Заслужава ли си саможертва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Заслужава ли си саможертва
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 3144 пъти
На 23 години съм. От половин година съм в Англия и се чудя дали да събера пари за тухлен апартамент обратно в България. Цените варират около 50000 лева за двустаен. Първия път когато бях тук се прибрах със 20 бона в джоба и ги вложих в апартамента. Постоях малко в България и ето ме отново в Англия на същото работно място. Работата е там, че като се сетя какви лишения съм търпял, не искам пак така. Според вас заслужава ли си да го направя отново. В бъдеще ще мога да отдам под наем единия апартамент. Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0e3fd56cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пред това да държиш парите в банката или да ги инвестираш в жилище - със сигурност второто е по-добро решение. Вече трябва да подбереш внимателно точно в какво жилище - прочети, проучи, консултирай се с добри брокери. Не казваш подробности, а и не разбирам от имоти за да ти дам конкретен съвет.
Вече на въпроса дали тези пари да ги събираш с цел инвестиция в жилище или да си вдигнеш стандарта на живот в Англия - това само ти можеш да го прецениш. Категорично вярвам, че човек не трябва да харчи всичко, каквото има, а да пести и инвестира част от дохода. Вече колко точно - всеки си решава. Идеята е и след спестяването да се чувстваш добре, да не мизерстваш.
Идва и въпросът дали имотът е най-добрата инвестиция? Има различни инвестиции, като логично по-доходните носят по-висок риск. Аз лично не инвестирам в имоти, но аз съм по-рисков инвеститор и не ме е страх да загубя част от парите си. Ако искаш по-сигурно - апартаментът е добър вариант. И да му падне цената, няма да е много. Все ще носи едни 4-5% от наем на годишна база. Ако ти е интересно, прочети и за друг вид инвестиции и си реши.
Накрая един съвет - много внимателно подбери жилището. Не съм експерт, но малките населени места се обезлюдяват и циганизират. И цената на жилищата там пада постоянно.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f79ca45c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, според мен си заслужава. Собствен апартамент, плюс още един за наем изобщо не е малък доход. Друг е въпроса, че ако можеш да се уредиш приличен стандарт в Англия, защо да не останеш и там.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ff8bf4e188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма лесно. Още малко и щом си решил върни се.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 81d8f45eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора. Не искам да живея в Англия, защото нямам квалификация за каквото и да е, и никакъв социален живот. За две години един апартамент е напълно постижима цел, но дали да ги инвестирам там или в къща. Гледам има сайтове за къщи с метална конструкция, някой да знае нещо за тях?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6f4f65e7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По-добре купи стара къща и я ремонтирай. Излиза по-евтино от къща-недокъща и е в пъти по-нормално. Има ток, вода, ако е в града и канализация. Освен това има и разрешение за ползване и няма да ти се налага да минеш всички юридически продедури. Ако искаш да даваш нещо под наем -само апартамент или магазин. В къщата може ти да си живееш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a66ef3c326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имотния пазар в България не е оферта. Цените не случайно са в пъти по-ниски от на Запад. Цената на имота и перспективата му като 'aктив' е силно въпросителна за Българският маркет и включва въпросите - на каква локация е? Туристическа в курортно селище или в град / село? Колко голям е града и каква е перспективата за развитие на града / селото от към население? В България има отрицателен прираст на населението поради силно застаряване, висока миграция и ниско раждане. Цените на жилищата на места са супер високи което е невероятно. След години цените им обаче и ще паднат, тъй като няма да има кой да ги купува. В момента на много места в страната е и така - много жилища стоят с месеци или години по уебсайтове под обяви и никой не ги купува. (Само градове като София, Варна и Пловдив знам че имат положителен прираст на населенията за сметка на вътрешна миграция от други населени места от страната). Русе има отрицателен прираст а за Бургас и Стара Загора не знам (останалите по-малки населени места градове и села търпят падеж).

Имотния пазар на запад не случайно расте - миграцията на млада или работоспособна (особено квалифицирана работна ръка) *без неквалифицираната от източна европа* към тези страни от цял свят си стои и там цените ще продължават да растат, като из всички западни държави като цяло има недостиг на жилищата.

Помисли добре как и къде инвестираш щом живееш като скот.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0af320d9c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, решавай скоро за Англия, защото те излизат от ЕС. Второ, според мен няма начин пак да изкараш толкова пари, защото животът в Англия е поскъпнал много, а лирата е загубила стойност, но като цяло иначе одобрявам идеята ти да си купуваш апартаменти за отдаване под наем, особено от ЧСИ. Ние точно така правим. Всичките си спестявания сме вложили в имоти, отдаваме под наем и ще продаваме на старини. И ние сме по чужбините, но работим ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНА работа – тоест доходът ни е много висок и не страдаме от лишения. И все пак и ние се лишаваме в едно или друго, за да инвестираме в имоти. Ти решаваш. Имотите у нас имат перспектива иначе, но трябва да гледаш внимателно локацията. У нас стандартът на живот расте, хората имат повече средства, растат и ще растат и цените на имотите, но и да не правиш нищо все пак имаш един апартамент. Би могъл да го продадеш ако е в голям град и да си вземеш голяма къща в покрайнините, когато ти се родят деца един ден или да си купиш по-голямо жилище с ипотека. Постигнал си доста щом имаш каквото и да е жилище на младини изплатено. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5d72624212
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора. Благодаря за мненията ви, ще преценя какво да правя.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3b096a9140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   ПИч колко точно ще вземеш от наема на апартамента? Имаш разходи. Дали при пари от заплата в БГ и пари от наемодатели ще си докарваш една минимална английска?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker