1000£ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

1000£
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 3548 пъти
Здравейте, на кратко, твърдо решен съм да замина за Англия или някоя държава където се говори на английски. В България нищо не ми се получава, тъпча на 1 място и съм отчаян и депресиран, нужно ми е да търся успеха по другите държави, на 20 години съм. Проблема ми е само, че не съм заможен нито пък родителите ми, но баща ми може да изтегли 2500к лв и с тях да тръгна да се оправям както мога. Ще ми стигнат ли поне докато започна работа или слябо. Решен съм да отида дори и със 100 паунда в джоба и дори и да съм бездомен. Моля за съвети, много ще са ми нужни защото и ще замина напълто сам без да познавам никой, но мен това не ме плаши защото мога и сам, така съм свикнал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: daea352dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да почнеш в някой хотел с осигурено настаняване. Така тези пари ще ти стигнат първоначално. Ако не си бил преди в Англия ще ти е трудно за започване на работа . Препоръчвам ти островите Джърси или Гърнси, там се търси всякакъв сезонен персонал.
Ето ти правителствения сайт на остров Джърси. Пускай CV- та и чакай да ти звъннат https://www.gov.je/Working/JobCareerAdvice/Pages/JobsSearchResults.aspx?FullTime=0&Residency=2&Posted=1

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 50cc0b59eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Чрез агенця замини - не се изискват много пари!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cbf4aa0a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам че безперспективността те кара да се чувстваш зле, но аз бих те посъветвал да обмислиш по-добре всичко и да подготвиш нещата така щото поне елементарна сигурност да имаш. Нямаш ли познати които може да те осведомят за устройването в чужбина. Аз съм в Германия и само като пример ще ти дам, че след излизането на Англия от евро-съюза доста хора от там се редяха за немски лични карти. Това което знам от познати които пребивават в Лондон примерно е че е наистина скъпо. Информацията е това без което лично аз не бих предприел подобна крачка, аз дойдох със семейство и въпреки това без факта че имах знанието за изучаване на езика, учене вероятно щях да остана при роднини в България. А ти предполагам отиваш заради евентуалните възможности което дадената страна ще ти предложи, но да се възползваш от тях трябва да не си бездомник, защото въпреки че много българи си мислят че на запад всичко е рай, то ако веднъж паднеж под някакъв праг на живот, никой не го е грижа. Виждам това всеки ден по центъра на града, при това хора от всякаква националност. Каквото и да предприемеш, успех ти пожелавам, добре информиран и мотивиран, няма какво да спре човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d8bbeafc33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Драги, твоето звучи повече като споделяне, отколкото като търсене на съвет. "Ще ми стигнат ли докато започна работа... " Без думичка какво мислиш да работиш, какви умения имаш, какво си учил, какъв опит в каква сфера имаш...
Споменаваш Англия или друга англоговоряща страна... ами ако е Австралия?
Когато искаш прецизен отговор, задавай прецизно въпросите...
Няма лошо да опиташ щастието си в чужбина.
НО: -щом не ти се получават нещата в БГ, защо смяташ, че ще ти се получат в чужбината? В момента в БГ има много ниска безработица и глад за хора в много браншове. В чужбините не е така, там отиват Сульо и Пульо и работодателите имат по-голям избор. Замисли се за това.
Похвално е, когато си решил нещо твърдо, да преследваш целта си. Сумата с която ще заминеш е от второстепенно значение. Много по-важна е подготовката ти за отиването - адреси, контакти на потенциални работодатели, контакти с хора с опит там, жилище, език итн.
И за да те окуража малко: аз заминах на твоята възраст в чужбина, пристигайки нямах и един лев в джоба. Спал съм и навън, гладувал съм, но понеже истински го исках се оправих и вече 28 години живея в чужбина.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fcd8129fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Едно браво за увереността и желанието да постигнеш нещо, без да се страхуваш! Щом смяташ, че би се справил, направи го! Аз съм твърдо за и се кефя максимално на такива хора като теб! Имаш ли сигурна работа всичко ще потръгне. Желая ти успех! :)

К.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ae3867bc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Автора: Благодаря много на всички за коментарите. Нямам точно предвид, че в България нищо не ми се получава, просто за 1 година от както завърших съм работил на 3 места, вярно е, че има много работа в България ама аз не се виждам цял живот да работя в производсвото и разни складове и строежи, защото само там взимат без опит и те правят робот, виждам моите родители как са и много ги уважавам, че са под средната класа и пак са успяли да създадът семейство, но аз предпочитам да се предам оби да не създам семейство пред това да имам техният живот. Ако сега не опитам, ще стана, точно като тях, даже и по-зле защото положението за младите в България е 100 пъти по-трудно от колкото преди е било. Ще заминавам и вярвам, че каквото и да се случи, ще намеря начин да успея.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fedc9b2d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здрвай авторе, мислех да не пиша, но все пак не се стърпях. Гледах темата няколко пъти и просто се стисках, но край.
Живея в Лондон от 4 години. Аз не съм заможна също. На 26 години съм. Дойдох тук заради половинката ми, но смятаме да се прибираме в България, дай Боже да успеем. Той живее тук от 13 години, дошъл е с техните на 15. Казвам ти всичко това, за да разбереш, че не сме хора без знания, опит и не сме неуспели и безработни.
Първо й най-важно където и да искаш да се развиваш ти трябва някакво висше образование и език. Мина времето когато в Англия се е намирало хубава работа без образование. Пак можеш да намериш добре платена, но ще е в сферата на чистенето за жени и строителството за мъже- дърводелец или друг вид специфично умение.
Имаш две опции да останеш да учиш в БГ, където не е толкова престижно, но пак го приемат в Англия на доста места или да дойдеш тук и да опиташ да завършиш, но ще трябва да имаш доста спестени пари, за да можеш да се издържаш докато ходиш на лекции. Тук освен в Мики Маус университет няма задочна форма на обучение.
Аз съм завършила в България, владея английски, немски и малко руски. Не съм завършила в престижен университет, но и в Лондон и в България ми върши работа. Работила съм, защото имам само майка и тя не можеше да ми праща повече от 300лв на месец, заради това учих в малък град, не в София.
Моят съвет е запиши нещо да учиш! Виж какво ти е интересно, интересувай се, без висше никъде не става вече!
В нашата фирма преди наемаха без, сега в обявите виждам пише, че искат поне Бакалавър. Да, много често това образовние е безмислено, ако не си избрал нещо, което да ти харесва, но ако избереш ще ти е само от полза.
Но за да не мислиш, че говоря само празни приказки да ти кажа цените и заплатите средно.
В Лондон- Квартира в 4-5 зона, стая между 400-700 на месец, зависи дали делиш или не стая. Метро 1-4 зона само е 188. Храна в зависимост дали готвиш и какво ядеш на човек е 50-70 паунда на седмица. Вече за пушене, дрехи и излизания няма да коментирам. Повечето хора делят къщи 3-4 по 1-2 в стая и средно печелят около 1300-1700 на месец в зависимост колко добре знаят език, какво умеят и какво работят. Не си мислете, че тук заплатите са много високи-данъците са високи и масово се плаща минималното на час.
Сега ще ти дам пример в Бристол, защото в Лондон наистина е скъпо.
Квартира 650-800 за апартамент с 1 спалня и хол/кухня. Транспорт не помня, но май основно с кола се движиш/била съм само на гости/ работа няма много и плащат минимално. Двама наши познати се върнаха в България защото трудно се намирало работа и парите не стигаха.
Та това е от мен. Ако имаш още въпроси пиши ще се радвам да ти помогна. Моят приятел е помагал на много българи, които са били буквално излъгани как тук дойдеш ли всички проблеми се рашават, парите летят към теб и имаш за всичко. Да наистина българите, които работят в Англия се връщат с нов телефон и т. н, но много често те живеят на кредитна карта и с още 3-4 души и пътуват по час и нещо до работа, че ако накрая и един телефон не можеш да си купиш по-добре си се прибирай.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6caa0c42a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, имам приятел който отиде с 1000лв. От фейса намери една група за стаи под наем, давани от българи. Като пристигна там, даже без да говори английски се оправи. 13 човека са били в къщата и всекиму двал рамо за нещо.
Раздаваше листовки в началото. После стана носач в хотел. После изкара курсове и стана чистач в метрото. Сега е охрана. Отдавна се изнесе на по добра квартира с 2-ма съквартиранти (семейство) и си прави хубави пари. 3-4 години се бори но успя.

За едно обаче не си прав. България не е толкова зле колкото си мислиш. Ето аз съм работил по 3 други държави, но тук ми е най-добре. Трябва да страниш от черногледи, ниско-интелектуални представители на неандерталците, от ония дето гледат новини и всичко ще е наред.

Но ти отиди в Англия. Разбери сам. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ea0738e628
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Който каквото знае да пише. Дайте на момчето актуална информация за обстановката в Англия? Последно разбрах, че правели проблем при изваждането на НИН и отказвали или бавели много. Всякаква информация е добре дошла. Но, тези пари с които евентуално тръгваш, ако не започнеш работа веднага, може да не ти стигнат и за месеца, да знаеш. Предупреден си. Един приятел задели, само той си знае как 1600 паунда и едвам изкрета там първия месец, а тръгна с уговорка за работа още от България. То билет, то багаж да приготви, някои лекарства, дрехи, документи, там стая, депозит, чаршафи, възглавница, защото нищо нямало, тоалетни принадлежности, транспорт, карта за телефон, храна, какво ли не, всичко е разходи! Прави си добре сметката, да не трябва после някой да те спасява!
И Успех! Ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8530a24874
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторе, наистина би било добре ако споделиш какво точно искаш да работиш, за образованието ти и така нататък. Все пак тук може да има хора. които могат да ти помогнат, но с това което си написал не помагаш особено.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7c2d761fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От опит казвам, че биха стигнали само ако имаш уредена работа и дебитна карта издадена да те чака. Така би взел заплата на 2ия петък за първата ти работна седмица. В противен случай не! ако си на самоиздръжка!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7c2d761fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Братле в Англия строежи, производство и складове си е супер работа за имигрант стига да се справяш с езика и всичко останало. Прави си му сметката. Като такъв ако не си менажер(раководиш някак кадри)не можеш да си позволиш квартира а живееш в малка къща превърната в общежитие(хладилник баня с тоалетна и пералня за 8-9 човека). Делиш стая пътуваш около 2 часа на ден за и от работа и така. Всякакво не справяне с нормата ти гарантира кратък престой. Ако случайно си изгубиш документите ставаш жив труп.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: fe3c971d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Имаше някакъв данъчен номер, който трябва да си изкараш, за да започнеш работа в Англия. Може да потърсиш из нета какво е и колко време отнема, а и да подготвиш дукоментите от сега.
За квартира пак из нета разгледай да делиш някоя стая с някого.
Ако си готов на всичко и не си капризен и с 10 паунда ще успееш, просто в началото трябва да почнеш от някъде миене на чинии, строителство, каквото дойде.
После ще става все по-хубаво и по-лесно :)
Вярвам в теб и ти стискам палци! Много бих искала след година две да пуснеш една тема как ти се е променил живота...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cf2e551d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не ти препоръчвам да идваш в англия ако нямаш банкова сметка и нин номер, не може да започнеш работа. Банковата сметка има вариант по лесно да се извади, но за нин номера трябва да се запишеш на интервю и в момента дават дати за интервю чак след 2 месеца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker