Обратно в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Обратно в България
преди: 6 години, 13 дни, прочетена 2418 пъти
Здравейте, хора!!!
Аз съм на 21 год. и от 3 години живия в Германия. Поради стечение на обстоятелствата ми се налага се върна обратно в бг.
Проблемът обаче е там, че нямам завършен 12 клас тук, така наречената абитура. Преди да дойда тук, завърших 10 клас в бг и когато пристигнах в Германия ме накараха да праввя двугодишен езиков курс, за да ме пуснат в гимназия. След курса ме пунаха в гимназия, където изкарах 11ти клас и започнах 12ти, но се отказах след края 1 срок. При това положение изниква следният въпрос. Тъй като сега ми се налага да се върна в бг, ще мога ли да се запиша в някое СУ (във Варна) на самостоятелно обучение, където ще мога да си изкарам дипломата за средно образование, и ще ми се наложи ли да полагам някакъв приравнителен изпит или нещо от този род.

Бих бил много благодарен на всеки, който е запознат с това как стоят нещата и може да ми помогне по някакъв начин!! :)) :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 12 дни
hash: 16c715e1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Такива случаи са много индивидуални, но....
Поговори със всички упилиша. С подкуп можеш да стигнеш далеч в България. За матурите няма да стане, но те не са и толкова трудно. Просто вземи Немски като втората и всемше избуташ.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: c8af80c9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи всичко възможно да останеш в Германия или емигрирай другаде, само не се връщай, защото тук няма живот. Това е моят съвет.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 465b6ba6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Обади се в Министерството на образованието и питай. Като се върнеш поддържаи езикът. Работа ще си намериш с немски и без диплома никой няма да ти я иска. Можеш до учиш индивидуална форма на обучение. Тъй като си осигурен в Германия не забравяй да се отрегистрираш адресно и да си вземеш от здравната каса Е 104 и така да си прехвърлиш здравните осигуровки. Ако не го направиш тук ще продължават да текат. И ще имаш проблеми. Няма да те върнат със сигурност ще запишеш 12 клас. Ако си от София виж училището към немското посолство. Освен това ако си по техническите науки в Технически университет София, има немски факултет.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: 5a0d4f2154
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   в частните университети има опция да се запишеш без диплома за средно образование като курсист. таксата е същата, ходиш на лекции като другите, просто не те водят студент по документи докато не представиш дипломата за средно.
питай във ВСУ, предполагам, че ще те вземат от септември

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 5d5061f47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Подобен случай имах.
На 21 съм и аз, но от 14 до 18г. бях в Германия (4 г. ) и вече бях 10-ти клас, но не го завърших, а в България бях завършил 7-ми клас само.

Когато се върнах исках да си продължа, да мога да завържа. Очаквах, че ще ме допуснат в класа в който трябва да съм или пък една година назад или даже да ми дадът приравнителни изпити за да видят на какво ниво съм. Нищо от това не се случи. Казаха ми : Еми какво като си учил 4г. в Германия? ! Това беше отг. на МОН след запитването ни.

Записах си да изкарам основното си образование чрез самостоятелна форма на обучение и така си взех година по-късно дипломата. Само и само за да мога да си взема и книжката, която паралелно с "ученето" изкарах. И това беше. Не съм се занимавал и да ти кажа честно няма и да се занимавам. 4г. да връщат човек назад, който е НАД нивото на връстниците си е пълна пародия. Всъщност няма за какво да се учудвам. Нали живеем в България :)

Таа... най-вероятно и теб това ще те очаква. Ако можеш по някакъв начин да се уредиш с приравнителни изпити или да те върнат 1г. назад само ще си късметлия. Но ако ли не... ще последваш моят история.

Успех все пак! И дано да ти разрешат да си продължиш образованието оттам, откъдето си спрял и минеш и на по-горно ниво.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 16c715e1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 5 - Уау ! Сериозно ли, са ти казали това. Що за наглост ! Наистина ми писна от тая пасмина, които ни управляват и които уж ни ръководят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: 35cbcbf9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Със сигурност можеш. Вземи си справка от училището, в което си завършила 10 клас и намери училище, в което по индивидуален план да завършиш. Хич не се отказвай, съвсем в края си! А и не отлагай! Има на индивидуален план доста такива случаи като теб, че и за по-големи съм чувала.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker