Бизнес в Англия с бюджет £7000 - идеи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Бизнес в Англия с бюджет £7000 - идеи?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 6412 пъти
Мъж на 25 съм. От 4 години живея в Манчестър. Карам една машина за 10 паунда на час, но да бачкам за някой, не ми е оферта. Събирам лев, но бавно и с много труд.

Имам събрани почти 10 хиляди и обмислям да направя нещо за себе си. Не искам да ги влагам всичките, но около 7000-8000.

Нещо да отворя за храна ли? Някакво малко помещение - българска баничарница и да взема 2 баби от България да работят?

Някой да знае къде има шанс да съм на печалба?

Всякакви идеи ще са полезни. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 16bc4ace2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   То така става. Не случайно се нарича КАПИТАЛизъм, а предприемачите се наричат КАПИТАЛсисти. Трябва КАПИТАЛ. С тези смешни пари дори у нас не можеш да отвориш бизнес. Ти искаш да си КАПИТАЛист, но нямаш капитал. Искаш ДРУГИ хора да работят за теб при положение, че ти самият работиш на минимална ставка в няква фабрика най-вероятно, никога не си бил работодател и си нямаш хал-хабер от бизнес. Щял две баби да взел - защо да работят тези баби за теб? Кой ще ти ги яде в Англия баничките?
Извод - събери пари, направи си бизнес план, работи си в своя бизнес известно време, докажи се, после искай други хора да работят за теб.
Ако с такива пари се отваряше бизнес и ако всеки ставаше за бизнес мен нямаше да има работници като теб.
Ти просто не искаш да работиш и мислиш, че ако отвориш свой бизнес ще е по-лесно. Е, ще те разочаровам - който има свой бизнес е 24/7 на работа и работи 10 пъти повече от работниците си, но вие това не го виждате.
Освен това темата и без това е безсмислена, защото нямаш пари за да си капиталист.

П.П. Между другото с тези пари можеш у нас все още да отвориш дребен бизнес. Препоръчвам ти франчайз, защото нямаш опит. Примерно преди години Subway искаха точно толкова пари някъде, за да си отвориш твоя такава закусвалня. В Европа иначе са пет пъти повече пари /50 000 евро, у нас бяха 10 000 евро/ Виж, обади се на Subway България, но едно трябва винаги да ти е ясно ако искаш да имаш свой бизнес - ще ти се скъса задника от работа. Ако си с нагласата, че няма да работиш си стой там където си. За такава нагласа 10 паунда са точната цена

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 80f2ea3e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Най са ми смешни ей такива, дето питат по форумите за идеи. Само по това разбирам, че ти за бизнесмен не ставаш. Ако ставаше за бизнесмен, последното нещо, което щеше да направиш е да питаш за идеи по форумите. А с тези 7 хиляди паунда в Англия не можеш да си платиш само разрешителните и регистрациите.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d067ced922
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз живея в Истанбул, тук не знам запознат ли си, но уличната храна е много популярна. На много улици, мостове, в паркове и градинки се продава такава, като най-често продаващите бутат количките си, като липсата на статичност гарантира по-голяма възможност за печалба ("днес на булевард "Истиклял" няма толкова голяма клиентела, чакай да ида пред стадиона на Галатасарай примерно, щото има мач") и т. н. На много мои познати им звучи изключително тъпо, безсмислено и мизерно, но в близо 20-милионен пълен с туристи и все по-разрастващ се град това си е оферта. 7000 паунда са предостатъчно за започване на един такъв "бизнес". Не знам какви разрешителни се изискват, никога не съм се интересувал от това. Успех! За Англия не мога да кажа как стоят нещата, единственото ми посещение там беше на мач на "Уембли". Но както е споменал и номер едно, надали ще стане нещо с тия пари там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e32ec79d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Инвестирай в нечий проект или в публично продавана компания.
От сега ще ти кажа, че един нищо и никакъв ресторант, ще ти е поне 60-70 000, и то само за да стартираш. А с "две баби от България", не съм сигурен, какво искаш да кажеш, и не ми харесва, каквото си мисля, че искаш да кажеш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 09e160fea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Всеки, който пита в какво да инвестира има един проблем- Не знае какво иска от живота.
Започни от там, открий мисията си в живота, виж в какво си добър. Какво искаш да преживееш в този прекрасен живот. Намери си страстта. Примерно има хора, които обичат да готвят, след време инвестират в собствен ресторант, след това верига ресторанти и т.н. Хора, които обичат да рисуват, след време инвестират в това.
Никога не инвестирай в нещо, в което не разбираш. Целта на инвестирането се обезсмисля, ако не правиш това, за което си роден.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e32ec79d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "Е, ще те разочаровам - който има свой бизнес е 24/7 на работа и работи 10 пъти повече от работниците си, но вие това не го виждате. "

Зависи какъв ти е бизнеса. Общо взето, всеки, който му се налага, да работи 10 пъти повече от работниците, или му е време да си наеме нови работници или да обмисли смяна на заниманието.

И нещо друго брат - Да си чувал за инвеститори ? Бизнес партньори ? Ако компанията ти е 100% твоя, то нито някой е инвестирал в теб, нито имаш хора, който са искренно заинтересувани от развитието на проекта.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8307761082
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С проба-грешка се учи, тука никой няма да ти помогне

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3572429369
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ще умра от смях с твоите спестявания.
2 баби ще взимал... А ще им намериш ли жилище, ще им оправиш ли документите, ще им плащаш ли осугуровките и пр?
Я ди карай машината...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 55736d5ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторе, сега да не ти се сторят по-горните мнения негативни или идващи от "злобари и завистници". Хората са прави. Поспестявай още малко, ако искаш някакъв бизнес, но е хубаво през това време, докато спестяваш, да решиш какво точно искаш, защото с това лутане и неинформираност и липса на опит в дадена област, не само, че ще изгубиш спестяванията си, ами ще се набуташ и с дългове и със сметки.
С работа за 10 паунда на час и липса на идеи и Начин на Мислене не се става "големия бизнесмен, който седи по цял ден и работят за него".
7000-10 000 като сума не са чак толкова много, колкото на теб ти се струват, защото дълго си ги спестявал и с много труд.
Действай разумно и много обмислено. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8a3d871e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да те обезкуражавам, но си нямаш на идея, що е то бизнес и какво ти е нужно. Първо поразпитай в Англия колко струват разрешителните и тогава помисли ти пари за бизнес имаш ли или не.
Инфо за цената на лиценз търсиш в местната община. Аз знам примерно че годишният лиценз на един масажист е около 500-1000 паунда /зависи големината на града/, но за приготвяне на храна е доста повече. Мисля, че за идеята баничарница задно с наем на помещение и оборудване ще трябва да вложиш, минимално едни 25 000 паунда и тогава да се надяваш да успееш да я разработиш. Не забравяй, че за отваряне на обект за продажба на храна ще трябва около месец предварително, преди да си отворил, да предупредиш здравни власти /мисля че срока им беше 28 дни/, те да решат кога да ти дойдат на проверка и като те почнат от подови настилки и стенно покритие, през хигиенично сушене на ръцете на персонала, до съблекалнята на персонала. Ти може да си мислиш да робовладелстваш над двете бг баби, но английската администрация няма да ти позволи и при нарушение такива глоби ще ти цапнат, че ще трябва после да караш машина с години за да им изплатиш глобата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e32ec79d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Инвестирай ги внякоя застраховка компания, голяма верига за нездравословни храни или напитки или федж фонд. Ако всяка година инвестираш по 5-7000 паунда, като реинвестират и каквото дивиденти имаш, след 15 години, ще имаш достатъчно пари, да си седиш на задмила и нииииищичко да не правиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker