Флоренция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Флоренция
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2281 пъти
Здравейте искам да ви попитам някой от вас ходил ли е във Флоренция на екскурзия или почивка. Обмислям това лято да отида на почивка там, доколкото знам има доста неща за гледане, но не знам ако отида в този град ще мога ли да се оправя на английски, тъй като не говоря италиански.
Всякаква информация ще ми е полезна за Италия. На 19 години съм, момче.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 35a0ad057c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обиколила съм не малко градове из Европа, не мога да се оплача. От всички места, на които съм била, Флоренция ми е любимото - просто ме порази. Историята, културата, изкуството на този град са впечатляващи. Разхождаш се по улиците, на които са живяли Микеланджело и Данте. Ако се интересуваш от история и изкуство наистина ще те побият тръпки от вълнение. Първият път като бях там се оглеждах със зяпнала уста и насълзени очи, сякаш времето беше спряло, беше наистина поразително.
Италианците не са много на "ти" с английския. Ще успееш да се оправиш, разбира се, но ако с теб има някой, който говори езика, ще ти е от голям плюс.
Имай предвид, че е един от най-скъпите градове в Италия - и нощуването (най-вече), и храната, и излизанията. По-икономичем вариант е да спиш в някое по-малко градче в околностите на Флоренция, но така ще трябва да пътуваш всеки ден до центъра на града (което също е разход). Трябва да проучиш варианти как ще те устройва откъм финанси, но мястото определено си струва. Пробвай местните ресторанти (не надценените капани за туристи) - в една забутана уличка от едно магазинче, от което ученици си купуваха закуски в междучасието, съм яла най-вкусната пица на парче (а и изобщо) в живота си.
Бих ти препоръчала също да се качиш на камбанарията на катедралата - гледката е уникална. Ще видиш цяла Флоренция и тосканските хълмове в далечината.
Местното вино си струва да се опита. В покрайнините и в околните села можеш да намериш много винарни и да си купиш автентично тосканско вино.
Ако ходиш до Флоренция, не изпускай и Сиена - това е по-малко градче и е близо, но има какво да се види. Същинско бижу е.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c8df8ffe33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ходила съм там, нощувах в Пиза и до Флоренция с влака. Ако се интересуваш от изкуство и култура ще ти хареса. Храната е много вкусна, както и капучиното. Внимавай с италианците и не ходи много извън туристическите места вечер. Приятно прекарване

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0489e7ed11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви много за отзивите :)

От автора

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b7237718de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миналата година бях, в Флоренция, точно по ВеликДен :) Както казват дамите по-горе градът е страхотен. Много по-различен от останлите Италиански Градове. Монументални стари сгради, тесни уллички и големи булеварди. Голямата катедрала, замък и много статуй. И един Спец закрит мост който не видях :П. Плюс по Велик ден, там е толкова пъстро и шарено, вярно препълнено е със местни и туристи, но със сигурност си заслужава. ПС. Флоренция, Генуа, Милано и Верона също са много хубави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker