Не издържам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Не издържам
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2481 пъти
Здравейте! Имам наистина голям проблем, които ме изяжда от вътре.
Преди година почна темата, че можем да се местим, бях в голяма депресия тъй като изобщо не исках, даже майка ми по едно време много се беше притеснила заради мен, защото ме виждаше много кисела и тъжна щом стане дума за това.
Говорихме си с нея и й казах да не се притеснява, че ще замина, но да знае че не го искам. Заминахме.
Сестра ми е голяма и си остана в България. Може да се каже че езикът съм го научила обаче не издържам да стоя тука, плача по цял ден, родителите ми не ме виждат, не искам да го показвам много, но вече не издържам. На 16 съм обаче мисля, че не мога да живея повече тук, много искам отново да си се прибера в България. Знам, че родителите ми мислят доброто тук, относно образованието ми и работата, която бих имала тук, но не мога да се насиля, не се чувствам добре тук, стоя само и единствено заради тях.
Исках да чуя вашето мнение. Как да говоря с майка ми, искам да й кажа нещо много обедително, с което би ме пуснала да си отида в България и да водя един щастлив живот, мога да живея със сестра ми, достатъчно съм отговорна и могат да разчитат на мен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 26cf753d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво е да напишеш какво правиш там? Учиш ли? За колко време? Малко от важната за нас информация си я изпуснала, но аз наистина виждам че там ти е тежко и по-скоро искаш да си излеееш мъката тук, отколкото да търсиш реален съвет.
И аз така се чувствах в чужбина. Ако никога дори не си искала да ходиш там е най зле. Щото то си е само търпене. Нищо друго няма.

Опитай се докато завършиш и станеш на възраст законно да вземаш решения за живота ти да изтърпиш. Това образование в БГ ще ти бъде полезно, ако не друго. До тогава гледай да се събираш с българи. Малко ще ти е по-леко. Намери си някаква занимавка в Интернет, това ще те отдалечи от реалноста, но времето ще минава по-бързо.

А когато завършиш, дим да те няма. И хич да не ти пука какво ти говорят вашите. Аз съм се убедил че българския родител вече мисли крайно материално и рядко възпитава децата си добре. Познавам МНОГО хора завърнали се от Германия и хич не щат и да чуят повече за там. Повечето са способни и имат хубава работа и тук и в момента са задоволени и щастливи, въпреки клишетата, които се говорят колко убава Ивропа била.

Смело напред и повече търпение ти пожелавам. Всичко ще бъде наред!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 06d0db7bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 16 години ти вече имаш права сама да избереш образованието си и да си смениш училището. Просто напусни училището в чужбина и се прехвърли в старото ти училище. Ще живееш в старото ви жилище. Просто кажи на вашите това. Всъщност те са те взели не за да ти осигурят добро бъдеще, както обикновено родителите се оправдават (бъдещето всеки си го кове сам), а за за да не са самотни в чужбина. Нека печелят добре в чужбина, но то имаш правото да избереш да избереш да живееш там, откъдето си.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 8e37d159b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Момиче, бях емигрант в продължение на цели 17 години. От десет години съм си в България, и не спирам да благодаря на Бога, че ме върна тук. Колкото повече позволиш да продължава това мъчение, толкова повече излагаш на опасност достойството си и устойчивостта си като личност. В България си е прекрасно, не слушай оплаквания и не се поддавай на страхове. Синът ми, който бе прекарал практически целият си живот в чужбина, и който отначало не даваше и дума да се издума за връщане, накрая го направи доброволно (след като остана след нас една година) и сега е щастлив, богат и удачно задомен. От Родината по-хубаво няма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: b15323002c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери си начин да се мотивираш. Всяка държава ще ти покаже нови неща и ще те обогати. Възползвай се, а като завършиш ще решиш сама къде искаш да живееш.
Но родителите ти мислят най-доброто за теб и бъдещето ти.
Повярвай ми да ди тийн в днешно време в БГ е много опасно. Сестра ми се превърна в мързелива егоистка мислеща единствено какво ново да облече утре за да впечатли 5 те си бивши в даскало и заядливите й съученички. Аз не бях се целувала на нейната възраст.
Кажи в коя държава си и ще ти предложим начини да се забавляваш и да научиш нови неща. Но не се връщай в България за сега. След време ще се обърнеш назад и ще видиш в колко по-различен и страхотен човек си се превърнала, на място където полиция, медии, лекари, учители са все още хора които вдъхват респект

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 454b486840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте, не бях видяла че сте писали. В испания съм, уча тука попринцип плановете са ми поне да завърша тук, но искам да уча психология, а знам, че това в България е малко не толкова взето на сериозно и няма развитие в тази среда. Иначе наще ме пускат да се прибирам тук таме някоя ваканция. Обаче просто в България се чувствам жива. Мислите ли, че ако завърша в тук гимназия и се върна в България за университет има логика, защото попринцип хората заминават да учат в чужбина за университета. Знам, че майка ми сега няма да ме остави да се прибера, но аз й каза, че ако имах 18 щях да съм си събрала нещата и да съм си тръгнала и тя ми каза, че когато бъда на 18 ще си решавам аз сега не можело..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker