Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Германия
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 4393 пъти
Здравейте! Първо - честити празници и така нататък... Решил съм да имигрирам в чужбина. Немският ми е добър и въпросът ми е:
След Brexit как ще се променят нещата в Германия, тъй като не съм експерт по икономика. Като нормален българин - ще има ли някаква тежка промяна в немската икономика или основно засегната ще си остане Британия и няма да влачи никой със себе си? Имам пушка и не бежанците са ми проблема (за тези които ще кажат: Какво ще правиш при тая натъпкана с бежанци държава ве? ). Също, някой да знае какво е отношението на немците към българите? Вярно е, че сме в един съюз, но все пак ако реша да отида в някой среден град от Западна Германия, нали няма да ме третират, като изрод (защото България е била доста време под комунистическа власт и Западна Германия са били капиталисти и така нататък, абе всеки знае какво е станало). За тези които ще ме питат "Ми ходи към Западна Германия, къв ти е проблема? "- просто не ми харесва там, но ако се наложи ще отида. Накратко, въпросите са:
- Ще има ли промени в немската икономика след Brexit (който се отложи за 2021, мисля) и какво е отношението на немците към българите?
Весели празници!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 438a2e1fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Била съм там за известно време и за съжаление наистина отношението към нас българите е отвратително. Ако знаеш немски е в твой плюс, но и без познания по езика се държат с теб все едно си боклук.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3a7cc4c494
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Германците са студени, затворени, мълчаливи, нямат собствено мнение - каквото им каже фюрера/канцлера, това мислят и те. За съжаление сегашния канцлер е пълен боклук и Германия няма нищо общо със законната и уредена държава която беше преди 10 години.
Не се живее лесно с такива хора, но пък германките си умират за горещи и топли българи от Южна Европа...ако харесваш руси жени със сини очи, Германия ще е твоят Рай...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 33ce1383f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Те са меко казано толерантни,даже според много българи прекалено,има минуси,но отношението не е един от тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 514ccc6fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Рядко пиша, но не мога да се сдържа да не ти отговоря.

Ти в кой век живееш? Каква Западна Германия те гони, какъв комунизъм. Минаха почти 30 години от падането на Берлинската стена. После двете Гврмании се обединиха и всичко вече е в историята. Ако има някъде негативно отношение към българи, то е индивидуално и се дължи на личната простотия и неграмотност на индивида хомо-булгарикус.

След Брекзит... Никой не знае какво точно ще стане
По-скоро ще има негативи за британците, Европа, много е възможно, д@ остане незасегната. Зависи от договорките. И ако има негативвн ефект за ЕС, то най-вероятно Германия ще се справи най-добре.

Ти като Емигрираш (имиграцията е нещо малко по-различно) в Германия, какво ще правиш там? Имаш ли знания, умения, език знаеш ли? Какво можеш да предложиш на пазара на труда? Да не стане така, че да почнеш мръсна работа на черно срещу ниско заплащане и после чужденците да са ти виновни и да обвиняваш гнилия капитализъм за несгодният ти живот.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9f3eb08583
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Живеех в Бавария -там са най-топлите и сърдечни хора. Малко са любопитни, ако не те дразни това но са отзивчиви и винаги готови да помогнат. Сега съм в Заарланд -учтиви са и любезни хората, но не са много гостоприемни като баварците, т. е по-дръпнати са, студени. При тия данъци които се удържат, задължителни плащания за радио и тв и ако при регистриране не се сетиш да се пишеш християнин те вписват католик и честито още ще има да плащаш не се притеснявай икономиката им цъфти. Нали за бежанците трябва да има за помощи, интеграционни курсове и т. н. а за европейците среден пръст. Пушка няма да ти трябва чак, но ще усетиш една дискриминация и нетолерантност че не си от Ирак или Сирия и т. н.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7813b59c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брекзит какво те касае ако искаш да работиш в Германия. Работа има много, проблемът е да си намериш квартира. Можеш да почнеш с някой пансион и после като почнеш работа да търсиш жилище. Можеш да започнеш да търсиш работа от БГ. Немците са си супер. Новините в Германия са 10 минути и няма такива драми. Бежанците особено в малките населени места, където са настанени със семействата си няма проблем. Живеят в общежития, но няма огради, охрана. Нормално, Тихи и спокойни са. Българите в Германия са по-големият ти проблем от немците. Аз такива хора в България не срещам, като такива които са тук. Живеят с години, немски 20 думи, но със самочувствие страшно и готови да те използват, защото както знаят, така не могат да отидат нищо да свършат, защото езикът им е 0. Нещата тук са много по-различни от това, което дават по ТВ и пречупено през хора, които не желаят да се интегрират и да говорят езикът. Естествено, че тогава немците са студени, недружелюбни и как не на български ли да ти проговорят.
Ако си семеен си извади многоезичен акт за брак от общината, ще ти го искат още при адресната регистрация. Както и прочети какво още и добре да вземеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първо. Авторът е като живял в инкубатор.
Второ. В Германия е пълно с чужденци и ти ще бъдеш един от многото.
Отношението към чужденците там е отвратително.
Трето. Какво общо имат Великобритания, Брексит и т.н с твоята емиграция?
Четвърто. Какво те грее състоянието на немската икономика? Ти отиваш там щот еветуално ще вземаш 500-600 евро повече от бг.
Пето. Какви са тия глупости за комунисти и капиталисти?

Съжеление обаче такива като автора на темата не ме учудва, че съществуват.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: de8c161b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря на всички! Съжалявам за грешките, но съм доста разсеян... Западна и Източна Германия ги използвам, като географски понятия, не като две различни държави. Щом немците са студени ще е добре да внимавам. В най-лошият случай ще съм си изгубил времето и ще се върна тук...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3fbe67e4fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям номер 3 за толерантността. Прекалена е. Живея в Германия. Няма осезаема промяна след Брекзит освен че местните британски граждани (има немалко работещи в Германия) масово взеха да подават заявления за немско гражданство.
Това че говориш немски е голям плюс. Oтношението - ако имаш нормална работа, не си на помощи, плащаш данъци и осигуровки, не живееш в гето или в стая с още 3ма, поздравяваш съседите итн - накратко, държиш се нормално, то никой няма да те третира по-различно от немците наоколо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5a4e28fef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здр на всички :) Темата изглежда много интересна . В Германия не съм работил , но според мен германиците не са никак лоши хора приятелю . И вероятно можеш да си оставиш пушката и лошия нрав като ходиш на село да ловиш лисици . Та според мен след Брекзит , Евро политиците ще се постараят да няма промени за гражданите на съюза били те и Българи или Румънци . Дори си мисля че в В. Британия ще може да се работи и пътува още по-лесно . А за Германия , съм виждал най-много обяви за работа . Работил съм година и половина в Франция и западняците като работят не си играят ама и заплащането им е доста сериозно от 4 до 6 пъти по-голямо от това в Бг (според мен ) . Ще ме извините че хейтя , номер 2 ако знаеш французите колко са по- студени и шувенисти нац. , германците са пичове мисля . Но европейците и французи и германци си имат мн добро държанйе , със сигурност не като балканците , който на се беси мязат ;) Да кажеш че сегашния канцлер е .... трябва найсина да си на мн ниско еволюционно ниво :П сорри . И да Комунизма у нас за нещастйе съществува под една мн. отвратителна форма , но някой хора или не го разбират или им е неудобно да си го признаят . Тия мутри и Кю 7 ци да не падат от небето или сиг ни ги пращат ........ Айде чао !

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 337e81abcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи от това, което ще правиш, от това в каква среда ще си и от това, как ще те приемат другите хора.

Работиш ли, като чистач който получава половината си доходи от таксови облекчения, помощи и пести, защото е на общинско жилище, не се надявай на особена любов от местните. Това са неща, които са били предназначени за тяхната ниска класа, която и преди това не бе харесвана, но сега повечето германци нямат достъп до тази система. Вместо това я получават хора, които работят по 5-6 години, "наземат се" и сменят странта.

Ако обаче, имаш свястна професия, работиш сред немци, опознаеш малко от малко културата и не правиш изказвания от рода на "Колко тъпи сте германците, че [някаква причина] !" то е много по-вероятно, да се отнасят с теб, акто с нормално човешко същество, а не долен паразит, дошъл от майната си, та да им източи икономиката (не казва, че е така, казвам, че така го виждат).

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 57cdbb6a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   А защо не в Австрия?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b83c2c4736
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Германия няма да усети толкова лошо напускането на Британия. (Не мога да ги нарека Великобритания). Германската икономика е експортно настроена и най-важното за нея е да има за кой да изнася своято висококачествена продукция. Британия далеч не е толкова голям икономически партньор за германците. Германия ще остане в съюз с още над 350млн.д (не броя Германия и Британия) и това е най-важното. Отделно над милиард все повече забогатяващи китайци ще търсят много, наистина много, германските стоки в бъдеще. Китай е в конфликт със САЩ и Япония и единствен развит партньор за нея остава Германия. Така че не се притеснявай за най-голямата европейска икономика.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 420cb68fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хаха висококачествена продукция вика. Немските коли са чупливи.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До номер 7,
Напълно си прав. Виждал съм хора в Германия, които с години стоя там и незнаят никакъв език, да не коментирам, че живеят в помещения с по няколко души. Къв е смисъла тогава да е там, май колкото да не е в бг.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 88781f2aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не съм живял в Германия, но работя за немска фирма и често контактувам с немци. Бил съм и в Германия за по няколко дни, по-точно в Бавария. Впечатленията ми са добри, не мога да кажа нищо лошо. Дори, когато се разхождах в една планинска местност всички ме поздравяваха. Между другото, у нас е същото в малките планински селца и градове. Единственото, което там е по-различно, а и не само там, а в цяла Западна Европа, е по-затвореният начин на живот. Прибират се общо-взето след работа и си стоят вкъщи. Няма го това, като при нас, да излезем да пием бира или кафе, без да се уговаряме предварително. Разбира се, това са лично мои наблюдения, които не претендирам да са абсолютно верни.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 32367c4954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   18 на мен не ми се е случвало и в БГ да изляза просто така. Като си пребит след работа си само за излизания

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ba5305fa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Каква Германия бе, като знам чехите и словаците какви са затворени, студени и дръпнати си представям немците какви олигофрени са. Живях 3 години в Холандия - егати идиотите. Но най-противните и мразещите ни са французите, италианците дето са си нацисти по традиция и скандинавците. Чехите и словаците не мразят българите по принцип, те мразят всички, дори и себе си! Ако ти се емигрира - Америка, Австралия, Канада, махни я тая Европа залята с терористи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f5cd70de12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   "Каква Германия бе, като знам чехите и словаците какви са затворени, студени и дръпнати си представям немците какви олигофрени са. Живях 3 години в Холандия - егати идиотите. Но най-противните и мразещите ни са французите, италианците дето са си нацисти по традиция и скандинавците. "

Всички са тъпи, всички те мразят... познато ми е.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a4bb27d5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Като човек, който живее от 18 години в Германия, ще ти кажа, че немците са като всички други хора т.е. зависи в каква среда ще попаднеш. Ако си в някоя фабрика или в ресторант, ясно е, че нивото е ниско, но ако работиш като лекар в тамошна болница, ще имаш конаткти сьс сьвсем други хора. И в Бьлгария е така.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f12c13d129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Работя и живея в Германия от 08. 2016. Преди това имах 2 меко казано катастрофални опита за установяване тук, но сега всичко е наред. Пробвах с работа при турци и при един немец в предишните ми 2 опита, но уви оказаха се 100% мушенници. Не вярвайте на това колко стриктни и честни били немците това е абсолютно грешно мислене, е да вярно не е като в България всеки втори да гледа да те прецака, но и при тях е пълно с измамници. Та последният ми 3 опит промени живота ми в положителна посока. Работех за 600 лв в бг, роди ми се дете знарте как е.. Тогава реших да потърся един приятел, който живее в Германия и той се отзова. Дойдох при него в Бавария близо до Аугсбург с нагласата, че ще работя като куче по 12 часа и без почивка, просто от опита който имах от преди ме караше да мисля така. Мислех, че ще минат години докато взема жената и детето. Точно обратното! Моят приятел ме записа в една сайт фирма (seit firma, leihfirma). Това е фирма която ти прави договор и абсолютно всичко и намира работа най-често с заводи. Нямаш договор към даден завод, а към самата фирма. Имаш платени осигуровки, дори аз докато жена ми не работеше осигурявах нея и синът ни. Тези фирми са отлични за хора, които са нови и не се справят добре с езика. Повечето от тях осигуряват превоз до работа., ако ходиш с кола плащат гориво и така. Днес след близо година и нещо съм в перфектно бих казал финансово състояние. Имам 4 стайна квартира, взех майка си и баща си също цялото ми семейство е тук. Строших доста коли от 300/400 евро за това тази година си позволих да си купя чисто нов фолксваген на лизинг. Не го казвам за похвала, искам да ви кажа, че в Германия има много хляб, особенно по фабриките. Аз дето съм от лайх фирма получавам 17 евро на час, ка моли ако имам договор към завод. 22/3 евро не ми мърдат. Не приемайте работа на черно, без договор, без осигуровка. Предпочитайте малките градове и села защото в мегаполиси като Мюнхен, Берлин или Хамбург заплащането е много ниско. Имайте предвид също, че намиране на квартира е мисия невъзможна в която и да е част на Германия, освен ако не сте сам. Пансиони колкото щеш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До номер 23,
ти сигурно си вярваш. Работя от няколко години с немски фирми, хехе Цайтарбейте (лейарбейт - работа под наем) плащат минималното за страната.

Никога няма да те пуснат да работиш директно за немски работодател. Просто защото за немците е много по изгодно да те държат изкъсо с цайтфирмата. Даже и след като си работил 18 месеца. Пак те държат. (немците, някои немци държат на цайтарбейт след две години работа)

1.Привелигиите са много повече като работиш директно. 13 заплата, 14 заплата дори. Бонуси на празниците и още куп социални привелигии.

2. Когато работиш за цайтарбайт фирма (посредническа фирма) заплатата ти отива при тях. Около половината от нея. :)

75 % от пазара на труда се държи от Цайтарбейт фирми. На мен лично работодатели са ми били: Unique-personalservice ( когато работех на летището) и 3werkgmbh (когато работех в склад); Междувпрочем около година набирах хора за 3werkGmbH. Те в момента все oще набират работници за Германия. Може да провериш в jobs.bg.

Ама по-добре не коментирай. Това са пълни глупости, което си написал.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6cea810fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24 нямам проблеми дори публично да си представя abrechnung (фиш от заплата) това че при теб е така не значи, че при всички е тала. Получавам 17. 40 във момента ако искаш дай имейл или нещо за връзка. Това са пълни глупости от година и нещо съм в завода, в момента работя по 8 часа 3 обучение след като свърша с обучението договорът ми е готов на 101% имал съм обща среща с капото ми и шефа ма сайт фирмата. Не съди по себе си. Да съм само аз, ок ще кажа изключение искарал съм късмет, в мястото където се намирам има около 15 бг семейства и всички сме в тази цайтфирма, 2 от нашите вече си взеха в ръка фест фетраците. Братле научи си правата това е моят съвет към теб и знай минималното се заплаща да но до кога? Ти един път не попита ли работодателя си на колко време и как ще повишат заплатата ти. Не е нужно да си кон с капаци, сигурен съм че говориш немски по-добре от мен, не може с месеци и години да си с едмо и също заплащане на час. Няма за кво да лъжа никоой не вижда кой съм. Послушай ме и понаучи малко законите. Пак ти казвам ако желаеш abrechnung ще ти покажа. Чао за сега

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8e158320c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Аа и 24 на първо време ако взимаш някви 1200 кирливи евра без да говориш немски ще се сърдиш на себе си. Да си учил език, същото важи и за мен. Сега съм перфектен ама перфектен от всякъде шефа ми ме убеждаваше, че нямло как постоянно да се вдига ставката на час, но ето близо 2 год 17. 4 мога да говоря с документи, бъди малко отворен приятел!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До последните два коментара (написани от един и същи заблуден),
от мен немските фирми си набират хора.

В момента търсят мотокаристи да им намеря.

Уча немски от години. Майнър програмата ми е Приложна лингвистика с немски език. Имам сертификат по немски от https://www.ibhev.de/ (Interkulturelle Bildung Hamburg e.V. )

Такива заплати в Германия ще видиш на кукуво лето.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 566884005f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Дай емайл да ти покажа бе само лаеш казах говоря с документи кой ме познава, че да лъжа тук? Пълен кон с капаци дай емайл и ще видиш може или не

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4ade653307
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Големи глупости сте написали. Какви 75 % - за кои сфери изобщо говорите? ! А господинът с 17 евро от Leihfirma-та къде ги сънува тези 22-23 евро на час? Аз вземам като доцент в интеграционен курс 35 € на учебен час - сега очакваме увеличение - 55 € на час. Но ние не работим към Leihfirma, а сме хора с образование, което тук се цени. Едно е да си работник, друго е да си Akademiker.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b74bff68f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   21 и 22, колко често случайни хора ви заговарят в магазина? Small talk?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Коментаторът на 28 ми е ясен.

до 29,
незнам къв е тоя интеграционен курс. Заплатите, които за преподаватели в Германия, за които съм чувал са 2800 евро бруто заплата за на младши учители.
Тая сума, която посочи ми се струва доста висока. Пък 55, 00 евро на час вече ми се струва абсурдно.

75 % от пазара на труда. Казаха го по немските новини.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Аз съм 27, 24, 17, 8 ( и още някой от по-горните),
Немците са ксенофоби. Имат много негативно мнение за чудженците. Като цяло ги използват за по-мръсната работа. (нали затова си вкараха 2 милиона "бежанци" от Сирия, Афганистан? !? ! и т. н ако усещате иронията)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 389ffca006
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Академикер пък фест работниците в моята фабрика с акорда работят на малко по малко пари от теб. Аре бегайте шматки, казах ви дайте емайл и ще се разбере дали лъжа, но вие както казах сте коне с капаци, файда че си с образование. Вие сте на такива места където явно не се заплаща, защо мислите, че на всякъде е така. Мен тук никой не ме познава, защо да лъжа не мога да разбера. Както и да е аз съм доволен от постигнатото до днес, от заплащането, така че ЧАО

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f75fdbc5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Ами просто задай в Google Integrationslehrer Honorar. А до Leiharbeiter-a, дерзай!! Но не ставай смешен сравнявайки работата на един преподавател с труда на който и да е работник. Но дори и с 17 евро на час, имаш нето около 2138€ 194 детски. А сте 5 човека. Аз мога да кажа, че ми е сравнително добре с доход от около 6000 € - и двамата с немския ми сьпруг работим.Имаме едно дете - около 2000 € на човек. И сьвсем не казвам, че ми е перфектно финансовото сьстояние. Да, живеем много добре, собствена кьща, глезотии, чистачка, концерти, пътувания и т.н. Давам и за благотворителност. Не знам ти как с този доход живееш перфектно.Пък и не ме интересува. Дерзаи вьв фабриката, а ни стягаме куфарите за заслужена почивка - след седмица на остров Бали ще се чуем пак.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f75fdbc5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   и още - дори и да получавах като преподавател по-малко от един работник, само при мисълта, че бих работила с хора, които общуват като теб, бих си останала там, където работя. А ти не давай оценки за образованието на хората. Не всичко е пари, има и други стойностни неща. Дано един ден ги разбереш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1270c5c6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   33 ами какво правите там, аз не мога да търпя подобно отношение и затова се насочвам към САЩ. Не искам децата ми да си останат роби, защото в Европа и трето поколение да си си оставаш дете или внук на емигрант. В САЩ по-може да се смени социалната класа. Освен това да плащаш луди пари, а да живееш в апартамент или в някоя разпадаща се кооперация и всеки ден да се блъскаш със стадото в метра, влакове, автобуси или трамваи, да висиш в студа по миризливи гари и спирки, това ли е живота, който искаме за нашите деца?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 06ac6c330b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Защо нападате човека, различно е във всяка провинция в германия, зависи и каква е работата. Аз ти казвам браво че си се устроил и си взел семейството си, бъдете живи и здрави

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Аз съм 33, 32 27, 24, 17, 8,
Германия е гадно местенце за чужденци. Преди 1 година се махнах оттам и изобщо и не съжелявам. Работех дистанционно за немска фирма, а сега имам пак вземане даване с немци. Не ги бива. Изключително некоректни.

Знам за случаи където не са платили на некъв бг работник и са започнали да се съдят. Не плащат много добре, в Австрия заплатите са по-високи.

В момента с т. нар "бежанци" положението се изострило максимално. Почти всеки ден има инциденти (следя немските новини).

Имаше един поляк ми беше казал, че немците обсъждали да бутнат некоя сграда и казали "за какво да използваме машината, ейто ги поляците".

Бил съм студент там по-програма Еразъм в университета в Констанц. Работил съм в Констанц. Бях по програма за обучение в Хамбург. Работил съм в Мюнхен. Тази страна не ме кефи. Има много проблеми.
Който иска нека ги издържа тия нацисти и да им бачка за жълти стотинки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7170aadc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   До номер 37,
САЩ и Великобритания винаги ще са по-добре. Все пак победиха във Втората световна война, англо-саксонският свят победи.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d5a01e0ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   5 човека но 4 работещи. Както и да е всеки има различен мироглед, теб може и 100 000 на месец да те направят щастлива, мен може и 5000. Аз си работя и на фона на това, че съм само със средно и без квалификация си заработвам добри пари. И ние ходим на почивки, глезим се честно да кажа от глезотии много малко пари скатаваме на месец, ако изобщо скатаем. И все пак късмет на всички и дано нашите сънародници се оправят, защото никой не идва тук за кеф.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 06ac6c330b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Не харесвам хора, които се мислят за нещо повече от другите, само защото заплатата или стандартът им е по-висок.
Превърнахме темата в надпреварване и доказване кой колко изкарва и е повече от другия, понеже ходи по почивки и т. н, жалко за хубавата тема.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker