Лисабон Португалия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Лисабон Португалия
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2612 пъти
Здравейте, миналото лято не съм ходил никъде на почивка или екскурзия и сега ми се иска да посетя Португалия. Никога не съм ходил там, какво мога да видя в Лисабон?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 80bae31703
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В центъра на града жесток трафик, но иди малко на северозапад до град Синтра (Sintra) и близо до този град на един връх има един страхотен замък-трябва да го видиш. А когато се завърнеш пак пиши какви ти са били впечатленията. Приятно пътуване.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f86fdc4083
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Йее, как ти завиждам. Супер яко е в Лисабон. Трябва да видиш и Кабо да Рока, края на света. Мъжът ми ми предложи брак там. Извън града е, но мисля, че има транспорт до там. Иначе имат уникален Океанариум, кулата на Белем, в близост до нея е президентството, а до него най-старата сладкарница за Белемки (Белем пастиш) ще познаеш мястото по огромната опашка, заслужава си чакането. Трябва да видиш Арката, кулата на Лисабон, да се качиш да трамвай, можеш да видиш катедралата с граба на Галилей, Морския музей. Стария град е прекрасен, с гледки на всяка крачка. Имат и едно кварталче само с барове и млади хора, обаче му забравих името, ако се сетя ще пиша пак. Там можеш да слушаш местни банди на живо, навсякъде нещо се случва, по баровете правят и постановки, по улиците вървят музиканти. Транспорта им е супер удобен и евтин, ако си без кола, а и да си по-добре използвай метрото. В близост до града има един уникален парк - Буда парк, потърси в нета. За разглеждането му си отдели цял ден, няма такава красота. Езера, градини с редки видове, статуи на Будистките богове и т. н. След няколко дни в градския шум, ще ти дойде като рая на земята. Горе долу в същата посока е и крепостта Обидош, пак страшна красота, все едно си в приказка, там задължително се пие черешов ликьор от шоколадова чашка, продават го на всеки ъгъл, но внимавай неусетно можеш да се надрънкаш от 3, 4 сладки чашки. Сега не толкова хубавото. На нас ни се наложи да викаме линейка, която не дойде. Хванахме такси до болницата, което ни излъга с парите. За преглед и инжекция Кортизол ни взеха 200евра, в държавата болница. Като цяло мен не ме кефят португалците, на доста места пробват да те метнат, ако мине. Климата е доста влажен, постоянно си мокър и лепкав, нищо че е 40градуса. Препоръчвам ако ходиш с жена да я предупредиш, че няма никакъв смисъл от прически, или да носи разни преси и сешоар. Като излезеш ставаш като мокра кокошка. Така че да си вземе ластици, фибички, шапка. Също препоръчвам да се ходи с раници, с вода и по една тениска, за момента в който вече не можеш да се понасяш от влага и жега. Ех, нямате ли още едно място...? ! Това се сещам, а има още много други неща, когато времето става и за плаж. Хайде лек път и много да ти е хубаво!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ed4dd0ea28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преди 2 седмици се върнах от Лисабон. Естествено в момента не е жега и е перфектно за разходки. Най-интересното нещо в Лисабон е намиращият се на 30 км Синтра. замъкът там не е един а са цели 5 и всеки от тях си заслужава. все пак Дворецът Пена е най-впечатляващ той също така е и най-отдалечен и най скъп но е нещо което ще помните завинаги. Старият град е интересен и напомня по скоро за Куба или Бразилия отколкото за нещо което очаквате да видите в Европа. аз лично посетих и Порто който ми хареса значително повече, но това е въпрос на вкус (Порто е значително по древен и исторически град.)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 29 дни
hash: 7ed1855932
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лишбоа е върха!! Ходил съм на много места, но Лисабон е любимото ми, определено няма да съжаляваш! Приятно изкарване!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker