Европа отдавна не е никакъв фактор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Европа отдавна не е никакъв фактор
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2201 пъти
Азия, Русия и САЩ са световни сили. А Европа е една смехотворна смесица от държави смятащи се за важни. Кой от нас като дете е гледал норвежки или холандски филми? Ами никой, но затова пък сме гледали американски... в Европа всеки си гледа своите филми. И не само културно, икономически Европа е в упадък, както и етнически. По-добре един българин би се чувствал в емигрантските общества в Америка, Австралия от колкото в Европа. Европа отива по пътя на Африка - с древна култура, но никакво бъдеще. Затова по-добре да се хванем с Русия, Китай или САЩ, но не и ЕС.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 95d34d51b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно! Но за Америка не съм съгласен.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9fe6a4b98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И сте прав и не дотам.

Аз поне, попадайки в силно международна среда, извън Европа успях за първи път реално да усетя общата европейска идентичност.

В рамките на един форум в САЩ, аз, испанката, германецът, австрийката, шведа, ирландката, румънеца, италианката... и още няколко, които не запомних - в процеса на една разгорещена дискусия изведнъж се оказахме в един лагер.

Събрахме се по разбирания, убеждения, взаимно подкрепени позиции и тн - никой не знаеше кой от къде е, чак като се разприказвахме помежду си се оказа, че всичките сме от ЕС. Само ние се държахме на равна нога с американците. Много от делегатите от други страни по света се присламчиха към нашия лагер, защото нашите разбирания им се виждаха по-близки и приемливи от позицията на американците.

Никога не си бях представял, че е възможно такова нещо, докато не го видях как се случва.

И вече на повече от един форум ми се случва да чувам от външни за Европа хора не "германците", "ирландците", "румънците", а "Европейците"... без значение дали в позитивна или негативна светлина.

Иначе за едно нещо си много прав - ако европейският проект иска да продължи, европейските държави трябва да спрат да се правят на важни едни на други, защото по отделно навън сме нищо, даже и германците. В един свят на супердържави, ЕС е единственият шанс на европейските народи да имат някакъв контрол върху съдбата си, алтернативата е да бъдат пионки в глобалната игра на шах, така както това се случваше през 46-та-89-та.

Не, мерси!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a76cebdd3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всеки има право на мнение, аз например добре се чувствам в Европа и по-специално Централна Европа :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4f87c79934
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Честно казано, не се чувствам дорбе в никакви "емигрански общоности" и ако ми се наложи да пътувам ги отбягвам.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1fd437fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   2 какви въпроси, аз имам повече общо с американците от колкото с някой швед, италианец и т. н. Израсъл съм с техните филми и музика, в Интернет освен с българи общувам с американци основно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0746a2dd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ще имаш да вземаш! Европа е смляла и хуни, и прабългари, и катари, и визиготи, и маври, и араби, и какви ли още не. Че даже е претърпяла и обсада на Виена от турци. Представи си това! Една трета Европа мюсюлманска - е да, ама, не! Европа има толкова силна идентичност, имидж и притегална сила, че просто не можеш да си представиш, и е единственото място, където хората все още дълбоко си задават въпроса за смисъла на живота, и как да го изживеят добре. Абе Европа си е Европа и се радвай, че имаш късмета, че си се родил тук! Не знам що ги пишеш тия работи за САЩ, Китай и Русия. Приеми го някой, който доста се е мотал по света.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 377324789e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Европа е един от най-великите континенти и цивилизации! Винаги ще бъде фактор, на нея се дължи напредъка на света през Новото време. ИНАЧЕ СВЕТЪТ ОЩЕ ЩЕШЕ ДА Е В АГРАРНАТА ЕПОХА!

Това са най-великите цивилизации за мен:
Европейска/американска
Китайска
Индийска
Еврейска

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1fd437fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   6, има колкото да се снимат пред Айфеловата кула. За туризъм става, но за живот - не. А и започни да учиш Арабски, може да ти потрябва. В САЩ не че е перфектно но нямат толкова тероризъм. А азиатките на мен лично са ми по-красиви от бледоликите европейки.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ab5741800d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да много са велики франсета, ингилизи, шваби, холандци, испански и италиански мангали. Само знаят да мразят българи и румънци, а на мюсулманите им целуват краката. Двулични злобари. Американците имат същите гени, но по-слънчевия климат и емигрантско общество ги е направило по-отворени и приемащи нас източно европейците.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1fd437fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен това в Европа всички почти живеят в апартаменти и се возят на градски транспорт, такъв ли живот искам за децата си? Набутани в някоя панелка или маломерно ново апартаментче в най-добрия случай и с автобус, трамвай или метро до работата всеки ден? С кола не става защото са ни тесни улиците в центъра и няма паркинги. Пък и пеша не става, защото където и да живееш е много пътя, а в центъра пък е скъпо. И пак в Европа апартаментите са твърде скъпи. Къща могат да си позволят малцина, а в САЩ масово са в къщи.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1fd437fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз не мога да търпя студени и резервирани хора и затова се насочвам към САЩ. Не искам децата ми да си останат роби, защото в Европа и трето поколение да си си оставаш дете или внук на емигрант. В САЩ по-може да се смени социалната класа. Освен това да плащаш луди пари, а да живееш в апартамент или в някоя разпадаща се кооперация и всеки ден да се блъскаш със стадото в метра, влакове, автобуси или трамваи, да висиш в студа по миризливи гари и спирки, това ли е живота, който искаме за нашите деца?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a67516decc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пич, издумкал си едно и също на 5 теми...
Какъвто и проблем да имаш, то трябва да го решиш с помощ от приятел или специалист.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1fd437fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12, интересно как нямам проблем с латиноамериканците, канадците и американците като цяло?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3f1068846b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Първи са САЩ. Това за мен е най-творческият народ, от който произлизат всички най-велики неща по света. Било то наука, филми, иновации, търговски марки и така нататък. Освен това имат най-красивите и величествени градове. Като народ не са идеални, основният им недостатък е лицемерието, повърхността и алчността, но смятам, че за момента няма по-добро от тях което да управлява света. Ако Русия или Китай имаха властта която има САЩ, нещата ще са по-зле. Веднага с половин Европа ще стане като с Украйна, помним СССР - изби десетки милиони от собствените си граждани защото имат друго мнение, а за китайците да не коментирам. Там като блъснат човек на улицата дават на заден за да го доубият за да не му плащат обезщетения, представям си какво ще е тия азиатци да са в обувките на САЩ. Китай е една сянка, която ще изчезне скоро. Оранжевият петел сега като сложи край на кражбата на американска интелектуална собственост от комунистите, с Китай е свършено, защото комунизмът сам по себе си означава технологично замръзване във времето. Много е лесно първо да се крадат разработките от САЩ, после откраднатото да се произвежда от експлоатираната работна ръка на безценица и да се залива света с евтините стоки които веднага се купуват, и да се прибира печалбата, като на всичкото отгоре да презират САЩ. Китай знае много добре това и затова сега квичи на умряло срещу петелът, който взе мерки. Сладкият кокал не се пуска лесно, но който е виждал как петел се разправя с нагла кокошка дето му яде от манджата, знае за какво става дума-скача върху нея и започва да я тъпче с краката с ноктите, като в същото време я кълве душмански по главата. Така, че въобще не си струва да се хващаме с Китай от тук нататък. Отпишете го. На второ място е Великобритания. Тя и САЩ са едно и също нещо, което се различава от всичко друго по света, в смисъл осезаемо по-добро е. В Англия всичко е същото като в САЩ не не е толкова многоетажно. А Русия е суперсила, но само във военно отношение. Сега като навлезе Теслата, Русия няма да може да продава и основното от което се издържа-горивата. Иначе другата развита част от Азия - Япония и Южна Корея въобще не става за живеене и миграция. Те сами си казват, че живота им там е кошмар, макар и да се съхраняват културно и икономически. Вярно, Южна Корея козирува на Начо и Мишо, и са по-вървежни от премиера там, но то е защото са особено талантливи българи и са изключение. Тия страни не са почва за виреене на чужденци в тях. За България мисля, че ще е най-добре да не е пълноправен член на ЕС. В смисъл, ако може да търгува свободно с ЕС само, но без да допуска чуждите фирми на територията си защото те задушават родната икономика и става бедствено положението. В ЕС се влиза само ако си развита икономика за да може да се състезаваш с такива като теб, а не да те смачкат, разпарчедисат и асимилират за себе си. То май за това и само Германия е добре там. Защото тя е най-развитата, и като най-силен магнит заглушава другите и не им дава да дърпат и те нещо към себе си и така да растат.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a67516decc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   " За България мисля, че ще е най-добре да не е пълноправен член на ЕС. В смисъл, ако може да търгува свободно с ЕС само, но без да допуска чуждите фирми на територията си защото те задушават родната икономика и става бедствено положението. "

ХАХАХахахахАХХАХАХ...
Моля ти се! Сериозен ли си? Какво задушаване, какви 5 лева те гонят. Чуждите фирми са единствената оправия. Нали работех по-родните - Само пародия на бизнес и всичко, кеото е повече от баничарница е или мафио-опартийска схема. Чуджите фирми ми даваха 6 почивни седмици, родните ми се казваха, че ако взема повече от 2, ще ме уволнят "дисциплинарно", а ако реша да водя дела, "ще ми пратят хора". Ай сиктир с глупсотите на ти...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker