Западна Европа или Америка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Западна Европа или Америка?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2108 пъти
За първи път в чужбина бях в Лондон като ученик. Жената от приемното ми семейство беше добре настроена, но направо си ми каза, че като влезем с Румъния в ЕС ще им подяждаме заплатите (това беше 2006). Поне обслужването им в магазините беше добро и нямаше някой грубо да ме блъска по улиците. После 3 години живях в Холандия и така и не свикнах, ами студени са ми. Сега съм в Чехия, тяхното обслужване по магазините е отврат - продавачките са намусени и ме изнервят. Като цяло хората са супер затворени. Та се сетих колко българи в Европа не са приемани добре - да, пълно е с жени, което се хвалят, че са уж приети, но истината е, че на тях гледат като на държанки на западните си мъже. А пък българските мъже за тях са по-долу от негър или арабин, интересно, но на тях не смеят да се надуват. Французите специално като им кажа, че съм от България от добронамерени стават хладни. Колкото и да ни е криво, в Западна и Северна Европа не ни гледат с добро око по редица обективни и субективни причини. Другите пък страни като Полша, Чехия, Словакия и пр. не харесват чужденци като цяло и са супер депресирани хора с негативна енергия.

Аз винаги съм харесвал повече културата на имигрантските общества - най-вече САЩ, Латинска Америка и Австралия. Мислите ли, че един българин там би се чувствал по-добре, въпреки разстоянието? Повечето българи в Новия свят се оплакват от други неща, но не, че са подчовеци. Казват, че ако искаш можеш да станеш Американец, но дори и с гражданство и перфектен език никога не може да станеш равен на местен в Европа. Та все повече си мисля, че ще е добре да се ориентирам към приятелства с хора от Новия свят, те като цяло са ми по-позитивни. Та има два варианта - или емиграция извън Европа или обратно в България. Да, ама мразя студа, а моя роден град София има кофти зими. Пловдив има хубав климат и е прекрасен град, но май няма толкова работа? Оказва се, че с изключение на България, Гърция, Португалия, Испания и Италия, всички други страни в Европа имат по-малко слънчеви часове годишно дори от най-северните щати! Може би гадния климат с тежки зими обуславя повечето европейски народи да са такива затворени и студени, защото американците са отворени, но имат същата, европейска кръв, значи повечето слънце им влияе добре. :) Писнало ми е някакви французи, холандци, шведи да ми се държат все едно съм отрепка! Жалко, че държавите с хубав в климат в Европа всички са бедни и с много корупция! Освен това в Европа, дори и в София вече се напълни с всякакви хора от арабския свят, при Централна баня е пълно! Европа е упадащ континент с все по-малка роля в света, всичко е вече в Америка или Азия като бизнес, технологии и т. н. Европа е твърде близо до Африка и Близкия изток, та се пълни наред със свестните хора от там с терористи, докато в САЩ и Новия свят цедката е по-голяма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1e40d23275
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "А пък българските мъже за тях са по-долу от негър или арабин"

"Може би гадния климат с тежки зими обуславя повечето европейски народи да са такива затворени и студени, "

Ти си предубеден човек, който никъде и никога няма да си щаствлив, ако продължа с това си отношение. Честно казано, аз си мечтая за деня, в който ще проблмът ми ще е , че магазинерките в дупките, били с лошо отношение...

Приятел, Светът го виждаме, не както е, а както сме ние. Имаш проблеми, както повечето хора, над които е добре да обърнеш внимание.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 26464d4a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо не Пакистан или Сомалия?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: cd75bb1c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Америка, докато все още можеш. Европа западна или не западна загнива и загива, излямизира се, скоро арабският ще стане втори официален език.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 81fb70548f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти сам/а го каза, на българи в Западна и Северна Европа не се гледа с добро око. Ами отивай в Северна Америка. Евопа сега се пълни с араби. В Европа има заплахи от тероризъм. Европа няма да е същата, когато Великобритания излезе от Европейския съюз. Европа ства все по-зле. Отивай в САЩ или в Канада. Там хората дори и не знаят къде е България и няма да те закачат. А за отношението на "европейците" към нас, мен тва не ме изюнтересува. Те мислят тва, защото много от тях са спали в часовете по географи, не са чували за България, миниатюрните им мозъци нямат вярна представа за Източна Европа и са разглезени народи. А защо не погледнат себе си? Не ние сме поробили целия свят, както са направили те, за да имат големи държави, които даже не могат да използват пълноценно. Те са поробвали хора, не са зачитали човешките права и все още са расисти. Довели са до изчезването на много животински и растителни видове, а да не говорим, че те си играеха с хората в Източна Европа и продължават да го правят. Забравих да кажа за световните войни, за които те са отговорни. Кой кой трябва да мрази? Те нас, че нито са чували и чели за нас и даже не са ни гледали по телевизията, или ние тях? Те сега водят псевдо война с расизма, като превръщат нашата ОБЩА Европа в ислямски континент, а се държат расистки към нас, а ние даже сме представители на тяхната раса. Съвсем правилно казват, че вълка си мени козината, но не и нрава. Авторе, в Западна Европа няма да намериш хубаво бъдеще. Там може да отидеш в Лондон, Великобритания, има много българи и са сърдечни хора.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a35f4a7e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Толкова много хейт и обобщения за цели народи - уау! 10 народа сигурно изреди, намери им кусури и лепна етикет - сал ти едничък си свестен и недооценен. Мисля че номер 1 ти го е казал в прав текст - не е проблема в хората наоколо, в теб e. На кривата ракета, космосът и тесен. Промени навреме нагласата си, защото иначе където и да отидеш, местните все ще са ти криви. Времето си минава, а това е животът ти - вземи се в ръце и спри да се оглеждаш, кой бил крив и кой как успял да те обиди или дискриминира. Mога да ти гарантирам, че ако расъждаваш по този начин и в Щатите далеч няма да се почувстваш у дома си! Разбира се, не пречи да се убедиш и сам. Ще ми бъде интересно да чуя после и обобщение, колко са дебилни, прости и лицемерни американците и кой и там с нещо е успял да те засегне:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker