Нова Зеландия малко помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Нова Зеландия малко помощ
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 3812 пъти
Здравейте на 24 г съм и искам да си опитам късмета там. Това което прочетох в интернет за страната изглежда добре за живот, не откъм свръх високи доходи ами по скоро от към красота и спокойствие. Но естествено в действително може и да не е е точно така.

Сега ако има някой който е живял там/или още е там да каже. Имам сертификат Б1 владеене на английският и съм с средно обр. Няма да покрия точковата система за заминаване легално, затова мисля да замина като турист 3 месеца *не искат виза за нова зеландия* и да остана там нелегално, да поработя нещо колкото да се прехранвам и да подпиша фиктивен брак примерно и да се установя. По този начин доста хора остават в Щатите, но темата ми е за Нова Зеландия ме интересува дали това би се получило там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: a615c3f8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм била на екскурзия в Нова Зенландия преди 3 години някъде. Наехме кемпър и обиколихме и двата острова, така че на практика съм видяла цялата страна.
Действително не ни трябва виза за ТУРИЗЪМ. Дават ти виза при пристигане след кратко интервю, но това не значи, че имаш право да работиш там.
За млади хора като теб обаче имат програма work and travel - решаширай в интернет за тази програма. Дават ти право за 1 година някъде да работиш там като младеж и да обикаляш страната Идеята е културен обмен.
Моето лично мнение за Нова Зенландия е, че за туризъм точно за 2 седмици можеш да видиш много интересни неща.
Иначе е една много скучна страна за живот. Нямат на практика големи градове. Селското стопанство е най-важно и цялата страна е едно огромно пасище. Унищожили са и голяма част от природата за това. Климатът е доста хладен. Лятото там бяха не повече от 20 градуса, а зимата с парно (близко е до Южния полюс). Северният остров се търпи, но Южният е много хладен. Хората са меко казано грозни. Не е нещо лично, но просто там кръвосмешението не им се отразява добре - коренното население са маорите, които са грозни заради хилядолетия кръвосмешение, а после им идват англичаните, които имат същия проблем.
Също е неочаквано скъпо, така че за начало си приготви едни 3000-5000 евро без да преувеличавам. Местната валута е изкуствено силна, за да могат да внасят, защото те трябва на практика да внасят абсолютно всичко. Още като стъпи там човек трябва да се абстрахира от цените или да умре от глад.
Един хляб не пада под 7 евро примерно, консерва с риба да е към 5 - 6 евро и тем подобни. Тоест в началото докато човек не е почнал работа е скъпо. Като почнеш работа и ти плащат в местна валута е друго.
Иначе е спокойно - нещо като едно огромно село. Няма престъпност, няма малцинства като в Австралия да кажем, а маорите са на дебели помощи и си натискат парцалите - масово затлъстели и много мързеливи, но не са агресивни за разлика от аборигените.
Няма заразни болести и няма отровни и опасни животни (акули, алигатори, крокодили, паяци, змии просто не съществуват там)
Много са пълни хората там. Може би са една от най-дебелите нации в света, така че в началото е малко странно да гледаш толкова дебели хора навсякъде.
Беше интересно за 2 седмици, но не вярвам да се върна някога там дори за екскурзия. Далеч е от Европа, от САЩ, от случващото се в света. Студено ми е също и странно като растителност и изобщо как живеят хората в някакви малки селища или ферми. Можеш 3-6 часа да пътуваш без да видиш населено място, а градовете са малки и безинтересни.
Единствено интересен град е Queenstown и там човек може да живее много добре, почти като в Европа. Има много туристи покрай екстремните преживявания там и има доста работа.
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 459d4a43b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Автора е. до коментар 1

Мерси за времето че отдели да напишеш подробно какво мислиш. Сега аз не знам защо си мислиш че на всеки му харесва Европа? На мен примерно не ми харесва прекалено е пренаселено вече и прекалено мръсно, няма я свободата.

От друга страна това което казваш за Нова Зеландия -. Няма престъпност, описваш хубав фермерски живот и много свободни пространства. Ами човече аз точно това търся! Спокойствие по-запазено място за живот различен от този в Париж Лондон и т. н. където просто не е за мен който си го харесва да си седи :) Пак благодаря за информацията аз харесвам по топлото време също което означава по твой думи да се ориентирам към Северният остров. Отностно оставането да знам че нямам право на легална работа, но кой ти каза че не мога да остана в някоя ферма в началото и да се установя с документи по-късно?

Само да ти кажа че програмите, които спомена Work and Travel за културен обмен това което намерих е единствено за хора от Сащ и Англия с такива документи може да ти се даде виза 12 месец, за легална работа там, но не срещнах никъде да пише просто че граждани на европейският съюз а не САЩ канада Англия, им се позволява да ползват тавака програма, но все пак ако можеш да покажеш нещо което да ми е от ползва ще ти бъда благодарен : ) Поздрави

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bd35c9256a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторе, тази младежка работна програма е много добра, но за съжаление си прав, не важи за български граждани. Ето ти повод да пишеш на нашето външно министерство да направят нещо по този въпрос. Програмата не важи само за британци и канадци, а просто ако си от Великобритания или Канада имаш право да работиш до 23 месеца по тази програма, а ако си от друга страна имаш право да работиш до 12 месеца. Ето подробности тук, направо от официалния новозеландски имиграционен сайт.
https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/work/thinking-about-coming-to-new-zealand-to-work/working-holiday-visa
Съветвам те да ползваш като източник на информация официални източници, като правителствения новозеландски сайт за миграция, примерно, а не какво казва сульо и пульо насам-натам.
Съветвам те да не оставяш нелегално, а да пробваш нещо легално, като примерно да запишеш курс по английски или някакъв колеж, каквото и да е, но да си легален, защото ако останеш нелегално може да ти е трудно, дори в някои случаи невъзможно да се легализираш. Не си струва риска. А, когато си нелегален, винаги ще живееш под страх и напрежение и трябва да се съгласяваш на всякакви условия, защото няма да имаш избор.
Колкото до това как нямало там престъпност, макар че не съм живял там, а само съм бил турист, българи, които живеят в Окланд ми казаха, че престъпност си има. Не е като в Бразилия или Венесуела, разбира се, но не е като да няма. Ето ти малко информация за 2014 година, примерно.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_New_Zealand
Както можеш да видиш имало е над 350 000 престъпления общо на 4.5 милиона население и това включва 66 убийства, 39 944 физически нападения, 4 056 изнасилвания, 53 265 кражби с взлом и т.н. да не изреждам всички престъпления. За сравнение примерно, в България през 2014 г. са извършени 43 убийства, а в 2016 - 41 убийства при 7-милионно население, а в Нова Зеландия, както написах по-горе 66 убийства при 4.5 милионно население.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Bulgaria
Като се замислиш, не е толкова голяма разликата в броя на убийствата спрямо населението между България и Нова Зеландия. Разбира се, престъпността е основно в по-големите градове като Окланд. Ако си в дълбоката провинция, там ще виждаш повече овце отколкото хора. Съвсем сериозно, в Нова Зеландия има официално повече овце от хора. Но, все пак моят съвет е винаги да правиш така че да си легален! Това ти го пиша като емигрант с 15 годишен стаж. Отидох като студент в Канада и после кандидатствах по точковата система и отдавна съм вече канадски гражданин. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ad58bc2679
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе тъпа държава си е. За пенсионери с някоя пара може и да става. Като на секи остров нещата се доста оскъпяват а нито стандарта, нито заплатите са кой знае какво. Климата е като у северна Европа, особено на южния остров както вече номер първи писа. Народа е безумно прост и елементарен, децата ходят боси на училище например. А па и красивата природа дето толкз рекламират не е нещо особено. Че красива природа има и в Бг и къде ли не. По добре се ориентирай към Австралия ако си решил да се заселваш нататък.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 459d4a43b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Автора е.

до коментар 7


Би ли се аргументирал, защо мислиш че Австралия е по добре за живот от Нова Зеландия? Интересното което прочетох за Нова Зеландия е че няма отровно животни, за Австралия мисля че не важи това.

А спокойствието което е нужно за нормален живот го няма никъде вече особено някой ако го търси в САЩ или тука по Европа.. може би Нова Зеландия като по откъсната от света е успяла да се запази.. е засега поне

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4a3b6efa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много скучна и тъпа държава. Ако мислиш че ще можеш да стоиш нелегално то много се залъгваш. Щом те хванат веднага ще те екстрадират. Няма да ти е спокойно, винаги ще се притесняваш да не те хванат че си нелегален. Животът е много скъп и въобще няма да имаш време да се радваш да красота и спокойствие тъй като ще работиш като вол за да можеш да си плащаш поне сметките. Цените са ужасно високи, слагат допълнителни такси на бензина и престъпността се увеличава. Самата държава е много изолирана и наистина все едно си в едно голямо село където изпростяваш и деградираш с всеки изминал ден. Всички писали по-горе са напълно прави. Не си губи времето и парите, не си заслужава. Всичко това го казвам от 10 годишен опит.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 459d4a43b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора е


до коментар 9

Здрасти уважавам мнението ти, но за екстрадирането не мисля че си прав. И Доналд Тръмп който говори толкова много за емигрантите няма нито 1 който да е екстрадиран ти чул ли си върнат българин от САЩ? Не.. няма такъв а милиони са вече масово по чикаго и къде ли не.. Нова Зеландия не е и Австралия по малко население и много овце и ферми което е добре за мен тъй като мисля да работя за храна и подслон като за начало :) Аз тва търся не ми трябва Лондон с индииците и мръсният въздух, ако се обосновеш по детайлно може и да те разберем какво имаш предвид под тъпа и скучна държава.. всеки с принципите си има хора които смятат че ибиза е прекрасна а аз го виждам като пълна с накромани територия

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8edd6b4dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм чула и знам за екстрадирани българи от Щатите, а ти не си чул, защото не ги дават по телевизията или новинарските сайтове. Не съм 9.

Относно Нова Зеландия. Ако не ти харесват индийците в Лондон, много по-малко ще ти харесат маорите в Окланд. Съветвам те първо да се информираш повече от рекламни материали и розови филмчета и после да пуснеш мечтите на воля.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 459d4a43b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора е.

ДО 11

Здравей! Сега може и да има екстрадирани бълари но това са хора които освен че са нелегални са нарушили и закона по някоя друга причина и са ги хванали, ако си навеждаш главата и си траеш работиш никой няма да ти довлече емиграционните сещаш ли се? Знаеш ли колко са нелегалните българи в щатите? много.. били екстрадирали 1, 2ма ок но съм сигурен че е защото са с гафили с нещо друго..


Отностно индийците в Англия нямат нищо общо с маорите в НЗ.. маорите са коренно население там индийците като колония на Англия се възползват и се хвърлят като мравки там.. да не харесвам другите нации но всичко е до човек и както може да има свестни индийци така може да има и маори, както и обратното..

Ще се радвам коментара преди теб който е написал че НЗ била скучна и тъпа държава да се обоснове малко в детайли защото по тъпа държава от нашата вервай ми НЯМА :)

Няма друг народ който да е тъпкан повече от управниците си и да се възхищава на звезди от брадъра и да не дава шит че тока му скача отново примерно :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker