Испански ли да уча ли португалски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Испански ли да уча ли португалски?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 4234 пъти
Здравейте, знам само английски като чужд език, а в днешно време това не е достатъчно. Освен това искам достъп и до различни култури освен американската и английските. Харесвам Латинска Америка от много време, най-вече заради сериалите. Учих първо ниво А1 испански, но учителят беше испанец и само за Испания ни говореше, а аз нямам интерес към нея честно казано, испанците не са ми толкова добри като латиносите, те са много по-отворени и топли според мен. Португалците дори и в Европа които съм срещал са винаги били приятелски настроени. Като произношение повече ми харесва португалския защото като нас могат да казват Ш и Ж, нещо което испаноезичните не могат. Освен това при тях го няма това Б или В, така и не научих как е правилно, дали Б се произнася като В/V или V като Б/B, но си имат други особености като последно О, което се чете повече като У и някои Е-та стават на И като се произнасят като на диалектен български като кучИтУ. Те пък пишат Жоао, а четат ЖУаУ. Харесвам и двете култури в Латинска Америка, но от старите им нации ми допада само Португалия, а не Испания, и аз не знам защо точно, просто Испания никога не ме е привличала. Но от друга страна с кой ще го говоря, а масово се намират хора от Испания и Испаноезична Латинска Америка тук в Прага, с които да го практикувам. Освен това почти не може да се намир курс по португалски. Има ли смисъл да се учи португалски или? Чувал съм че Бразилия е най-силната латино икономика, но като няма с кой да го говориш?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 32641b6b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преподавател съм и по английсики и испански. Който език по Ви харесва, него учете. В бъдеще може да се окаже, че именно португалският Ви е по-полезен като по-рядък език. А защо да не научите и двата? Започнете с единия, и когато достигнете високо равнище, научете другия - те са близки.

Щом имате възможност само за испански - тогава научете испански. Просто е за решаване.

Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a1aeac3e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честно да ти кажа не бих учила и двата езика. Сестра ми живя 5 години в Южна Америка и знае идеално испански и ми каза. че няма по-циганско място от това. Супер недоволна е и се прибра в България. Постоянно ми изпращаше снимки и клипове от големи градове и беше все едно съм в циганската махала. Къщите там нямат покриви. а нещо като наилони. защото не вали често и няма смисъл. Хората ходят по джапанки и смърдят. Като цяло е голяма мизерия в тази част на Америка. Снима ми едно училище което там се води елитно. а изглеждаше като порутена необитаема сграда. В двора ми снима как се стрелят с оръжия и пищят. бягат. избиват се. Ужасно е. Вечерно време се наръгвали случайни хора. Тя избяга от всичко това. Като цяло пък португалския няма къде да го говориш освен в Португалия. Испанския поне става в Испания. Америка и други държави. Да срещнеш човек знаеш испански е много по-вероятно от португалски. На твое място ще избера испански.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5d27db4833
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ъъъ номер 2, как така португалски само в Португалия.. Бразилия какво говорят?

Авторке, не разбирам нищо от двата езика, но и на мен винаги повече ми е харесвало произношението на португалския, по-близко ми е до българското. Избери което ти харесва повече и което ще го учиш с повече кеф. Ако трябваше да избираме по утилитарни причини, трябваше да е китайски...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bfbf1f987d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Учи китайски, трябва да си кръгъл идиот, за да си губиш времето с португалски, френски или дори немски.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6520925296
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Избрах испански защото е втори език дори в САЩ, един от световните езици и обичам да гледам теленовели.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f867486e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте!
Признавам си, че нямам почти никакво понятие от двата езика... Е, знам как се говорят и звучат, както и някои малки разлки като "Комо естас" и "Комо ещаш", някои думи на искпански, но те са малко...
Много ми харесват "Моите мили съседи" и за това испански, а в същото време ми харесва да слушам Мишел ТЕело и Густаво Лима, а те говорят на португалски...
И аз, до колкото знам, са много близки езици, но забелязвам, че на теб ти е по на сърце португалския, тогава почни с него, а после нищо не ти пречи да си довършиш испанския... Вски един чужд език е богатство, дори и цигански да знаеш - така мисля аз...
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 865ab2d37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Избрах Испански, по-лесен е, а и двата са достатъчно близки. Освен това искам да науча и Полски, защото обожавам Полша. Един труден език стига. :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7c3620c1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не знам глух ли си или прост, но аз предпочитам звученето на цигански пред португалски. Пускам си бразилски филм и направо мога да повърна от езика им, а ти ще го учиш...! Относно близостта, който не знае португалският е силно изкривен диалект на испанския. Доста сходство има със ситуацията с "македонският" език. Вземат български и дума по дума обхождат речника и правят изменения, само и само да са различни. Който не знае - точно това е направено за няколко седмици след 1945 когато са създавали македонската легенда, език и националност. Подобна работа е станала с португалския. На С ще казваме Ш, на О ще казваме У. И накрая помия, но "различна" от испански.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2cc107e4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Имам двама колеги в офиса - единият чист португалец, другият бразилец и си говорят на английски.

Бразилският в никакъв случай не е португалски. Португалският е само основата, но бразилският е доста повлиян и от местните езици, да не говорим, че произношението на думите е доста различно. Бразилия като държава е доста примитивна, престъпността на високо ниво, здравеопазването и социалните услуги дори няма да коментирам. Имам приятели бразилци, които работят в Европа, и за нищо на света не искат да се връщат. Мисли практично, а не под влияние на изкуствени сериали.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 865ab2d37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Португалски! По-красива страна е от Испания.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2a28fe6760
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Португалия е много симпатична и мила страна.Влюбих се още първия път когато я посетих...Ходила съм няколко пъти там.Изключително много ми харесва спокойствието,романтизма на провинцията,архитектурата на сградите,карнавалите,съчетанието на планина и море,хората са добри и спокойни.
Езика обаче звучи някак смешно с това Ж,Ш.Но щом ти харесва учи го.

Била съм и в Испания,но тя е някак по-внушителна,"тежка" и комерсиална.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker