Какво мислите за Литва и Латвия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какво мислите за Литва и Латвия?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2868 пъти
Знам, че Естония е най-добре икономически, но те май не говорят и Руски? Иначе и трите прибалтийски страни ме изненадаха с това как по кварталите сградите приличат на български град - панелките са почти едно към едно с нашите, което напомня за дома. Бил съм в Братислава, но изглеждаше твърде различно в сравнение с български град. Та в чужбина за да се чувствам добре ми трябва повече прилика, което тези три бивши СССР републики предлагат, нещо екзотино като Канарските острови или пък Америка/Канада, защото те са ми познати от телевизията. Нямам никакъв интерес към другите европейски страни, а пък Беларус не е в ЕС. Някой бил ли е в Рига и Вилнюс? Какви са хората там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 936e4794cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, и в трите прибалтийски държави не обичат руснаците по обясними причини. Езиците им също така са коренно различни от руския. Има руско население в тях обаче и те говорят езика, но не знам какъв е процента му спрямо коренните жители. И трите държави са силно обезлюдяващи се, което изобщо не е добре. Малко по-добре са от нас икономически, но няма никакъв смисъл човек да се мести там с идеята за по-добър живот. Иначе, в Братислава, където си бил също има панелки, само че са санирани и изглеждат доста свежо. На мен специално града много ми хареса. Нито е много малък, нито пък е супер голям и пренаселен. Трафикът също е добре организиран. Словаците също ми направиха впечатление, като топли и отзивчиви хора, досущ като нас българите. Все пак те съветвам да не си търсиш страна по това, което виждаш по телевизията, защото накрая картинката е доста по-различна. Търси си добри възможности за развитие. В момента у нас има глад за всякакви кадри, така че не е лошо да обърнеш внимание и на тази възможност, която хич не е за подценяване. Мой познат така си беше наумил да емигрира в Англия, просто защото му харесва държавата и говори езика. У нас обаче имаше доста добра работа, с доста добра заплата, докато там нещата не стояха по този начин. Издържа точно нямаше и 3 месеца. Като се върна сподели, че с парите, които изкарвал трудно можел да си позволи да излиза по заведения и то без да се изхвърля. Говорим за кафенце, бира, сок и т.н. Освен това, за да могат изобщо да ти остават някакви пари, трябва да живееш с още няколко човека. По същият начин, пак моя позната, замина за Германия. И тя си имаше прилична работа тук, с добра заплата. Реши обаче, че тук вече не й харесва и ще емигрира. Успя да издържи почти 3 години, но в крайна сметка и тя се върна, понеже не успя да мръдне нагоре от нископлатени позиции. Дори не се и доближи до нещо, свързано със специалността й. Общо-взето, от това, което наблюдавам, вариантите за добър живот в чужбина са 2. Или отиваш заедно с приятелка/съпруга и работите двамата, като едната заплата плаща наема и сметките, а другата покрива храната и по някоя глезотийка. Или започваш работа по специалността си, която да ти гарантира добър доход. Вариантът да работиш черна работа и да живееш с още 4-5 човека, поне за мен е неприемлив. Можеш единствено да го направиш за определено време и да се стискаш, за да събереш някакви пари.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2fe2125326
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Топли? На мен ми се струват студени. Аз обичам места като Тенерифе и Тексас.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8e6ddbce8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Работя с хора от Литва.
Неприятни, открито злобни, те знаят и могат всичко, останалите са мижитурки.
За страната им знам от тях че е много зле. Дори ходят в Полша на пазар

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 161b911a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И кво излиза? Че за нас добре е само в България и новия свят - Америка, Австралия. Тъпата Европа ни мрази ама то Европа е бита карта, всичкия бизнес е вече Американска собственост, а производството е в Азия. Злобните ксенофоби европейски не заслужават да им работим!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0553aad3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това са умиращи държави. Погледни статистиката, единствените страни в Европа, в които населението се топи по-бързо и от България. Жените са много сгодни и доста лесни, в добрия смисъл. Мъжете им са завистливи путьовци. Доста добре знаят английски там, младите са зле с руския. Латвия е най-руска, сигурно половината са руснаци. Естония е най-малко руска, но си е едно селце цялата държава. Според мен в Литва е най-готино от трите. Единствено там се чувствах добре. А и Вилнюс ми харесва. В Беларус е най-готино, ама за там е почти невъзможно да получиш работна виза, освен ако нямаш познати на терен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8c46fc9784
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Там руското влияние е голямо, знам от Латвиец. Има много руснаци и руски капитали като на места знаенето на езика е задължително за започване на добра работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker