Чужбина-Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Чужбина-Англия
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2992 пъти
Здравейте. Пише Ви тийнейджърка. Семейството ми мисли да се местим в Англия. Животът там бил "по-хубав". Има ли живеещи там да кажат дали наистина живота е по-хубав. Чувала съм, че всички хора в България мислят, че живота в чужбините е по-добър, но всъщност не е.
Аз знам малко английски, те не знаят нищо. Как ще се справим? Как ще се оправям в училищ? Какви са училищата там?
Все още не са взели окончателно решение и не е се знае кога ще се местим, но на мен ми е много тъжно. Обичам България и всички роднини, и приятели тук.
Моля давайте ми съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 1fbbd909a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твое място щях да се радвам, да знаеш.
Обаче как са решили да се местят в чужбина като не знаят езика? Това е първо правило, където и да отидеш трябва да знаеш език на базисно ниво.
Ще ти дам пример - семейни приятели заминаха за Германия без да знаят и дума на немски. Майката гледа възрастни хора в старчески дом, мъжът си търси работа - без успех, а синът им по цял ден е вкъщи. С майка ми се чуват по Скайп, за да им помага с немския. Не искам да злословя, но положението е трагично.
Не би било излишно да споделиш малко повече - по какъв повод заминавате, работа ли ще търсите, ще се установявате ли там? Едва ли на някой би му хрумнало да замине просто, защото "животът там бил по-хубав".

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 82b831e07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката до номер 1:
Наши приятели живеят там и те ще ни помогнат с осигуряването на жилище и работа. Първите години ще работят като домакини, детегледачка или гледане на стари хора, някаква работа, за която не е нужен много език. С времето ще го понаучим и ще работят нещо по-добро. Честно казано мисля, че ще се получи като с вашите познати. Но покрай нас има много хора, които са заминали за чужбина без език, но малко, по-малко са го научили и историята им е с добър край и затова родителите ми си мислят, че и нашата ще бъде. По това, че заминаваме, защото животът там е по-хубав се има предвид, че образованието е по-добро, заплатите по-високи. В България било пълен ужас. Не знам и аз вече какво да мисля.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 79ae2127ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Отговаря ти тинейджърка, която живее там от година. В началото наистина е трудно, но няма да те лъжа в средата също... Ваще ще се справят и предполагам ще им хареса, но тинейджърите в Англия са съвсем различно нещо. В училище всички учители са страшно мили, материалът е много лесен и дори да не си учила в България там ще знаеш много повече работи от тях, езикът е страшна пречка, в началото нищо не разбирах(а уж и аз го знаех)Децата са пълна противоположност на нас. Ако си от тези, които обичат да излизат до късно, да се забаляват и общо взето да си живееш живота ще ти е много трудно, защото в Англия много малко хора знаят какво е наистина да се чустваш щастлив в компанията на приятелите си. В училище всчки са разделени на групи, точно като по Американските филми. Има популярни момичета, които са разглезени и ако не им ходиш след гъ*а ще се опитат да те смачкат. За тази една година намерих интересни хора, които наричат мен близка приятелка, но за съжаление аз не ги приемам като такива. Имало е моменти в които съм изпадала в носталгична депресия и съм ревала по цели нощи, но седя там, защото не искам да се отказвам, и се надявам че колкото и пречки да има един ден ще съм щастлива, защото съм била силна. Всичко е до твоята собствена нагласа, лично на мен ми е най-трудно когато трябва да се сбогувам с приятеля ми(това ми е най-голямата слабост)Да там ще сте по-добре материално, ще можеш да имаш маркови дрехи и всякакви дрънкулки, но в един момент разбираш, че те не могат да заместят родината. Успех за напред и бъди горда и силна българка където и да си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8414aca5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук няма да получиш обективно мнение, защото всеки пише каквото му падне и каквото му хрумне, чул - недочул, видял - недовидял, разбрал - недоразбрал. Аз живея от 17 години на Острова и съм доволен. Животът е по - уреден със сигурност от Родината, но дали е по - хубав зависи от личните преживявания и постижения на всеки човек. Лично аз не съжалявам за избора си.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 82b831e07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички и най-вече на номер 3. Помогна ми много. Били могла да ми разкажеш още неща. За живота, по улиците, магазите. Нещо, което е различно, странно. С това, което разказа ми отговори на някой въпроси. Надявам се да можеш и за друго да ми обясниш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8e3325b98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всичко е различно....Пусни на търсачката "Англия" и ще ти излезат всички теми свързани с това.Аз лично съм писала там много подробно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9db953c8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4 ти си доволен, защото вероятно си с приятелката си, изкарвате си пари и ви е окей. Действително човек живее, а не оцелява както е в България.
Но тук говорим как ще се отрази на тийнейджър от който нищо не зависи.
В случея дори не става дума за пари, а за коренна промяна на живот която е тази възраст води до депресивни състояния и проблеми.
Тук тийнейджърите които се събират в парка след определен час са черни, наркомани безделници.
Разстоянията са големи и често до любимия магазин отнема час и 40 мин.
Да не говорим ако сте в по-беден квартал, в какъвто без съмнение ще живее сем. на авторката е ежедневие някой да е застрелян по сред бял ден пред очите ви(ако имате късмет да не сте вие)
Към авторката:Запаси се с положитечно мислене и слънце от България. От 3 седмици не спира да вали и небето е сиво и съм все още със зимното яке. Ще го сваля към Юни за да го облека през Септември.
Ще живеете набутани в консервена кутйка поне първите 3, 4 години.
От друга страна Англия е голяма възможност да разшириш свеогледа си, да получиш прилично образование и да се откъснеш от закоравелия манталитет на милата ни родина
Оригинален парфюм или дреха не би те осъмнило че е менте и ще ги притежаваш съвсем на прилични за стандарта цени.
И най-важното-идеаш с родителите си, на които винаги ще можеш да се опреш. Лошо е да си сам
Имай много търпение и не спирай да си мотивирана, защото загубиш ли ги, носталгията ще те съсипе.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2e194ba55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   "Ако си от тези, които обичат да излизат до късно, да се забаляват и общо взето да си живееш живота"
Много ограничено мислене, ако това е единствения начин да си живееш живота. Да беше го написала по-кратко - ако си тип чалгарски манталитет, не че в чужбина са свестни всички хора, но точно това да ти е примера за нормално? !

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a8732eb7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Младите англичани се чудят как да избягат от странати си, вие натам сте тръгнали. Какво да кажа - комплекси.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: f3b960bb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 3 към номер 8-Не знам кое точно приемаш за ограничено мислене, при положение, че ти разграничаваш хората по това какъв стил музика слушат. Защо изобщо свързваш написаното с чалгата?? Не знам на колко години си, но съм сигурна, че и в твоите тинейджърски години не си налягал само и единствено върху учебниците. Съдя по себе си какво на мен ми липсва и като се прибера от какво имам нужда и това при мен са приятелите и времето прекарано с тях и мисля, че е нещо нормално... Съжалявам, ако не съм се изразила правилно и не си ме разбрал. До авторката:Като цяло нашият и техният манталитет нямат нищо сходно и затова, поне според мен ни е толкова трудно да се впишем. Не съм експерт, нито човек, който е прекарал много време тук, но пък разбрах доста неща за хората на нашата възраст. Питай нещо конкретно и с радост ще се опитам да ти помогна. :) Номер 4 е много прав!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9db953c8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Кои са тия млади англични които бягат бе номер 9?
Всичко им е на тепсия, къщи им купуват родителите като станат на 18, не се бутат в апартамент 80 квадрата като българите. Карат си чисто нови коли, учат и се реализират, ходят на скъпи екскурзий по света. безплатно и безпроблемно здравеопазване на виско ниво. За къде бягат че не ми стана ясно?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2e194ba55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отвратителен климат е в цяла Европа освен на Балканите и Средиземноморието - все бедни страни. Изводът е - извън Европа ако искаш много слънце, но и добър живот - в САЩ имаш Калифорния, Тексас, Флорида, Мисури с хубав климат. Една Канада е по-слънчева от Англия, макар и с по-студени зими. А където има много слънце и хората са слънчеви.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9db953c8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 12 коментара ти няма нищо общо с това което авторката споделя-нищо не зависи от нея.
Сем. й е решило да замнава в Англия тъй като няма визи за разлика от Америка и в момента натам е потока от имигранти заради стойността на паунда макар да падна си заслужава и лесното намиране на работа без да де знае езика поради наличието на много български посредници и агенций

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1c7a5a8611
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   "много български посредници и агенций" - искаш да кажеш посредници на западни робовладелци. Истината е такава - ще отидат там, ако не са излъгани ще ги настанят в гето тип циганско или в бараки, ще ходят да берат цветя по полето дори и в най-гадния дъжд, ще търпят неприемане и унижение от местните и всичко това за едните кирливи пари, които така или иначе ще отидат в самолетни билети и наеми там и по-скъпата храна. В един момент ще им писне цялото това унижение и бъхтене като бели роби и ще се върнат и повече няма да отидат там.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f85eab7ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   №11, всички млади живеят под наем с по няколко съквартиранти. Всички стари са потънали в дългове до шията. Иди, помий им малко тепсиите, дано ти дойде акъла в главата.

Познавам трима млади англичани, които живеят в София и още повече, които са си накупили къщи по селата. Един от тези младежи се ожени за българско момиче и се засели в апартамент на родителите му. Друг живее с приятелката си на квартира, защото неговите думи "и в Англия е живял така", а момичето е от Стара Загора и няма съответно собственост в София. Третият пък живее в собствено жилище с ипотечен кредит. Един друг уелсец пък живее с приятелката си и двете им деца във Велико Търново в къщата на родителите й, защото "в Уелс са много бедни, за разлика от българите".
Всеки гледа чуждото канче, не се излагай и ти.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 73a3f91587
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   До 12 : Ти друга работа нямаш ли си, че спамиш едно и също на всяка една тема в отдел "Чужбина". Все говориш колко зле е Европа и колко добре е в САЩ. Сигурен съм, че в САЩ никога не си бил, и си мислиш, че всичко е така както го дават по телевизията...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9db953c8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Номер 15- не ми давай пример с отрепки и утайки. Провери стандарта на средностатистическия британец и тогава се изказвай.
Британско сем. най-малко би кандидатствсло за общиснко жилище е което да живее -3 стайна къща с двор и паркинг, но няма да отиде на квартира.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2e194ba55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   16, знам че друга столица или голям град в Европа като София с гора като Борисовата градина до центъра и улици с дървета и от двете страни като софийските няма. За по-малките ни градове колко са зелени да не говоря. Не ми пука за исторически сгради, пука ми за зеленина и природа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 32f90a3727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   №17, българските семейства също имат право на общинско жилище, но живеят по квартири, нали? Защо всъщност според теб въобще хората живеят под наем? И тези хора в България не са отрепки. Защо реши, че са отрепки? По твоята логика само това, че живеят в България ги прави утайки и отрепки, но ако се запознаеш с тях в живота, ще им коленичиш с изплезен език, както в момента се държиш относно представата ти Великобритания и всичко това само защото са британци, от страната в която си влюбен, а ми се струва, че не познаваш никак добре. Аз имах връзка с двама британци и не че съм хранила илюзии за това как живеят там, но пък съм си изградила ясна представа що за хора те и какво търсят в България.

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 8f624814d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Когато англичанин отиде да работи в българска фабрика с българи и цигани заедно, тогава ще повярвам, че в Англия е много зле.
И до номер 15. Я ми посочи, коя е тази българска банката отпуснала ипотечен кредит на англичанин и къде в България работи на трудов договор този англичанин? Ти въобще наясно ли си как се отпуска кредит на чужденец от банка в България? Много спам, много нещо...

 
  ...

...
преди: 6 години, 14 часа
hash: ebbf6ee658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   N20 - (не съм N15) - като работи като учител, като има интересен бизнес план, като работи даже и в КОЛ център, като майстор готвач... (лично познавам изброените)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker