето история на комунизЪма и Карл Маркс
Действително демокрацията много ви е отнела, но това не значи, че за нас, младите, положението стои така. Израстнахме свободни, знаем си елементарните права и не си хвърляме парите в торби през терасите - и това е нещо като се има в предвид от къде се е почнало.
Винаги ще има губещи обаче
През кома необразованите, но най-вече мързеливите са имали сравнително повече в сравнение с днес. Държавата им е давала ведомствени панелки, а работниците в Кремиковци и други подобни са получавали също панелки, в които днес живеят 3 поколения на куп.
Това са губещите.
Който днес е можещ, има интеререси, идеи, трудолюбив, ОБРАЗОВАН, може да постигне много повече у нас. Днес всичко зависи от способностите, от това колко работиш. Ето това е проблемът на хора като Авторът.
За тях действително на Запад е по-добре, защото там има дащна социална система, но тази система не им е паднала от небето, а са градили с десетилетия. Това не значи, че децата им ще са на по-добър хал от нашите. Напротив. Ще живеят и израстнат с араби и турци по гетата, ще ходят на най-лошите обществени училища и ще гледат университет само на картичка.
И стига с тези цигани. Който е бил в едно парижко предградие с умиление ще гледа на нашите цигани. Едно предимство имат в сравнение с утайката в чужбина - не са горди с начина си на живот и не искат да го наложат на другите, а който от тях е читав все пак успява да се измъкне от гетото
У нас нямаме нищо общо с циганите - те си живеят в техните си гета, ние си живеем отделно. На Запад българите са най-долу и живеят точно в гетата с другата паплач.
Ето затова не им се получава планът, че децата им щели да са по-добре като „германчета“ и „англичанчета“
Първо, никой на такава паплач не дава гражданство, но второ - децата им нямат достъп до образование и тогава и сто паспорта няма да ги оправят

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 498cbec7fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   40, не съм 46 но е я го попитaй същият кaкво ПОЛУЧAВA срещу тaзи дaнъци в чужбинa и се зaмисли кaкво би получил в Бългaрия?
Що пък ътябвa дa нaливaме в кофa без дъно, дa плaщaме в Бългaрия без дa видим възвръщaемост? Или ей тaкa нa хaрaбийкaтa дa плaщaме зaщото тaкa, зa вятърa, зa нечии корумпирaни зaдници?
Aз поне със сигурност не бих вложилa НИКОГA нито стотинкa в Бългaрия! Бих кaзaлa, че дa когaто видя някaкво положително рaзвитие и упрaвници в зaтвор, но тъй кaто нямa шaнс поне скоро дa се случи, хич и не си го слaгaм нa сърцето. Живея си в еднa "чужбинa" и aз, плaщaм си всичко тук и ПОЛУЧAВAМ всичко нa ниво-ТУК!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ee312dfb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   "ампломб"

Уоу, големи думи ползваме !

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 068849151c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   На 52 г. съм и живея в България и не съм пропаднал пияница.. Платил съм толкова данъци, колкото горните младежи няма да платят през живота си. Ако този човек от чужбина е безполезен, то тези 1000000 души, които не се осигуряват и живеят в държавата са напълно безполезни, така ли?
Личи си драги младежи, че ви липсва възпитание, култура и елементарно уважение към по възрастните. Няма да споря с вас, защото нямам великия ви умствен потенциал, понеже съм възпитаван в "друга държава".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50c14033c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   ОК, до номер 43 и подобните - нека всички отидат там, където е най-изгодно и получават макс за данъците си. Тогава направо да закрием държавата, вместо да се опитаме да правим нещо в нея и за нея? Защото е лесно да взимаш евро, да имаш уреден живот, да плачеш на българските народни песни и да се биеш в гърдите, че си патриот и обичаш България. Не става така. Поне си трайте там, в чужбината и си живейте прекрасния, интегриран живот - и пишете в техните форуми, не в нашите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b1b236db6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   №42 спри да приказваш глупости, защото с незнанието си ставаш смешен. Образованието в България през социализма беше на висота и се ценеше. Не случайно, в 1983 година, Великбританският министър на образованието тогава, каза че бългрските ученици са най интелигентните в Европа.
Не отдавна по БТ коментираха че сега българчетата са най-неграмотните в Европа.
От това няма какво повече да се каже.
Затъпяването на младото ни поколение е резултат от натрапената ни ЧАЛГА "култура и музика", която накара децата да се държат като цигани, простаци и пълни ориенталци. Превърна ги в жалки пияндета, наркомани, курви и педерасти.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 07414371fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Аз съм 46 до 42 и останалите млади герои,
Добре де, на запад са пропаднали и обречени, и нашите цигани са по - добри от тяхните араби, чернокожи и пр. Само, че един депутат преди дни спомена, че "80 % от българите са дебили и не могат да се подписват", друг политик преди това каза, че българите са "лош човешки материал". Е, и ти, и аз и другите, които живеем в България стоим и нищо не правим и само гледаме, значи сме съгласни! Ако моето поколение е ограбено и загубено, то вашето защо стои без да реагира.... Хайде, къде ви е младежкия порив буйната кръв, чувството за принадлежност към българския народ? Седите, а иначе имате отговор и рецепти за всичко... само дето си дрънкате и нищо...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d222162e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   n 49, много просто. Нашето поколение не се вълнува от това какво ще кажат някакви червени потомствени паразити и лъжци. Избирателите им са пенсионери и други социално слаби хора, които още живеят в 1970 година. За какво да протестираме, след като проблемът ще се реши от само себе си с измирането на въпросния електорат. Освен това ние сме израстнали свободни и вярваме, че всеки има право на свободно слово и мнение. Това, че някой си плещи небивалици е негов проблем. Не е забранено все пак да си дебил и против дебили не можеш да протестираш - те са факт и ще продължат да съществуват.
„Хайде, къде ви е младежкия порив буйната кръв, чувството за принадлежност към българския народ? “
Много просто. Нашият порив се изразява в това да работим здраво и да печелим парички, да пътуваме, да се образоваме и информираме. Истината е, че в момента поне за младите нещата се развиват добре. Има работа, икономиката расте, имаме някакъв вид политическа стабилност и с това условия да планираме за в бъдеще. Ние няма от какво да се притесняваме, защото ще се пенсионираме след 30-40 г., а до тогава ще сме направили България една средна по стандарт на живот и доходи държава за ЕС. ЕС е между другото клуб на богатите. Дори сега сме на номер 60 някъде по национално богатство. След 30-40 г. ще се е изравнил стандарта на живот у нас с този на Запад. Основното предимство сега да се реализира човек у нас е, че в условията на непрекъснат ръст в икономиката има много възможности за кариера и собствен бизнес. Има много незаети пазарни ниши и възможности, които на Запад отдавна са изчерпани. Предимство е и да си гледаш децата у нас, защото имаш свободен избор на училище и обществените училища безплатно ти образоват децата. На Запад нашите емигранти нямат свободен избор на училище, а са длъжни да си пращат децата на училище в гетото, в което живеят.
След 30-40 г. нашите деца на практика ще управляват техните, които ще са потомствени миячи на чинии образно казано. Отгоре на всичко ние ще имаме изплатени къщи и апартаменти, пенсията ще е средна за ЕС, а те ще са до живот под наем в някое социално жилище и ще вземат социална пенсия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: efe3a2379e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Авторе, виж сега, въпросът не се свежда до това да те оплюят или не, а до това какво реално следва от това, че едно дете се ражда в богата страна, защото ако обобщим повечето отговори, това, което се опитват да ти кажат те, вкл. и аз, е, че не е толкова важно КЪДЕ си роден, а КАК се развиваш след това и в каква СРЕДА и това КАК зависи в голяма степен от родителите ти. С други думи, за да бъдат децата ти добре образовани, с добри кариери и интегрирани, ти трябва да имаш самият добър статус, професия, положение в обществото, за да можеш да живееш в добър квартал с добри училища, а ако си продавач на кифли в Лондон, ти няма как да осигуриш тази среда на децата си. Прост пример, в САЩ действа правният принцип на jus soli, т. е. ако се родиш на тяхна територия си американец и има мексиканки, които отиват в САЩ и раждат там бебетата си, вземат си щатски акт за раждане, а после дори се връщат в Мексико някои от тях, а мексиканчето като стане пълнолетен може да се върне в САЩ като американски гражданин дори без дума на английски език. Е и? Това, че е американец да не мислиш, че помага на такъв човек много? Или ако останат родителите му в САЩ и той израства в гетото, в гадно училище и от сутрин до вечер си говори на испански, после какви му са възможностите? ! От друга страна, ако идеш в САЩ като компютърен специалист или инженер, примерно, това вече е друга работа. И в Европа е така.

Затова и номер 50, искрено ме разсмя, че имигрантите били ДЛЪЖНИ да си пращат децата да учат в гетата. Е, няма такова задължение, номер 50! Въпрос на възможности е, ако си берач на ягоди или мияч на чинии, не че си длъжен, а просто нямаш пари да платиш дори 200-300 евро на месец за училище със смесено финансиране или по 1000 евро за частно училище, нито живееш в добър квартал, за да се класираш в местното общинско училище, защото там наемите са скъпи. Но, ако си квалифициран специалист като мен с добра заплата и къща с ипотека и живееш в приятен квартал, какъв е проблемът? ! Никой не ме е задължил нищо. Децата ми учат в училище със смесено финансиране в Испания - частно и държавно/католическо и само срещу 200 евро на ученик на месец имат закуска, обяд, 2 чужди езика - английски и френски и част от предметите дори на тези езици, тактилен екран във всяка класна стая, уроци по цигулка и шахмат, приятна среда, чистота, дисциплина и нали сам се сещаш какъв е броят на бежанците и имигрантите от Близкия изто и Африка в подобни училища. Децата ми израстват с 4 езика - английски, френски, испански и български. Не съм много убеден, че след няколко години моите деца ще са слуги на твоите, нито че ще са длъжни да работят като чистачи тук, така че по-леко с обобщенията. Същото е и със собствеността на недвижимост. Не мислете, че няма българи в чужбина със собствени жилища или такива, които изплащат такива. Аз самият също ще изплатя собствена къща след 8 години, живот и здраве.

Колкото до образованието и колко било зле сега и колко било супер преди 1989 г, това са пълни глупости. И преди и сега, в България училищата са били винаги на поне три нива. Топ нивото на специализираните училища - езиковите, математическите, природоматематическите, хуманитарните гимназии. Средно ниво - техникуми и някои квартални гимназии и трето ниво - разни селски училища и селскостопански и други подобни техникуми, където и преди и сега нивото е под всякаква критика. Както казваше една учителка по история, в техникума по дървообработване преди 1989 г. ако ученикът знае, че Априлското въстание е било против турците, а Септемврийското против фашистите и айде тройката е вързана, ако каже и дата някаква вече имаме 4 или 5 дори! Защо тогава виждаме толкова простотия и неграмотност сега ще питате. Ами много просто, преди 1989 г. имаше 2 ТВ канала и буквално няколко журналисти, които цяла България знаеше, нямаше и интернет. Сега има един куп ТВ канали, където всеки говори както иска, един Е-ка, друг Я-ка, всякакви предавания и дебили се интервюират, а в интернет всеки може да пише и неграмотността е затова много по-видна. Преди 1989 г. неграмотниците са били анонимни, а сега са в публичното пространство просто. Но, я се разходете из някой курортен град като Варна и вижте колко 50-60 годишни хора пишат обяви от сорта "давам стаЙя под наем в центАра" или класиката в жанра в цяла България "продавам вила с натурален акт" вместо нотариален, екскурзия в БукОрещ или МадриТ и т. н. и т. н. Но, я вижте дори и през последните 10 години има ли международна олимпиада по каквото се сетите - математика, физика, биология, география, информатика, където да нямаме по няколко медала. Но, откъде са учениците забележете! НПМГ София, МГ Пловдив, ЕГ Варна... Явно не са от професионалната гимназия по селско стопанство от село Горно Уйно, Кюстендилска област! Има и такова село там, да! И това е нормално, учениците в тези училища са на съвсем друго ниво. А, защо в изследванията на PISA имаме ниско ниво? ! Ами защото PISA изследва средното ниво, а то пада заради по-големия брой училища от второ и трето ниво. Колко ученици има примерно в Стара Загора и колко от тях учат в немската езикова гимназия? Да кажем 100, но поне 10 000 учат в други училища, айде още 400 да са в други добри училища в немски паралелки. И какво следва, че 500 деца от 10 000 знаят добре немски език, следователно само 5% от учениците владеят немски език. На учениците от PISA дават тестове от сорта - "Той каза иронично, да бе, в България престъпност няма! " И после питат - има ли престъпност в България според автора? Ами, разбира се, че има, защото иронията е това, да кажеш обратното на това, което действително мислиш, но с определена интонация, жестикулация и т. н. И подобна задача се нарича работа с текст и интерпретация на просто съобщение. Разбира се, учениците от ЕГ, ПМГ и МГ се справят с успеваемост от поне 70-80%, но учениците от нискокачествените училища, които са много повече като брой се провалят и от PISA пишат, че средното ни ниво било ниско. И през 1975 или 1985 г. да направеха подобен тест, резултатите щяха да са същите, че и по-зле, защото комунистите не насърчаваха мисленето и интерпретацията на текстове, а наизустяването на лозунги. Не трябва да мислиш това иронично ли е или не, а просто да повториш с патос какво е казал учителят на народите другаря Сталин. А, ако трябва да кажеш какво е искал да каже, тогава просто повтаряш анализа на заслужилата другарка Даздраперма Гусева от Уляновска област.

Друг е въпросът, че и преди и сега, човек трябва да се самообразова и работи постоянно върху себе си. Аз съм завършил една от най-добрите природоматематически гимназии в България през 1998 г. Догодина ще отскоча дори да се видя с моите бивши съученици в България за 20-годишнината от завършването ни. От 26 души имаме 6 с докторати и от тези 6 - трима са професори в България, 1 в САЩ, 1 в Германия и 1 в Испания - аз. Имаме счетоводители, инженери, учители, уеб дизайнери, които работят в България и чужбина. Дори двете ми съученички с най-нисък успех не са толкова зле. Едната е станала мед. сестра, а другата има собствен фризьорски салон, и двете са в България. Въпреки отличната подготовка в гимназията, никога не съм спирал да чета. През летните ваканции четях по 50-60 книги лятото само и още 30-40 книги минимум през учебната година! Дали аз или моите съученици се чувстваме с килийно образование само защото сме завършили през 1998, а не през 1988 или 1968? !

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 88e93e192d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Номер 50, къде сравняващ Америка и западна Европа??? Две коренно различни планети. Ама толкова са различни, просто бедно ти е въображението. Да в Америка може и да не ти помага това ако си американец понеже там всичко на 100% зависи какво работиш и колко изкарваш. От това с каква храна се храниш до това да ли ще живееш в гето или в хубавата част на града. Там почти няма средна класа. И разделението е бедни и богати. Америка е с много слаба социялна политика. Но в западна Европа далеч не е така. В западна Европа, ако си гражданин на някоя държава определено там ще живееш в пъти по лесно от колкото ако не си гражданин пък ако ще и инжинер да си. В западна европа първо работата се разпределя между местните. Примерно в Швеция между шведите, след това между емигрантите там които са с паспорти и най-накрая вече ако има някое работно място което никой от тези две групи хора не го иска или не могат да намерат подходящ човек, което е много рядко, тогава чак се взима човек от България или друга държава. За какво мислиш, че повечето наши сънародници които работат в западна Европа повечето са или в строителството или в някоя плантация бере нещо. Ами защото местния или някой който вече е гражданин там предпочита да си седи в къщи и да си взима помощи които са от 1000 евро на горе, с които може да преживява съвсем прелично за местния стандарт от колкото да му взимат здравето на някой обект или да се бъхти в калищака на някоя плантация. Където като стане вече на 50 и ако е успял да свие някой цент на страна ще ги даде по лекари за да го закпрепът. В Америка кой ще ти даде помощи 1000 и на горе месечно да си седиш у вас??? Ще ти дадат ама нанай. Там ще си или инжинер или берач. Плюс което е в западна Европа повечето хора живеят под наем. И да ли ще живееш в тоя квартал или ония цените са едни същи с малки изключения като центъра на големите градове. Аз примерно живея в един вход с градинар и мениджър в Сименс и един безработен. В Америка това едва ли може да се случи.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b8f4e857e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Към номер 53,
Много точен коментар!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bac804aae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   50, ако чете някой, който не познава България, ще си помисли, че отдавна сме издухали Чехия, Унгария, Словения и Полша, и аха-аха да настигнем Германия по стандарт на живот. Равносметката обаче е друга. От 1989г. до днес изминаха почти 30 години, но положението ни си е същото. Пенсиите са все така ниски, каквито бяха и тогава. Пенсионерите стават все по-бедни и ако не са децата да им помагат, 80% щяха буквално да са измрели от глад. За съжаление все по-често виждам възрастни хора да бъркат в кофите за боклук. Тези, които днес се пенсионират, през 1989г. са били на по 30 и вероятно също са се надявали, че след 30 години ще живеят като европейци. Да, ама, не. След още 30 години положението няма да е по-различно, защото де факто промяна няма. Държавата е все така корумпирана, институциите и съдебната система не работят, а финансовите ресурси се източват под формата на обществени поръчки. Е, как при това положение да има пари за пенсии или каквото и да било. Пенсиите са си същите, дупките по улиците и те, корупцията е навсякъде и т. н. Казано накратко - нищо не се е променило.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2b48d09573
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Хем ми се иска децата ми да имат по-добър живот от в България, хем да си напълно сам извън родината където са ти близките акоимаш депресия и тревожност те се изострят без лечение. Дори и на 50 километра от родния ми град като живеех имах паник атаки, тревожност и депресия, та не е до чужбина и България, а просто без семейството съм за антидепресанти. И с тях пак имам депресия, но те ми помагат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b14e672b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

58.   Н36', Ти успял/а ли си в животът, просто ми е интересно:)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 29b6f4c8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

59.   Авторът... недей слуша злобни коментари. Ако го искаш наистина от сърце и си готов на всичко за твоята мечта- давай!!!! Стига само семейството да го желае също и да те подкрепя. Вярно, че в началото е трудно.. ама лесно начало няма. Аз с мъжа си съм вече почти 8 година тука и през какво ли не сме преминали, защото никой не ни протегна ръка или поне да ни посъветва. Сега- той си направи професия като заварчик, аз уча в момента в БАСФ и в Германия сме си супер. Дискриминация има тука.. да! Ама само към хора, които не учат и не се интегрирват. Аз и мъжа ми лично не сме дискриминирвани от немци. Има чужденци и то много.. само при тях се наблюдава да те гледат завистно, защото ти успяваш, а те или техни близки не. Ама като цяло немците те уважават, дружелюбни са и винаги биха ти помогнали. Аз и мъжа ми си взехме немските гражданства миналата година и утре или в други ден като имаме деца- и те ще го притежават!

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker