Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Германия
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2707 пъти
... Здравейте! Пише ви едно момиче от 10 клас, 16 години. Моята най-голяма страст в живота е науката, учението, откриването, създаването. Искам да стана учен. Всеки мой дъх е посветен на това, всяко мое движение, действие. В момента съм в Първа езикова гимназия-Варна с немски. Смятам да завърша медицина, тук, във Варна, защото е признат в целия ЕС, тъй като имам отличен успех по биология, както и по химия дотук. Подготвям се, ходя на уроци по химия, взимам сборници и учебници, правя допълнителни задачи и се радвам на живота. Това ме прави истински щастлива. Искам да постигна нещо в този живот. Да оставя нещо след себе си. Искам да съм от онези млади, знаещи и можещи хора, заради които се върти света. И за това мое искане правя всичко възможно. Знам перфктно английски, в момента изучавам немски, който много харесвам и сега съм с поне над средното ниво. Такааа... И сега.. Бих казала, че след като завърша в България, на мнение съм, че ще работя в Германия. Поне натам съм се ориентирала. Да се допълня, че не съм комерсиален човек, като повечето българи или поне хората, които познавам. Парите ги възприемам като средство, не като цел. По-душевно настроен човек съм.. И прекалено добър, което е зле. Знам, че ще е трудно, ще работя като всякаква, най-долната и черна работа, но съм готова на всичко. Защото имам мотив. Не знам просто, какво ще правя, как ще успея. Как ще ми стигнат парите, защото нямам никакви връзки и отивам при никого. Сърце не ми дава да излъжа, крада, нараня, измамя. Родителите ми не са много богати, нито много бедни. Средностатистическо семейство. Мама си рискува работата и пенсията, за да направи от мен човек, тъй като имах много проблеми, за което не мога да ѝ се отплатя, защото това което направи тя за мен е безценно. Благодарение на нейните ценности не съм като повечето изкуствени момичета... Обичам и да говоря пред публика, другият вариант е да стана
лектор, добър оратор съм.. Не знам вече... Как, какво, защо.. Знам, че, когато човек иска, може, и знае, как няма заключени врати за него.. Но се отчайвам с повечето истории. Не искам нищо повече от вас! Само споделете, как един млад човек като мен може да се приобщи към всичката тази обстановка! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 7c1951c8c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом най-голямата ти страст е ученето, значи ще се преоткриеш в работата си на лектор или професор във висше учебно заведение по някоя/или няколко/ дисциплини. Ако живееш за това и даваш всеки лев в образованието и усъвършенстването си, според мен това е твоят път.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7bddb8acb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво, че правиш планове, но нали знаеш, че имаш още 10 години докато завършиш училище, после университет и започнеш да работиш? ! По-добре си поставяй краткосрочни цели.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e27b500f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Браво. желая ти успех. Мога да те посъветвам следното:
Пази се от вълците и внимавай, та да не се овълчиш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: f52d74cc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Успех! Германия е много хубава държава ако човек иска да учи и да се развива. Макар, че Германците гледат на нас с недоверие когато видят, че някой учи и се старае си променят мнението и те приемат, никога не се отказвай от това да учиш и да се развиваш колкото и да ти е трудно знай че ти ще успееш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b5e73d0430
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Минал съм през немската машина, и определено не е за всеки. При положение че не отиваш при никой, е много вероятно да попаднеш на адски тежка и гнусна работа с цигани за колеги, да работиш по около 12 часа на денонощие през нощта, отделно от това е много възможно да сте 6 човека които да спите в стая 3 на 5 метра, на двойни легла, така бях аз... Не съжалявам иначе, това ходене в чужбина ми даде много ценни уроци за живота, но май това не е целта при теб. Затова преди да си намериш нормална работа с твоя добър немски, не избързвай. Успех!!

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3290d98c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря,Ви!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e27b500f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Един съвет - захвани се, когато имаш свободно време с уеб дизайн. Дори и на пълни аматьори се плаща добре. Не е нужно да ти е основна професия, но помага много, особено в студенткисте години, когато колеигте ти се гърчат на пълен работен ден, а ти правиш по 20 часа с вянкой офис и пак изкарваш повече от тях.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5cb19d73ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте, отново! Значи, кой град бихте ми препоръчали? Защото съм се ориентирала, където има фармацевтични компании.
Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: efa2736f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Кой град бихте ми препоръчали? По принцип, където има фармацевтична компания, там съм и аз. Ориентирала съм се към Леверкузен. Благодаря!
-Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2888ca82c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Леверкузен - Байер. Трудно се влиза в Байер, но хора като теб са високо ценени в немско, заминавай и успех!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b2e55093e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мисля, че на по-скорошна тема ти бях писала. Кандидатсвай и горе главата. Пробвай се при Bayer, Roche, BASF, Evonik. Те са най-добрите фирми и с най-добро обучение. Много ценят хора, които са упорити, изскренни и желаят да постигнат нещо. Те не гледат националност и произход!!! Аз сега съм на 27. От 8 години съм в Германия с мъжа ми и първите 4 години бях чистачка и изобщо не знаех немски. След това изкарах Б1 и за да имам Hauptschulabschluss трябваше 1 година във вечерно да ходя, защото имах 8 клас, а те изискват минимум 9. Както и да е... изкарах го но немския ми беше в техническия сектор зле.. и реших да направя една подготвителна година при BASF SE. За щастие ме взеха... аз бях единственната, която беше от чужбина.. всички бяха немци със Realschulabschluss или Abitur. Тази година мина, видяха, че се уча бързо и ето, че ме взеха за Ausbildung als Chemikantin. Живот и здраве като завърша искам техник или майстер да правя. Така, че горе главата и никога не е късно!!! Стискам палци!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 58b0543e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря за коментарите 11 и 10!
-Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: f7ca0dddfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Парите ги възприемам като средство, не като цел. По-душевно настроен човек съм.. "

Така е, но ще ти трябват пари. Примерно, един спети много пари и изкара 3 години в Тибет, на духовно пътешестви, а и малко почивчица, де.
После имаше достатъчно да се върне и да възобнови живота си. Така че, мисли и за парите малко.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f6fdbed6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Радвам се, че историята ми продължава да бъде актуална! Номер 13, средствата ще ги използвам като средства. След труда, винаги ще има и материална облага. Поне, докато се устроя. Оттам нататък не ме интересува, колко ще изкарва, а това което правя и, за което съм родена. Благодаря, Ви, че четете внимателно текста и не се страхувате да изразите мнение. Напълно съм съгласна с Вас.
-Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c71c7c676d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Препоръчвам ти Варна. Имаш си всичко там - жилище, семейство, приятели, перспективи, хубав живот. Да се бориш в живота не означава да бягаш. Тъкмо обратното.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: cac2722c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Благодаря за коментар номер 15! Семейството, приятелите и начинът на живот не ме удовлетворяват, до толкова с това, което искам да се занимавам. Да, те са ми скъпи, да ми е живо и здраво семейството и приятелите, защото някои хора нямат и това и съм благодарна. Нещо повече съм от начина на живот и мисленото ми е извън сферата на битовизма. Ям, за да живея, не живея, за да ям. Живея, за да създавам. Вярно е, да, Варна е чудесен град за живеене, но той няма да ме спре да постигна това, което искам.
-Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker