Живот в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Живот в чужбина
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2142 пъти
Здравейте икам и аз да споделя своята история с вас. Приятелят ми замина да работи в чужбина там са майка му и баща му, имат обствено жилище там и той настоява да отида и аз. Все още уча, след като завърша ще имам добра професия, ще си намеря работа бързо, а като отида там няма да знам език и едва ли ще работя по специалността си за която съм е трудила 5 години и родителите ми са понясяли лишения, за да ме издържат. Освен това смятам, че няма да се разбирам с майка му - иска всичко да се извършва по нейният начин, ще отнеме поне година или две докато заживеем в собтвено жилище. Какво бихте ме посъветвали обичам го много, разбираме се добре, добър човек е, но не искам някой постоянно да ми казва как нещо трябва да бъде направено. Наистина домът и е добре поддържан, но просто искам да правя нещата по свой си начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: bde931130a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно съм съгласна с теб! Точно в такава ситуация ще попаднеш. Нашето образование в чужбина не е признато реално освен ако не става дума за Медицински специалности или информатика. Не се занимавай. Ако те обича или да се прибере у нас, или поне да се навие да живеете самостоятелно!
Като цяло от личен опит ти казвам, че и българските общности в чужбина не са съставени от много качествени хора. Повечето ни гастарбайтери са простаци, необразовани, без способности и с много нисък социале статус. Мъжете са шофьори на камиони, жените са чистачки. Много са и по полетата, гледат възрастни хора или вършат най-ниско квалифицирана работа във фабрики.
Тоест ти там ще се чувстваш и самотна като образован и амбициозен човек. Няма да имаш теми на разговор, а децата ти ще растат заедно с други мигранти (от Африка, Мала Азия)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6d14c3ede8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако решиш да заминеш, това е моят съвет:

Ако специалността ти е такава, която се търси (провери в интернет и помоли приятеля си, да проучи ситуациятя), то тогава те съветвам, да научиш езика и да изкараш магистратура там. Това ще ти позволи, да почнеш хубава работа, без да се налага, да блъскаш за повече от половин година на "имигрантските работи". Гледай, да хванеш работа, възможно най-бързо.
Поручи, кои фирми, какви хора наемат и кой университет би ти помогнал, да стигнеш най-бързо там.
Освен това, повечето страни имат общежития, стига да се запишеш достатъчно рано и често са значително по-евтини от еквивалентен апартамент. Предложи на приятеля, да се пишете двойка и пуснете документи за такво място, след като решиш какво ще учиш. Ако си намерите жбилище, може, да живеете там. Ако живееш с родителите му и си студентка, и се окаже, че са от "балканска" закваска, може да се почне с опитите, да те превърнат в прислужница, само защото работиш по-малко от тях (за много хора, образованието не представлява никакво усилие, следователно не се брои... ) и "им живееш" в апартамента, така че, разбери се за някакъв символичен наем.
Аз лично, бих се записал в местен университет, бих се записал за общежитие (да, можеш да кандидатстваш мноооого преди изобщо да пробваш за университета) и междувременно, ще уча езика. Ще поживея известно време (не повече от 3 месеца) с родителите му, само и само, да си стъпя на краката, защото отначало е най-тежко. След това, ако ми хареса, ще се изнеса на общежитието с приятеля, стига да го иска. Ако не го иска, то поне ще имам спокойствие и ще си имаме "две къщи", така да се каже. Най-лошият вариант - след 2-3 месеца, ако ти писне, врътваш се и се прибираш в България, което ще сложи край на историята.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4253c1066d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Със свекърва под един покрив- никога не е добра идея. От опит ти го казвам и от много мои наблюдения. Моята свекърва, като цяло е добър човек, но много кофти ми навлизаше в личното пространство. С приятеля ми, си имахме една стая там в апартамента и. (голям апартамент) И примерно, докато се къпя, влизаше, да ми сменя чаршафите и да ми сложи чист пепелник, до компютъра. Правеше го с най- добри намерения, но аз се дразнех. Разбира се нищо не казвах, защото апартамента си е неин, а и я уважавах. Но това моето са бели кахъри, сравнение с други свекърви. За това, най- добре, отделно.

За работата ти, наистина ще е много жалко, да не работиш по специалността си. Той за известно време ли иска или за постоянно?
Измислете някакъв компромисен вариант. Дано и твоето мнение да е важно. Все пак се отнася и за твоя живот, не само за неговия. Попитай го, там какво ще правиш? Помислил ли е?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1873ab6272
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съветвaм те дa пробвaш. Според мен всеки обрaзовaн млaд човек зaдължително трябвa дa поживее в чужбинa. Отиди тaм и пробвaй. Пък aко не ти хaресвa се връщaш в Бг. Според мен е добрa възможност дa опознaеш еднa новa културa и дa нaучиш език. Не се притеснявaй, млaдa си. Млaдите бързо нaучaвaме езикa, особено aко сме в средaтa. Пък aко после се върнеш в Бг ще знaеш език и товa винaги е един плюс. Имa достa бългaри в чужбинa, не всички сa бaчкaтори и кaмионери. По-aмбициозните имaт добрa рaботa, въпрос е до нaглaсa и до желaнието дa се интегрирaш. Aз живея в чужбинa и познaвaм млaди хорa с добрa рaботa, много интелигентни. Много от моите бивши съученици в Бг сегa рaботят в чужбинa и всички имaт хубaвa рaботa. Тези които сa чистaчки и строители обикновено сa хорa нa среднa възрaст с децa, или тaкивa дето ги мързи дa учaт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker