Да се преместя ли при него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Да се преместя ли при него?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2339 пъти
Здравейте, не знам какво да реша. Мъжът ми, с когото сме заедно от 12 години, замина за Англия, да работи. Сега иска и ние да отидем (аз и три-годишното ни дете). Проблема е, че за разлика от другите хора, никога не ме е привличала идеята, да живея в друга държава. Преди години, поработих малко в друга държава, но не се чувствах на място там. И много ми липсваше България, все пак тук съм се родила, тук съм живяла цял живот.

Сега, най-вече, притесненията ми са за друго-как ще се отрази, това на детето ми? То е само на 3 и ще се озове на място, където се говори друг език. И въобще, не знам какво да очаквам, като евентуални проблеми.

Ако тук има хора, заминали за чужбина с децата си, може ли да споделите опит, с какви неудобства сте се сблъскали, по отношение на децата?

Искам да го обмисля много добре, от всички страни и така да взема решение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 75ee062cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За какво ви е да живеете в мизерия в чужбина? Само за едната чужбина ли?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 55b54ed9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти смяташ ли, че е нормално така да разсъждаваш? Какви са тези масови разсъждения, край ужас ще му говорят на чужд език. По добре е в България, може да ги бият и убиждат, но им говорят на български. И ти си спокойна. Децата нямат твоите бариери. Детето ти след 3 месеца ще говори по-добре и от вас.
Проблемите ще са ти ако не знаеш език. Добра или лоша, но имат ясна система и правила. В Англия правилата за децата са много сериозни. Социалните ще дойдат да видят условията. Това важи за всички деца. Добре е да почетеш повече по въпросът. Действат безкомпромисно при най-малкото ваше родителско провинение.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2f52e6143f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   На детето ти ще му се отрази супер, виж на теб може да ти е малко трудно и самотно поне в началото докато си намериш среда. Обаче език се учи най-добре в ранна детска възраст, така че това е голяма плюс за детето да научи английски като роден и то без почти никакви усилия. А вкъщи разбира се ще му говориш на български, така че ето как ще научи два езика и един ден това ще му е от голяма полза! Казвам го от опит, пред очите си имам жив пример. Някога дядо ми заминал за чужбина и разбира се, взел цялото семейство и сега майка ми и вуйчо ми говорът този език перфектно, а майка ми дори го е превърнала в професия. Така, че ако мислиш за детето си и неговото бъдеще, заминавай! Особено ако мъжът ти вече се е установил там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: aa15d84460
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно на детето ще се отрази много зле преместването. Не слушай №3. А и английския при желание всеки може да научи за 6 месеца на чудесно ниво.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f899da71d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С толкова мъничко детенце, ще си домакиня и няма да има шанс да започнеш работа поне още 3, 4години.
Питай мъжа ти със заплатата му ще може ли да си позволи да наеме жилище за трима ви-детенцето има нужда от детска стая. Отделно за изхранването не е като в БГ-бабата направила буркани, майката направила лютеница и зимнина. Няма помощ, а храната е скъпа.
Ти ще се депресираш от големите разстояния и гадното време. Комшийки няма да идват за сладка приказка и дните ще се изнизват бавно докато мъжа ти се прибира скапан от работа.
Не сте единствените взели това решение-но малко са щастливите, успели да си уредят безоблачен живот без съквартиранти и разбити мечти
Детенцето един ден ще ви благодари че сте му дали възможност за ожразование на запад. В Бг комунистическата система не създава особено мислещи хора. Та те след 8 клас трудно се появяват в час. В Англия ще разшири светогледа си и ще стане щастлив младеж без комплекси
Към теб -ако не си надъхана по добре не тръгвай.
Аз бях много мотивирана. Дойдох-щастие, дворци, Биг Бен, небостъргачи, шопинг, скъпи екскурзий до дестинаций които български превозвачи не са чували, щастие голямо. И хем без деца бяхме. И двамата изкарвахме пари. И в един момент ме налегна носталгия която ти изпитваш още преди заминаването.
Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker